Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

25 Ιαν 2021

Νίκος Παπαθανάσης στο Κανάλι Ένα 90,4


Νίκος Παπαθανάσης
στο Κανάλι Ένα 90,4

--Σύντομα θα «είναι στον αέρα» ένα δανειακό πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων με δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου κατά 80%

--Πολύ δύσκολο να πούμε πότε θα ανοίξει η εστίαση

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ήταν ο σημερινός καλεσμένος της δημοσιογράφου Λίας Λάππα και της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» στο Κανάλι Ένα 90,4.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι η αγορά λειτούργησε πολύ καλά την προηγούμενη εβδομάδα και τόνισε πως, παρά την κινητικότητα που παρατηρήθηκε σε συγκεκριμένους εμπορικούς δρόμους – σε γενικές γραμμές – οι συμπολίτες μας τήρησαν τα μέτρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού, ο τζίρος το Σαββατοκύριακο ήταν ικανοποιητικός και σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα ξεπέρασε το 50%. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Παπαθανάσης «τα αποτελέσματα θα τα δούμε στο τέλος του μήνα».

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Συν-εργασία» ο υπουργός τόνισε ότι το Μάρτιο θα συζητηθεί το νέο πρόγραμμα «Συν-εργασία» για επιχειρηματικά δάνεια ενώ σύντομα θα «είναι στον αέρα» ένα πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων με δάνεια, τα οποία θα έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου κατά 80%, και ταυτόχρονα ένα παρόμοιο πρόγραμμα με αυτό που τρέξαμε το καλοκαίρι που αφορά στην επιδότηση των τόκων των επιχειρήσεων»

Σε ότι αφορά στην εστίαση, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο να απαντήσουμε στην ερώτηση για το πότε θα ανοίξει, τονίζοντας ότι «τώρα δεν είναι η εποχή του Μαΐου, όταν ανοίξαμε τους εξωτερικούς χώρους….είμαστε μέσα στο χειμώνα».

Ερωτηθείς για το πώς θα στηριχθεί ο συγκεκριμένος κλάδος, ο υπουργός τόνισε ότι στο τέλος της πανδημίας θα γίνει ένας απολογισμός για το κατά πόσο έχει πληγεί ο κάθε κλάδος και θα υπάρξει ανάλογη στήριξη. «Ο κλάδος της εστίασης παραμένει κλειστός, έχει πληγεί πολύ και όταν φτάσουμε στο τέλος προφανώς θα είναι ένας κλάδος που θα έχει την ιδιαίτερη προσοχή, γιατί δεν θέλουμε να κλείσει καμία επιχείρηση».


20 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/1/21 19:25

    22 Ιαν 2021
    Γιάννης Τσαβαρής «Απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας»


    Σαλαμίνα 22 Ιανουαρίου 2021
    «Απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας»

    Αγαπητοί συνδημότες

    Στις 12/8/2020 και στα πλαίσια του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας με την υπ’ αριθμ. 204 απόφασή του, αναθέτει (απευθείας ανάθεση) την εργασία "Παροχή Επιστημονικής Υπηρεσίας με τίτλο Τεχνικός Σύμβουλος Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας στην "ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Γ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ" καθώς κρίνεται οικονομικά συμφέρουσα για το Δ.Λ.Τ. έναντι ποσού 24.467,18€.(ΑΔΑ: Ψ4Ν9ΟΞΑΚ-7 Α9)

    Στην συνέχεια και στα πλαίσια εφαρμογής του ίδιου προγράμματος (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ), ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας με την 334 απόφασή του αναθέτει ( και πάλι με απευθείας ανάθεση) την εκπόνηση της Μελέτης για το πρόγραμμα Έργων Ανάπτυξης Λιμένων (ΠΕΑΛ) Παλουκίων", στα συνεργαζόμενα γραφεία μελετών ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΑΜΑΤΣΗ- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ" έναντι ποσού 23.447,72 €.(ΑΔΑ: 6ΙΙ7ΟΞΑΚ-1ΗΤ)

    Επίσης ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας με την υπ’ αριθμ. 199 απόφασή του στις 30/12/2020 πάλι με απευθείας ανάθεση, αναθέτει την εκπόνηση "Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα περιφερειακά λιμάνια της Σαλαμίνας" στην ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΑΜΑΤΣΗ έναντι ποσού 23.386,4 €. (ΑΔΑ: ΩΣΣΩΟΞΑΚ-ΩΑΟ)

    Τέλος ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας με την υπ' αριθμ. 262 απόφασή του αναθέτει και πάλι με απευθείας ανάθεση την εκπόνηση "Μελέτη για εκβάθυνση λιμένα Παλουκίων" ως αναφέρεται στην σχετική προσφορά στην "Νικόλαος Δ. ΓΟΥΝΑΡΗΣ" με ποσό 9.024,84€. (ΑΔΑ:ΩΗΚΨΟΞΑΚ-ΜΒΙ)

