Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

29 Δεκ 2020

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής στην διαδικτυακή Εσπερίδα με θέμα Ευριπίδης Θερμοπύλαι Σαλαμίς 2.500 χρόνια


Σαλαμίνα, 28.12.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γνωστή η συνέχεια της θρυλικής ναυμαχίας της Σαλαμίνας πριν από ακριβώς 2.500 χρόνια, αλλά και της σημασίας που δίνουν οι ιστορικοί στην νίκη των Ελλήνων και στο ρόλο της στην ανάπτυξη του μετέπειτα δυτικού πολιτισμού, που είναι άγνωστο πώς θα εξελισσόταν υπό την περσική κυριαρχία.

Η ανεξάντλητη και ασύλληπτη έννοια της Ιστορίας που σημάδεψε το παγκόσμιο γίγνεσθαι αποτέλεσε αφορμή και κίνητρο για τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Απόλλωνος Ναός” σε συνεργασία µε την Ένωση Ελλήνων Φυσικών την Οµοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ), τις εκδόσεις Ινφογνώµων, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισµού Τουρισµού (ΕΟΤ) και της Περιφέρειας Αττικής, που διοργανώνουν σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεµβρίου 2020, 19:00 - 21:30, την διαδικτυακή Εσπερίδα με θέμα "Ευριπίδης Θερμοπύλαι Σαλαμίς 2.500 χρόνια" εστιάζοντας κυρίως στην γεωλογική, μυθολογική, γενετική, πολιτιστική, ιστορική, γεωστρατηγική, γεωπολιτική καθώς και στα κοινωνικά στοιχεία, αθάνατα µνηµεία της σπουδαιότητας της περιοχής, η οποία συνέβαλε τα µέγιστα στην εδραίωση της Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, δίνει το παρόν και συμμετέχει με επίσημο χαιρετισμό ανάμεσα σε πολλούς άλλους εκλεκτούς προσκεκλημένους.  Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν η κα. Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος ΕΟΤ, τ. Υπουργός Πολιτισµού, ο κ. Γιώργος Συλλούρης, Πρόεδρος ΟΚΟΕ, ο κ. Στράτος Θεοδοσίου, Φυσικός, Οµότιµος Καθ. ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ο κ. Πέτρος Δούκας, Δήµαρχος Σπάρτης, ο κ. Σωτήριος Χαραλαµπόπουλος, Αρχιπλοίαρχος ΠΝ, Κυβερνήτης Θωρηκτού «Αβέρωφ», ο κ. Ευάγγελος Βαλλιανάτος, Ιστορικός, Συγγραφέας, Αρθρογράφος, Καλιφόρνια, ΗΠΑ κ.α.

 

 

 

Τέλος, θα αποδοθεί φόρος τιµής στον µεγάλο τραγικό Σαλαµίνιο ποιητή Ευριπίδη, τον οποίον η παράδοση θέλει γεννηµένο την ηµέρα της Μεγάλης Ναυµαχίας!

Συντονισμός-Παρουσίαση: κ. Αλέξανδρος Χαχάλης

Η Σαλαμίνα είναι ζωντανή και ξαναπαίρνει τη θέση που της αρμόζει! Οι προσπάθειες μας ευοδώνονται!

 

Εκ του Γραφείου Τύπου


7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/12/20 15:43

    Πως κρίνετε ένα Δήμος να τον τροφοδοτεί η ΚΟΣΚΟ δώρο επιταγές????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/12/20 19:09

    ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕΣ

    ΚΑΤΑΦΕΡΕς ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΠΕΤΡΟΣ ΛΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ

    ΕΥΤΥΧΩς ΠΟΥ ΕΧΕΙς ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ

    ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/12/20 23:30

      Σιγά τα λαμόγια
      Βασίλης ΠΑΙΤΕΡΗΣ
      Λουλα η ξυνή (αγελαστη-απατημενη)
      Σοφία αχ ρενα

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/12/20 21:42

    Documento

    Αντώναρος για Μητσοτάκη: Νύχτα θα φύγει


    Newsroom

    Δημοσίευση
    29.12.2020 | 11:03 Ανανέωση
    29.12.2020 | 11:21
    «Η αδικία που κάνεις με συνειδητή σκληρότητα θα σε στιγματίσει πολιτικά», αναφέρει μεταξύ άλλων σε νέα του ανάρτηση στο facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

    Με αφορμή την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να πληρώνουν από πρώτης Ιανουαρίου οι χαμηλοσυνταξιούχοι τη συμμετοχή τους στα φάρμακα από την τέπη τους, μιλάει για καταστροφέα της κοινωνικής ισορροπίας και εκφραστή μιας κοινωνικής τάξης του 1%.

