Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

2 Νοε 2011

Μακιαβελική θεατρική παράσταση σε κακή δημαρχιακή σκηνοθεσία το χθεσινό “ανοιχτό λαϊκό συμβούλιο” για την διπλή ζεύξη


Μακιαβελική θεατρική παράσταση σε κακή δημαρχιακή σκηνοθεσία το χθεσινό “ανοιχτό λαϊκό συμβούλιο” για την διπλή ζεύξη. Δεν άφησε κανένα περιθώριο σοβαρότητας η όλη συζήτηση κι ήταν αναμενόμενο απ’ όλους τους κατέχοντες ότι θα είχαν άλλη μια θεατρική παράσταση για να ρίξει την μπάλα εκτός “προσωπικών” του προβλημάτων και ταυτόχρονα να περάσει το μήνυμα και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.
Μα θεωρεί τους Κουλουριώτες τόσο “Κουτόφραγκους”; Σου λέει τους δούλεψα τόσο εύκολα μια φορά γιατί όχι ξανά και ξανά. Παρά τις επίμονες προσπάθειες σύσσωμης της αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του ως δήμαρχος, επιμελώς το απέφυγε λέγοντας (ως και τα φερέφωνά του στα ιντερνετικά σχόλια) ότι οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες πρώτα υποδομές στο νησί και μετά δημοψήφισμα για να αποφασίσουμε αν θα την κάνουμε.
Ας αναλύσουμε λοιπόν καλόπιστα την “θέση” του.
- Πρώτα υποδομές, από ποιόν κύριε δήμαρχε, από τον εργολάβο που ίσως πάρει την γέφυρα ή από το υπουργείο που θα αναμένουν εκ των υστέρων την όποια απόφαση μας μετά από ένα δημοψήφισμα; Θα αστειεύεσαι βέβαια. Γνωρίζεις καλύτερα απ’ τον καθένα μας πως αυτό δεν θα γίνει ποτέ κι όμως οχυρώνεσαι πίσω απ’ το σύνθημα, προφανείς οι λόγοι, σε καταλαβαίνει πια όλη η Σαλαμίνα μα πιο πολύ οι φερυμποτατζίδες και τα πληρώματα τους.
- Δημοψήφισμα, βεγγαλικό όπως το χαρακτήρισε και η κα Νάννου γιατί ξέρεις κ. δήμαρχε πολύ καλύτερα απ’ όλους μας πως δημοψήφισμα σε τοπικό επίπεδο ΔΕΝ μπορεί να γίνει παρά μόνο για έργα καθαρά τοπικιστικού χαρακτήρα. Η δε ζεύξη αν γίνει κι όποτε γίνει, είναι έργο Εθνικής χωροταξικής πολιτικής και δεν μπορείς ούτε νομιμοποιείσαι  να κάνεις δημοψήφισμα.
Αν λοιπόν, η όποια μελλοντική κυβέρνηση το αποφασίσει το έργο θα γίνει. Άλλωστε ως τότε δεν θα είσαι εσύ ο δήμαρχος για να το χειριστείς. Σου ‘μείνανε μόνο δυόμιση χρόνια διοίκησης και μετά ευτυχώς μας τελείωσες.
Η όποια διπλή ή μονή ζεύξη δήμαρχε, δεν είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες ούτε το λατομείο του φίλου και χορηγού σου Αγγέλου που οι “δυναμικές” σου κινητοποιήσεις το κλείσιμο των δρόμων ο περίπλους των ακτών με μαύρες σημαίες κι άλλα τέτοια φαιδρά “εμπόδισαν” την εξέλιξη τους.
Δεν είναι καν το δημοτικό σχολείο των Παλουκίων να εκμεταλλευτείς και να κινητοποιήσεις γονείς και παιδάκια να τα πας με πούλμαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ να βροντοφωνάξουν το μεγάλο ΟΧΙ.
Άσε δήμαρχε, σε πήραμε χαμπάρι, κοίτα να ρυθμίσεις τα “δικά” σου κι άσε τα μεγαλόπνοα παραμύθια της ζεύξης για άλλους ικανότερους και πραγματικά δυναμικούς δημάρχους που θα λειτουργούν χωρίς διγλωσσία και με πραγματική διαφάνεια κι όλα στο φως. Δεν είσαι ικανός πλέον να κοροϊδέψεις τον λαό της Σαλαμίνας, τους φερυμποτατζίδες και τα πληρώματα τους για να τους πας «όμηρους» στις επόμενες εκλογές των όποιων ψευδών πολιτικών σου υποσχέσεων ότι είσαι αντίθετος στην ζεύξη και ταυτόχρονα στα καφενεία της περιφέρειας να λες ότι επί θητείας σου θα τους κάνεις την γέφυρα να σε θυμούνται. Ναι θα σε θυμούνται, μα θα σε θυμάται ΟΛΗ η Σαλαμίνα για λόγους που ΟΛΟΙ πλέον αντιλαμβανόμαστε.


