Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

9 Απρ 2020

Την αντίθετη άποψη με εκείνη του κ. Τσιόδρα, εξέφρασε ο βιοπαθολόγος, μικροβιολόγος και διευθυντής των εργαστηρίων του μαιευτηρίου «Ρέα», Παναγιώτης Αποστολακόπουλος


Την ακριβώς αντίθετη άποψη με εκείνη του κ. Τσιόδρα, αναφορικά με τη χρήση μασκών, εξέφρασε ο βιοπαθολόγος, μικροβιολόγος και διευθυντής των εργαστηρίων του μαιευτηρίου «Ρέα», Παναγιώτης Αποστολακόπουλος μιλώντας στον  Ίωνα Κεχαγιόγλου και την εκπομπή «Ξυπνήστε» στο Κανάλι Ένα 90,4.
Σύμφωνα με τον κ. Αποστολακόπουλο, η χρήση μασκών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική για όλους.

«Από την αρχή είπαμε ότι θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε φορείς της νόσου. Εάν λοιπόν είμαστε φορείς της νόσου θα πρέπει όλοι να φοράμε μάσκες, κατά την ταπεινή μου γνώμη» τόνισε ο κ. Αποστολακόπουλος, προσθέτοντας ότι «έτσι, ακόμα κι αυτοί που δεν το ξέρουν θα είναι πολύ δύσκολο να τον μεταδώσουν ή να τον εναποθέσουν σε μια επιφάνεια».
Ο κ. Αποστολακόπουλος τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για το τι μάσκες θα πρέπει να φοράμε. «Για μένα είναι απαράδεκτο να φοράνε άνθρωποι μάσκες υψηλής προστασίας και ειδικά εκείνες με τη βαλβίδα που είναι αποκλειστικά για το υγειονομικό προσωπικό, γιατί αυτή η βαλβίδα θα μπορούσε να είναι δυνητικά επικίνδυνη με την έννοια ότι μπορούν να συγκεντρωθούν εκεί μικροσταγονίδια και μετά να τα εκπέμψουν στο περιβάλλον» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βιοπαθολόγος.
Σε ότι αφορά στη χρήση των χειρουργικών μασκών, ο κ. Αποστολακόπουλος τόνισε ότι παρέχει προστασία αν φοριέται σωστά, δηλαδή αν την αλλάζουμε κάθε φορά που υγραίνεται. «Μια χειρουργική μάσκα δεν μπορεί να κρατήσει πάνω από δύο τρεις ημέρες γιατί με το που υγραίνεται χάνει την προστασία της» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «μετά από κάποιες ημέρες θα πρέπει να την αλλάζουμε και με αυτό τον τρόπο θα είμαστε αρκετά προστατευμένοι και εμείς και το περιβάλλον γύρω μας».
Τέλος, ερωτηθείς για την πορεία της νόσου στη χώρα μας, ο κ. Αποστολακόπουλος τόνισε ότι «οι αισιόδοξες προβλέψεις μας δικαιώνονται καθώς προχωράμε πάρα πολύ καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.