Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Νοε 2011

Χωρίς πλειοψηφία απέσυραν άρον – άρον το θέμα με τη μάντρα


Αναδημοσίευση από τις “ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ” : http://anatropespress.blogspot.com/2011/11/blog-post_9998.html#more

Όπισθεν ολοταχώς χθες βράδυ της δημοτικής αρχής που απέσυρε τελικά άρον - άρον το 5ο θέμα που αφορούσε «Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου δημοπράτησης του έργου «Αποκατάσταση ρυμοτομούμενων μαντρότοιχων», προϋπολογισμού 65.000 ευρώ με ΦΠΑ.(!)
Η άτακτη αυτή οπισθοχώρηση της δημοτικής αρχής έχει να κάνει κατ’ αρχήν με τον αριθμό των συμβούλων της πλειοψηφίας που είχε εκείνη τη στιγμή στη διάθεσή της. Από τους 17 συμβούλους που εκλέχτηκαν με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία Πολιτών Σαλαμίνας», ένας έχει ήδη διαγραφεί (ο Γιώργος Μπίλλιας) και ψηφίζει κατά συνείδηση και έξι ήταν απόντες όταν στις 1.30π.μ. συζητήθηκε το θέμα: Παπαθεοχάρης, Μπακαούκας, Μπερής είχαν αποχωρήσει νωρίτερα, ενώ Τ. Μπεγνή, Γ. Σγούρδας και Β. Αστράκος (που υπέγραφε την εισήγηση) δεν εμφανίστηκαν καθόλου στη συνεδρίαση.

Δηλαδή ο Γ. Τσαβαρής είχε μείνει με 10 συμβούλους, ενώ η αντιπολίτευση παρέμενε στην αίθουσα και μαζί με το Γ. Μπίλλια που δεν θα το ψήφιζε αποτελούσαν πλέον εκείνοι την πλειοψηφία (10 – 11). Έτσι το θέμα αποσύρθηκε και είναι αμφίβολο αν θα ξαναέρθει προς συζήτηση. Εξέλιξη που σίγουρα δεν την περίμενε κανείς, ότι δηλαδή η συνοχή μέσα στα σπλάχνα της δημ. αρχής θα ράγιζε τόσο γρήγορα.
Τα πνεύματα είχαν αγριέψει από το προηγούμενο θέμα (Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου δημοπράτησης του έργου «Κατεδαφίσεις ρυμοτομούμενων κτισμάτων» προϋπολογισμού 60.000 ευρώ). Όταν η κ. Νάννου ρώτησε το δήμαρχο αν έχει την έγγραφη συγκατάθεση των ιδιοκτητών κι αν ο δήμος μπορεί να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις, ο δήμαρχος απάντησε πως στην παρούσα φάση «βρίσκουμε τον ανάδοχο και μετά για ό,τι χρειαστεί βλέπουμε…». Τότε η κ. Νάννου εξεγέρθηκε λέγοντας κατά λέξη «Και μέχρι τότε θα κάθεται αυτός και θα περιμένει στη γωνία; Μπορεί να κοιμάται και μες στο δημαρχείο…» και κατηγόρησε ανοιχτά το δήμαρχο ότι σκόπιμα δεν έφερε το θέμα με τα ρυμοτομούμενα κτίσματα μαζί με τους ρυμοτομούμενους μαντρότοιχους, για να μην υπερβούν το ποσό των 100.000 ευρώ και αναγκαστεί έτσι να κάνει ανοιχτό διαγωνισμό!
Τι αφορούσε τώρα το θέμα 5 που τόσο εσπευσμένα αποσύρθηκε «για να μελετηθεί και να προετοιμαστούμε καλύτερα», όπως είπε ο Γ. Τσαβαρής. Διαβάζουμε από την έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου:
«…Συγκεκριμένα θα ανακατασκευαστεί αρχικά μαντρότοιχος σε ιδιοκτησία της οδού Ζωοδόχου Πηγής, μήκους 70 μ. περίπου με την καθαίρεση του υφισταμένου που ευρίσκεται εντός του κοινόχρηστου δρόμου και την ανακατασκευή του με παράλληλη μετατόπιση στη θέση της ιδεατής προέκτασης των υπολοίπων μαντροτοίχων του ιδίου δρόμου. Η κατασκευή αυτή θα γίνει με σκυρόδεμα πάχους 20 εκ. με διπλό δομικό πλέγμα Τ181 , και επ’ αυτού θα τοποθετηθεί σιδηρό κιγκλίδωμα απλού σχεδίου το οποίο θα χρωματισθεί με αντισκωριακό ελαιόχρωμα.
Τα υπόλοιπα τμήματα μαντροτοίχων θα ανακατασκευασθούν σε διάφορα σημεία του Δήμου Σαλαμίνας, κυρίως από τσιμεντόλιθους και μικρό τμήμα από λιθοδομή. Όλοι οι μαντρότοιχοι από τσιμεντόλιθους και από σκυρόδεμα θα επικαλυφθούν με επίχρισμα πεταχτό σε δύο στρώσεις. Επίσης όλοι οι νέοι μαντρότοιχοι θα εδρασθούν επί θεμελίου εκ σκυροδέματος, ενδεικτικών διαστάσεων 70x25 περίπου…»
Σε ποιον ανήκει το κτίσμα επί της οδού Ζ. Πηγής; Μήπως ο μαντρότοιχος έχει ήδη φτιαχτεί; Σε ποια «άλλα σημεία της Σαλαμίνας» θα ανακατασκευαστούν μαντρότοιχοι;


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος17/11/11 02:36

    ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΦΕΛΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΓΛΩΣΣΟΔΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ. ΜΗΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ΄ ΟΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.