Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

10 Ιαν 2013

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΛΑΓΚΑΡΤ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ KKE ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΜΕΡΚΕΛ
Η κύρια προσπάθεια του πρωθυπουργού επικεντρώνεται στην εξασφάλιση συμμάχων  – συνεταίρων για την ελληνική πλουτοκρατία στην πιο βαθιά και άγρια εκμετάλλευση πρώτα απ’ όλα των Ελλήνων εργαζομένων. Η ανάπτυξη που επιδιώκουν κυβέρνηση – Μέρκελ – Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζεται στα μονοπώλια και τη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και λεηλασία του ορυκτού και φυσικού πλούτου της χώρας από τα μονοπώλια. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν τις συμμαχίες της ελληνικής πλουτοκρατίας και τον ευρωμονόδρομο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
«Εμείς ήδη με ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δηλώνουμε ότι οπωσδήποτε πρέπει η προανακριτική επιτροπή να εξετάσει τις ποινικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Βενιζέλου,
διότι και οι δύο ως υπουργοί οικονομίας είχαν άμεση σχέση και έχουν ευθύνες κατά τη γνώμη μας, μπορεί να μη ταυτίζονται πλήρως μεταξύ τους αλλά έχουν σοβαρές ευθύνες για ό,τι συνέβη με τη λίστα Λαγκάρντ. Θεωρούμε όμως ότι δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε αυτά τα δυο ονόματα, πρέπει να διερευνηθούν και οι ευθύνες Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, που πρωτίστως βεβαίως και από πρώτη ματιά έχουν οπωσδήποτε πολιτικές ευθύνες, αλλά ως πρωθυπουργοί και αφού γι’ αυτούς ήταν πρώτης γραμμής το θέμα της φοροδιαφυγής πρέπει να απαντήσουν από την πλευρά τους πώς έλεγξαν τη διερεύνηση της συγκεκριμένης λίστας ή και όποιας άλλης λίστας είχε τεθεί υπόψη των ελληνικών κυβερνήσεων. Με αυτήν την έννοια, την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθεί ακόμα πιο συγκεκριμένα η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Θέλω επίσης να προσθέσω και ένα άλλο με την ευκαιρία, επειδή άκουσα τον κύριο Καμένο να λέει ότι συμφωνούμε με το κείμενο το οποίο κατέθεσε. Ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς αρνηθήκαμε να συνυπογράψουμε το κείμενο αυτό με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και με τη Χρυσή Αυγή, ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς χωριστά αντιμετωπίζουμε το ζήτημα, δεν κάνουμε με άλλες Κοινοβουλευτικές Ομάδες κοινή παρέμβαση και οπωσδήποτε αν δει κανείς και τις δικές μας τοποθετήσεις ασχολούμαστε και μελετάμε το θέμα, πέρα από τους δυο, μελετάμε το ζήτημα και λέμε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες για τον κύριο Παπανδρέου και τον κύριο Παπαδήμο. Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να διαθέσουμε στοιχεία για ποινικές ευθύνες των δυο. Εμείς ζητάμε να επεκταθεί η εξέταση και αυτών. Υπάρχει δηλαδή μια διαφορά ανάμεσα στις δυο προτάσεις».
ΑΘΗΝΑ          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.