Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

24 Ιαν 2021

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. Άρθρο Γεώργιου Κοκκινίδη


Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
.

Στη Σαλαμίνα υπάρχει ένα λατομείο φάντασμα που λειτουργεί πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας, λογικής και ηθικής. Πρόκειται για το παράνομο λατομείο στο Μπατσί που ενώ έχει κλείσει από το 2013 συνεχίζει να λειτουργεί σε πείσμα όλων των απαγορεύσεων, προστίμων, ελέγχων, δικαστικών αποφάσεων και ελεγκτικών μηχανισμών.

Ήταν Μάρτιος του 2013 όταν επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών που είναι η σφράγιση των μηχανημάτων, η διακοπή της ηλεκτροδότησης και η κατάσχεση των παράνομων λατομικών υλικών.

Όσοι πίστεψαν ότι το λατομείο έκλεισε, γελάστηκαν.

Κατά διαβολικό τρόπο συνέχισε να λειτουργεί με κομμένο το ρεύμα!, με σφραγισμένα τα μηχανήματα! και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να σφυρίζουν αδιάφορα ή να ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο.!

Δήμος, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Επιθεώρηση μεταλλείων, Αστυνομία, Δασαρχείο, Λιμεναρχείο, “προσπαθούν”, αλλά δε μπορούν!!

Πώς να τα βάλουν με έναν “αόρατο”, “στοιχειωμένο” και “ανύπαρκτο” “εχθρό”? Άλλωστε, τις περισσότερες φορές δουλεύει νύχτα, όταν οι φύλακες του νόμου... "κοιμούνται".

Πέρασαν μήνες και χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, όταν στις χαράδρες του “ξεκοιλιασμένου” βουνού άρχισαν να συσσωρεύονται τεράστιοι όγκοι επικίνδυνα βιομηχανικά και ιατρικά απόβλητα, σύμφωνα με έκθεση καταπέλτη της Περιφέρειας Αττικής.

Αποφάσεις επί αποφάσεων, εκθέσεις επί εκθέσεων, πρόστιμα επί προστίμων, αλλά η κατάσταση από το κακό στο χειρότερο.

Πέρασαν και άλλοι μήνες και χρόνια, αλλά το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε με νέα επεισόδια που χρειάζονται τόμοι ολόκληροι, για να περιγραφούν.

Τελευταία πράξη του δράματος η έξωση του λατόμου από το χώρο, η αφαίρεση όλων των αδειών παραμονής και λειτουργίας και η απομάκρυνση των μηχανημάτων.

Και όμως... κινείται... !!!

Και μάλιστα μέρα μεσημέρι.!

Τα φουρνέλα σκάνε μέρα μεσημέρι, οι νταλίκες με τα κλεμμένα υλικά πηγαινοέρχονται μέρα μεσημέρι και δε συγκινείται κανείς....

 

Η Ουγκάντα ωχριά.!

 

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το νταμάρι εκτός από αδρανή παράγει ένα ειδικό λάδι που λέγεται “νταμαρόλαδο” και είναι δια πάσαν νόσον και αμαρτίαν. Φήμες λένε ότι το “φάρμακο” έχει υπερφυσικές ιδιότητες, διότι προκαλεί γενική τύφλωση, κώφωση και αμνησία με αποτέλεσμα όποιος το παίρνει να μη βλέπει, να μην ακούει και να μην καταλαβαίνει τα στραβά και ανάποδα που συμβαίνουν γύρω του. Λέγεται επίσης ότι η επίδραση του “φαρμάκου” είναι προσωρινή , αλλά η κάνουλα με το νταμαρόλαδο αστείρευτη.

Το απλό ερώτημα σε κάθε ανευθυνο-υπεύθυνο είναι το εξής: Αν το νταμάρι ήταν δικό σας, θα αφήνατε το νταμαρά να κλέψει ένα χαλίκι?

Ειδικά ο Δήμαρχος Σαλαμίνας και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων πρέπει να απαντήσουν στο πρόσθετο ερώτημα: Αν είσαστε εσείς δικαιούχοι των τεράστιων λατομικών τελών που χάνει ο Δήμος, θα αφήνατε το νταμαρά ανεξέλεγκτο και ασύδοτο???

 

Υ.Γ. Το στοιχειωμένο νταμάρι εκτός από βράχια "αλέθει" και δημάρχους, Μέχρι τώρα “έφαγε” τρεις, πάμε ολοταχώς για τον τέταρτο.!!

