Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

10 Σεπ 2020

"PERIVOS" Συνέχιση λειτουργίας διαλυτηρίου πλοίων στην Κυνόσουρα

Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος δόθηκε χρονική παράταση στη λειτουργία διαλυτηρίου πλοίων για πολλά ακόμη χρόνια μέσα σε Ζώνη Α΄απόλυτης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Κυνόσουρας.

Κι ενώ προηγούμενες αποφάσεις πριν λίγα χρόνια για την εξαίρεση της περιοχής από την παραχώρηση στην Cosco και τη μη χρήση της ως ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη έδωσαν ελπίδες για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής ως χώρου τεράστιας πολιτιστικής σημασίας, έρχεται η τωρινή απόφαση να βάλει τέλος στα σχέδια αυτά και να καταδικάσει τη Σαλαμίνα για άλλη μια φορά σε περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες της Σαλαμίνας που θέλουν να αντισταθούν στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νησιού σε συνεργασία για την οργάνωση κοινών δράσεων ενάντια σ’ αυτές τις προσπάθειες.


7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/9/20 12:38

    Τηλεφώνημα Μέρκελ-Ερντογάν: Ο Ερντογάν ζήτησε το λόγο για το γαλλικό αεροπλανοφόρο
    Σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Μέρκελ και του Ερντογάν συζητήθηκε το θέμα της ανατολικής Μεσογείου και σύμφωνα με πληροφορίες, ο τούρκος πρόεδρος έκανε μεγάλα παράπονα για την Γαλλία λέγοντας στην Μέρκελ ότι πρέπει η ίδια να κάνει κάτι προκειμένου η Γαλλία να μην μπλέκεται στα πόδια της Τουρκίας και στην ανατολική Μεσόγειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/9/20 13:11

    υ ανασχηματισμού, από το οποίο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τράβηξε χθες ρόλους και χαρτοφυλάκια για τα κομματικά του στελέχη. Αν και η απόφαση αναδιανομής κομματικών τίτλων και τομέων ευθύνης άργησε 14 μήνες, το αποτέλεσμα παρήγαγε «περισσότερες αλλαγές και από τις αναμενόμενες» ακόμη και για όσους στοιχημάτιζαν ανοιχτά ότι ο κ. Τσίπρας θα έστελνε μήνυμα διεύρυνσης με τα νέα πρόσωπα της ηγετικής του ομάδας.

    Πέρα από την αναδιατάξη των κομματικών δυνάμεων, το μέγεθος των αλλαγών, αλλά και οι «καθόλου αυτονόητες» μετακινήσεις στελεχών έδωσαν στο χθεσινό εγχείρημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μια ισχυρή τονωτική ένεση στο ηγετικό του προφίλ, αφού το εγχείρημα του ανασχηματισμού ευοδώθηκε με τους «λιγότερους δυνατούς κραδασμούς», όπως παραδέχονται στελέχη όλων των τάσεων. Παράλληλα, η ώθηση που δόθηκε στη «γενιά των 40ρηδων» (Ζαχαριάδης, Γκαρά, Σαρακιώτης, Μπουρνούς κά) ενίσχυσε την εικόνα ανανέωσης στη δημόσια παρουσία του κόμματος, ενώ η ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα στις εσωκομματικές «φυλές» διατρέχει όλο το σκιώδες «υπουργικό» σχήμα της Κουμουνδούρου.

    Η αποστρατεία Ευκλείδη

    Η κίνηση, ωστόσο, που τάραξε την εσωκομματική τάξη πραγμάτων υπήρξε η αποστρατεία του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος αποχώρησε από το χαρτοφυλάκιό του, για να το παραδώσει στην Έφη Αχτσιόγλου. Ο κ. Τσακαλώτος, από τους πλέον δημοφιλείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα αρκεστεί στο εξής στο ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και συντονιστή των διαρκών επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής - Εμπορίου της Βουλής, υπό τη γενική εποπτεία του Αλέκου Φλαμπουράρη. Αν και η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης προκαλεί οριζόντιες αντιδράσεις στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η παράδοση του τομέα Οικονομικών στα χέρια της κ. Αχτσιόγλου σκόρπισε αμηχανία στις τάξεις του κόμματος, καθώς η ίδια διαθέτει ευρύτατες γνώσεις για τα εργασιακά, όχι όμως για τα οικονομικά, σε μια διεθνή συγκυρία υψηλών απαιτήσεων για τα μακροοικονομικά μεγέθη και την πορεία της πραγματικής οικονομίας.

    Οι πιο επιφυλακτικοί της Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν πίσω από τα πρόσωπα του χθεσινού ανασχηματισμού την ανάγκη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να οικοδομήσει την επόμενη ημέρα σε «πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης» (Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος, Αχτσιόγλου, Χαρίτσης), ρισκάροντας ωστόσο σε αξιοπιστία, εμπειρία και τεχνογνωσία. «Τον Τσακαλώτο τον αλλάζεις με έναν άλλο Τσακαλώτο» παρατηρούσε κορυφαίο στέλεχος, υπογραμμίζοντας με τον τρόπο αυτό την «έλλειψη πάγκου» για την αξιωματική αντιπολίτευση.

