Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

8 Σεπ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - CA ΠΑΧΕΩΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελάτε να κάνουμε τον Καρκίνο του παχέος εντέρου παρελθόν

Εκστρατεία αφιερωμένη στην πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου

Πανελλαδική Εκστρατεία των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων για την πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ο Δήμος Σαλαμίνας και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, μέλος του Δικτύου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε συνεργασία με τον Όμιλο Βιοϊατρική Πειραιώς, τον Όμιλο Medi One Σαλαμίνας και τη Διαγνωστική Έρευνα Σαλαμίνας, συνδιοργανώνουν τη Διαδημοτική Δράση Πρόληψης του Καρκίνου του παχέος εντέρου. Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας συμμετέχει ενεργά και σε αυτήν την Εκστρατεία. Βασιζόμενοι στα προληπτικά πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ. προτρέπουμε όλους τους δημότες:

1.  Να κάνουν τον ετήσιο έλεγχο Ανίχνευσης Αιμοσφαιρίνης Κοπράνων, αν είναι 50 έως 75 ετών, στα συνεργαζόμενα Διαγνωστικά Κέντρα με τιμή έως 3€.

2.  Να εγγραφούν στο λογισμικό των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου τους για να ενημερώνονται εγκαίρως για την επανεξέταση τους.

3.  Να λάβουν ηλεκτρονικά το ενημερωτικό υλικό κάνοντας Δημιουργώντας προφίλ στο  λογισμικό των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ.

4.  Ένας μικρός αριθμός πολιτών (έως 10% του συνόλου των παραπεμπομένων) ανασφάλιστων και απόρων, που έχουν λάβει ειδικό παραπεμπτικό μέσω του Δήμου τους ότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, θα εξυπηρετείται δωρεάν.

Σας γνωρίζουμε τα Διαγνωστικά Κέντρα του Δήμου μας που συμμετέχουν στην Εκστρατεία και τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε για να κάνετε την εξέταση ως τέλη Οκτώβρη και αφού προηγηθεί η συμπλήρωση ανάλογου εντύπου στη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας.

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΠΑΡΟΧΟΙ ΚΕΠ Υγείας

  • ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ – (Ηρ. Πολυτεχνείου  55-57) Πειραιάς         τηλ.: 210 42 97 446
  • ΟΜΙΛΟΣ MediOne - (Λ. Ιπποκράτους 196 και Χίου 2) Σαλαμίνας  τηλ.: 210 46 40 040
  • ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ – (Ζωοδόχου Πηγής 12 ) Σαλαμίνα              τηλ.: 210 46 58 800

Εκ του Γραφείου Τύπου

Δήμου Σαλαμίνας

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/9/20 18:38

    Μακρόν σε Τραμπ: Μάζεψε τον Ερντογάν, αλλιώς όλοι θα ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία
    Newsroom
    Newsroom
    Μακρόν σε Τραμπ: Μάζεψε τον Ερντογάν, αλλιώς όλοι θα ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία
    Έξαλλος φαίνεται να είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι αν χρειαστεί θα βυθίσει το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ - Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κύρας Αδάμ ο Μακρόν εξέφρασε τη δυσφορία του για τον Ερντογάν στον πρόεδρο των ΗΠΑ - Την ίδια ώρα κρίσιμο αναμένεται να είναι το ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν την Πέμπτη στην Κορσική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/9/20 23:43

    Κουλουρωτες πατριώτες μου, πήγα προχτές στον Άγιο Ανδρέα και βγαίνοντας πήγα να δω την προτομή του συμπατριώτη μας και εκλεκτού τέκνου του νησιου μας,κηρου Ιγνάτιου.
    Ενώ θαύμασα το έργο του γλύπτη το μάτι μου έπεσε πάνω στην αθλιότητα όπου το ονοματεπώνυμο του δημαρχου είναι σχεδόν μεγαλύτερο σε μέγεθος από αυτό του μνημονευομενου ου Αρχιερέα.
    Αισθάνθηκα μια τεράστια ντροπή.
    Ήθελα να πάρω μια μπογιά και να το σβήσω.
    Τόσο πολύ νευριασα αλλά και ντράπηκα.
    Αλήθεια οι ιεράρχες του Αγίου Ανδρέα πως το δέχονται;
    Η εκκλησιαστικη επιτροπή πως το ανέχεται;
    Τέλος όλοι εμείς οι πιστοί γιατί σιωπουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/9/20 23:50

