Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

17 Σεπ 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σαλαμίνας, τοποθετεί τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση!

Περίσσεψαν οι φιλοφρονήσεις και τα χαμόγελα του Δημάρχου και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κατά την συνάντηση τους με τον Ισραηλινό πρέσβη.

Συναρπασμένοι όμως υπέπεσαν στο λάθος να γράψουν την ανακοίνωσή τους ότι στην επιτροπή υποδοχή ήταν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο.

Η πραγματικότητα ήταν ότι απουσίαζε , από την φιέστα , η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκή Συσπείρωσης Σαλαμίνας, Μαρία Παπαελευθεριου.

Η απουσία της λαϊκής συσπείρωσης (Παράταξης του ΚΚΕ) είναι πράξη αντίθεσης στο πραγματικό υπόβαθρο της επίσκεψης που καμία σχέση δεν έχει με την φιλία των λαών που ισχυρίζονται.

Μόλις πριν 2 μήνες η κυβέρνηση έφερε στην Ολομέλεια της Βουλή για ψήφιση νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Άμυνας του Κράτους του Ισραήλ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας για την προμήθεια Εξοπλισμού και Υπηρεσιών Άμυνας».

Μια συμφωνία που επέκτεινε την στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Παλαιστινιακού λαού.

Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε έναν ακόμα κρίκο στην επικίνδυνη αλυσίδα που δένει πιο γερά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και βάζει το λαό σε μεγάλους κινδύνους, ως μέρος του ευρύτερου ιμπεριαλιστικού σχεδίου που δρομολογούν οι ΗΠΑ, κατά των λαών της περιοχής.

Η διμερής σχέση με το Ισραήλ έχει εμπνευστές τους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, που σχηματίζουν τέτοια σχήματα κάτω από την ομπρέλα τους, ως προβολή της ισχύος τους στην Ανατ. Μεσόγειο, κόντρα στην επιρροή Ρωσίας και Κίνας.

Άλλωστε, πυρήνας της συμφωνίας είναι η στρατιωτική συνεργασία, μέσα και από στρατιωτικές κοινές ασκήσεις που προσομοιώνουν έως και επιθέσεις στο Ιράν, ως τάχα συμβολή στην ειρήνη και σταθερότητα της περιοχής.

Η κίνηση αυτή εμπλέκει ακόμα περισσότερο το κουβάρι των αντιθέσεων που οξύνονται στη περιοχή καθώς Τουρκία και Ισραήλ αναθερμαίνουν τις σχέσεις τους και στα ενεργειακά, με στήριξη των ΗΠΑ, στην προσπάθεια να αγκιστρώσουν την Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο.

Άλλωστε είδαμε ότι οι σχέσεις Ισραήλ με τη Κύπρο δεν απέτρεψαν τα τουρκικά γεωτρύπανα να κάνουν βόλτες στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως επίσης ανάλογα ήταν τα γεγονότα με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο που για σχεδόν ένα μήνα έπλεε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η «συνεργασία» με το Ισραήλ αποτελεί το καλούπι για διευρυμένη συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, διευκολύνοντας την «προσέγγιση» Ελλάδας – Τουρκίας, με αμερικανονατοικο πλαίσιο.

Από τέτοιες φιέστες και συναντήσεις δεν έχουν να περιμένουν τίποτα οι λαοί της ευρύτερης περιοχής, το ίδιο και ο Ελληνικός λαός.

Καλούμε το λαό της Σαλαμίνας με την πάλη του να αποκαλύψει και απορρίψει τέτοιου είδους ενέργειες.

Επίσης καλούμε την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να διορθώσει τα «κακώς γραμμένα» κείμενα της.


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/9/20 15:08

    Διάβασα το πρωτοσέλιδο τοπικης εφημερίδας και έφριξα.
    Παρακαλα μην βρεθεί ο τρελός και το πάει στον εισαγγελέα
    Μ η πωποοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/9/20 15:44

    Διαβασα εφημερίδα αποκαλύψεις παιδιατρου
    Χωρίς ειδικοτητα
    Πού εμπιστευοταν ο κόσμος την υγεία των παιδιών του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/9/20 17:07

    Κουλουρωτες πατριώτες μου, πήγα προχτές στον Άγιο Ανδρέα και βγαίνοντας πήγα να δω την προτομή του συμπατριώτη μας και εκλεκτού τέκνου του νησιου μας,κηρου Ιγνάτιου.
    Ενώ θαύμασα το έργο του γλύπτη το μάτι μου έπεσε πάνω στην αθλιότητα όπου το ονοματεπώνυμο του δημαρχου είναι σχεδόν μεγαλύτερο σε μέγεθος από αυτό του μνημονευομενου ου Αρχιερέα.
    Αισθάνθηκα μια τεράστια ντροπή.
    Ήθελα να πάρω μια μπογιά και να το σβήσω.
    Τόσο πολύ νευριασα αλλά και ντράπηκα.
    Αλήθεια οι ιεράρχες του Αγίου Ανδρέα πως το δέχονται;
    Η εκκλησιαστικη επιτροπή πως το ανέχεται;
    Τέλος όλοι εμείς οι πιστοί γιατί σιωπουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.