31 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/11/11 22:20

    ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΑΝ ΟΙ ΚΡΥΦΟΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΚΡΙΤΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΔΗΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/11/11 23:37

    H άποψη του καθένα είναι σεβασττή ακόμη και αν ονομάζει θεατρική παράσταση την δημοκρατική διαδικασία ενός ανοιχτού δημοτικού Συμβουλίου. Η άποψη του διαχειριστή για την γέφυρα συμπίπτει πολύ με την άποψη της κας Νάνου
    Πρώτη φορά ακούω ότι η διπλή ζεύξη σαλαμίνας είναι θέμα Εθνικό και δεν μπορεί να γίνει. Κα ρούλα το τι είναι Εθνικής σημασίας ένα θέμα πρέπει να ξέρετε να το ξεχωρίζετε. Η αναφορά σας επίσης ότι δεν υπήρχε θέμα για να έλθει το θέμα στο Συμβούλιο και να πάρει μάλκιστα τις διατάσεις του ανοιχτού Δημοτικού Συμβουλίου, είναι μάλλον λυπάμαι που το λέω αφελής. Τέλος του 2012 δημοπρατείατι το έργο , σύντομα αχίζει η διαβούλευση και σεις λέτε ότι δεν χρειαζόταν να συζητήθεί το θέμα. Ακόμη και εάν δεν υπάρχει παρόμοιος Κυβερνητικός προγραμματισμός, είναι κακό να γίνει ένα Συμβούλιο ή μία Λαϊκή Συνέλευση και να συζητηθεί ένα θέμα που θεωρείται σοβαρό για το νησί; Δεν πρέπει έστω και στους "ψιθύρους" εάν πράγματι είναι έτσι να υπάρχει η απόψη των Δημοτικών Συνδιασμών του δήμου μας; Αυτό είναι κακό; Είναι κακό που πέρα του Δημοτικού Συμβουλίου πήραν θέσεις και οι πολίτες, οι φορείς του νησιού;
    Όσον αφορά για την θέση του Γιάννη Τσαβαρή δεν υποήρχε πιο ξεκάθαρη το έγραφε και το πανώ "ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ" Το να αποφασίζουν οι πολίτες ένός Δήμου για έργα που θα επιρεάσουν την ζωή τους, τι άραγε περισσότερο δημοκρατικό μπορεί να υπάρξει; Ας αφήσουν λοιπόν τις αντιπολιτευτικές κορώνες μερικοί και ας δουν τα μεγάλα προβλήματα του νησιού και πως θα λυθούν.
    Εάν συμεριστούμε τέλος την άποψη του διαχειριστή ότι εάν η Κυβέρνηση αποφασίσει να κάνει το έργο θα το κάνει και κατά την ένοια αυτή θα είναι άσκοπο το δημοψήφισμα τότε και στην περίπτωση αυτή είναι κακό να ζητά η Δημοτική αρχή οι υποδομές στο νησί;¨Ήταν μία καλή διαδικασία που δυστυχώς εξέθεσε και σε αρκετό κόσμο για άλλη μία φορά την αντιποιλίτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/11/11 00:02

    "ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ"
    "ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ"
    "ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ"
    "ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ"
    "ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ"
    "ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ"

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
    ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΩ Ο ΞΕΝΟΣ
    ΞΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΞΕΝΟΣ
    Ο ΞΕΝΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΓΕΛΑΣΕ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/11/11 00:10

