Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

15 Δεκ 2020

Δήλωση Δημήτρη Κατσικάρη για τον υποθαλάσσιο Αγωγό Αίγινας


Δημήτρης Κατσικάρης

π. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων -Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά

Πειραιάς, 15-12-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Δημήτρη Κατσικάρη για τον υποθαλάσσιο Αγωγό Αίγινας

Τα έργα προχωρούν με «ρυθμούς χελώνας». Χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου για να μην καταλήξει σε «γεφύρι της Άρτας». Απαράδεκτη η οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση του έργου.

«Ένα εμβληματικό, πρωτότυπο και απολύτως απαραίτητο έργο ζωής για την Αίγινα, το οποίο η παράταξή μας και εγώ προσωπικά ως Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ξεκινήσαμε το 2014 μετά από μεγάλη προετοιμασία και αγώνα, κινείται με «ρυθμούς χελώνας» αφού η πόντιση του αγωγού που ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Οκτωβρίου, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, και πλέον οδηγείται σε άγνωστη ημερομηνία και πάντως -με βάση τις καιρικές συνθήκες- το πιθανότερο είναι να ολοκληρωθεί την άνοιξη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την συνολική πρόοδο του έργου.

Το αίτημα του αναδόχου για παράταση 2 ετών -μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2023- είναι απολύτως αποκαλυπτικό ότι η πορεία του έργου δεν πάει καθόλου καλά και ότι όλα τα χρονοδιαγράμματα έχουν ανατραπεί δραματικά.

Το γεγονός ότι η αρμόδια τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας εισηγήθηκε 1 χρόνο παράταση δεν μας δημιουργεί κανέναν εφησυχασμό, αντιθέτως ηχεί ως «καμπανάκι κινδύνου» για το έργο, δεδομένου του αιτήματος του αναδόχου για διπλάσιο χρόνο παράτασης.

Είναι σαφές ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει άμεσα, χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση, χωρίς καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.

Ήδη έχει εγκριθεί αποζημίωση για θετικές ζημιές, με επιπλέον καταβολή 1.532.000 ευρώ στον ανάδοχο (ζητούσε 3.690.000 ευρώ!-διεκδικεί το υπόλοιπο!) -απόφαση που αιτιολογημένα καταψήφισα στην Οικονομική Επιτροπή της 1ης/9ου/2020.

Με αυτά τα δεδομένα και επειδή η Αίγινα δεν μπορεί άλλο να περιμένει τον Αγωγό που «όλο έρχεται και ποτέ δεν φτάνει», διαφώνησα σήμερα με την εισήγηση για παράταση ενός έτους, αντιπροτείνοντας μικρότερη παράταση, μέσα στην οποία ο ανάδοχος μπορεί κατά την εκτίμησή μας να ολοκληρώσει το εμβληματικό αυτό έργο.

Εντέλει, ψήφισα -και δόθηκε- 9 μήνες παράταση και σε κάθε περίπτωση δηλώνω ότι θεωρώ απολύτως απαράδεκτη οποιαδήποτε περαιτέρω απαίτηση αποζημιώσεων και ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής δεν θα δεχθώ καμία νέα οικονομική επιβάρυνση του έργου.

Η παράταξή μας και εγώ προσωπικά, καλούμε τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να ασχοληθεί σοβαρά με την πορεία του έργου και την τεχνική υπηρεσία να ελέγχει καθημερινά την πρόοδο των εργασιών για να μην γίνει καταλήξει «γεφύρι της Άρτας».

Η Αίγινα, η Πρώτη Πρωτεύουσα, δικαιούται να έχει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα επάρκεια και ποιότητα νερού και έτσι να σταματήσει επιτέλους το «πάρτι» μεταφοράς νερού που μας προσβάλλει όλους».


11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/12/20 21:27

    12 Δεκ 2020
    ΙΣΙΔΩΡΑ ΝΑΝΝΟΥ. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΑΛΟΥΚΙΩΝ Η ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ κ ΠΑΝΑΓΟΥΛΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ….