    Η έμπειρη διπλωματική συντάκτρια Κύρα Αδάμ αναφέρει σε ρεπορτάζ της στο militaire.gr τα εξής: «Σύμφωνα με απολύτως ακριβείς διπλωματικές πληροφορίες, οι εμπρηστικές δηλώσεις Τζασίν προκάλεσαν την αστραπιαία αντίδραση του Προέδρου της Γαλλίας Ε. Μακρόν , ο οποίος τηλεφώνησε το μεσημέρι στον Πρόεδρο Τραμπ, ζητώντας του «να μαζέψει τον Ερντογάν» διότι εκτός των άλλων η «Τουρκία δεν προσφέρει τίποτα στον Δυτικό Κόσμο». Διαφορετικά, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, όλοι θα «ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία. Διότι ο Τζασίν πρέπει να είναι τρελός αν νομίζει ότι μπορεί να βυθίσει το Σαρλ Ντε Γκωλ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/9/20 23:56

    Πληροφορίες για δύο υπερσύγχρονες φρεγάτες που δανείζει η Γαλλία στην Ελλάδα δημοσιεύουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Το ζήτημα φαίνεται ότι συζητήθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί.

    Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο γαλλικές φρεγάτες FREMM, που ναυπηγήθηκαν αντιστοίχως ως «Αλσατία» και «Λωρένη» το 2019. Αυτή τη στιγμή, οι φρεγάτες βρίσκονται σε τελικό στάδιο δοκιμών και διαθέτουν υπερσύχρονα συστήματα αεράμυνας περιοχής, κάτι που ενδιαφέρει το Πολεμικό Ναυτικό. Εξαιρετικές επιδόσεις φαίνεται ότι έχουν και στον αντιυποβρυχιακό πόλεμο.

    Παράλληλα, διαθέτουν μεγάλη ταχύτητα που φτάνει τους 27 κόμβους ενώ μπορούν να φέρουν συστήματα που θέλει το πολεμικό ναυτικό και για τα οποία έχουν συζητήσει και για τις φρεγάτες Μπελαρά.

    Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο φρεγάτες δεν αποκλείεται να παραχωρηθούν με τη μορφή δανεισμού ως ενδιάμεση λύση μέχρι η Αθήνα να καταλήξει σε συζητήσεις για τις φρεγάτες με τις οποίες θα ενισχύσει το πολεμικό ναυτικό.


    Ωστόσο από το υπουργείο Αμυνας η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται, αλλά ούτε και διαψεύδεται, με ανώτερα στελέχη να δηλώνουν ότι όλα είναι ακόμη υπό συζήτηση για το τι θα γίνει με τα πολεμικά πλοία.

    Παράλληλα στις προτεραιότητες του υπουργείου Άμυνας βρίσκεται η αναβάθμιση και η συντήρηση των μεταγωγικών αεροσκαφών C130 και C27 τα οποία έχουν νευραλγικό ρόλο στις ένοπλες δυνάμεις για την μεταφορά προσωπικού αλλά και εξοπλισμού στα νησιά.

    Τα σενάρια για πιθανή παραχώρηση δύο φρεγατών από τη Γαλλία στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, δημοσιεύονται στη γαλλική ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, meta-defense.fr. Οι συγκεκριμένες φρεγάτες, που κατασκευάζονται από κοινού με την Ιταλία, φέρουν οπλισμό που τις καθιστά ικανότερες να διεξάγουν αντιαεροπορικές, παρά ανθυποβρυχιακές αποστολές.

    Οι πληροφορίες που δημοσιεύει η γαλλική ιστοσελίδα δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί από καμία επίσημη πηγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/9/20 08:07

    31 Ιουλ 2020
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑ ΜΠΟΓΡΗ «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια»
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1.200.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΑ ΜΠΟΓΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΙΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

    «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια»,
    Αγαπητή η Βάσω Μπόγρη, αλλά πιο αγαπητή η αλήθεια η οποία αποκρύπτεται από την κα Ανιπεριφερειάρχη



    Το 2018 ο κ. Αθανασιάδης, Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2011-2014 σε συνέντευξή του, ανέφερε για τα έργα τα οποία αφορούσαν το νησί μας την πιο πάνω περίοδο


    “Τα έργα που αφορούσαν το νησί της Σαλαμίνας ήταν πράγματι πάμπολλα την τετραετία 2011 – 14. Ο Δήμος της Σαλαμίνας ήταν ένας από τους λίγους Δήμους με τόσο τεράστια απορροφητικότητα, την περίοδο που ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ να έχει δήμαρχο τον Γ. Τσαβαρή . Τι να πρωτοθυμηθώ;

    • Τα όμβρια; (έργο που εκτελείται μέχρι σήμερα πλησίον του Δημαρχείου)
    • Την αποχέτευση των λυμάτων;
    • Τον Παιδικό Σταθμό των Παλουκίων;
    • Το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού της Φανερωμένης;
    • Τα δύο κονδύλια των 500.000€ το καθένα που εγκρίθηκαν για την οδοποιία;
    • Ή το μεγάλο έργο που μετά λύπης μου απένταξαν, του Κλειστού Γυμναστηρίου των Αμπελακίων, προϋπολογισμού 3,5εκ.€, το οποίο είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής;



    ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 80 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!!!!



