Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Δεκ 2020

ΑΡΑΤΟΣ- Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας: Περιοδικό "Έναστρον" 20ο Τεύχος


Η Ομάδα μας σας παρουσιάζει το 20ο τεύχος του διαδικτυακό της περιοδικό με την επωνυμία ¨Έναστρον¨

Στα τεύχη του περιοδικού μας θα βρείτε άρθρα για τον ουρανό του επόμενου διμήνου, από την έκδοση του περιοδικού, με τα αξιοσημείωτα αντικείμενα προς παρατήρηση, νέα και δραστηριότητες από τους τομείς της Αστρονομίας και της Φυσικής, καθώς και άρθρα και εργασίες που αφορούν την ερεύνα και την εξέλιξη των θετικών επιστημών. Παρουσιάζουμε ακόμα τον χάρτη του Ουρανού για την επόμενη διμηνία , καθώς και τις σημαντικές επιστημονικές εκδηλώσεις και δράσεις. Μνεία γίνεται και στην ερασιτεχνική Αστρονομία με άρθρα που αφορούν γενικά την Αστρονομική παρατήρηση.

Προσοχή: Το διαδικτυακό μας περιοδικό δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, δεν διανέμεται ούτε πωλείται, συνεπώς βάσει του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων απαγορεύεται η αλλοίωση του περιεχομένου του, καθώς και η οποιαδήποτε εμπορική του χρήση.  

Για διορθώσεις μετάφρασης ως προς το πρότυπο κείμενο, απορίες, ή συμπληρώματα, γράψτε μας: aratosastronomy@gmail.com  η αφήστε μήνυμα inbox στη Σελίδα:  

 https:/www.facebook.com/Aratosastronomy/

 Επίσης εάν θέλετε να δημοσιευτεί στο περιοδικό μας κάποια δική σας εργασία, άρθρο, ή paper σχετικά με την επιστήμη, αποστείλατε τα άρθρα αυτά συνοδευόμενα απαραίτητα από τη σχετική βιβλιογραφία, και την σχετική έντυπη άδεια σας για δημοσίευση στη διεύθυνση: aratosastronomy@gmail.com

Η δημοσίευση είναι εντελώς δωρεάν

Εάν, κατά την άποψή σας, υπάρχουν επιστημονικά λάθη στο πρότυπο κείμενο η ομάδα μας δεν μπορεί να παρέμβει και να το αλλάξει χωρίς την συναίνεση του αρθρογράφου. Για οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή επικοινωνήστε με την πηγή του άρθρου.

Τα περισσότερα άρθρα του περιοδικού είναι δημοσιευμένα στο ιστολόγιο:

Astronomy & Science

http://gikasdimitris.blogspot.com/

Καθώς επίσης στο Facebook :

στη σελίδα μας  @aratosastronomy

https://www.facebook.com/Aratosastronomy/

και στις ομάδες μας:

Αστρονομία και Επιστήμη

https://www.facebook.com/groups/174408446026959/

ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΕΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

https://www.facebook.com/groups/434221073359411/

Επικοινωνία : gikasd63@hotmail.com

Διαβάστε το  περιοδικό μας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σε μορφή pdf:

https://drive.google.com/file/d/1ZvhgbyKAR0cZLn2CsYtF4AhZOkkG-lvT/view?usp=sharing


6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/12/20 16:24

    Επικαιρότητα
    Πιθανό lockdown σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές, Ζεφύρι, Κάλυμνο, Φλώρινα
    ΦΩΣ TEAM

    Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 19:48

    1233 TWEET
    Έκκληση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά για Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές, Ζεφύρι, Κάλυμνο, Φλώρινα.

    Πιθανό lockdown σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές, Ζεφύρι, Κάλυμνο, Φλώρινα
    Έκκληση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά για συγκεκριμένες περιοχές μετά τη σύσκεψη που έγινε σήμερα στην Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για τη σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε η παράταση των ήδη υπάρχοντων μέτρων στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Aπό την άλλη, έγινε γνωστό ότι αίρονται τα μέτρα στο δήμο Μάνδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/12/20 18:07

