Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Απρ 2020

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Πλειστηριασμοί, Τηλεκατάρτιση, Δέσμη Τροπολογιών Κινήματος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


ΡΥΘΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ


ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ



Θέματα: Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Πλειστηριασμοί, Τηλεκατάρτιση, Δέσμη Τροπολογιών Κινήματος



Φώφη Γεννηματά στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: γενναία, αντισυμβατικά και καινοτόμα μέτρα κατά της πανδημίας



Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών η Πρόεδρος του Κινήματος κατέθεσε έξι προτάσεις και κάλεσε να τις υποστηρίξουν: 
  • Νέο χρήμα με ένα Ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ, αλλά χωρίς οικονομικά βάρη για τα κράτη μέλη, με ειδικό ομόλογο 
  • Αναστολή Συμφώνου Σταθερότητας ως το 2022
  • Αύξηση Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού στο 2% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ, με έμφαση σε δημόσιες επενδύσεις για υγεία και  κοινωνική προστασία
  • Πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, και κοινό Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Υγείας για ασφαλή μετακίνηση από χώρα σε χώρα
  • Μόνιμο Ευρωπαϊκό Ταμείο εναντίον της ανεργίας 
  • Ευρωπαϊκή bad bank χρηματοδοτούμενη από την ΕΚΤ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια



Ανοιχτά δικαστήρια: Η Κυβέρνηση δρομολογεί τους πλειστηριασμούς



Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα δικαστήρια εξυπηρετεί τις τράπεζες και όσους θέλουν να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί. Βιάζονται τόσο πολύ που δεν έχουν  ακόμη ξεκαθαριστεί οι όροι λειτουργίας τους για υπαλλήλους και δικηγόρους. Η Νέα Δημοκρατία σπεύδει εν μέσω κρίσης να ανοίξει το δρόμο σε διαδικασίες εγγραφής προσημειώσεων, αλλά και επιβολής συντηρητικών κατασχέσεων.



Τηλεκατάρτιση: η κυβερνητική “φούσκα” έσκασε



Θυμίζουμε ότι πρώτο το Κίνημα Αλλαγής, ήδη από τις 27 Μαρτίου με ανακοίνωση του Τομέα Επιστημόνων και με επανειλημμένες παρεμβάσεις της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για όσα τελικά αναγκάστηκε να παραδεχθεί ο Πρωθυπουργός. Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου αναφέρθηκε σήμερα στη Βουλή για το θέμα του σκανδάλου της τηλεκατάρτισης, κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία και υπέβαλε κρίσιμα ερωτήματα προς την κυβέρνηση, προαναγγέλοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής θα επιμείνει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Καλούμε εκ νέου τον υπεύθυνο για την “φούσκα”, υπουργό Εργασίας, να παραιτηθεί. 



Κίνημα στη Βουλή: Εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, προστασία Α’ κατοικίας και ζωντανή οικονομία



Συνεχίζοντας την υπεύθυνη στάση μας απέναντι στην πανδημία και στις μεγάλες ανάγκες που αυτή δημιούργησε, καταθέσαμε δέσμη τριών τροπολογιών στη Βουλή. Συγκεκριμένα η πρωτοβουλία περιλαμβάνει: Προστασία A' κατοικίας Μείωση προκαταβολής φόρου στο 50% για όλους, πλήρης απαλλαγή για πληττόμενες από τον COVID-19 επιχειρήσεις Έκτακτο επίδομα & ένταξη υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά. Δεν θα κουραστούμε να επανακαταθέτουμε και να επιμένουμε στις προτάσεις μας, όσο η Κυβέρνηση κωφεύει και δεν ανταποκρίνεται σε δίκαια και κρίσιμα κοινωνικά αιτήματα. 

Σαλαμίνα 29/04/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.