    Σήμερα ημέρα Πέμπτη 10/12/2020 ολοκληρώθηκε το έργο της «Επισκευής τμήματος δικτύου ακαθάρτων στα Παλούκια» και ξεκίνησαν οι πρώτες συνδέσεις σπιτιών με το δίκτυο της αποχέτευσης. Ένα έργο σημαντικό γιατί αναβαθμίζει την περιοχή, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και συντελεί στην προστασία του περιβάλλοντος. Πιστεύω ότι σήμερα είναι μια ημέρα χαράς και ανακούφισης για τους κατοίκους της περιοχής που επί 20 ολόκληρα χρόνια αισθάνονταν παραμελημένοι. Είχαμε χρέος ως νέα τότε Δημοτική Αρχή να προσπαθήσουμε και το καταφέραμε με το καλλίτερο τρόπο κι ανέξοδα.
    Η χαρά όμως αυτή φαίνεται ότι …. πλημμύρισε και τις καρδιές της σημερινής διοίκησης του Δήμου που σύσσωμη έσπευσε να δρέψει δάφνες κόβοντας κορδέλες (ερήμην όλων των πραγματικών σκαπανέων του έργου αυτού) , προσφέροντας στους κατοίκους άπλετα χαμόγελα αυτοικανοποίησης που … κατάφεραν και … «Υλοποίησαν μία ακόμη δέσμευση» όπως γράφει επί λέξει στην θρασύτατη ανακοίνωσή του ο δήμαρχος, ο οποίος πρέπει να καταλάβει ότι η επαναλαμβανόμενη καπηλεία των έργων που φέρουν τη σφραγίδα άλλων, δεν του περιποιεί τιμή, αλλά χλεύη μόνο.

    Διερωτώμαι, πού την βρίσκουν τη δύναμη να υποκρίνονται και να το παρουσιάζουν σαν να ήταν δικό τους το έργο, όταν κανένας τους δεν είχε καμία μα καμία συμμετοχή στην εκτέλεσή του; Πραγματικά χρειάζεται μεγάλο θράσος. Πάντως η εικόνα που είδαμε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να καμαρώνουν όλοι τους σαν γύφτικα σκεπάρνια μπροστά στο φακό, είναι εικόνα ντροπής και πολιτικού αμοραλισμού

    Όσο για μένα, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και υπερήφανη που το έργο αυτό επιτεύχθηκε επί θητείας μου με την συνδρομή βέβαια της πρ. διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής που χρηματοδότησε το έργο από ίδιους πόρους και την άψογη συνεργασία του αρμόδιου Μηχανικού της Τ.Υ. του Δήμου μας κ. Γ.Δημητράκη με τον Γενικό Δ/ντή της ΕΥΔΑΠ κ. Βουγιουκλάκη. Χωρίς τη βοήθειά τους και το αμέριστο ενδιαφέρον που όλοι τους επέδειξαν, η λύση του χρόνιου αυτού προβλήματος δεν θα ερχόταν ποτέ. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

    Για ενημέρωση των ιδιοκτητών, οι συνδέσεις ακινήτων στα Παλούκια εκτελούνται από το έργο: «Συνδέσεις ακινήτων με το βαρυτικό σύστημα αποχέτευσης», το οποίο έχει ανατεθεί μετά από ανοικτό διαγωνισμό στις 20.12.2017 στην εταιρεία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΣΕΤΗΣ. Υπενθυμίζω ότι το τέλος σύνδεσης αποχέτευσης με την τρέχουσα εργολαβική σύμβαση είναι όλα μαζί μόλις 684 €, σε αντίθεση με παλαιότερες συμβάσεις που το κόστος ήταν πολλαπλάσιο. Για να έχετε δικαίωμα σύνδεσης, θα πρέπει, έναντι του συνολικού τελικού κόστους των 684 €, να καταβάλλετε με την υποβολή της αίτησης το ποσό των 334 €, το δε υπόλοιπο ποσό των 350 € μπορεί να εξοφληθεί σε 7 άτοκες μηνιαίες δόσεις των 50 € εκάστη, αρχής γενομένης από το τέλος του επόμενου της αίτησης μηνός. Ευελπιστώ να μη μείνει σπίτι χωρίς σύνδεση. Αυτό θα είναι η ανταμοιβή των όσων προσπαθήσαμε και πετύχαμε.

    Υ.Γ. Ένα σύντομο ιστορικό της πορείας του έργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/12/20 21:29

      Υ.Γ. Ένα σύντομο ιστορικό της πορείας του έργου.

