Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

15 Σεπ 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΠΟΧΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ Ο.Α.Ε.Δ

 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΟΧΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ Ο.Α.Ε.Δ

Ξεκίνησε την ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ έτους 2020ενώ η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ξεκινήσει την

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  στις 14.00.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς του TAXISnet.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr-Εργασία και Ασφάλιση- Ανεργία- Ειδικό Εποχικό Βοήθημα του Ο.Α.Ε.Δ.

Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος κυμαίνεται από 508,20 έως 1016,40 ευρώ και καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου κάθε έτους.

Δικαιούχοι είναι οι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ που ασκούν κάποιο από τα παρακάτω επαγγέλματα:

Οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εσκαπτικών, ανυψωτικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου κ.α.

Δικαιούχοι είναι επίσης και οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και τις 10/9/2020 που κατά το έτος 2019 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2020, εφόσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 ευρώ.

Επιπλέον δικαιούχοι είναι και όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2020 και μετά ανεξάρτητα από το ποσό της σύνταξης τους, καθώς και όσοι κατετάγησαν προκειμένου να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία από 11/9/2020 και μετά εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις.

Για αναλυτικές πληροφορίες τους όρους και τις προϋποθέσεις το ύψος του επιδόματος και τα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση:

www.oaed.gr/eidiko-epochiko-boethema.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ

ΚΛΑΔΟΣ

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ 2019

ΠΟΣΟ

 

Οικοδόμοι, Λατόμοι, Ασβεστοποιοί

 

95-210

 

752,14 €

Μισθωτοί Ναυπηγοεπσκευαστικής Ζώνης

 

50-230

 

 

711,48 €

Μισθωτοί Τουριστικού και

Επισιτιστικού Κλάδου

75 και όχι άνω των 50

Από 1/10 έως 31/12

 

 

508,20

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.