    Με δεδομένα όλα αυτά θέλω να ερωτήσω τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας:

    - Ο κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ που επιλέξατε με απόφασή σας για Τεχνικό Σύμβουλο, είναι το ίδιο πρόσωπο με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού σας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές;

    - Στα συνεργαζόμενα μελετητικά γραφεία "ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΑΜΑΤΣΗ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ", ο κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ είναι το αυτό πρόσωπο με τον ανωτέρω αναφερόμενο Τεχνικό Σύμβουλο και υποψήφιο του συνδυασμού σας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές;

    Δηλαδή πρόεδρε κάνατε απευθείας ανάθεση για εκπόνηση μελέτης στο μελετητικό γραφείο του Τεχνικού Συμβούλου του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας;

    Κύριε πρόεδρε

    Μετά τα ανωτέρω και προς αποφυγή παρεξηγήσεως δεν νομίζετε ότι οφείλετε κάποιες εξηγήσεις;

    Με τιμή

    Γιάννης Τσαβαρής

    π. Δήμαρχος Σαλαμίνας

    Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/1/21 05:50

    9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο “Διώροφο Εμπορικό Κέντρο με υπόγειο και θερινό κινηματογράφο και δύο διώροφα κτίρια πολιτιστικών εγκαταστάσεων – κοινωνικής πρόνοιας με υπόγειο και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, που πρόκειται να ανεγερθεί, επί της Λεωφόρου Αιαντείου, στη θέση Μπουκουρίμεζα, στη Σαλαμίνα”.

    (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/1/21 06:28

    Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η γνωμοδότηση για το Διώροφο Εμπορικό Κέντρο στη Σαλαμίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/1/21 06:35

    Κουλουρωτες πατριώτες μου, πήγα προχτές στον Άγιο Ανδρέα και βγαίνοντας πήγα να δω την προτομή του συμπατριώτη μας και εκλεκτού τέκνου του νησιου μας,κηρου Ιγνάτιου.
    Ενώ θαύμασα το έργο του γλύπτη το μάτι μου έπεσε πάνω στην αθλιότητα όπου το ονοματεπώνυμο του δημαρχου είναι σχεδόν μεγαλύτερο σε μέγεθος από αυτό του μνημονευομενου ου Αρχιερέα.
    Αισθάνθηκα μια τεράστια ντροπή.
    Ήθελα να πάρω μια μπογιά και να το σβήσω.
    Τόσο πολύ νευριασα αλλά και ντράπηκα.
    Αλήθεια οι ιεράρχες του Αγίου Ανδρέα πως το δέχονται;
    Η εκκλησιαστικη επιτροπή πως το ανέχεται;
    Τέλος όλοι εμείς οι πιστοί γιατί σιωπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/1/21 07:29

    Στης 12/2/20 είχε δημοτικό συμβούλιο όπου γίνεται live μετάδοση μέσω Internet όπου ακούσαμε τον κ. Σοφρα να λεει ότι ο κ. Τσαβαρή ενταξε 70 εκατομμύρια ευρώ σε έργα σε μόλις 3,5 χρόνια σε έργα για τον Δήμο Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/1/21 15:37

    Δηλαδή έπρεπε οι υπάλληλοι μόνοι τους να ξεσηκωθούν για να γίνει το αυτονόητο;
    ο σύλλογος είναι μόνο για να κάνει γιορτές;
    αν στη θέση του θύματος ήταν η κολλητή της προεδρου, θα είχε γίνει της κακομοίρας στο δημαρχείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος26/1/21 16:04

    Γιωργάκη απέδειξες ότι είσαι πολύ λίγος, ένας ηγέτης πρέπει να ξέρει να επιλέγει τους συνεργάτες του, εσύ ότι και να επέλεξες μέχρι σήμερα απέτυχαν και τώρα αναγκάζεσαι να βλέπεις τα λάθοι σου, έχεις πάρει απόφαση να απομακρύνεις το βουβάλι έλα όμως που πρέπει να διώξεις πολλούς για να μπει το τρένο στις ράγες, έχεις το θάρρος νάτο κάνεις η θα περιμένεις να περάσει ο χρόνος για να πας στο σπίτι σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26/1/21 16:42

    Μαριε, ασε τις βλακείες.
    Μπράβο Δήμαρχε, είδες το προβλημα και το έλυσες. Ουτε μα ουτε μου ουτε μισόλογα. Επιτέλους ένας Δήμαρχος που πηρε το μέρος των υπαλλήλων. Οχι σαν την προεδρο που κρυφτηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος26/1/21 17:03

    16:42 είσαι πολύ βλακας όταν τον προσέλαβε δεν φρόντισε να ελέγξει τι κουμασι είναι... Άλλη μια αποτυχία που θα το πληρώσει ακριβά, όταν τον έβαζε να στραφεί εναντίον ανθρώπων που έκαναν κριτική στον δήμαρχο ήταν καλά... Τώρα που θα τα βγάλει όλα θα φταίει αυτός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος26/1/21 18:59