    Μία απάντηση σε κείνους που είπαν στο ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν χρειαζόταν να συζητήσετε για την γέφυρα, γιατί φέρατε το θέμα δεν υπάρχει λόγος, τους παραπέμπω να επισκεφθούν το site Ypodomew.com στο οποίο υπάρχει ο πιο κάτω τιτλος.
    "ΕΝΩΝΕΤΑΙ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΜΕ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΡΑΓΓΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ" με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου. Καλά θα κάνοθυν λοιπόν αυτοί που έλεγαν στο ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο ότι "δεν μπορείται με μία δήλωση υπουργού να ξεσηκώνετε τον κόσμο, να ενημερώνονται σωστά γιατί το μόνο που κάνουν είναι να εκτίθενται. Εάν αυτό συνέβαινε μία φορά θα πέρναγε απαρατήρητο , το κακό για αυτούς ότι συνεχώς εκτίθονται και αυτό φυσικά είναι άσχημο για τους ίδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/11/11 00:25

    Αγαπητέ φίλε (2/11/11 23:37) κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις αν κι από ότι αντιλαμβάνομαι από τα καθημερινά σου σχόλια είσαι εδώ τακτικότατος. Δεν είπε κανείς ότι είναι άσκοπο ένα δημοψήφισμα ούτε κάτι τέτοιο έγραψε ο διαχειριστής του μπλόκ και μην το παίζεις αφελής για να δικαιολογήσεις τον εντολέα σου, σου λέει και σε ενημερώνει ότι ΔΕΝ νομιμοποιείται να προβεί σε δημοψήφισμα για έργα εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού άρα σου μιλά το δημοσίευμα για τον πολιτικό εμπαιγμό του Τσαβαρή και της παρεούλας του.
    Πώς να στο πει να το καταλάβεις είναι πολιτικός απατεώνας ο άνθρωπος. Το αν η άποψη του συμπίπτει με την κα Νάννου ή όχι αυτό δεν αφορά κανένα, το ζητούμενο είναι τα λέει σωστά; Δεν ξέρω για τον διαχειριστή η κα Νάννου όμως φίλε μου καλέ μου φίλε, έχει δικαιωθεί στις προσφυγές της μέχρι σήμερα δυο φορές και συ λεγε ότι θες. Ή μηπως δεν έκανε ο εντολέας σου την συγκέντρωση για να ρίξει αλλού την μπάλα των σχολείων που έφτασε αισίως τα 110 στην ανάρτηση για τα ανομήματα του εντολέα σου;
    Εσύ τουλάχιστον πουσαι τακτικός τα βλέπεις, πότε την είχε ξανακουβαλήσει την δικιά του σε συμβούλιο; Ούτε σε σουβλατζίδικο για σουβλάκι δεν την έχει πάει, καταλαβαινόμαστε λοιπόν και δυστυχώς καταλαβαίνουν και οι Κουτοκουλουριώτες τώρα πια κι ας βρει τρύπα να χωθεί στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/11/11 00:25

    Αυτά που διαβάζω πιο πάνω και αναφέρεται συνέχει ο ξένος , θέλω να υπενθυμίσω ότι με αυτό το διαχστικό μύνημα προσπάθησαν μερικοί να διχάσουν προεκλογικά τον λαό της Σαλαμίνας και το μόνο που κατάφεραν να χάσουν τις εκλογές. Βλέπω ότι το επαναλαμβάνουν παρ' όλο που είδαν ότι έχασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/11/11 00:34

    Λέγε ότι θες λέγε ξένος ή ντόπιος τον Τσαβαρή δεν τον ξαναψηφίζει κι εσύ φίλε μου καλέ μου φίλε ξέρεις το γιατί έχεις προσωπική άποψη το τι λέει σήμερα το Αιάντειο, ποιο το Αιάντειο που του δωσε την τελική νίκη.
    Να μην σου πω ότι έχει και στο αίμα του εκτός του άφιλου και του δοσίλογου μια και δίνει εν ψυχρό φίλο του που του «εμπιστεύτηκε» την όποια πληροφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/11/11 00:44

    ΕΓΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΚΑΤΙ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΠ' ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΤΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΖΑΒΑΡΗ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΖΕΙ. Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΟΦΡΑ ΕΙΤΕ ΤΗ ΝΑΝΟΥ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΒΡΙΖΟΥΝ , ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΥΤΕ ΕΠΙΒΑΛΕΣΑΙ ΟΥΤΕ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/11/11 00:53

