Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

28 Απρ 2020

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4» ο βιοπαθολόγος, μικροβιολόγος και διευθυντής των εργαστηρίων του μαιευτηρίου «Ρέα», Παναγιώτης Αποστολακόπουλος


Στα νέα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό καθώς επίσης και στη χρήση μάσκας αναφέρθηκε ο βιοπαθολόγος, μικροβιολόγος και διευθυντής των εργαστηρίων του μαιευτηρίου «Ρέα», Παναγιώτης Αποστολακόπουλος μιλώντας στον  Ίωνα Κεχαγιόγλου και την εκπομπή «Ξυπνήστε» στο Κανάλι Ένα 90,4.
Σύμφωνα με τον κ. Αποστολακόπουλο, τα νέα rapid test που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά θα μας συντροφεύουν για αρκετό καιρό καθώς αποτελούν εργαλείο. 

«Είναι πολύ εύκολα τεστ που γίνονται σε λίγα λεπτά και μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε μια εκτίμηση της ανοσίας ή αν κάποιος έχει ένα G αντίσωμα ή αν έχει και νόσο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο γιατρός, προσθέτοντας ότι με αυτά τα τεστ θα μπορούμε να απομονώσουμε ασυμπτωματικούς ασθενείς αλλά και εκείνους που έχουν μια κάποια ανοσία.
 Όπως επεσήμανε ο κ. Αποστολακόπουλος, «όλοι οι κορονοϊοί αφήνουν κάποιου είδους ανοσία» και «οι υποθέσεις της παγκόσμιας κοινότητας, οι οποίες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, είναι ότι και ο κορονοϊός θα αφήσει ανοσία τουλάχιστον ενός έτους».
Εκτός όμως από τα rapid test, ο κ. Αποστολακόπουλος αναφέρθηκε και στη χρήση μάσκας, η οποία θα γίνει υποχρεωτική αρχικά για εσωτερικούς χώρους αλλά – σύμφωνα με τον βιοπαθολόγο – όσο θα μεγαλώνει ο αριθμός του πληθυσμού που βγαίνει έξω, η χρήση μάσκας θα είναι χρήσιμο να υπάρχει και στους εξωτερικούς χώρους.
«Δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα μια χειρουργική μάσκα» είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός. «Μπορεί να είναι και μια πάνινη μάσκα, η οποία όμως θα πλένεται και θα αποστειρώνεται καθημερινά» πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Αποστολακόπουλος τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά τη μάσκα. Για το λόγο αυτό «το κράτος θα πρέπει να βγάλει τώρα σποτάκια που δείχνουν πως χρησιμοποιείται σωστά η μάσκα» πρότεινε

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/4/20 14:39

    Κύριοι της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας σαλαμινας
    Κανένας από το ΔΣ δε έχει ευθηξεια να παρετηθει που έχετε κάνει όλοι την Ελλάδα να μας κράζει αφού το έχουν μάθει μέσα από σαΐτ εφημερίδες και κάποια κανάλια ήμαρτον ξεφτηζετε το νησί της Σαλαμίνας πανελλαδικά θα πρέπει να παρετηθειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/4/20 15:49

    Εσύ που γράφεις όλα αυτά πρέπει να παρετηθεις γιατί είσαι μέλος της τοπικής, αν νομίζεις ότι με τέτοιες ενέργειες θα καταφέρεις να πάρεις την διοίκηση της τοπικής είσαι βαθιά νυκτομενος έχουν γνώση Η φυλακες νούμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/4/20 21:14

    Documento

    Τοπική της ΝΔ

    Πηγή: facebook

    Newsroom

    Δημοσίευση
    27.04.2020 | 09:56
    27.04.2020 | 09:59
    Χωρίς γάντια αλλά ούτε και μάσκες, καθισμένοι δίπλα δίπλα σε απόσταση αναπνοής, εν μέσω καραντίνας προχώρησαν σε «δράση» για τη βοήθεια των «συνανθρώπων μας», μέλη της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας της Σαλαμίνας.
    Απαγορεύεται η συνάθροιση πάνω από 2 άτομα.
    Επιτρέπεται μόνο σε κηδείες έως 9 άτομα αυστηρά και μόνο πρώτου βαθμού συγγένειας.
    Αυτα είναι τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας που δεν τηρηθεικαν από την ΝΔ Σαλαμινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/4/20 21:24

    Η ανεγκεφαλη πρόεδρος της τοπικης ΝΔ Σαλαμινας δεν σταματάει τα αρνητικά σχόλια εναντίον του τέλειου Δημάρχου μας
    Αλλά ξέρεις εσύ κυρά μου
    Κανέ like στον Τσεβά που γράφει εναντίον του Πατούλη και του Δημάρχου μας
    Αλλά δεν φταις μόνο εσύ φτάιει το ΔΣ και οι Νεοδημοκράτες που σε ανεχονται
    ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/4/20 19:15

    ***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****
    17 Απρ 2020
    Τοπική της ΝΔ Σαλαμίνας κάνει... «δράση» εν μέσω καραντίνας, χωρίς καμία προστασία και προφύλαξη!


    Καλό και θεάρεστο το έργο της συμπαράστασης τέτοιες μέρες των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας αλλά με νου και γνώση. Κατ’ αρχάς αυτό το έργο δεν προσφέρεται για κοινωνική προβολή και κομματική επίδειξη εν μέσω κορωνοϊού την στιγμή μάλιστα που το ίδιο σου το κόμμα έχει λάβει τόσο σοβαρά κι αυστηρά μέτρα!
    Εσύ να τα αψηφάς και να ακυρώνεις τις προσπάθειες όλων μας και να μας κράζουν ακόμα και οι πιο έγκυρες σελίδες της Αθήνας όπως το DOCUMENTO χωρίς καμία προφύλαξη, μάσκα γάντια κι όλοι κολλητά για μια φωτογραφία;

    Κα πρόεδρε η ευθύνη της διοργάνωσης είναι αποκλειστικά δικιά σας υπόθεση ως διοργανώτρια της ΔΗΜ. ΤΟ της Ν.Δ. Δεν μπορείτε και δεν δικαιούστε να ακυρώνεται με την ανευθυνότητα σας τις προσπάθειες όλων μας πολύ δε περισσότερο του ίδιου σας του κόμματος, όταν μάλιστα μας απειλείτε και μας εκβιάζετε με υπέρογκα πρόστιμα εμάς τους ποπολάρους αν κι εφ’ όσον παραβιάσουμε τους κανόνες, δεν ισχύουν ίσως για τα κομματικά σας στελέχη;
    Αν είναι έτσι ενημερώστε μας να τρέξουμε όλοι να γραφτούμε στην τοπική σας οργάνωση κα πρόεδρε!
    Μόνον βαθιά συναίσθηση ευθύνης δεν έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.