Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

24 Σεπ 2020

Επιτροπή Διάσωσης των Αρχαιολογικών Χώρων της Σαλαμίνας AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμος Σαλαμίνας αφού καθυστέρησε αδικαιολόγητα να γνωμοδοτήσει επί της ΜΠΕ των “Ναυπηγείων Κυνόσουρας Α.Ε.” με αποτέλεσμα να αγνοηθεί η γνώμη μας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αφού δεν επέτρεψε να συνεδριάσουν η επιτροπή Διαβούλευσης, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, οι κοινότητες Αμπελακίων και Σεληνίων, για να ακουστεί ένα βροντερό ΟΧΙ στο σχεδιαζόμενο έγκλημα, και αφού ανέβαλε δύο φορές τη συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου μας, πήρε επιτέλους την απόφαση να προσφύγει στο ΣΤΕ.

Σας καλωσορίζουμε Δήμαρχε στην πραγματικότητα!

Μέχρι χθες   ξορκίζατε κάθε δικαστικό αγώνα εναντίον Κυβερνητικών Αποφάσεων και φορέων του Δημοσίου, “αγνοώντας” ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, όποια θέση κι αν κατέχει. Υπεράνω όλων είναι η Σαλαμίνα και τα εκ του νόμου προκύπτοντα συμφέροντά της. Αυτός είναι και ο ρόλος σας.

Ελπίζουμε  να συνεχίσετε εναντίον του ΟΛΠ και της 80ής ΕΣΑΛ που σχεδιάζουν σημεία και τέρατα για Σαλαμίνα. Κρίμα που, ενώ είσασταν  παρών,  δεχτήκατε τα σημεία και τα τέρατα.

Ελπίζουμε κε Δήμαρχε, κάποτε, να καταλάβετε ότι οι όροι δόμησης και οι χρήσεις γης που δεχτήκατε για τη Νότια Κυνόσουρα είναι η ταφόπλακα της περιοχής, επειδή οι Αρχαιολογικές Ζώνες Α΄ και Β΄ που εξακολουθούν να ισχύουν, είναι πολύ-πολύ-πολύ πιο αυστηρές από αυτά που δεχτήκατε και συνεχίζετε να πανηγυρίζετε.

Ελπίζουμε κε Δήμαρχε, κάποτε, να καταλάβετε ότι με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν επιτρέπονται ναύδετα και πλωτές εγκαταστάσεις στη Νότια Κυνόσουρα, ούτε λιμενικά έργα και άλλες επεμβάσεις για τις οποίες συνεχίζετε να πανηγυρίζετε.

Πανηγυρίζετε  επίσης ότι εσείς καταργήσατε την χρήση Ναυπηγικής  ζώνης για την Κυνόσουρα. 

Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε  ότι ίσχυσε ποτέ « η απόφαση Μουσουρούλη» περί Ναυπηγικής ζώνης, να κάνετε ένα απλό τηλέφωνο στο Υπουργείο Πολιτισμού, για να σταματήσετε να αναπαράγετε τα επιχειρήματα των Ναυπηγείων.

Σας ενημερώνουμε ότι εμείς έχουμε την απάντηση γραπτώς.

Ελπίζουμε κε Δήμαρχε, κάποτε, να καταλάβετε ότι ο ΟΛΠ δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ  ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ εκτάσεων της Σαλαμίνας .

Αλήθεια, τι σας απάντησε ο ΟΛΠ στο έγγραφο που του αποστείλατε με αρ. πρωτ. 148α/23-12-2019,  σχετικά με το καθεστώς δικαιοδοσίας του στη Σαλαμίνα????

Αναμένουμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να απαιτήσετε την εφαρμογή της βάναυσα πληττόμενης νομιμότητας στους αρχαιολογικούς χώρους της Σαλαμίνας.

Επιτροπή  Διάσωσης των Αρχαιολογικών Χώρων της Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.