    «Άνοιγμα στην κοινωνία είναι η αποστασιοποίηση από όσους τραυμάτισαν το κόμμα» εξηγούσε ιστορικό στέλεχος, βλέποντας τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη να περνά στα μετόπισθεν ως αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, υπό τον Κώστα Ζαχαριάδη, αλλά τον Νίκο Παππά να επιβιώνει των τεκτονικών αλλαγών. Παρότι απομακρύνθηκε από το χαρτοφυλάκιο της οικονομίας, ο κ. Παππάς ανέλαβε τον τομέα των Υποδομών, καθόλα παραγωγικό δηλαδή τομέα ευθύνης, με αναπληρωτή τον Χρήστο Γιαννούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/9/20 16:25

    Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020
    Δύναμη Ζωής: Με διαλυτήριο πλοίων τιμούν Κυβέρνηση και Περιφέρεια τα 2.500 της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας


    Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής επέλεξαν να τιμήσουν τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας με ένα πολιτιστικό-περιβαλλοντολογικό έγκλημα. Συγκεκριμένα έδωσαν το “πράσινο φως” για τη λειτουργία διαλυτηρίου πλοίων για τα επόμενα 15 χρόνια, πάνω στον αρχαιολογικό χώρο, μνημείο της παγκόσμιας ιστορίας : στον περιβάλλοντα χώρο γύρω από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων! Οι ευθύνες είναι βαρύτατες και αφορούν κεντρική εξουσία και περιφέρεια.


    Η περιοχή που περιλαμβάνει την Κυνόσουρα, τον Αρχαίο Λιμένα [Αμπελακίων] και τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων αποτελεί αρχαιολογικό χώρο υπό απόλυτη προστασία καθώς πρόκειται για αδόμητη Ζώνη Α’ Προστασίας. Επί χρόνια ο στόχος των αγώνων των πολιτών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αρχαιολόγων ήταν και είναι να πάψουν οι καταστροφικές δραστηριότητες των ρυπογόνων εγκαταστάσεων, σε βάρος του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της αρχαιολογικής ζώνης. Ο χώρος έχει εξαιρεθεί από το Υπερταμείο καθώς πλέον ανήκει στην κατηγορία ακινήτων που, σύμφωνα το άρθρο 123 του νόμου 4611/2019, είναι εκτός συναλλαγής και ανεπίδεκτα χρησικτησίας. Λόγω του υψηλού συμβολισμού της αρχαιολογικής αυτής ζώνης, η προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, με υπουργό Πολιτισμού την Μ. Ζορμπά, δεν είχε εγκρίνει όρους δόμησης κι είχε απαιτήσει με απόφαση του ΚΑΣ και Υπουργική απόφαση, τη δρομολόγηση της απομάκρυνσης όλων των ναυπηγείων από αυτήν.

    Πλέον τα δεδομένα αυτά ανατρέπονται, αγνοούνται οι περυσινές αποφάσεις και κυβέρνηση και Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής προχωρούν σε πολιτιστικό – περιβαλλοντικό σκάνδαλο.

    Συγκεκριμένα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 20 Ιουλίου 2020, με απόφασή του (ΔΙΠΑ/68813/4143) ισοπεδώνει κυριολεκτικά όλες τις προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, σεβασμού κι ανάδειξης, του αρχαιολογικού χώρου, δίνοντας το “πράσινο φως” στα Ναυπηγεία Κυνόσουρας Α.Ε για τη λειτουργία του διαλυτηρίου πλοίων για άλλα 15 χρόνια. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Πολιτισμού τηρούσε στάση συνενοχής στο πολιτιστικό-περιβαλλοντικό έγκλημα, μπροστά στην παράκαμψη του ΚΑΣ καθώς και της προηγούμενης υπουργικής απόφασης, του Μαΐου του 2019, για απόσυρση του ναυπηγείου καθώς πρόκειται για Ζώνη Α, που συνεπάγεται απόλυτη προστασία.

    Στην καταστροφική αυτή μεθόδευση σε βάρος του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, συνέβαλε δυστυχώς και η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, εξαπατώντας (!) το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αν και η Διοίκηση είχε στα χέρια της από τις 22 Φεβρουαρίου 2020 τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) προκειμένου να τη φέρει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για έκφραση γνώμης, όπως ορίζει ο νόμος, την ενέταξε στην Ημερήσια Διάταξη της 13ης Συνεδρίασης του ΠΕ.ΣΥ. (30ο θέμα) στις... 29 Ιουλίου, για να την αποσύρει τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/9/20 17:12

    /09/2020 16:13
    Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Η Τουρκία έβγαλε στο Αιγαίο όλο το στόλο της
    Newsroom
    Newsroom
    Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Η Τουρκία έβγαλε στο Αιγαίο όλο το στόλο της
    ASSOCIATED PRESS
    Κινητικότητα έχει παρατηρηθεί στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, κάτι που αυξάνει το επίπεδο επιφυλακής στην ελληνική πλευρά.