      Όταν ανέλαβα Δήμαρχος επισκεφθήκαμε την ΕΥΔΑΠ για να μας βοηθήσουν να βρούμε λύση για την στεγάνωση των φρεατίων στα Παλούκια που κατασκευάστηκαν επί δημαρχίας Θ.Μακρή και ποτέ δεν λειτούργησαν, καθώς είχαν πρόβλημα στεγάνωσης. Οι όποιες προσπάθειες είχαν γίνει από τους προκατόχους μου είχαν όλες αποβεί άκαρπες. Εκεί συναντηθήκαμε με την Δ/ντρια κα Νεστορίδου η οποία ανέθεσε σε ομάδα Μηχανικών της ΕΥΔΑΠ την εξεύρεση λύσης. Η ομάδα συνεργάστηκε με τον κ. Γ.Δημητράκη και συντάχθηκε μία μελέτη που προέβλεπε την κατασκευή νέου δικτύου με αποξήλωση των παλαιών αγωγών και φρεατίων στο παραλιακό μέτωπο, και την τοποθέτηση νέων σε μικρότερο βάθος, διατηρώντας μία μικρή επιφύλαξη για την αποτελεσματικότητά της λόγω του υψηλού υδροφόρου ορίζοντα. Τελικά, αντ΄αυτής, ο έμπειρος κ. Βουγιουκλάκης, μας πρότεινε να γίνει στεγάνωση εσωτερικά με νέες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη Γερμανία και βασίζονται στη στεγάνωση με υδρόφιλες ρητίνες. Άρχισε τότε το ψάξιμο με εταιρείες που κάνουν παρόμοιες επισκευές, μάλιστα φέραμε και μια εταιρεία από την Γερμανία που μας έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την σύνταξη της τεχνικής μελέτης.

      Έτσι το 2017 συντάχθηκε από την Τ.Υ. η με αρ.2/2017 μελέτη του έργου π/υ 199.500 € η οποία εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής (ΚΑΕ 9775.08.014) συνάπτοντας την από 06/08/2018 Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ εμού και της Περιφερειάρχη κας Ρ.Δούρου.

      Στις 16/10/2018 προκηρύσσεται ανοικτός διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός μέσω του Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ. για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου. Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «ZITAKAT ATEBE» με έκπτωση 4% και στις 08.02.2019 υπεγράφη μεταξύ εμού ως Δημάρχου και του εκπροσώπου της εταιρείας κ. Δ.Ζαφειρόπουλου η υπ΄αρ. 2744 Εργολαβική Σύμβαση με υποχρέωση του αναδόχου να παραδώσει το έργο εντός 12 μηνών.

      Το έργο άρχισε να εκτελείται τον Φεβρουάριο 2019 και θα είχε τελειώσει στο τέλος του ιδίου έτους, εάν δεν μεσολαβούσε η διακοπή εργασιών του αναδόχου για το διάστημα 20/12/2019 έως 25/8/2020 λόγω καθυστέρησης πληρωμής των τιμολογίων, πράγμα σύνηθες όταν αλλάζουν οι διοικήσεις των φορέων μετά από εκλογές.

      Σαλαμίνα 10/12/2020

      Με εκτίμηση

      Ισιδώρα Νάννου

      Δημοτική Σύμβουλος

      Τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/12/20 23:18

    Έκτακτο!!!μετά το καζο με τις ομπρέλες ο δήμαρχος προσλαμβάνει ειδικό συνεργάτη ομπρελοποιο!!!!κ αλλάζει το όνομα της δημοτικής παράταξης ΤΟ ΝΗΣΙ σε ....ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/12/20 00:00

    Στην λεωφόρο φανερωμένης όλοι τρέχανε να βγάλουν φωτογραφίες τις ομπρέλες τώρα όμως που οι ομπρέλες έχουν γίνει σαν βράκια σκισμένα του στρατού. Ο Δήμαρχος Γιωργάκης είναι εκεί και βλέπει της ομπρέλες που ειναι σαν παλιοβρακα και εινα σαν κλασμένο φρύδι και όλοι η σαλαμίνα σήμερα γελά με τα χάλια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/12/20 00:03

    Κουλουρωτες πατριώτες μου, πήγα προχτές στον Άγιο Ανδρέα και βγαίνοντας πήγα να δω την προτομή του συμπατριώτη μας και εκλεκτού τέκνου του νησιου μας,κηρου Ιγνάτιου.
    Ενώ θαύμασα το έργο του γλύπτη το μάτι μου έπεσε πάνω στην αθλιότητα όπου το ονοματεπώνυμο του δημαρχου είναι σχεδόν μεγαλύτερο σε μέγεθος από αυτό του μνημονευομενου ου Αρχιερέα.
    Αισθάνθηκα μια τεράστια ντροπή.
    Ήθελα να πάρω μια μπογιά και να το σβήσω.
    Τόσο πολύ νευριασα αλλά και ντράπηκα.
    Αλήθεια οι ιεράρχες του Αγίου Ανδρέα πως το δέχονται;
    Η εκκλησιαστικη επιτροπή πως το ανέχεται;
    Τέλος όλοι εμείς οι πιστοί γιατί σιωπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/12/20 00:03

