Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

3 Δεκ 2020

Δελτίο Τύπου: Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας προσκεκλημένος της AHEPA PIRAEUS στην διαδικτυακή εκδήλωση: «2.500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας & Η Σαλαμίνα στο επίκεντρο του Ελληνικού Τουρισμού» παρουσία του Υπουργού Τουρισμού


Σαλαμίνα, 3.12.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την Σαλαμίνα με την πανάρχαια ιστορία της καθώς και την περίφημη Ναυμαχία που έγινε στα νερά της το 480 π.χ. αλλά και την ψήφο εμπιστοσύνης για την οποία εργαζόμαστε αδιάκοπα να πετύχουμε με στόχο την τουριστική και πολιτισμική ανάδειξη της, καθώς και όλα όσα καταφέραμε εώς τώρα για την αλλαγή πλεύσης και εξέλιξης του τόπου, θα μιλήσει ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, την Παρασκευή, 4/12/2020 στις 6:00 μ.μ. ως προσκεκλημένος του τμήματος της AHEPA Πειραιά μαζί με τον Υπουργό Τουρισμού, κύριο Χάρη Θεοχάρη και τον Κυβερνήτη της AHEPA Hellas, κύριο Κώστα Βαρσάμη.

Οι σκέψεις μας ακούγονται, τα έργα μας αναγνωρίζονται, το αποτέλεσμα είναι αισθητό και είναι καρπός της συλλογικής προσπάθειας όλων μας.

Η Σαλαμίνα είναι παρούσα στα τρέχοντα!

Να είστε όλοι εκεί!

 ~Η διαδικτυακή  συζήτηση θα μεταδοθεί με live streaming μέσω της επίσημης σελίδας της AHEPA στο Facebook στο Link: https://www.facebook.com/AHEPA-Piraeus-HJ-9-Themistocles-102377398398739/?view_public_for=102377398398739πρώτη φορά η περιοχή των Παλουκίων έχει παιδικό σταθμό.

Εκ του Γραφείου Τύπου


4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/12/20 15:24

    Γιάννης Τσαβαρής: «Διοικητικά λάθη ή περιβαλλοντικές χάρες;»
    Δεκεμβρίου 03, 2020




    Έχει γίνει πλέον "καθεστώς" από την πλευρά της σημερινής δημοτικής αρχής (με πολιτική ευθύνη του δημάρχου) να μην εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο -ως ο νόμος ορίζει - ή να εισηγείται εκπρόθεσμα για έκφραση γνώμης σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων .


    Επίσης η αδιαφορία (;) αυτή επεκτείνεται με ευθύνη του δημάρχου και στην μη εισαγωγή των θεμάτων αυτών στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής που προεδρεύει ο ίδιος, και είναι από την κείμενη νομοθεσία απαιτούμενο!!!!

    Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την μη λήψη απόφασης από την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης όσο και από την εκάστοτε αρμόδια δημοτική κοινότητα .

    Οι Μελέτες αυτές αφορούν:

    α) Ιστορικούς Αρχαιολογικούς χώρους: ΑΕΠΟ για τα ναυπηγεία ΚΥΝΌΣΟΥΡΑ ΑΕ (Διαλυτήριο πλοίων).Η ΑΕΠΟ συζητήθηκε με πολιτική ευθύνη του δημάρχου εκπρόθεσμα κατά ένα μήνα....

    β) Εμπορικές δραστηριότητες: Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας "ΠΈΝΤΕ Α.Ε" ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΏΝ ΑΓΑΘΩΝ (ΓΑΛΑΞΙΑΣ), Θέση Μπουκουρίμιζα Λ..Αιαντείου με πολιτική ευθύνη του δημάρχου, δεν συζητήθηκε ΠΟΤΕ!!!!

    γ) Επιχειρήσεις Υδατοκαλλιεργειών: Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΊΑ ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε που αφορά "Μετατόπιση και Επέκταση Πλωτής Μονάδας Εκτροφής Θαλάσσιων Μεσογειακών Ιχθυών και Εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεων" Θέση Φόκα Κοινότητας Αιαντείου. ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΉΘΗΚΕ ΠΟΤΕ.!!!