    Επειδή ο ανώνυμος φίλος 00 34 αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο κ Σοφράς συναντούσε Κυβερνητικούς πράγοντες χωρίς να ενημερώσει τον Δήμαρχο έχω να συμπληρώσω τα εξής για να κατάλαβει ο αναγνώστης
    Στην αίθοσα Δημήτρη Μπόγρη κάποιος εκτέθηκε αυτός ήταν μόνο ο κ. Σοφράς και οχι Τσαβαρής ούτε ο Λαλούσης. Δεν φτάνει που έχεις συναντηθεί με τον Υπουργό , που συζητάς για την γέφυρα χωρίς να ενημερώσεις τον Δήμαρχο του νησιού ούτε όταν πήγες , ούτε όταν γύρισες από την συνάντηση να μάθουμε τι είπες, βρίζεις τον Δήμαρχο ότι τάχα αυτός κάνει μυστική διπλωματία. Περισσότερο πρόκληση και θράσος από αυτό που δεν μπορούσε να γίνει. Καλώς ο Δήμαρχος τον εξέθεσε λέγοντας την αλήθεια , αυτά φυσοικά που πρωτίστως του είχε πει ο κ. Λαλούσης. Εξ άλλου δδεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σοφράς κάνει μυστική διπλωματία σε βάρος του λαού της Σαλαμίνας. Ένα μήνα πρωτού ορκιστεί Δήμαρχος επισκέφθηκε την ΕΥΔΑΠ για να τον καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Καραγιάνννης ότι λεει ψεματα.΄Ο κ Σοφρας έλεγε ότι πήρε την σύμφωνη γνώμη της ΕΥΔΑΠ για το vaccum και την αποχέυτευση , ενώ αποδείχτηκε ότι έλεγε ψεμματα για λόγους που μόνο αυτός γνώριζε αλλά και ξέρουμε όλοι μας. Φτάνει και μέχρι εδώ. Καλά έκανε ο Τσαβαρής και έβγαλε την συνομιλία στον αέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/11/11 00:56

    Ναι αυτό λέμε και μείς ότι ενήργησε ως κοινός κατοχικός δοσίλογος αυτός είναι ο Τσαβαρής δοξάστε τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/11/11 01:04

    Εάν εγώ που έγραψα το πιο πάνω σχόλιο με ωνομάζει κάποιος εντολοδόχο του Τσαβαρή γιατί ά άποψη μου στηρίζει τις θέσεις του, τότε κατά την ίδια έννοια εσύ που η άποψη σου ταυτίζεται με αυτή ενός άλλου Συνδυασμού Σοφράς - Ρούλα , σημαίνει ότι τους έχεις εντολείς; Λίγη σοβαρότρητα φίλοι μου. Ο καθένας εκφέρει την γνώμη του. Πρέπει να ξέρουμε όμως ότι και ο καθένας μας που εκφέρει την γνώμη του ακόμη και ως ανώνυμος κρίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/11/11 04:01

    01:04
    Όταν εγώ σου εκμυστηρευτώ κάτι και σου λέω, ξέρεις; εγώ δεν σου είπα τίποτα, δεν ξέρω τίποτα.
    Αν εσύ πας μετά και πεις σε τρίτο ότι εγώ σου είπα αυτό κι αυτό, τότε τι χαρακτηρισμό πρέπει να σου δώσω;
    Μη εχέμυθο; αφερέγγυο; άνθρωπο χωρίς μπέσα; άνανδρο; τιποτένιο; κατίνα; δοσίλογο; Διάλεξε και πες μου εκτός κι αν ξέρεις εσύ κανά καλύτερο χαρακτηρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος3/11/11 07:37

    .Οταν φίλε μου είσαι ένοχος, έχεις συναντηθεί κρυφά με κυβερνητικούς παράγοντες , κάνεις δηλαδή μυστική διπλωματία (Σοφράς), ενώ δεν είσαι Δήμαρχος, χωρίς να ενημερώνεις κανένα για το θέμα της ζεύξης και σύ ο ένοχος κατηγορείς ένα άλλον (Τζαβαρή) ότι κάνει μυστική διπλωματία ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους, τότε η ενέργεια του Γιάννη Τζαβαρή είναι επιβεβλημένη. Το θράσος έχει τα όριά του , όταν μάλιστα με τον λόγο σου προσπαθείς να κατασκευάσεις ενόχους και να ρίξεις το δικό σου "έγκλημα" σε άλλον. Θα ήταν πολύ αφελής εάν δεν χρησιμοποιούσε τον διάλογο που είχε με τον Λαλούση. ΌΛα έχουν τα όριά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος3/11/11 10:27