    Οι Τούρκοι, όπως μεταδίδει το militaire.gr, έβγαλαν από τους ναυστάθμους τους κι άλλες μονάδες που αναπτύχθηκαν όχι μόνο στην περιοχή πέριξ του Καστελόριζου, αλλά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/9/20 17:19

    Η αντιπεριφερειάρχης Βάσω Μπογρη έκανε ανακοίνωση στο facebook 5/2/2020 για το μεγάλο κατόρθωμα της που θα ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές εκτός κεντρου
    Και σας ρωτάμε κ. ΜΠΟΓΡΗ τα super marker καθώς και τα μαγαζιά σε Αμπελακι και Μουλκι θα ανοίγουν καθώς και ο Κρητικος
    Σίγουρα ΝΑΙ
    Γνωρίζεις κ. ΜΠΟΓΡΗ ότι αγοραστικε οικόπεδο Στη Λ. ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ και θα ανοίξει πολυκατάστημα με όλων των ειδών τα μαγαζιά ρουχισμού καφετέριες φαγητού μέχρι και φαρμακεια
    Με αυτήν σας την απόφαση αυτό σίγουρα θα ανοίγει όλες τις ημέρες και ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
    ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΘΑ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
    Το οικόπεδο να γνωρίζετε πουλήθηκε από την οικογένεια Μπεγνη 40 στρεμμάτα σε γνωστή αλυσιδα

    Μετά το κράξιμο που κάνουν στην κ. ΜΠΟΓΡΗ στο πρωσοπικο της προφίλ στο Facebook για τις Κυριακές
    Έκανε και εκείνη επώνυμα απάντηση
    "Ίσως θα έπρεπε να διευκρινίσω ότι ανοιχτά μένουν όσα εμπορικά το επιθυμούν εκτός κεντρου
    Η απόφαση αφορά τις περιοχές Κυριζας Περιστέρια Κακή Βίγλα κ. Α"
    Τόσο άσχετη κορίτσι μου είσαι?
    Έχεις πάει ποτέ σε αυτές τις περιοχές κ. ΜΠΟΓΡΗ
    ΣΊΓΟΥΡΑ ΟΧΙ
    ΓΙΑΤΊ ΑΠΟ 'ΚΕΙ ΜΟΝΟ ΧΩΡΆΦΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΕΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/9/20 17:22

    Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη γιατί κλείνει τα μάτια στη χωματερή που έχει γίνει στο Σκοπευτήριο; Χιλιάδες τόνοι σκουπίδια έχουν ριχτεί εκεί από τη σημερινή δημοτική αρχή που βρωμάνε και ζέχνουν.



    Η διαδυκτιακη εφΗμερίδα Ανατροπές έγραψαν 23.10.2019. για το νταμάρι Άγγελου ότι θαβονται σκουπίδια
    Το επισκευτικαν Η αντιπεριφερειαρχης κ.Βάσω Μπογρη και ο διοικητής της πυροσβεστικής και διαπίστωσαν ότι πραγματικά θάβονται σκουπίδια

    διάβασε την εφημερίδα Ανατροπές φύλλο 70 Οκτώβριος 2019
    23 Οκτωβριου το ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ η αντιπεριφερειαρχης Β Μπογρη μαζι με τον διοικητή πυροσβεστικής Πειραιά κ. Σταμουλη και τον διοικητή Σαλαμινας κ. ΑΡΑΠΗ και διαπίστωσαν την ταφή χιλιάδων κυβικών σκουπιδιών καθώς και καπνό από ανταναφλεξη


    Η εφημερίδα Ανατροπες 23/10/19εγραψαν ότι το νταμάρι το ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ η Αντιπεριφερειάρχης Β. ΜΠΟΓΡΗ όπου διαπίστωσε ότι θαβονται σκουπιδια
    Μετά από τόσο καιρό δεν έχει κάνει τίποταααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/9/20 21:13

    'ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ 'ΑΦΘΑΡΤΟΥ"
    _ απ΄ευθείας αναθέσεις για επισκευές απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων σε συγκεκριμένες εταιρίες.
    Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Πρόεδρος της Επιτροπής παραλαβής. Τυχαίο;
    _απ΄ευθείας αναθέσεις για τη προμήθεια ξυλείας σε εταιρία συγγενικού προσώπου του διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.
    Τυχαίο;
    _απ΄ευθείας αναθέσεις για τη προμήθεια λαμπτήρων σε εταιρία συγγενικού προσώπου του διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του
    Δήμου.
    Τυχαίο;
    Το "εργάκι" συνεχίζεται ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.