Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

12 Σεπ 2020

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Επιτροπή διάσωσης των Αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Προς

Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

 

Κοιν:                                                Σαλαμίνα 10/9/2020

Υπουργό Πολιτισμού

Υπουργό Περιβάλλοντος

Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη Γεώργιο

Πρόεδρο Σύριζα Τσίπρα  Αλέξη

Πρόεδρο ΚΙΝΑΛ Γεννηματά Φώφη

Γενικό Γραμματέα Κ.Κ.Ε  Κουτσούμπα Δημήτριο

Πρόεδρο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ  Βελόπουλο Κυριάκο 

Πρόεδρο Μέρα 25  Βαρουφάκη Γιάνη

Βουλευτές Β Πειραιά

Περιφέρεια Αττικής

Αντιπεριφέρεια Νήσων

Μ.Μ.Ε

 

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ

 

Απευθυνόμαστε στην περιβαλλοντική και πολιτιστική σας ευαισθησία, καθώς και την προσήλωσή σας στη νομιμότητα.

 

Στις 20 Ιουλίου 2020, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την απόφαση ΔΙΠΑ/68813/4143, ενέκρινε  περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας σε ναυπηγείο-διαλυτήριο πλοίων στην Κυνόσουρα Σαλαμίνας.

Το πρόβλημα συνίσταται στο ότι η επιχείρηση "Ναυπηγεία Κυνόσουρας Α.Ε." χωροθετείται σε αδόμητη αρχαιολογική Ζώνη Α΄ απολύτου προστασίας, σε άμεση γειτνίαση με τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, όπου ρητά απαγορεύεται η λειτουργία ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων (ΦΕΚ Β’ 1459/2001).

Εξαιτίας της πολλαπλής προστασίας που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για το χώρο του Τύμβου, ουδείς Υπουργός Πολιτισμού συναίνεσε στη λειτουργία του εν λόγω ναυπηγείου.

 

Πέρασαν δύο δεκαετίες συνεχών προσπαθειών χωρίς ή Εταιρεία να κατορθώσει να λάβει έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

- Το 2001 η τότε Πρόεδρος του ΚΑΣ και νυν Υπουργός Πολιτισμού  είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τη συνέχιση λειτουργίας του Ναυπηγείου και πρότεινε την απομάκρυνση του από την περιοχή (πράξη 33/1-8-2001 του ΚΑΣ).

- Το 2010 και 2013, το Υπουργείο Πολιτισμού είχε αρνηθεί την έγκριση περιβαλλοντικών όρων στην Εταιρεία, επειδή το συγκεκριμένο ναυπηγείο προκαλεί σοβαρή άμεση και έμμεση βλάβη στο παρακείμενο μνημείο του Τύμβου των Σαλαμινομάχων (ΥΠΠΟΤ/Γ∆ΑΠΚ/Α1/Φ26/125027/5240/23.12.2011  και

ΥΠΑΙΘΠΑ-ΓΓΠ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΑΧ/81490/40196/5598/2788/23.05.2013).

- Το 2017 ο νυν Υπουργός Επικρατείας κος Γεραπετρίτης, ενεργώντας κατά παράκληση της υπογράφουσας Επιτροπής, συνέταξε και κοινοποίησε εξώδικο στο Υπουργείο Πολιτισμού για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Κυνόσουρα από την ανεξέλεγκτη δράση ρυπογόνων μονάδων μεταξύ των οποίων και η ανωτέρω.

 

Επισημαίνουμε ότι ο χώρος έχει εξαιρεθεί από το Υπερταμείο, καθώς ανήκει στην κατηγορία των ακινήτων πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι εκτός συναλλαγής, ανεπίδεκτος χρησικτησίας, ενώ η διοίκηση και διαχείρισή του ασκείται από το Δημόσιο. (άρθρο 123 του νόμου 4611/2019).