    Και καταλήγει:

    «Όσο κι αν θέλει να τον αποκαλούν "Κυριάκο", θα εξελίσσεται ολοταχως σε ένα κακό Μητσοτάκη. Έτσι ακριβώς. Μέχρι που θα φύγει νύχτα.»

    Διαβάστε επίσης: Τέλος τα δωρεάν φάρμακα από 1η Ιανουαρίου για τους χαμηλοσυνταξιούχους

    Διαβάστε την ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

    Πλήρης κοινωνική αναλγησία που αποδεικνύει -- για μια ακόμη φορά -- ότι η κυβερνηση του, με δίκες του φυσικά οδηγίες, δεν ενδιαφέρεται ούτε στο ελάχιστο για όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Από 1/1/2021, από μεθαύριο δηλαδή, οι χαμηλοσυνταξιοιυχοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ τα φάρμακα τους. Χωρίς την παραμικρή κυβερνητική ενίσχυση. Λες και τους περισσεύουν.

    Ντροπή σου Κυριάκο Μητσοτάκη. Είσαι ο ολετήρας της κοινωνίας. Είσαι ο καταστροφέας της κοινωνικής ισορροπίας. Είσαι ο εκφραστής συγκεκριμένης τάξης ανθρώπων που είναι δεν είναι 1% του ελληνικού λαού. Πρόδωσες και προδίδεις όσους παρασύρθηκαν και σε πίστεψαν γιατί είχες εκλεγεί πρόεδρος μιας ιστορικής παράταξης που έχεις βάλει πλώρη να μετατρέψεις στο νεοφιλελευθερο κομματικό απολειφάδι των Σκυλακάκηδων και τους έχεις εκχωρήσει τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.

    Η αδικία που κάνεις με συνειδητή σκληρότητα θα σε στιγματίσει πολιτικά.

    Αλλά θα μου πει κανείς που να καταλάβεις την ουσία των όσων κάνεις με εγκληματική αδιαφορία για τους ανθρώπους και τον τόπο; Όταν εκπλήσσεσαι ότι "πολλοί ανθρωποι ειναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους".

    Όπως έγραψε νωρίτερα σήμερα η #ManuelaMathioudaki "Οσο κι αν θέλει να τον αποκαλούν "Κυριάκο", θα εξελίσσεται ολοταχως σε ένα κακό Μητσοτάκη." Ετσι ακριβώς. Μέχρι που θα φύγει νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/12/20 07:10

    Γιωργάκη αγόρι μου από όλους αυτούς που σε συμβουλεύουν (πατέρας-αδελφός-συζυγος-«φιλόσοφος» Καματερού και λοιποί) δεν έτυχε να σου πει ότι έχεις υποχρέωση να σέβεσαι τους θεσμούς; Και να συνεργάζεσαι με τις Κοινότητες του νησιού;
    Τι σημαίνει επιτροπή αγώνα "Θεμιστοκλής Σεληνίων"; Και ποια είναι τα μέλη της που παραδίδεις με αυτούς 2 υπολογιστές και ένα scanner στο νηπιαγωγείο Σεληνίων ;
    Πρόεδρος της Κοινότητας και Κοινοτικοί Σύμβουλοι δεν υπάρχουν; Τους κατάργησες;
    Γιωργάκη έπιασες πάτο πολύ νωρίς.
    Αυτό είναι το ΝΕΟ και ΑΦΘΑΡΤΟ που υποσχόσουν προεκλογικά και μας παραμύθιασες;
    Κοίτα να δεις Γιωργάκη μου που εσύ θα φύγεις νύχτα κι ας το λέει ο Αντώναρος για τον Κυριάκο στο Documentο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/12/20 07:17

    Η δημαρχάρα μας μοιρασε λεει δωροεπιταγες της ΚΟΣΚΟ στους υπαλλήλους του δήμου και μάλιστα στα μουλωχτά χωρίς απόφαση αποδοχής από το Δημοτικό Συμβούλιο.
    Πιο ξεφτυλας πεθαινεις
    Κάποιος από την αντιπολίτευση έχει τα καρύδια να τον στείλει αδιάβαστο για παράβαση καθήκοντος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/12/20 07:48

    Επικαιρότητα
    Πιθανό lockdown σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές, Ζεφύρι, Κάλυμνο, Φλώρινα
    ΦΩΣ TEAM

    Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 19:48

    1233 TWEET
    Έκκληση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά για Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές, Ζεφύρι, Κάλυμνο, Φλώρινα.

    Πιθανό lockdown σε Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές, Ζεφύρι, Κάλυμνο, Φλώρινα
    Έκκληση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά για συγκεκριμένες περιοχές μετά τη σύσκεψη που έγινε σήμερα στην Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για τη σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε η παράταση των ήδη υπάρχοντων μέτρων στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Aπό την άλλη, έγινε γνωστό ότι αίρονται τα μέτρα στο δήμο Μάνδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.