Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

8 Απρ 2020

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ


ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης παρακολουθούμε με έντονη ανησυχία τις εξελίξεις καθημερινά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τα μέτρα που ανακοινώνει η Κυβέρνηση για τις επιπτώσεις που προκύπτουν στις ζωές των εργαζομένων  και των οικογενειών τους.

Είναι γνωστό ότι η εργασία στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας σε επισκευές – συντηρήσεις Πλοίων που συγκεντρώνουν εκατοντάδες εργαζόμενους δεν έχει ανασταλεί όπως συμβαίνει με άλλους κλάδους.
Οι Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη  στην πλειοψηφία τους δεν έχουν πάρει στοιχειώδη μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς και διάδοσης του κορονοϊού  (αντισηπτικά, κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, κατάλληλους χώρους για την αλλαγή των ρούχων εργασίας κ.τ.λ).
Τα οικονομικά μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση αποκλείουν εκατοντάδες μεταλλεργάτες που απασχολούνται έκτακτα και έχουν απολυθεί το τελευταίο διάστημα και βρίσκονται χωρίς κανένα εισόδημα.
‘Ιδια και χειρότερη είναι η κατάσταση για τους μακροχρόνια άνεργους που και αυτοί αποκλείονται  από κάθε μηχανισμό στήριξης της ζωής τους.
Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία:
-Άμεσα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
-Να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ και στους απασχολούμενους στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, που είτε σταμάτησαν την εργασία τους, είτε είναι άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας.
-Να καταβληθεί κανονικά στην ημερομηνία που προβλέπεται από τον Νόμο το Δώρο Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους που ασχολήθηκαν από 1η Ιανουαρίου και μετά, είτε έχουν απολυθεί είτε εργάζονται ακόμα.
Το Δώρο αντιστοιχεί σε δεδουλευμένα μεροκάματα που πρέπει ο εργοδότης να καταβάλλει κανονικά στους εργαζόμενους, εφόσον καταβάλλονται για το παραπάνω διάστημα κανονικά οι ασφαλιστικές εισφορές.
-Πάγωμα στις πληρωμές ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ για όλους τους ανέργους.
-Να απαγορευτεί κάθε απόλυση στους χώρους δουλειάς.
-Άμεση επαναλειτουργία των μικτών επιτροπών ελέγχου των μέτρων πρόληψης και προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στους χώρους της Ν/Ζώνης.
-Επίταξη της Ιδιωτικής Υγείας εδώ και τώρα για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που διαμορφώνεται.
-Άμεση στελέχωση των δομών Υγείας, των Νοσοκομείων, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημιουργία νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και του απαραίτητου εξοπλισμού στα Νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.