 

Στις 20 Ιουλίου 2020, ανατράπηκαν όλα τα δεδομένα και κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας, λογικής και ηθικής, η Εταιρεία έλαβε έγκριση περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με την σιωπηρή ανοχή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο, επειδή βάσει δημοσιευμάτων δημιουργούνται σκέψεις για χαριστική απόφαση με οσμή σκανδάλου.

Πιστεύουμε  να ερευνήσετε το θέμα και να πράξετε τα δέοντα, τόσο για την προστασία του Τύμβου των Σαλαμινομάχων, όσο και την αποκατάσταση της νομιμότητας στον πολύπαθο χώρο.

 

Πρόθυμοι για κάθε επιπλέον πληροφορία

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

 

Επιτροπή  διάσωσης των Αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/9/20 14:30

    Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020
    Ερώτηση της Φωτεινής Μπακαδήμα με θέμα:​ «Διαλυτήριο Πλοίων στον αρχαιολογικό χώρο της Σαλαμίνας»

    Ερώτηση της βουλευτή Β Πειραιά και Γραμματεά της ΚΟ του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα με θέμα:​ «Διαλυτήριο Πλοίων στον αρχαιολογικό χώρο της Σαλαμίνας» σε Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

    -->


    Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 20 Ιουλίου 2020, με απόφασή του (ΔΙΠΑ/68813/4143), δίνει το “πράσινο φως” στα Ναυπηγεία Κυνόσουρας Α.Ε για τη λειτουργία του διαλυτηρίου πλοίων για άλλα 15 χρόνια, στον περιβάλλοντα χώρο γύρω από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, ισοπεδώνοντας τις προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Πολιτισμού τηρεί στάση συνενοχής, μπροστά στην παράκαμψη του ΚΑΣ καθώς και της προηγούμενης υπουργικής απόφασης, του Μαΐου του 2019, για απόσυρση του ναυπηγείου που ζητούσε η Cosco με το Master Plan.Ειδικότερα, το διαλυτήριο πλοίων «Ναυπηγεία Κυνόσουρας Α.Ε.» λειτουργεί με πρώτη αδειοδότηση επί χούντας το 1971, δίπλα και γύρω από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων. Ακολούθησαν επάλληλες άδειες λειτουργίας, με τελευταία εκείνη του 1998 με αόριστη διάρκεια. Το 2007 ο ΟΛΠ παραχώρησε χώρο στο διαλυτήριο και το 2018 η Cosco ανανέωσε τη σύμβασή του έως το 2052. Το 2016 η Κυνόσουρα εξαιρέθηκε από την παραχώρηση στην Cosco και πέρασε στο Ελληνικό Δημόσιο με την περιοχή να συμπεριλαμβάνεται στα 2.330 ακίνητα του Δημοσίου που εξαιρέθηκαν από το Υπερταμείο. Η περιοχή που περιλαμβάνει την Κυνόσουρα, τον Αρχαίο Λιμένα [Αμπελακίων] και τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων αποτελεί αρχαιολογικό χώρο υπό απόλυτη προστασία καθώς πρόκειται για αδόμητη Ζώνη Α’ Προστασίας δεδομένου πως ισχύει το άρθρο 123 του Ν 4611/2019 για τα ακίνητα μνημεία που είναι εκτός συναλλαγής και ανεπίδεκτα χρησικτησίας.
    Η υπουργός Πολιτισμού, σαν πρόεδρος του ΚΑΣ και Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, είχε υπερασπιστεί το χώρο με τον μέγιστο βαθμό Αρχαιολογικής προστασίας, θεσμοθετώντας ζώνη Α΄ απολύτου προστασίας και μάλιστα είχε εισηγηθεί την απομάκρυνση των Ναυπηγείων και ειδικά της Κυνόσουρας από τους Αρχαιολογικούς Χώρους της Σαλαμίνας.

    Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο πως πρόκειται για έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, που συντελείται την περίοδο εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας,

    Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:
    1. Σε ποιο χώρο ακριβώς προβλέπεται να δημιουργηθεί το διαλυτήριο πλοίων;
    2. Υπάρχει πρόσφατη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο αυτό;
    3. Σε ποιον ανήκει ο συγκεκριμένος χώρος;
    -->

    4. Ο συγκεκριμένος χώρος περιλαμβάνεται στην αδόμητη Ζώνη Α’ Προστασίας;5. Είναι χαρακτηρισμένος ή όχι ως αρχαιολογικός χώρος ο συγκεκριμένος;
    6. Τι έχει συμβεί με τη Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που παραδόθηκε στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στις 22 Φεβρουαρίου 2020;
    7. Για ποιο λόγο άλλαξε η αρχική εισήγηση απομάκρυνσης των ναυπηγείων από τη σημερινή Υπουργό Πολιτισμού; Τι έχει αλλάξει και πλέον μπορούν να δημιουργηθούν διαλυτήρια πλοίων;
    Η ερωτώσα βουλευτής


    Φωτεινή Μπακαδήμα

    SALAMINA-PRESS στις 12:07

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/9/20 14:38

    Τελικά ο κορονοϊος φαίνεται δεν περνάει τα ΦΕΡΡΥ για να έρθει Σαλαμινα
    Σε όλες τις εκδηλώσεις κάνεις δεν φοράει μάσκα και βγάζουν φωτο όλοι αγκαλια
    Δήμαρχε αυτό είναι το παράδειγμα σου?
    Πού είσαι ο πρώτος πολίτης του νησιου?
    Κυρία Μπόγρη σε όλα τα άλλα νησιά που επισκέπτεσαι σε βλέπουμε φωτο πάντα με την μάσκα
    Σαλαμίνα γιοκ μάσκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/9/20 14:43

    ΚΟΣΜΟΣ11|09|2020 | 16:40
    Οι ηγέτες ΗΠΑ και Β. Κορέας, Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ / Susan Walsh
    NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

    Το ακέφαλο πτώμα του θείου του, τον οποίο εκτέλεσε, φέρεται να έδειξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε Βορειοκορεάτες αξιωματούχους, όπως είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στον συγγραφέα ενός νέου βιβλίου για τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των ΗΠΑ.

    O θείος εξ αγχιστείας του Βορειοκορεάτη δικτάτορα, Γιανγκ Σονγκ Θάεκ, πανίσχυρη προσωπικότητα μέσα στο καθεστώς της Πιονγιάνγκ, που ο Κιμ αποκάλεσε μετά την εκτέλεσή του «φατριαστική λέρα», οδηγήθηκε στο απόσπασμα το 2013 κατηγορούμενος για προδοσία και διαφθορά σε μια περίοδο που ο νέος «λαοπρόβλητος» ηγέτης προσπαθούσε να εδραιώσει την εξουσία του. Ο Κιμ «μου τα λέει όλα. Μου είπε τα πάντα», δήλωσε ο Τραμπ στον δημοσιογράφο της «Washington Post», Μπομπ Γούντγουορντ, όπως αναφέρει ο τελευταίος στο βιβλίο του με τίτλο «Rage» («Οργή»), που θα κυκλοφορήσει προσεχώς στις ΗΠΑ. «Σκότωσε τον θείο του και έβαλε το πτώμα εκεί στα σκαλιά», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στο κτίριο που χρησιμοποιούσαν ανώτεροι αξιωματούχοι του καθεστώτος. «Και το κεφάλι ήταν κομμένο, τοποθετημένο στο στήθος», πρόσθεσε.