    Κουλουρωτες πατριώτες μου, πήγα προχτές στον Άγιο Ανδρέα και βγαίνοντας πήγα να δω την προτομή του συμπατριώτη μας και εκλεκτού τέκνου του νησιου μας,κηρου Ιγνάτιου.
    Ενώ θαύμασα το έργο του γλύπτη το μάτι μου έπεσε πάνω στην αθλιότητα όπου το ονοματεπώνυμο του δημαρχου είναι σχεδόν μεγαλύτερο σε μέγεθος από αυτό του μνημονευομενου ου Αρχιερέα.
    Αισθάνθηκα μια τεράστια ντροπή.
    Ήθελα να πάρω μια μπογιά και να το σβήσω.
    Τόσο πολύ νευριασα αλλά και ντράπηκα.
    Αλήθεια οι ιεράρχες του Αγίου Ανδρέα πως το δέχονται;
    Η εκκλησιαστικη επιτροπή πως το ανέχεται;
    Τέλος όλοι εμείς οι πιστοί γιατί σιωπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/12/20 00:11

    Ανώνυμος4 Αυγούστου 2020 - 11:06 μ.μ.
    Συγχαρητήρια στο νέο συμβούλιο της ομάδας του Αία που σε 9 ημέρες καταλαβαν τι κουμασι είναι ο Καπετανάκης και τον πέταξαν με τις κλωτσιες
    Καπετανακηηηηηηηηη τώρα κλαψε με την ησυχία σου
    Δεν είσαι τίποτα παρά ένα μηδενικο
    Όπου πας καταστρεφεις τα παντα
    Πήρες αυτό που σου αξίζει
    Το Μηδέν αυτή είναι η ήττα σου

    Ανώνυμος13 Αυγούστου 2020 - 10:41 μ.μ.
    Σε σώμα το νέο ΔΣ του Αίαντα Σαλαμίνας – Ο Γρηγόρης Καπετανάκης πρόεδρος

    Published 1 εβδομάδα ago on 25/07/2020By ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ





    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ


    Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο


    .
    Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
    Διοικητικές εξελίξεις στον Αία Σαλαμίνας

    Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020. Στην Συνεδρίαση ο Πρόεδρος κ. Γρηγόριος Καπετανάκης υπέβαλε εγγράφως την παραίτηση του για λόγους υγείας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/12/20 06:52

    Κυρία Μπόγρη- Θεοδωρακοπούλου είναι σίγουρο ότι η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Σαλαμίνας συμφωνεί;
    Γιατί αν συμβαίνει αυτό τότε μιλάμε για την πιο ανίκανη πρόεδρο που έχει υπάρξει ποτέ.
    Κυρίες μου καταλάβατε τι ψηφίσατε;
    Σε λίγο καιρό τα πολυκαταστήματα της Σαλαμίνας θα πουλάνε τα πάντα και τα καταστήματα της Κούλουρη που είναι προσωπικές- οικογενειακές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν ΟΛΕΣ σε κλείσιμο.
    Θα σας παραδεχόμασταν αν είχατε πετύχει την οικειοθελώς λειτουργία τους και τις Κυριακές.
    Αυτό που ψηφίσατε είναι ο θάνατος του Εμποράκου.
    Αίσχος.


    Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΌΦΑΣΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΌΦΑΣΗ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.
    ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.ΑΥΤΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΛΈΠΟΥΜΕ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΈΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΉΣΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΠΡΌΕΔΡΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/12/20 08:51

    Επιδεινώθηκε η κατάσταση του καθηγητή Βασίλη Βασιλικού - Αρχικά νοσηλεύτηκε για να λάβει οξυγόνο, ωστόσο τώρα δίνει μάχη για τη ζωή του

    Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης ένας καρδιολόγος χτυπημένος τον κορωνοϊό.

    Πριν λίγο καιρό είχε συγκλονίσει με την περιγραφή του μέσα από την κλινική Covid όπου νοσηλευόνταν, αλλά δυστυχώς η κατάστασή του χειροτέρεψε και εισήχθη στην ΜΕΘ. Ο λόγος για τον καθηγητή Καρδιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλη Βασιλικό.

    Μιλώντας στο Mega, ανέφερε πριν από περίπου δύο εβδομάδες ότι είχε τα κλασικά συμπτώματα για επτά ημέρες, ενώ την 8η επιδεινώθηκε σημαντικά η κατάστασή του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί προκειμένου να λάβει οξυγόνο.

    Ο κ. Βασιλικός υποστήριζε σε εκείνη την συνέντευξη ότι θα παραμείνει για περίπου μια εβδομάδα ακόμα για νοσηλεία, ενώ αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις που έχασε συναδέλφους του από κορωνοϊό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/12/20 13:19

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/12/20 15:37

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.