    Ο στόλαρχος (δήμαρχος) έδωσε εντολή στους Γκέμπελς να βγουν σε όλα τα blogs και να καλύψουν την γκέλα του δημάρχου στο φιάσκο του ανοικτού συμβουλίου για τη διπλή ζεύξη και το ατόπημα που έκανε να δώσει εν ΨΥΧΡΟ τον Λαλούση για το περιεχόμενο μιας προσωπικής συζήτησης. Ο Σοφράς κατηγόρησε τον δήμαρχο για διγλωσσία και παραπληροφόρηση στο σημείο αυτό θιγόμενος ο δήμαρχος πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα κατά τη προσφιλή του τακτική και έδωσε τον Λαλούση για ένα θέμα που ούτε καν ενδιαφέρει το συμβούλιο, μια συζήτηση που έκανε ο Σοφράς με τον υπουργό για να ενημερωθεί για την ήδη σχηματισμένη σκέψη, δεχόμενοι αυτό που είπε ο Λαλούσης ότι μετά από δέκα μέρες αναρτήθηκε το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας και η γέφυρα δεν συμπεριλαμβανόταν στη πρόταση. Σταματήστε λοιπόν Γκεμπελάκια την παραπληροφόρηση και ασχοληθείτε με την Ξανθιά και τις κατινιές του δημάρχου σας και της συμμορίας που έχει στηθεί στο δημαρχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/11/11 11:27

    Ακους Ηλία τι λέει ο 07:37 ;
    Θα ήταν πολύ αφελής ο Τσαβαρής εάν δεν σε χρησιμοποιούσε.
    Τελικά έτσι είναι ή πραγματικά αφελής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος3/11/11 12:10

    Αναρωτιέται ο 23:37 και λέει ότι δεν μπορεί να καταλάβει και δεν συμφωνεί βέβαια με την τοποθέτηση της κας Νάννου ότι η ζεύξη είναι θέμα εθνικής πολιτικής και συνεπώς δεν μπορεί, σύμφωνα με το νόμο, να γίνει τοπικό δημοψήφισμα.
    Φίλε μου, αυτό που είπε η κα Νάννου είναι όχι μόνο απόλυτα σωστό αλλά και λογικό.
    Μια ζεύξη δεν είναι καθαρά τοπικιστικού χαρακτήρα έργο που θα διευκολύνει αν θέλεις μόνο τους κατοίκους του νησιού, αλλά επιρρεάζει και τους δήμους με τους οποίους θα πατήσουν οι γέφυρες, αφορά την συγκοινωνιακή ανάπτυξη και υποδομή της χώρας, και τελικά την ίδια την Εθνική Οικονομία.
    Σκεφθείτε, να χρειαζόταν η συγκατάθεση όλων των δήμων για να περάσει μέσα από αυτούς η Αττική ή η Εγνατία Οδός. Δεν θα γινότανε ποτέ διότι πάντα υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Αυτός είναι ο λόγος που ο νόμος απαγορεύει την διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος για τέτοια έργα.
    Αρα, είναι ή δεν είναι κοροϊδία τα περί δημοψηφίσματος ή βεγγαλικό όπως το χαρακτήρισε η κα Νάννου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος3/11/11 15:05

    Ένα ολόκληρο νησί εδώ και πενήντα χρόνια το έχει τσιφλίκι του μια ομάδα Δέκα φερυ μποτατζηδων που δεν έχουν προσφέρει το παρά μικρό εδω κ τόσα χρόνια στο νησί κ μην μου πει κανείς ότι δίνουν δουλειά σε κόσμο αυτά τα φουραμα τελείωσαν έχετε αναλογιστεί τα περίπου 2.000 μαγαζιά του νησιού πόσην πελατεία και πόσο προσωπικό θα απασχολούσαν αν υπήρχε γέφυρα;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος3/11/11 17:26

    ean eixame gefyra blaka tha ekleinan ola ta magazia toy nisioy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος3/11/11 20:40