    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
    Κιμ Γιονγκ Ουν: «Κράτησα το χέρι της Εξοχότητάς Σας» -Πώς έχτισε με κολακείες τη «σπέσιαλ φιλία» με τον Τραμπ
    ΚΟΣΜΟΣ 10|09|2020 | 13:35
    Απίστευτο: Ο Τραμπ πρότεινε στην πρώην εκπρόσωπο Τύπου του να... κοιμηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν -«Για την ομάδα»
    ΚΟΣΜΟΣ 02|09|2020 | 14:35
    Η Βόρεια Κορέα δεν έχει διευκρινίσει πώς εκτελέστηκε ο Γιανγκ, αν και ρεπορτάζ της εποχής ανέφεραν ότι τον πυροβόλησαν με αντιαεροπορικά πυρά.
    Οι δηλώσεις του Τραμπ, που αποσκοπούσαν προφανώς να καταδείξουν τη «σπέσιαλ φιλία» του με τον Κιμ, είναι οι πρώτες ανώτερου αξιωματούχου στις οποίες γίνεται αναφορά σε αποκεφαλισμό.
    Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/tramp-kim-giongk-oyn-edeihne-akefalo-ptoma-theioy-ektelese

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/9/20 07:39

    Κουλουρωτες πατριώτες μου, πήγα προχτές στον Άγιο Ανδρέα και βγαίνοντας πήγα να δω την προτομή του συμπατριώτη μας και εκλεκτού τέκνου του νησιου μας,κηρου Ιγνάτιου.
    Ενώ θαύμασα το έργο του γλύπτη το μάτι μου έπεσε πάνω στην αθλιότητα όπου το ονοματεπώνυμο του δημαρχου είναι σχεδόν μεγαλύτερο σε μέγεθος από αυτό του μνημονευομενου ου Αρχιερέα.
    Αισθάνθηκα μια τεράστια ντροπή.
    Ήθελα να πάρω μια μπογιά και να το σβήσω.
    Τόσο πολύ νευριασα αλλά και ντράπηκα.
    Αλήθεια οι ιεράρχες του Αγίου Ανδρέα πως το δέχονται;
    Η εκκλησιαστικη επιτροπή πως το ανέχεται;
    Τέλος όλοι εμείς οι πιστοί γιατί σιωπουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/9/20 08:08


    Έντυπη Έκδοση
    English edition
    Νέα
    Ελλάδα
    Πολιτική
    Οικονομία
    ΤΑ ΝΕΑ
    Είσοδος - Εγγραφή
    ΤΑ ΝΕΑ Online
    Έντυπη Έκδοση
    English edition
    Νέα
    Ελλάδα
    Πολιτική
    Οικονομία
    Κόσμος
    Ομάδα
    Γνώμες
    Ζωή & Τέχνες
    By The Book
    Επιστήμη & Τεχνολογία
    Υγεία
    Γυναίκα
    Παιδί
    Πρόσωπα & Ιστορίες
    Συνεντεύξεις
    Auto Νέα
    Σκίτσα
    Infographics
    Media
    ΒουλήΚυβέρνησηΑντιπολίτευσηΜικροπολιτικός
    tanea.gr > Πολιτική >
    Μεταβαίνει η ΠτΔ
    Σε ετοιμότητα για το Καστελλόριζο - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες
    Τα βλέμματα όλων στρέφονται στο Καστελλόριζο, το οποίο η Άγκυρα έχει στοχοποιήσει το τελευταίο διάστημα, σε μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων
    Σε ετοιμότητα για το Καστελλόριζο - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες | tanea.gr
    TANEA Team
    12 Σεπτεμβρίου 2020 | 23:59

    Ιδιαίτερα κρίσιμο αναμένεται να είναι το επόμενο 24ωρο σε ό,τι αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις ύστατες προσπάθειες που καταβάλλονται το τελευταίο διάστημα για αποκλιμάκωση της έντασης.

    Τα βλέμματα όλων στρέφονται στο Καστελλόριζο, το οποίο η Άγκυρα έχει στοχοποιήσει το τελευταίο διάστημα, σε μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/9/20 08:12

    Στης 12/2/20 είχε δημοτικό συμβούλιο όπου γίνεται live μετάδοση μέσω Internet όπου ακούσαμε τον κ. Σοφρα να λεει ότι ο κ. Τσαβαρή ενταξε 70 εκατομμύρια ευρώ σε έργα σε μόλις 3,5 χρόνια σε έργα για τον Δήμο Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/9/20 19:36