    Στέκομαι λοιπόν στο τελευταίο έργο για να απαντήσω στην κα Μπόγρη , όσον αφορά την πρόσφατη ανακοίνωσή της για τις «Επισκευές στο Στάδιο Αίαντας και στο κλειστό Γυμναστήριο Γ. Καραϊσκάκης στη Σαλαμίνα ύψους 1.200.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας»

    Ένα έργο που θα ήταν στολίδι για την Σαλαμίνα και θα υπήρχε σήμερα στα Αμπελάκια θα ήταν το κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο εντάχθηκε στα ΠΕΠ Αττικής. Δυστυχώς το έργο απεντάχθηκε μετά από συνεννόηση πρ. Διοικήσεως Δήμου και κου Χατζηπέρου.
    Το έργο απεντάχθηκε, αλλά τα 3,5 εκατομμύρια είχαν ήδη δεσμευτεί από Περιφέρεια με Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Κατσικάρη και Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή .

    Έτσι λοιπόν επί κου Χατζηπέρου τα 3,5 εκατ από το έργο το οποίο απένταξαν, προγραμματίστηκαν και ψηφίστηκαν τα εξής έργα. :
    1. «Συντήρηση, αναβάθμιση και βελτίωση Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας» ύψους 460.000,00€ ( Το έργο εκτελέστηκε το 2018)
    2. Συντήρηση και βελτίωση του γηπέδου Αμπελακίων Σαλαμίνας (προϋπολογισμού 520.000 ευρώ με ΦΠΑ), . (Το έργο εκτελέστηκε 2016)
    3. Εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Αίαντας (κατασκευή νέου συνθετικού χλοοτάπητα, κατασκευή νέου αθλητικού δαπέδου στίβου συντήρηση περίφραξης και μεταλλικών κατασκευών συντήρηση αποδυτηρίων και εξωτερικών εγκαταστάσεων, συντήρηση φωτισμού και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.
    4. Εργασίες και κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων) και στο γυμναστήριο Γ. Καραϊσκάκης (κατασκευή νέου συνθετικού ελαστικού αθλητικού δαπέδου, επισκευή μεταλλικής στέγης συντήρηση αποδυτηρίων, χρωματισμών, ηλεκτροφωτισμού και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.

    Τα δύο πρώτα έργα ήδη είχαν εκτελεστεί από την προηγούμενη Περιφέρεια και τα οποία είχε δημοπρατήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
    Τα δύο τελευταία έργα ανακοίνωσε η κα Μπόγρη τα οποία όπως ανέφερα, είχαν ψηφιστεί προγραμματιστεί από τον κ. Χατζηπέρο και ενώ οι πόροι υπήρχαν από την προηγούμενη Περιφέρεια με Περιφερειάρχη τον κ. Σγουρό και Δήμαρχο Σαλαμίνας τον Γιάννη Τσαβαρή .



    Η αλήθεια είναι μία και πρέπει να λέγεται και πάντοτε να γνωρίζουμε ότι αργά ή γρήγορα λάμπει. Όσο να θέλει κάποιος να την αποκρύψει δεν μπορεί. Το μόνο που κάνει είναι να εκτίθεται. Ο πολιτικός Πολιτισμός επιβάλλει να λέμε ποιοι προσπάθησαν και ποιοι εξασφάλισαν τα χρήματα για ένα έργο, το οποίο ανακοινώνεται μια δεδομένη στιγμή ή εγκαινιάζεται.



    Μάνος Δερτούζος

    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/9/20 08:09

    > Πολιτική >
    Ο ρόλος της «Συμμαχίας»
    Πάνε να στήσουν σκηνικό Ιμίων στο Καστελλόριζο
    Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία, που ελέγχονται απόλυτα από το Ερντογανικό καθεστώς, έχουν «στρατοπεδεύσει» στο Κας απέναντι από το ελληνικό ακριτικό νησί, δημιουργώντας κλίμα αντίστοιχο με της εποχής των Ιμίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.