Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

3 Δεκ 2020

Δελτίο Τύπου: Το μήνυμα του Δημάρχου Σαλαμίνας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες


Σαλαμίνα, 3.12.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        H 3η Δεκέμβριου: "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ" - όπως θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ το 1992 που αφιέρωσε την ημέρα αυτή στα Άτομα Με Αναπηρίες -  είναι πλέον μια ιδιαίτερη ημέρα για όλον τον κόσμο.

Είναι αδιαμφισβήτητο πως το κέρδος από την ένταξη τους σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικό και αφορά όλη την κοινωνία ενώ η αποδοχή, η αξιοπρέπεια , η προσβασιμότητα δείχνουν μία κοινωνία με πολιτισμό.

Εμείς, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά θα πρέπει να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες σε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς, προσβάσιμο σε κάθε του πτυχή και από κάθε άποψη. Η απαρχή αυτών είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Το μήνυμα του Δήμου Σαλαμίνας είναι η ίση συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και η δημιουργία προϋποθέσεών για ισότιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους από όλους μας.

Ο Δήμος μας μιλώντας με τις πράξεις του εξασφάλισε χρηματοδότηση και ξεκινά άμεσα το έργο της κατασκευής ραμπών πρόσβασης και WC ΑμεΑ στα σχολεία του νησιού, ώστε κανένα παιδί να μην νιώθει αποκλεισμένο στον χώρο του σχολείου και προετοιμάζει την υποβολή πρότασης προς χρηματοδότηση για το έργο της διασφάλισης της πρόσβασης στον χώρο παράλιων κολύμβησης των ΑμεΑ, ώστε όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν το ίδιο τις θάλασσες μας.

Ενωμένοι, μπορούμε. Δίνουμε το χέρι. Κρατιόμαστε δυνατά.

Εκ του Γραφείου Τύπου


7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/12/20 07:55

    Το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας ανέβασε φωτογραφία από σύσκεψη με 7 ανθρώπους οι 6 να έχουν χαρτί μπροστά τους και η Μπόγρη να κάθετε με σταυρομενα χέρια και ο Γκιοκας- κλητηρα να το παίζει μεγάλο αφεντικό μπείτε να την δείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε παπαρα θα μας δείξεις που βρίσκεται ο κύριος που λέτε γιατί εμείς δεν βλέπουμε στη φωτογραφία κάτι..

      Διαγραφή
    2. Κύριε παπαρα εσείς είστε κλητήρα 100% κ κύριος Γκιοκας ήταν ΔΙΕΥΘΥΝΤΉΣ αν ξέρετε απλά σας το θυμίζουμε εμείς...

      Διαγραφή
    3. Τελικά εχετε εμμονή κύριο Γκιοκα
      Που φτάσατε στο σημείο να γνωρίζετε τα χέρια τού!!ευνοείται ότι τον παρακολουθατε παντού που σημαίνει αρρωστημένη επιμονή,,
      Η άλλη σκέψη είναι μπορεί να βρισκόσασταν στο χορό εκει..
      Με λίγα λόγια είστε κατώτερος του .
      Τελικά είστε πολύ γελοίος..κ πολύ μαλακας με απλά λόγια...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/12/20 01:30

    -λυπάμαι τους ανθρώπους που
    ενώ μπήκαν στην καρδιά μου,
    ξευτυλίστηκαν στα μάτια μου-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/12/20 01:48

    (Graz)
    Guter morgen.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/12/20 16:56

    Documento

    «Πονοκέφαλος» στην ΕΛΑΣ λόγω… Μητσοτάκη - 15.000 άνθρωποι «έτοιμοι» για «ποδηλατάδα στην Πάρνηθα»


    Newsroom

    Δημοσίευση
    4.12.2020 | 16:30 Ανανέωση
    4.12.2020 | 16:37
    Έντονος προβληματισμός έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση λόγω της μεγάλης διαδικτυακής ανταπόκρισης σε εκδήλωση στο Facebook με τίτλο «Ποδηλατάδα στην Πάρνηθα».


    Συγκεκριμένα, το θέμα κάνει εδώ και πέντε μέρες τον γύρο του διαδικτύου και των social media, καθώς ήδη πάνω από 15.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο event για το Σάββατο, το οποίο προφανώς έχει στόχο να «τρολάρει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σπάσιμο της καραντίνας και τη μη χρήση μάσκας την προηγούμενη εβδομάδα.

    Μετά την προσπάθεια υπουργών να δικαιολογήσουν την πρωθυπουργική «ποδηλατάδα» χωρίς μέτρα προστασίας στην Πάρνηθα (υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πέτσας είπε πως η Πάρνηθα είναι στην Αττική και δεν επιτρέπονται μόνο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς είχε πει πως επιτρέπεται η άθληση μόνο κοντά στην οικεία, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «προφανώς επιτρέπεται η άθληση στην Πάρνηθα»), εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο μεγάλου συνωστισμού το Σαββατοκύριακο στην Πάρνηθα, καθώς και για τον τρόπο αντιμετώπισης ενός τέτοιου ενδεχομένου από τις αρχές, με δεδομένο το πρόσφατο «προηγούμενο» Μητσοτάκη…

    Υπενθυμίζεται ότι με τα υπάρχοντα μέτρα της Πολιτείας, προβλέπεται βεβαίως η δυνατότητα άθλησης αποστέλλοντας στο 13033 τον κωδικό 6. Ωστόσο, μιλάμε για ατομική άθληση ή ανά δύο άτομα με τις απαιτούμενες αποστάσεις και κοντά στον τόπο κατοικίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.