    Γιαννάκη εδω ο κόσμος χάνετε και εσύ χτενίζεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/9/20 20:38

    Εφημερίδα DOCUMENTO γράφει στη σελίδα για ένα δυνατό και σοβαρό θέμα για το νησι(13/9/2020)
    Σελίδα 25

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/9/20 00:53

    Κουλουρωτες πατριώτες μου, πήγα προχτές στον Άγιο Ανδρέα και βγαίνοντας πήγα να δω την προτομή του συμπατριώτη μας και εκλεκτού τέκνου του νησιου μας,κηρου Ιγνάτιου.
    Ενώ θαύμασα το έργο του γλύπτη το μάτι μου έπεσε πάνω στην αθλιότητα όπου το ονοματεπώνυμο του δημαρχου είναι σχεδόν μεγαλύτερο σε μέγεθος από αυτό του μνημονευομενου ου Αρχιερέα.
    Αισθάνθηκα μια τεράστια ντροπή.
    Ήθελα να πάρω μια μπογιά και να το σβήσω.
    Τόσο πολύ νευριασα αλλά και ντράπηκα.
    Αλήθεια οι ιεράρχες του Αγίου Ανδρέα πως το δέχονται;
    Η εκκλησιαστικη επιτροπή πως το ανέχεται;
    Τέλος όλοι εμείς οι πιστοί γιατί σιωπουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/9/20 07:47

    Ρωτάμε τον κ Πατούλη γνωρίζει τι γίνεται με την κ. ΜΠΟΓΡΗ όπου έχει δώσει ένα Mercedes κρατικό με πινακίδες (ΚΗΗ-3284) στον κ. Γκιοκα όπου είναι ένας απλός υπάλληλος της Περιφέρειας και ενώ ο Περιφερειάρχης δε έχει πολυτέλειας αυτοκίνητο και έχει ένας αποσπασμένος υπάλληλος που το παρκάρει καθημερινά στο ύψος της παλιάς ΔΕΗ στην λεωφόρο Σαλαμινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/9/20 08:26

    ΈΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ:
    Αυτή την στιγμή στο Καματερό στο σπίτι του Αρχαίου Έλληνα πραγματοποιήται το καθιερωμένο μάθημα από τον Δράκουλα στον Γιωργάκη.
    Βρε κακομοίρη δεν ντρέπεσαι καθόλου;
    Βρε τι ξεφτίλα είναι αυτή;
    Κρίμα Γιωργάκη γιατί όταν μου τάλεγαν δεν τα πίστευα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/9/20 12:05

      Διάβασα το πρωτοσέλιδο τοπικης εφημερίδας και έφριξα.
      Παρακαλα μην βρεθεί ο τρελός και το πάει στον εισαγγελέα
      Μ η πωποοοοοο

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος14/9/20 14:37

    Εφημερίδα DOCUMENTO γράφει στη σελίδα για ένα δυνατό και σοβαρό θέμα για το νησι(14/9/2020)
    Σελίδα 19


    ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ (ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος14/9/20 15:51

    Διαβασα εφημερίδα και έμεινα με ανοιχτό το στόμα από τις αποκαλύψεις παιδιατρου
    Χωρίς ειδικοτητα
    Πού εμπιστευοταν ο κόσμος την υγεία των παιδιών του?
    Κρίμα κριμα κριμα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος14/9/20 15:56

    16Ηη Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου ώρα 4.47 δείτε τον υπερασπιστή και συνήγορο των Ναυπηγείων . Δεν θα μπορούσαν τα Ναυπηγεία να έχουν καλύτερο υπερασπιστή. Ντροπής κα Μπόγρη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος14/9/20 16:17

    Εφημερίδα DOCUMENTO γράφει στη σελίδα για ένα δυνατό και σοβαρό θέμα για το νησι(14/9/2020)
    Σελίδα 19


    ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ (ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. «Σχετικά με την επέκταση του διαλυτηρίου πλοίων στην Κυνόσουρα
    Σαλαμίνας μέχρι το 2052»
    https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11367103.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.