Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Απρ 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020 Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
Καθώς η πανδημία του COVID-19  δημιούργησε συνθήκες ακήρυχτου πολέμου σε παγκόσμιο επίπεδο με ραγδαία πληθυσμιακή προσβολή και απώλεια  ζωών, βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε την μεγαλύτερη επίδειξη αλληλεγγύης στην ανθρώπινη ιστορία.
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 2020 αναδεικνύει την έννοια της αλληλεγγύης μεταξύ των κοινοτήτων και των κρατών ως ζητούμενο , καθώς συνιστά το διαχρονικό αντίδοτο τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά από κάθε κρίση.

Η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα Αγώνα της Εργατικής Τάξης, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η πάλη των εργαζομένων για ισότητα και δικαιοσύνη συνεχίζεται αδιάκοπα.
Το 1886 η αμερικανική εργατική τάξη έδωσε μια από τις πιο σκληρές μάχες για την καθιέρωση του 8ωρου, στο Σικάγο.
Το 1893 γιορτάσθηκε για πρώτη φορά η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα, με ένα από τα κύρια αιτήματα την καθιέρωση του 8ωρου.
Σήμερα εν έτη 2020και εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, να διεκδικήσουν τα αιτήματα της, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωση της.
Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωση μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, σε καταστρατήγηση των κεκτημένων  εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Διεκδικούμε την στήριξη της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο και την άμεση κατάργηση αντεργατικών διατάξεων όπως αυτή για το λεγόμενο «προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας» που οδηγούν στην έσχατη ένδεια τους εργαζόμενους, μειώνοντας μονομερώς στο μισό τις αποδοχές και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Ζητάμε την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής στήριξης της μισθωτής εργασίας για το άμεσο μέλλον, με γνώμονα την διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και την προστασία των ανέργων, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.
Την 1η Μαϊου απεργούμε όλοι στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, σηκώνουμε την γροθιά και χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στον τομέα της υγείας, της φροντίδας και άλλων τομέων της εργασίας όπως τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα σούπερ μάρκετ,  στις ταχυμεταφορές, στις εταιρείες  logistics, στην καθαριότητα, στα Μ.Μ.Ε, στα Μέσα Μεταφοράς κ.λ.π. που σήκωσαν  στους ώμους τους το  «βάρος» της πρωτοφανούς αυτής κρίσης και των οποίων η εργασία είναι απαραίτητη για την διάσωση ζωών και την παροχή ζωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας, ενάντια στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση της Χώρας μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να στείλουν ηχηρό μήνυμα  την Ημέρα της Πρωτομαγιάς ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.