Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

23 Ιαν 2013

Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ μας ενημερώνει…



ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
            Η επίθεση της κυβέρνησης στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είτε με απειλές για επιστράτευση, είτε με συκοφαντίες για «συντεχνίες» και «ρετιρέ», είτε με δήθεν κλάματα για την «ταλαιπωρία του κοινού», αποσκοπεί στο τσάκισμα του ίδιου του δικαιώματος των εργαζομένων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει σαν μια γροθιά να απαντήσουν στην επιχείρηση διάσπασής τους και με ανυποχώρητο και συνεπή αγώνα να αποκρούσουν την ενιαία επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους.
ΑΘΗΝΑ 22/1/2013               ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
            Οι τρομοκρατικές ενέργειες, με τελευταία την έκρηξη βόμβας στο Mall, είναι ύποπτες και προσφέρουν υπηρεσίες στις αντιδραστικές δυνάμεις και τα κέντρα  που επιδιώκουν την τρομοκράτηση του λαού, την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής σε βάρος των αγώνων και των δικαιωμάτων του. Αυτός ο σχεδιασμός δεν πρέπει να περάσει.

            Η ατομική τρομοκρατία δεν είναι μορφή πάλης και δεν σχετίζεται με τις δράσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος. Έχει καταδικαστεί και έχει αποκαλυφθεί ο πραγματικός ρόλος της εδώ και πολλές δεκαετίες.
            Ο λαός πρέπει να επιστρατεύσει τη συσσωρευμένη εμπειρία του για να βγάλει σωστά συμπεράσματα. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι με τέτοιου είδους ενέργειες οργανώθηκαν μεγάλες προβοκάτσιες κατά των λαϊκών αγώνων, ότι πολλές φορές πίσω από αυτές είναι πολύ πιθανό να κρύβονται μυστικές υπηρεσίες που υπηρετούν συγκεκριμένους σχεδιασμούς ή εκβιασμούς, όπως επίσης και ότι ξεκαθαρίζονται λογαριασμοί που σχετίζονται με ανταγωνισμούς επιχειρηματικών ομίλων κ.α. Στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας εξαπολύθηκαν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, ψηφίστηκαν αντιδραστικοί «τρομονόμοι» και υπογράφηκαν συμφωνίες με ΕΕ – ΗΠΑ που νομιμοποιούν το φακέλωμα και την παραβίαση στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Στο όνομα της τρομοκρατίας λεηλατούνται πηγές πρώτων υλών στην Αφρική.
            Είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει δίπλα στις τρομοκρατικές ενέργειες και να στοχοποιήσει τις δράσεις και τις μορφές πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος, τις απεργίες, τις καταλήψεις κλπ.
            Είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί η επιδίωξη να ενοχοποιηθεί η ταξική πάλη, η πολιτική θέση και δράση, καθώς και η μαζική αγωνιστική δράση που στρέφεται κατά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ, κατά του καπιταλισμού. 
            Είναι προκλητική και επικίνδυνη για το λαό η επιστράτευση από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και άλλους μηχανισμούς του συστήματος, του αντιδραστικού ιδεολογήματος «των δύο άκρων». Η ταύτιση της ναζιστικής  «Χρυσής Αυγής» και της δολοφονικής – ρατσιστικής δράσης, που είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος, με την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού από την εργατική τάξη και το λαό.
            Ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί στη δικομματικού τύπου φραστική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο λαό γιατί ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί και τιμωρηθεί οι ένοχοι του προβοκατόρικου εγκλήματος στη Μαρφίν το 2010.
            Η εργατική τάξη και ο λαός έχει τη δύναμη και την ικανότητα να βάλει φραγμό και να ματαιώσει κάθε αντιλαϊκό σχέδιο.
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΣΤΑΤ. ΤΟ 2009
Το όποιο μαγείρεμα των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. το 2009 για το έλλειμμα, αποτέλεσε εφαλτήριο για να προωθηθούν τα προαποφασισμένα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης. Αυτό κάνουν συνεχώς οι κυβερνήσεις και τα όργανα της ΕΕ, αλλάζουν τη μέθοδο και τα κριτήρια, ώστε τα στοιχεία που προκύπτουν να είναι χρήσιμα στη στρατηγική που συμφέρει την άρχουσα τάξη. Αυτό έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ με τη «νέα απογραφή» του 2004 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του 2009.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστούν τους τσακωμούς των αστικών κομμάτων που εκφράζουν διαμάχες τμημάτων της αστικής τάξης. Το ζήτημα, με το ΔΝΤ ή μόνο με την ΕΕ είναι δικό τους δίλημμα και όχι του λαού. Η κρίση είναι προϊόν της καπιταλιστικής ανάπτυξης, των συσσωρευμένων κεφαλαίων. Το χρέος και το έλλειμμα το δημιούργησαν τα τεράστια κέρδη και οι φοροαπαλλαγές των μονοπωλίων, η προσαρμογή της χώρας στην ΕΕ.  Ανεξάρτητα το πόσο θα ήταν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια τα είχαν προαποφασισμένα. Αυτό κάνουν άλλωστε σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
 Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν συνολικά τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και τον «ευρωμονόδρομο». Όποιος κι αν είναι ο κυβερνητικός διαχειριστής της καπιταλιστικής ανάπτυξης, το αποτέλεσμα για το λαό  θα είναι μόνο ανεργία, φτώχεια και κρίσεις.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ BROOKINGS των ΗΠΑ
            Ο θαυμασμός και η εμπιστοσύνη που έδειξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική Ομπάμα, μπροστά στην επιχειρηματική και πολιτική ελίτ των ΗΠΑ, αποκαλύπτει πόσο ψεύτικα και υποκριτικά ήταν τα όποια ριζοσπαστικά συνθήματα, όπως ακύρωση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, που χρησιμοποίησε πριν τις εκλογές και για ποιο σκοπό. Όταν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ξεδιάντροπα και φανερά δίνει αυτά τα διαπιστευτήρια στους εκπροσώπους των αμερικανικών μονοπωλίων, τότε ο καθένας μπορεί να σκεφτεί και να καταλάβει τι είδους συζητήσεις γίνονται και τι είδους υποσχέσεις δίνονται, πίσω από τις κλειστές πόρτες και τις μη δημόσιες συναντήσεις.
ΑΘΗΝΑ 23/1/2013            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.