    Πολύ καλά έκανε ο Τζαβαρής και έφερε το θέμα σε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο. Τα μεγάλα θέματα συζητούνται δημόσια και δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μεγάλο άγχος από πλευράς αντιπολίτευσης και όσων τους στηρίζουν.
    Γνωρίζετε όλοι εσείς που κάνετε τα σχόλια περισσότερο εσείς που τα σχόλια σας είναι υβριστικά που προσβάλετε ανθρώοπους, υπολείψεις , οικογένειες , ότι σε αυτή την προσβλητική και υβριστική κριτική δεν έχετε οπαδούς Είσαστε μόνοι σας και συγχρόνως κάνετε κακό σε όλη την αντιπολίτευση γιατί αυτήν εκφράζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος3/11/11 20:51

    Μήπως ξέρετε που ήταν ο Γιάννης Τζαβαρής χθες το μεσημέρι; Είναι ανάγκη να το μάθετε και να το γνωρίζουν όλοι στη Σαλαμίνα. Χθες το μεσημέρι λοιπόν ο Γιάννης Τζαβαρής και ο Βαγγέλης Αστράκος παραυρέθηκαν στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου ψηφίστηκαν 31 εκαομύρια ευρώ για τα όμβρια νερά της Σαλαμίνας;. Για να παύσει η Σαλαμίνα να γίνεται μία απέραντη λιμνοθάλασσα , για να παύσει να πνίγεται ο κόσμος για να μπορεί η Σαλαμίνα με έργα ουσίας να βρεθεί στην τροχιά της ανάπτυξης. Με αυτά να ασχολείστε. Εκεί κρίνονται οι πολιτικοί , οι Δημοτικές αρχές. ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ , ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ. ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΉ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος3/11/11 21:01

    Ξέχασες κάτι φίλε. Ότι στα 31 εκατομμύρια ευρώ για τα όμβρια , πρέπει να προστεθούν και τα 43 εκατομμύρια ευρώ για την αποχέτευση Αμπελακίων και Αιαντείου που άυτή η Δημοτική διεκδίκησε και κατοχύρωσε. Είναι πρωτοφανές στα χρονικά Δημοτικής αρχής στη Σαλαμίνα, μέσα σε 10 μήνες σε βαθιά οικονμική κρίση να ΄ερχονται στον Δήμο Σαλαμίνας αυτά τα χρήματα , που εκ των πραγμάτων όχι μόνο θε βελτιώσουν την ζωή των κατοίκων αλλά συγχρόνως θα δώσουν εργασία σε πολίτες. Είναι ώρα να ασχοληθούμε με αυτά τα μεγάλα. Και επειδή μερικοί σε αυτά τα μεγάλα δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν χρησιμοποιούν υβρεολόγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος3/11/11 21:48

    Ναι ρε Μάνο το πιάσαμε το υπονοούμενο εκτός από καλός γαμ… ς θες να μας πεις πως μεταξύ δυο πηδημάτων ασχολείται και με τα δημοτικά μας, μπράβο ρε να φορέσουμε τσίγκινα σοβρακάκια όλοι και να τον ξαναψηφίσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος3/11/11 21:50

    Α ξέχασα κι εγώ να σου πω κάτι ακόμα, αν η έκφυλη ζωή του για ‘σένα δεν είναι τίποτα για την Κουλουριώτικη οικογένεια φίλε μου είναι και θα το δεις στις εκλογές. Ξέρω εσύ δεν έχεις ίσως την δυνατότητα να το αντιληφθείς κάποιοι άλλοι ευτυχώς έχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος3/11/11 22:04

    Εσύ 20:51 ξέρεις πως πήγε εκεί και με ποιό δικαίωμα και δυνατότητα το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε τα 31 από τα 35 εκατομμύρια της ολοκληρωμένης μελέτης για τα όμβρια. Αυτό έγινε γιατί η προιγούμενη δημοτική αρχή του Σοφρά είχε προοθήσει την μελέτη των ομβρίων για την πόλη της Σαλαμίνας στο ΥΠΕΧΩΔΕ για έλεγχο και έγριση πραγμα το οποίο και έγινε.Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας, να μαθένεις και συ που τα ξέρεις μισά η λες τα μισά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος3/11/11 22:44