    Ηγέτης ο Γιωργάκη χαχαχαχχαχααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος26/1/21 19:54

    Τσαβάρη αυτός είναι δήμαρχος ψευτοπαλληκαρά όχι εσύ που είχες δίπλα σου όλα τα λαμόγια της Σαλαμίνας και τα ανεχόσουν για να σε προσκυνάνε , τον επέλεξε δεν του έκανε τον έδιωξε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος26/1/21 20:33

    Μεγαλύτερα λαμόγια από εσάς δεν θα ξανά περάσουν από το Δήμο άνεργα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος26/1/21 20:50

    Αληθευει ότι ο σύλλογος εργαζομένων είχε κρυφτεί από την Παρασκευή και μέχρι που έφυγε ο λεγαμενος δεν έκανε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος26/1/21 22:56

    Μια ξεχωριστή αλλά και κρίσιμη στιγμή, για τον τρόπο εφαρμογής του άρθρου 30 του Συντάγματος αναφορικά με το ρυθμιστικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, διηγήθηκε σήμερα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στους μεταπτυχιακούς σπουδαστές του Πολιτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Κανονικά, ο Προκόπης Παυλόπουλος ως Επίτιμος Καθηγητής διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα δημόσιου δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Αυτή τη φορά όμως αποδέχθηκε πρόσκληση του φίλου του Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πολιτικό Τμήμα του ΕΚΠΑ Γιώργου Σωτηρέλη, να κάνει μια παράδοση στους μεταπτυχιακούς σπουδαστές του για το ρυθμιστικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά το άρθρο 30 παρ.1 του Συντάγματος, με βάση και τις προσωπικές του εμπειρίες.

    Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξήγησε στους σπουδαστές ότι ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά το ίδιο το Σύνταγμα, δεν είναι «στατικός», αλλά το πεδίο των αρμοδιοτήτων του «αυξομειώνεται» ανάλογα με την κρισιμότητα των περιστάσεων. Και έφερε και το εξής προσωπικό παράδειγμα «κορύφωσης» του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας εκείνο το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015:
    Όπως είναι γνωστό, αμέσως μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, και μπροστά στον κίνδυνο άμεσης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Προκόπης Παυλόπουλος συγκάλεσε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, σε συνεννόηση με τον Ολάντ και τη Μέρκελ, για να εκφράσει η Ελλάδα εμπράκτως την πρόθεσή της να μείνει στο ευρώ. Όπως είναι επίσης γνωστό όλες οι πολιτικές δυνάμεις, πλην ΚΚΕ, συμφώνησαν. Και έτσι ο Προκόπης Παυλόπουλος ειδοποίησε την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ότι η Ελλάδα θα υπέβαλε προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αίτημα για «νέο πρόγραμμα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος27/1/21 11:39

    Καλά βρε παιδιά, στρώνετε μισό μέτρο τσιμέντο στα Παλούκια στο πεζοδρόμιο της παιδικής χαράς για να καλύψετε τη γούβα από τις ρίζες ενός δέντρου και το ανακοινώνεται στο fb αμέσως live πριν προλάβει να στεγνώσει το τσιμέντο. Ένα δελτίο τύπου για τον Γ.Γ. δεν θα βγάλετε ; Θα ενημερωνόμαστε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος27/1/21 13:42

    Ο Πανάγος δεν θα βγάλει δελτίο τύπου που να εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του Γενικού Γραμματέα, αν όχι ας ελπίσουμε ότι θα το κάνει ο γενικός και από τι φέρνετε δεν είναι και τόσο καλό παιδί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος27/1/21 14:30

    Πότε επιτέλους κυρία Μπόγρη θα τελείωση αυτό το έργο;
    Όχι τίποτε άλλο αλά για να βγεις και καμιά φωτογραφία γιατί τελευταία έχεις χαθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος27/1/21 14:45

    Βλακα η περιφέρεια στην διασταύρωση έχει τελειώσει το έργο, αυτό που τώρα εκτελείτε χριματοδοτητε από τον Δήμο, γιαυτό τα παράπονά σου στον δήμαρχο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/21 15:55

      Μην λες βλακείες. Το τμήμα που κατασκευασε ο δήμος τελείωσε πριν τις γιορτές. Τώρα σκάβει παλι για την Περιφέρεια. Αν δεν ξέρετε, μην μπερδεύετε τον κόσμο.

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος28/1/21 14:49

    Ξεφτίλα, η προεδρος που ΔΕΝ έκανε τίποτα για τους υπαλλήλους, κρυμμένη πισω απο τους τυπους, έβγαλε ανακοίνωση ευχαριστίας.
    Είναι να γελάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.