    2011_2014
    1.αποχέτευση λυμάτων Αμπελακίων,Σεληνίων κλπ,προυπολο έργου 18.000.000 ευρω.ΕΣΠΑ 2007-2013
    2.Αποχετευση λυμάτων Αιαντείου 25.000.000 ευρω,ΕΣΠΑ 2007-2013
    3.Αποχέτευση Ομβρίων Σαλαμίνας προυπολ 30.000.000 ευρω,ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ
    4.ΟΔΟΠΟΙΙΑ 2χ500.000 ΕΥΡΩ από Υπουργείο Ανάπτυξης και Περιφέρεια Αττικής
    5.Έφερε 10.000.000 Ευρω από από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ολοκληρώθηκε το παρατημένο έργο της αποχέτευσης στο κέντρο του νησίου.
    6.Κατασκευασε Σταθμό Μεταφόρτωσης στη Γούβα Μπατσί
    7.Κατασκεύασε τον παιδικό σταθμό στα Παλούκια.ΕΣΠΑ 2007-2013
    8.Ολοκλήρωσε το δημοτικό σχολείο Παλουκίων που ήταν παρατημένο από το 2008
    9.Έστρωσε με πλαστικό τάπητα το γήπεδο της Παραλίας
    10.Ιδρυσε το Ι.Ε.Κ Σαλαμίνας
    11.Δημιούργησε από το μηδέν τέσσερις Κοινωνικές δομές στο δήμο
    12.Έφερε σε πρώτο πλάνο την Ιστορία και το πολιτισμό του νησίου και ιδιαίτερα το θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας
    13.Ενέταξε στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ το κλειστό Γυμναστήριο των Αμπελακίων προυπ 3.500.000 ευρω
    14.Έλαβε χρηματοδότηση 370.000 ευρω ο δήμος για την επισκευή του κλειστού γυμναστηρίου Ν.ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ και γηπέδου ΑΙΑΝΤΑ
    15.Δεκάδες μεγάλες και μικρές παρεμβάσεις στο Κέντρο και την Περιφέρεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/12/20 18:09

      Αντιπεριφρειάρχη κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, στην εφημερίδα Σαλαμίνας ”ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ”, αρμόδιο σε θέματα ΕΣΠΑ & Καινοτομίας κατά την περίοδο 2011-2014, παραθέτω αποσπάσματα από την συνέντευξη αυτή,


      Κύριε Αθανασιάδη, ως αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τι έργα προωθήσατε για τη Σαλαμίνα κατά τη θητεία σας;”
      “Τα έργα που αφορούσαν αυτό το νησί ήταν πράγματι πάμπολλα την τετραετία 2011 – 14. Ο Δήμος της Σαλαμίνας ήταν ένας από τους λίγους με τόσο τεράστια απορροφητικότητα την περίοδο που είχε την τύχη να έχει δήμαρχο τον Γ. Τσαβαρή .



      , από το 2011 μέχρι τον Μάιο του 2014, επί Σγουρού εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν έργα για τη Σαλαμίνα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, από τα υψηλότερα κονδύλια που έπεσαν σε δήμους της Περιφέρειας Αττικής”.


      Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Αμπελάκια ο Αντιπερριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής.


      Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης δήλωσε:

      « Σε μια κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία οφείλουμε και πρέπει να στηρίζουμε οικονομικά, την κατασκευή έργων υποδομής, που αναβαθμίζουν, προστατεύουν και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Δήμος Σαλαμίνας είναι ο πρώτος δήμος στα πλαίσια της Περιφέρειας στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων,

      Στης 12/2/20 είχε δημοτικό συμβούλιο όπου γίνεται live μετάδοση μέσω Internet όπου ακούσαμε τον κ. Σοφρα να λεει ότι ο κ. Τσαβαρή ενταξε 70 εκατομμύρια ευρώ σε έργα σε μόλις 3,5 χρόνια σε έργα για τον Δήμο Σαλαμίνας

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος30/12/20 18:11

    Κάθησα και άκουσα όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Μια απορία έχω, ο Ευσταθίου , ο Βακάλης , ο Θανάσης Αλαίσκας , ο Νάνος, είναι στον Δήμο Σαλαμίνας ή δουλεύουν σε γνωστό Ναυπηγείο; Με αυτούς περιμένετε να φύγουν τα Ναυπηγεία από τους Αρχαιολογικούς χώρους; Εχει μεγάλο ενδιαφέρον να τους ακούσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/12/20 18:33

    Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/12/20 22:23

    ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ !!!!! ΕΧΑΣΑΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΕΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ. Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ!!!!! ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΕ ΚΟΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΑΘΗ. ΕΣΕΝΑ ΒΑΛΑΝΕ ΡΕ ΝΙΚΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΦΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ;ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΞΕΤΥΤΙΛΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.