    Όπως γίνεται αντιληπτό από τον κάθε αναγνώστη των ανωτέρω περιπτώσεων, οι μελέτες αυτές αφορούν ΜΕΓΑΛΕΣ Επιχειρηματικές δραστηριότητες και φυσικά διακυβεύονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα ανάλογα με την τελική ή όχι έγκριση που θα λάβουν από τον αρμόδιο υπουργό.

    Στα πλαίσια αυτά και με δεδομένο ότι και για τις τρεις περιπτώσεις ο δήμος Σαλαμίνας είτε σιώπησε.... , είτε εκπρόθεσμα αποφάσισε τελικά ΔΕΝ ανταποκρίθηκε στην ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΤΟΥ να γνωμοδότηση επί των Μ Π Ε , σύμφωνα με τα όσα ο νόμος ορίζει. Για τον λόγο αυτό δημιουργούνται εύλογες απορίες και πολλά ΓΙΑΤΙ

    - ΓΙΑΤΙ Δήμαρχε υπάρχει αυτή η συνεχιζόμενη αδιαφορία(;) για έκφραση γνώμης επί των Περιβαλλοντικών Μελετών μεγάλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων;

    - ΓΙΑΤΙ Δήμαρχε δεν ζήτησες την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου (Αρθ. 3, Παρ.α και γ του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ);

    -ΓΙΑΤΙ Δήμαρχε δεν εισηγήθηκες τις ανωτέρω μελέτες για γνωμοδότηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ως ο νόμος ορίζει, και στην οποία προεδρεύεις;

    -ΓΙΑΤΙ Δήμαρχε δεν έλαβες πρωτοβουλία για να συζητηθεί το θέμα στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ως ο νόμος ορίζει;

    -ΓΙΑΤΙ Δήμαρχε δεν εφάρμοσες κατά περίπτωση το άρθρο 58 παρ. 2 του νόμου 3852)1Ο;

    - ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕ δεν απεστάλησαν οι Μελέτες στις αντίστοιχες δημοτικές Κοινότητες για έκφραση γνώμης από το αντίστοιχο συμβούλο;

    Κλείνοντας θέλω να τονίσω στον Δήμαρχο Σαλαμίνας πώς καλές είναι ως ένα βαθμό οι «φωτό» και οι «παραπλανητικές» αναφορές του στυλ " Για πρώτη φορά"... που έχουν ως στόχο την αλλοίωση της αλήθειας και την παραπλάνηση των δημοτών, όμως καλύτερες και πιο ωφέλιμες για τον τόπο είναι οι προσπάθειες για την ουσιαστική προάσπιση των Ιστορικών, Περιβαλλοντικών και Οικονομικών συμφερόντων του νησιού μας.



    Με τιμή

    Γιάννης Τσαβαρής

    π. Δήμαρχος Σαλαμίνας

    Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/12/20 22:40

    Salamina παναρχαια ιστορια,ναυμαχια μπλα,μπλα,μπλα.συγνωμη ποιος χεστηκε.τα τελευταια 100 χρονια αρβανιτες του κερ.τα κατοικουν το νησι.ολοι λαμογια κι αγαπημενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/12/20 23:20

      Ει ναι αλήθεια ξεκίνησα να σου απαντήσω κι αυθορμήτως μου βγήκαν μπινελίκια να σε στολίσω... μα τελικά το καλοσκέφτηκα, δεν σου αξίζει ούτε το σάλιο μου γιατί εκτός των άλλων είσαι και ανιστόρητος.
      Αυτούς τους Αρβανίτες που προσπαθείς να λεκιάσεις με την ρυπαρή γραφή σου έπρεπε να τους ευλογείς γιατί χωρίς αυτούς ακόμα χανουμάκι θα ήσουνα βλάξ και η μάνα σου παλλακίδα σε χαρέμι Τούρκικο γιατί αυτοί οι Αρβανίτες ξεκίνησαν την επανάσταση κα πολλά που δεν σου αξίζει να στα γράψω.
      Ζήσε λοιπόν στην μιζέρια σου ως "μαλάκιο" ασπόνδυλο για να είσαι ευτυχισμένος

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.