    20:40
    Η ένσταση της αντιπολίτευσης ήταν ότι ο δήμαρχος έφερε ένα θέμα και μάλιστα τόσο σοβαρό προς συζήτηση και λήψη απόφασης, χωρίς κάτι το συγκεκριμένο, χωρίς στοιχεία, χωρίς ενημέρωση, χωρίς άποψη και θέση στο θέμα που φέρανε οι ίδιοι προς ψήφιση. Πολλές φορές στην διάρκεια της συνεδρίασης προκλήθηκε ο δήμαρχος να ξεκαθαρίσει τη θέση της πλειοψηφίας στο θέμα αυτό, για να μπορέσει ο δήμος να συμμετάσχει στη διαβούλευση του ΡΣΑ που λήγει τον άλλο μήνα, για να υπερασπισθεί ή όχι τη ζεύξη.
    Η απάντηση πρώτα υποδομές και μετά δημοψήφισμα είναι κούφια λόγια και μου θυμίζουν το τραγούδι που λέει 'τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα'.
    Αν αυτή είναι η θέση, όπως και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία, πως θα πάει στην διαβούλευση του ΡΣΑ, να πει τι, με τι θέσεις, υπέρ της ζεύξης ή κατά;
    Χωρίς συμμετοχή του δήμου στην διαβούλευση, σίγουρα αποφασίζουν αυτοί για μας χωρίς εμας.
    Και μετά βγάζουμε κορώνες και κραυγές υποτίθεται αγανάκτησης ότι μας αγνοούνε. Η παραφροσύνη στο αποκορύφωμά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος3/11/11 23:25

    Λάθος έχεις κάνει μεγάλο φίλε δεν με λένε Μάνο, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Σημασία το υβρεολόγιο που συνεχίζεις. Δεν σε ενδιαφέρουν τα μεγάλα έργα στο νησί, τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν από τον Τζαβρή και αυτή τη Δημοτική αρχή, σε ενδιαφέρουν τα φτηνά κοτσοπμπολιά του χαμηλού επιπέδου. Είπα και σε άλλο σχολιο και το ξαναλέω. Με αυτο το υβερολόγιο δεν εκτίθεται ο Τζαβαρής , εκτίθενται δυστυχώς αυτοί που είναι απέναντι από τον Τζαβαρή αυτοί που τα λένε που δεν μπορεί φυσικά να είναι οπαδοί του Τζαβαρή, αλλά οπαδοί της Αντιπολίτευσης. Γυμνοί λοιπόν από πολιτικό λόγο και πολιτικά και της επιχειρήματα, συνεχίζετε την πολιτική της συκοφαντίας και της κλυδαρότρυπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος3/11/11 23:30

    Αστους ρε φίλε τι ασχολείσαι μαζί τους. Στο λένε οι άνθρωποι δεν τους ενδιαφέρουν τα 43 εκατομύρια της αποχέτευσης ούτε τα 31 για τα όμβρια. Αυτοί το βολί τους . Άστους να είναι μόνοι τους , να τα λένε μόνοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος4/11/11 01:00

    Για ποιά μεγάλα έργα και ποιά λεφτά εξασφαλίστηκαν από τον Τσαβαρή, μωρέ;
    Είδες κανά τέτοιο έργο να γίνεται ή είδες κανά φράγκο να πιστώνεται στο δήμο;
    Κι αν ακόμη γίνουνε όταν θα γεννηθεί το εγγόνι μου, δεν
    ντρέπεσαι λιγάκι που τα πιστώνεις αυτά στον Τσαβαρή;
    Αφού ξέρεις πολύ καλά σαν δημοτικός σύμβουλος που είσαι, ότι ήταν πρόσκληση του Υπουργείου σε όλους τους δήμους της χώρας να εντάξουν ό,τι έργα θέλουνε στο ΕΣΠΑ, και το μόνο που έκανε ο δήμος όπως και όλοι οι άλλοι δήμοι, ήταν μια απλή αίτηση.
    300 τέτοια έργα έχουν ενταχθεί μέχρι τώρα αλλά με χωρίς πιστώσεις. Μόνο σε 10 με 20 από αυτά τα έργα έχουν πιστωθεί ποσά. Μακάρι να γίνουνε κάποτε, αλλά μη μας παραμυθιάζεις κιόλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος4/11/11 13:42

    μην μπερδευετε το θεατρο με το μπουρδελο που λεγεται πολιτικη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος6/11/11 10:30

    ΕΞΩ Ο ΨΕΥΤΗΣ
    ΕΞΩ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ
    ΕΞΩ Ο ΞΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος8/11/11 17:23

    ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΜΙΟΣ ΣΗΜΙΑΚΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.