Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

22 Σεπ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επιτροπής Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας και Ο.Ε.Ε.Σ.Σαλαμίνας

Φωτό αρχείου

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΜΠΕ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ  ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ Α.Ε

Η  Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας και η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών  Πολιτιστικών Συλλόγων από τον Μάρτιο  του 2019 που έγινε γνωστό η αίτηση των Ναυπηγείων Κυνόσουρα Α.Ε για έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχει κάνει συνεχείς και συντονισμένες  ενέργειες για την μη έγκριση της ως άνω  ΜΠΕ. 

Μετά την θετική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος στις 20/7/2020 στείλαμε αλλεπάλληλα έγγραφα διαμαρτυρίας, στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην κα Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη τις οποίες κοινοποιήσαμε στους Βουλευτές β Πειραιά αλλά και στα Μ.ΜΕ .Συγχρόνως στο διάστημα αυτό στείλαμε  έγγραφα στο Υπουργείο Πολιτισμού με καίριες ερωτήσεις και πήραμε απαντήσεις σε μερικά εξ αυτών και περιμένουμε τα υπόλοιπα.

Σημαντικό θεωρούμε την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού σε μας  με ημερομηνία 17/9/2020 βάσει της οποίας  γίνεται αναφορά ότι  « Η θεσμοθέτηση Ζώνης Α , απολύτου προστασίας  και οριοθέτηση ζώνης Β στην χερσόνησο  Κυνόσουρας Σαλαμίνας είναι σε ισχύ»

Σημαντικότατο στοιχείο αποτελεί επίσης η παρ. 5 ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ζητά εξηγήσεις  από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και κινεί νομικές διαδικασίες . Το έγγραφο το κοινοποιούμε.

Σήμερα στείλαμε  επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος με την οποία ζητούμε την ακύρωση της απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/68813/4143 20/7/2020  με την οποία ενέκρινε την ΜΠΕ  των Ναυπηγείων Κυνόσουρα Α.Ε το οποίο συμπεριλαμβάνει την δημιουργία διαλυτηρίου πλοίων στην Κυνόσουρα. Η επιστολή την οποία κοινοποιούμε περιλαμβάνει αδιάψευστα  σοβαρά στοιχεία που επιβάλλουν την ακύρωση της παράνομης  απόφασης έγκρισης του Υπουργείου Πολιτισμού. Την Επιστολή επίσης δημοσιοποιούμε.

Η Επιτροπή μαζί με την Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή, θεωρεί ότι πέρα των εγγράφων και των προφορικών επαφών , είναι απαραίτητη μία δυναμική παρουσία διαμαρτυρίας σε όλες τις μορφές. Δημοσιοποιήσαμε σε όλα τα Μ.Μ.Ε για το έγκλημα που έγινε στον Αρχαιολογικό χώρο με αποτέλεσμα μεγάλες εφημερίδες να αναφέρονται σε αυτό. Ήδη αυτή τη στιγμή που γράφεται το δελτίο , μας ζητά λεπτομέρειες έγκριτη εφημερίδα  Πανελλήνιας εμβέλειας , η οποία θα το κάνει θέμα. Συγχρόνως  την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου δώσαμε πετυχημένη συνέντευξη τύπου στο viento και παρ όλο που δεν καλέσαμε κόσμο , παρά μόνο εφημερίδες ,  υπήρξε έντονη παρουσία πολιτών  και ευχαριστούμε θερμά όσους παραβρέθηκαν.

Προγραμματίζαμε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την οποία θα βγάλουμε ανακοίνωση  σύντομα  λόγω των μέτρων covid 19

Θα  πρέπει όλοι να καταλάβουν , ότι ένα παρόμοιο  εις βάρος της Ιστορίας του νησιού και μάλιστα στην Επέτειο Εορτασμού των 2500 χρόνων  δεν μπορεί να μείνει στα πλαίσια μιας αλληλογραφίας. Θα πρέπει να πάρει Πανελλήνιες διαστάσεις ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ!!. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε Βουλευτές και φορείς που συμπαραστέκονται σε αυτή την προσπάθεια και θα αναφερθούμε λεπτομερώς  σε νεότερο δελτίο τύπου.

Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας

Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών  Συλλόγων Σαλαμίνας

Βλέπε σχετική αλληλογραφία, ΕΔΩ και ΕΔΩ


16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/9/20 14:09

    EΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/9/20 14:46

    Στο δημοτικο συμβουλιο 18/9
    Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας και το χαρακτήρισε ότι είναι σκουπιδια
    Κύριε Δήμαρχε αφού πήρατε θέση και ως δικηγόρος πρέπει να συμβούλεψε τε την κυρία να του κάνει αγωγή του εκδότη η αλλιώς να βγάλει το πτυχίο του Παιδιατρου στον αέρα γιατί όλοι σαν γονείς ανησυχουμε
    Από την στιγμη που μιλήσατε εσείς ο πρώτος πολίτης του νησιου για το θέμα αυτό
    Περιμένουμε ενημέρωση σας
    Αν όντως υπάρχει πτυχιο
    Δήμαρχε πήρες ευθύνη για το όλο θέμα
    Δώσε απαντήσεις αμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/9/20 16:20

      Ε να μη την υποστηρίξει....σ' όλες τις προτάσεις του ψηφίζει "ΝΑΙ"!!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος22/9/20 14:50

    22 Σεπ 2020
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επιτροπής Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας και Ο.Ε.Ε.Σ.Σαλαμίνας


    Φωτό αρχείου

    ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ
    ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΜΠΕ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ Α.Ε

    Η Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας και η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Πολιτιστικών Συλλόγων από τον Μάρτιο του 2019 που έγινε γνωστό η αίτηση των Ναυπηγείων Κυνόσουρα Α.Ε για έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχει κάνει συνεχείς και συντονισμένες ενέργειες για την μη έγκριση της ως άνω ΜΠΕ.

    Μετά την θετική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος στις 20/7/2020 στείλαμε αλλεπάλληλα έγγραφα διαμαρτυρίας, στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην κα Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη τις οποίες κοινοποιήσαμε στους Βουλευτές β Πειραιά αλλά και στα Μ.ΜΕ .Συγχρόνως στο διάστημα αυτό στείλαμε έγγραφα στο Υπουργείο Πολιτισμού με καίριες ερωτήσεις και πήραμε απαντήσεις σε μερικά εξ αυτών και περιμένουμε τα υπόλοιπα.

    Σημαντικό θεωρούμε την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού σε μας με ημερομηνία 17/9/2020 βάσει της οποίας γίνεται αναφορά ότι « Η θεσμοθέτηση Ζώνης Α , απολύτου προστασίας και οριοθέτηση ζώνης Β στην χερσόνησο Κυνόσουρας Σαλαμίνας είναι σε ισχύ»

    Σημαντικότατο στοιχείο αποτελεί επίσης η παρ. 5 ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ζητά εξηγήσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και κινεί νομικές διαδικασίες . Το έγγραφο το κοινοποιούμε.

    Σήμερα στείλαμε επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος με την οποία ζητούμε την ακύρωση της απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/68813/4143 20/7/2020 με την οποία ενέκρινε την ΜΠΕ των Ναυπηγείων Κυνόσουρα Α.Ε το οποίο συμπεριλαμβάνει την δημιουργία διαλυτηρίου πλοίων στην Κυνόσουρα. Η επιστολή την οποία κοινοποιούμε περιλαμβάνει αδιάψευστα σοβαρά στοιχεία που επιβάλλουν την ακύρωση της παράνομης απόφασης έγκρισης του Υπουργείου Πολιτισμού. Την Επιστολή επίσης δημοσιοποιούμε.

    Η Επιτροπή μαζί με την Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή, θεωρεί ότι πέρα των εγγράφων και των προφορικών επαφών , είναι απαραίτητη μία δυναμική παρουσία διαμαρτυρίας σε όλες τις μορφές. Δημοσιοποιήσαμε σε όλα τα Μ.Μ.Ε για το έγκλημα που έγινε στον Αρχαιολογικό χώρο με αποτέλεσμα μεγάλες εφημερίδες να αναφέρονται σε αυτό. Ήδη αυτή τη στιγμή που γράφεται το δελτίο , μας ζητά λεπτομέρειες έγκριτη εφημερίδα Πανελλήνιας εμβέλειας , η οποία θα το κάνει θέμα. Συγχρόνως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου δώσαμε πετυχημένη συνέντευξη τύπου στο viento και παρ όλο που δεν καλέσαμε κόσμο , παρά μόνο εφημερίδες , υπήρξε έντονη παρουσία πολιτών και ευχαριστούμε θερμά όσους παραβρέθηκαν.

    Προγραμματίζαμε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την οποία θα βγάλουμε ανακοίνωση σύντομα λόγω των μέτρων covid 19

    Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν , ότι ένα παρόμοιο εις βάρος της Ιστορίας του νησιού και μάλιστα στην Επέτειο Εορτασμού των 2500 χρόνων δεν μπορεί να μείνει στα πλαίσια μιας αλληλογραφίας. Θα πρέπει να πάρει Πανελλήνιες διαστάσεις ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ!!. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε Βουλευτές και φορείς που συμπαραστέκονται σε αυτή την προσπάθεια και θα αναφερθούμε λεπτομερώς σε νεότερο δελτίο τύπου.

    Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας

    Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας

    Βλέπε σχετική αλληλογραφία,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/9/20 15:37

    Διαβασα εφημερίδα αποκαλύψεις παιδιατρου
    Χωρίς ειδικοτητα
    Πού εμπιστευοταν ο κόσμος την υγεία των παιδιών του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/9/20 20:36

    Διάβασα το πρωτοσέλιδο τοπικης εφημερίδας και έφριξα.
    Παρακαλα μην βρεθεί ο τρελός και το πάει στον εισαγγελέα
    Μ η πωποοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/9/20 20:57

    Παιδίατρος του κέντρου υγείας Σαλαμίνος ήταν ο Μπουνταλης αυτό σας λέει κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/9/20 09:54

      Αυτό ακριβώς! Η εν λόγω ιατρός ήταν στο κέντρο υγείας Σαλαμίνας ως γενικός γιατρός. Έξω (ιδιωτικά δηλαδή), ήταν παιδίατρος! Είναι αυτό που λένε : "...ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ" !!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/9/20 10:10

      Στο μεταξύ στην σφραγίδα της γράφει: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ και ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ Κ.Υ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ δηλαδή???? Τα παιδιά και καλά τα εξέταζε στο Κ.Υγείας!! Γιατί απλούστατα είτε έχει την ειδικότητα είτε όχι, είναι μεγαλύτερη παρανομία να είσαι γιατρός σε Κέντρο Υγείας και παραλλήλως να κάνεις ιατρείο ως ΙΔΙΩΤΗΣ. είδατε κανέναν άλλο ιατρό του Κ.Υγείας να'χει ιατρείο έξω απ'αυτό; είδατε κανέναν άλλο ιατρό του Κ.Υγείας να κάνει ιδιωτικές επισκέψεις; Νομίζω έχει δίκιο ο φίλος που λέει πως εσκεμμένα φαινόταν με δύο διαφορετικές ιδιότητες. Συνεπωνυμία δηλαδή....και καλά....και να δουλεύει το κράτος; τον κόσμο ; τον εαυτό της; Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!!

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος22/9/20 21:44

    Ρε Τσαβαρη έτσι φέρεσαι σε μια φίλη σου και συνεργάτη σου είκοσι χρόνια τώρα .Διαφώνησε μαζί σου σε πολιτικό επίπεδο και απεχώρησε από τον συνδυασμό σου ,τι έγινε πρέπει να πληρώνεις έναν άνθρωπο άρρωστο για να γράφει αυτά που γράφει και εντάξει δεν ήταν παιδίατρος ήταν γιατρός γενικής ιατρικής και τι έγινε .Ο τελευταίος που θα έθιγε αυτό το θέμα έπρεπε να ήσουν εσύ γι αυτό έμεινες χωρίς φίλους και έκανες πολλούς εχθρούς γιατί είσαι μικρούλης και κακός και έτσι θα μήνης κακομοίρη μου μόνο σου εάν τώρα στα γεροντάματα δεν βάλεις μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/9/20 22:00

      Το κυριότερο , ΤΣΑΒΑΡΗΣ ο ποιο άφιλος πολιτικός που πέρασε από το νησί .

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/9/20 01:44

      Ρε φίλε είσαι σοβαρός? Ένα πάντως είναι σίγουρο.Παιδιά...Δεν έχεις!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/9/20 12:51

      Και εσύ Τσαβαρή που είχες παιδιά και το ήξερες 20 χρόνια τώρα τι έκανες ;Τώρα το θυμήθηκες. .

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος22/9/20 21:47

    Κάνε μήνυση στον εκδότη
    Έχεις τα κότσια?
    Γιατί μιλάει η εφημερίδα για πρώτη φαση
    Οπότε περιμένουμε και την δεύτερη με αγωνια
    Οποίος θυγεται κάνει μήνυση ΑΝ είναι καθαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/9/20 22:02

    Η εφημερίδα έχει βάλει στοιχεια
    Η κυρία γιατί δεν βγάζει το πτυχίο της αν το έχει η γιατί δεν του κάνει αγωγή?
    Ξερεις τι είναι να νομίζεις ότι έιχες παιδίατρο στο παιδί σου και μετά από τόσα χρόνια να μαθαίνεις ότι δεν έχει ειδικοτητα παιδιατρου αλλά γενικής ιατρικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος23/9/20 06:54

    Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας δείχνει έγγραφα με την σφραγίδα της γιατρου
    Και δείχνει και έγγραφο που αμφισβητεί την σφραγιδα της
    Πρέπει η κυρία να κάνει κάτι για όλα αυτά
    Γιατί σαν γονείς ανησυχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.