Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Απρ 2020

Δήμος Σαλαμίνας. Παράταση διαγωνισμού ζωγραφικής μέχρι τις 15-05-2020


ΣΑΛΑΜΙΝΑ, 29.04.2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ύστερα από τη χθεσινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και για επιστροφή των μαθητών στις τάξεις τους από το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, αποφασίζουμε την παράταση του διαγωνισμού ζωγραφικής μέχρι τις 15-Μαΐου-2020.
Μένουμε σπίτι… δημιουργικά με βασικό στόχο να αξιοποιηθεί ο ελεύθερος χρόνος προς όφελος των παιδιών.

Εκ του Γραφείου Τύπου


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/4/20 17:57

    Documento

    Τοπική της ΝΔ κάνει... «δράση» εν μέσω καραντίνας, χωρίς καμία προστασία! (Photos)

    Πηγή: facebook

    Newsroom

    Δημοσίευση
    26.04.2020 | 09:56
    26.04.2020 | 09:59
    Χωρίς γάντια αλλά ούτε και μάσκες, καθισμένοι δίπλα δίπλα σε απόσταση αναπνοής, εν μέσω καραντίνας προχώρησαν σε «δράση» για τη βοήθεια των «συνανθρώπων μας», μέλη της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας της Σαλαμίνας.
    Απαγορεύεται η συνάθροιση πάνω από 2 άτομα.
    Επιτρέπεται μόνο σε κηδείες έως 9 άτομα αυστηρά και μόνο πρώτου βαθμού συγγένειας.
    Αυτα είναι τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας που δεν τηρηθεικαν από την ΝΔ Σαλαμινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/4/20 18:38

    Διαβάζουμε διάφορα σχόλια για την τοπική ΝΔ Σαλαμινας
    Όχι άσκοπα γιατί τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αυστηρά και φαίνεται να έχουν επιθυμειτο αποτέλεσμα.
    Και ρωτάω εγώ κανένας τους από το Δ Σ της τοπικης δεν έχει ενημερωθεί για την
    ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ 6 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Η Β5 είναι εκείνη που αναφέρεται κατ' εξαίρεση ως 9ατομα μόνο για τελετή
    Σας γράφω το τηλ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
    ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ
    ΤΗΛΕΦΩΝΟ:210 3359002 - 2103359003
    Για 5τσαντες που πήγατε στο παντοπωλειο χρειαζόντουσαν 10ατομα και αυτά χωρίς κανένα μέτρο προφυλαξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/5/20 08:47

    Oι εποχικοί εργαζόμενοι, ουσιαστικά άνεργοι νέοι, που ποντάρουν στον τουρισμό για να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα, θα είναι τα πρώτα θύματα της κρίσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη Le Monde. H γαλλική εφημερίδα περιγράφει την ιστορία του Λευτέρη, που κανονικά αρχές Απριλίου θα έπρεπε να είναι στη Μύκονο, η οποία υποδέχεται συνήθως 2 εκ. τουρίστες, για να εργαστεί στην κουζίνα ενός εστιατορίου. "Σε κανονικές συνθήκες η σεζόν διαρκεί από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο και βάζω μερικά χρήματα στην άκρη, που μου επιτρέπουν να ζήσω αξιοπρεπώς τον υπόλοιπο χρόνο, κάνοντας μικροδουλειές τον χειμώνα" εξηγεί ο ίδιος.

    Σηκώνοντας το τηλέφωνό του χωρίς την ελπίδα ότι θα ακούσει ένα καλό νέο, ο 30χρονος υποστηρίζει ότι "ούτε τα αφεντικά ξέρουν πότε θα ανοίξουν και αν ο δουλέψω 3-4 μήνες, οι αποδοχές μου θα μειωθούν στο μισό και θα παλεύω να τα τα βγάλω πέρα στο τέλος του χρόνου". Κάθε Δεκέμβριο το 44% των ανέργων είναι εποχικοί εργαζόμενοι του τουρισμού.

    Και στην Ανάφη, ένα μικρό νησί απέναντι από τη Σαντορίνη, ο Γιάννης, ιδιοκτήτης ενός καφέ και ενός εστιατορίου , δεν κρύβει την ανησυχία του. "Ένα μεγάλο μέρος του νησιού ζει από τον τουρισμό και θα είναι δραματικά αν δεν έχουμε ξένους επισκέπτες φέτος το καλοκαίρι" ανέφερε σχετικά. Ανάλογα με την περιοχή, οι επιπτώσεις θα είναι λιγότερο ή περισσότερο σημαντικές. Στην Κρήτη, για παράδειγμα, το 50% της οικονομίας βασίζεται στον τουρισμό και 125 χιλιάδες άνθρωποι είναι εποχικοί υπάλληλοι. Από το 2018 η Ελλάδα υποδέχεται πάνω από 38 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, ενώ έχει πληθυσμό 10 εκατομμύρια.

    Για πολλούς άνεργους ο τουρισμός είναι μία ευκαιρία. "Μάθαμε να σφίγγουμε το ζωνάρι με την οικονομική κρίση, αλλά τα τρία τελευταία χρόνια ελπίζαμε ότι ο τουρισμός θα μας προστάτευε από νέες περιπέτειες" λέει ο Γιάννης, ηλεκτρολόγος, ο οποίος άνοιξε την επιχείρησή του εν μέσω κρίσης χρέους το 2012. Για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες και τους μισθωτούς η κυβέρνηση θέσπισε στις αρχές Απριλίου ένα επίδομα 800 ευρώ για όσους βρέθηκαν σε καθεστώς μερικής ανεργίας, ενώ μείωσε τα ενοίκια και ανέβαλε πληρωμές φόρων, χρέη προς τράπεζες και δάνεια για προβληματικές εταιρίες.
    https://www.lemonde.fr/economie/article/2020/04/30/en-grece-les-saisonniers-pourraient-etre-les-premieres-victimes-de-la-crise_6038250_3234.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.