Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

27 Απρ 2020

Ανακοίνωση του Κ.Σ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Καλό ταξίδι αγαπημένε μας σύντροφε και φίλε Γιώργο Πιαντέ.


Σήμερα η Νεολαία Συριζα χάνει έναν πραγματικό σύντροφο, έναν άνθρωπο που στεκόταν δίπλα της σε κάθε της βήμα, στα δύσκολα και τα εύκολα. 
Ο Γιώργος ήταν εκεί με την φρεσκάδα και τη δημιουργικότητά του στα φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στο Σπούτνικ, στα συνέδρια, στις εκδηλώσεις. 
Ο Γιώργος Πιαντές μας έλεγε πάντα την άποψή του για τη νεολαία, για τον πολιτισμό, για τον προσανατολισμό της. 
Με ειλικρίνεια, συντροφικότητα και διάθεση για προσφορά, δεν είπε ποτέ όχι. 

Ο Γιώργος Πιαντές δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας, έχασε τη μάχη για τη ζωή. Όσα λόγια αποχαιρετισμού και να γράψουμε το σίγουρο είναι ότι η πολιτική μας οικογένεια από σήμερα είναι πιο φτωχή. 
Καλό ταξίδι αγαπημένε μας σύντροφε και φίλε. 
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
 (Ανακοίνωση του ραδιοφωνικού σταθμού στο Κόκκινο 105,5 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος28/4/20 10:35

    Ο σαουδαραβικός συνασπισμός ζήτησε από τους αυτονομιστές στη νότια Υεμένη να μην προχωρήσουν στην κήρυξη αυτοδιάθεσης στο Άντεν και άλλες περιοχές, διότι θα πρόκειται για μία κίνηση κλιμάκωσης σε μία περίοδο που όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές πρέπει να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό, όπως μεταδίδει το Reuters. Η συγκεκριμένη ενέργεια των νότιων αυτονομιστών απειλεί να αναζωπυρώσει τη σύγκρουσή τους με την κυβέρνηση της Υεμένης, την οποία στηρίζει η Σαουδική Αραβία, αλλά και να υπονομεύσει τη μόνιμη εκεχειρία που είναι και ο στόχος του ΟΗΕ.

    Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης έκανε από την πλευρά της λόγο για "καταστροφικές συνέπειες", σε περίπτωση που οι αυτονομιστές εγκαθιδρύσουν το δικό τους καθεστώς στο Άντεν, όπου έχει την έδρα της, μετά την εκδίωξη της από την πρωτεύουσα Σαναά το 2014, όταν εξεγέρθηκαν οι αντάρτες Houthis. Και ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ Martin Griffiths ζήτησε από όλες τις πλευρές να συνεργαστούν, να αποφύγουν τις ενέργειες κλιμάκωσης και να λειτουργήσουν με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων της Υεμένης.

    Το 2015 με την επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στο πλευρό της κυβέρνησης του Hadi η Υεμένη σύρθηκε στη βία και σε έναν πόλεμο χωρίς τέλος, με 100 χιλιάδες νεκρούς και με τους Houthis να ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις της. Οι νότιοι αυτονομιστές στηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θέλουν να εγκαθιδρύσουν το δικό τους καθεστώς στον νότο της Υεμένης, διότι θεωρούν την κυβέρνηση Hadi διεφθαρμένη. Με αυτή τους την κίνηση δεν συμφωνούν, πάντως, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ η Σαουδική Αραβία έβαλε τέλος πρόσφατα σε μία άλλη σύρραξη τους με την κυβέρνηση Hadi.

    Tα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έχουν μειώσει τη στρατιωτική παρουσία τους στην Υεμένη, εμπιστεύονται, εξάλλου, τη Σαουδική Αραβία για να εφαρμόσει και στην πράξη τη συμφωνία του Ριάντ για εκεχειρία, που θα οδηγήσει σε μία πολιτική λύση στην Υεμένη. Τη συμφωνία για εκεχειρία επέβαλε μονομερώς η Σαουδική Αραβία, κατόπιν έκκλησης του ΟΗΕ για να αντιμετωπιστεί και η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά δεν την έχουν αποδεχτεί οι Houthis, κι έτσι οι εχθροπραξίες συνεχίζονται. Αν και στην Υεμένη έχει επιβεβαιωθεί μόνο ένα κρούσμα κορωνοϊού, πολλοί φοβούνται τα χειρότερα για έναν υποσιτισμένο πληθυσμό και με ένα διαλυμένο σύστημα υγείας, σε περίπτωση που εξαπλωθεί η επιδημία. Την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ προσπαθεί να αξιοποιήσει την εκεχειρία για να αρχίσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

    Σαν να μην έφταναν, όμως, όλα αυτά, η Υεμένη επλήγη πρόσφατα και από πλημμύρες από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, συνολικά επηρεάστηκαν 100 χιλιάδες κυρίως στο Άντεν και παντού υπάρχουν πλέον στάσιμα και μολυσμένα νερά, αλλά και κατεστραμμένοι δρόμοι, με συνέπεια να είναι δύσκολη η πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες. "Κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι στην Υεμένη" λέει η επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ Lise Grande. Παρά το γεγονός ότι έχουν μόνο ένα κρούσμα κορωνοϊού. Πλάκα θα 'χει να σταματήσει χάρη στον κορωνοϊό ο πόλεμος στην Υεμένη. Αν και πιθανότατα θα είναι μία μικρή παύση στην εξάχρονη πλέον "κανονικότητα" της.
    https://www.reuters.com/article/us-yemen-security-south-coalition/saudi-coalition-calls-for-end-to-escalation-in-yemen-immediate-return-to-riyadh-agreement-idUSKCN229033?il=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.