Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

9 Απρ 2020

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Καταγγέλλουμε την εταιρεία Πληροφορικής Beat


ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταγγέλλουμε την εταιρεία Πληροφορικής Beat (πρώην Taxi-beat), που προχώρησε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία εν μέσω πανδημίας. Η εταιρεία Beat, αξιοποιώντας τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε η Κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, παίρνει μέτρα από τώρα για να ενισχύσει την κερδοφορία της την επόμενη μέρα και να ρίξει όλα τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Οι συνάδελφοι στην Beat δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες συσπειρώθηκαν, συζήτησαν, συγκρότησαν Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ και προχωράνε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου σε προειδοποιητική 3ωρη στάση εργασίας, από τις 15.00 μ.μ έως τις 18.00μ.μ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι εργαζόμενοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπαίνει εμπόδιο στον αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Τα αιτήματα τους είναι και δικά μας αιτήματα! Διεκδικούμε:
1.Ανάκληση όλων των απολύσεων που έγιναν εν μέσω πανδημίας
2.Καμία νέα απόλυση
3.Άρση κάθε διαχωρισμού μεταξύ των υπαλλήλων
4.Καμία αρνητική αναπροσαρμογή μισθών και όρων εργασίας
5.Άρση όλων των τροποποιητικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής εργασίας.
Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων της Beat, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται αυτή την στιγμή στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.
Καλούμε την εργοδοσία να αναστείλει όλα τα σχέδια της και να επαναπροσλάβει όλους τους εργαζομένους που απέλυσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.