Γεώργιος Κοκκινίδης

 

 

 


15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/1/21 21:43

    Διώξαμε τους παλιούς και φέραμε τους νέους αλλά ψωνίσαμε από σβέρκο. Στην αρχή πιστέψαμε ότι είναι άσχετοι και θα στρώσουν, αλλά στην πορεία βλέπουμε ότι είναι τα ίδια και χειρότερα. Παλιότεροι από το παλιό, συνεργάζονται με το παμπάλαιο και το σάπιο. Ασχετοσύνη και διαπλοκή, συνδυασμός που σκοτώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/1/21 21:52

    Ειδικά ο Δήμαρχος Σαλαμίνας και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων πρέπει να απαντήσουν στο πρόσθετο ερώτημα: Αν είσαστε εσείς δικαιούχοι των τεράστιων λατομικών τελών που χάνει ο Δήμος, θα αφήνατε το νταμαρά ανεξέλεγκτο και ασύδοτο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/1/21 23:58

      Σιγά μην απαντήσουν, όταν τρώνε δε μιλάνε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/1/21 02:10

      Να απαντήσουν πόσο νταμαρόλαδο βγάζει η κάνουλα

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/1/21 22:10

    Ποια μεγάλη ομάδα έχει ο νταμαρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/1/21 10:35

      Εγώ ξέρω την ομαδάρα της οδού αμοχώστου. Προπονητής γιωργάκης, ταμίας αργυράκης, μάνατζερ Θοδωράκης.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/1/21 15:02

      εγω ξερω την προηγουμενη ομαδα της οδου αμμοχωστου τσιτσανης και οι αλλοι τραγουδιστες.......

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος24/1/21 22:47

    22 Ιαν 2021
    Γιάννης Τσαβαρής «Απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας»


    Σαλαμίνα 22 Ιανουαρίου 2021
    «Απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας»

    Αγαπητοί συνδημότες

    Στις 12/8/2020 και στα πλαίσια του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας με την υπ’ αριθμ. 204 απόφασή του, αναθέτει (απευθείας ανάθεση) την εργασία "Παροχή Επιστημονικής Υπηρεσίας με τίτλο Τεχνικός Σύμβουλος Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας στην "ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Γ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ" καθώς κρίνεται οικονομικά συμφέρουσα για το Δ.Λ.Τ. έναντι ποσού 24.467,18€.(ΑΔΑ: Ψ4Ν9ΟΞΑΚ-7 Α9)

    Στην συνέχεια και στα πλαίσια εφαρμογής του ίδιου προγράμματος (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ), ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας με την 334 απόφασή του αναθέτει ( και πάλι με απευθείας ανάθεση) την εκπόνηση της Μελέτης για το πρόγραμμα Έργων Ανάπτυξης Λιμένων (ΠΕΑΛ) Παλουκίων", στα συνεργαζόμενα γραφεία μελετών ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΑΜΑΤΣΗ- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ" έναντι ποσού 23.447,72 €.(ΑΔΑ: 6ΙΙ7ΟΞΑΚ-1ΗΤ)

    Επίσης ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας με την υπ’ αριθμ. 199 απόφασή του στις 30/12/2020 πάλι με απευθείας ανάθεση, αναθέτει την εκπόνηση "Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα περιφερειακά λιμάνια της Σαλαμίνας" στην ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΑΜΑΤΣΗ έναντι ποσού 23.386,4 €. (ΑΔΑ: ΩΣΣΩΟΞΑΚ-ΩΑΟ)

    Τέλος ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας με την υπ' αριθμ. 262 απόφασή του αναθέτει και πάλι με απευθείας ανάθεση την εκπόνηση "Μελέτη για εκβάθυνση λιμένα Παλουκίων" ως αναφέρεται στην σχετική προσφορά στην "Νικόλαος Δ. ΓΟΥΝΑΡΗΣ" με ποσό 9.024,84€. (ΑΔΑ:ΩΗΚΨΟΞΑΚ-ΜΒΙ)

    Με δεδομένα όλα αυτά θέλω να ερωτήσω τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας:

    - Ο κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ που επιλέξατε με απόφασή σας για Τεχνικό Σύμβουλο, είναι το ίδιο πρόσωπο με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού σας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές;

    - Στα συνεργαζόμενα μελετητικά γραφεία "ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΑΜΑΤΣΗ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ", ο κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ είναι το αυτό πρόσωπο με τον ανωτέρω αναφερόμενο Τεχνικό Σύμβουλο και υποψήφιο του συνδυασμού σας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές;

    Δηλαδή πρόεδρε κάνατε απευθείας ανάθεση για εκπόνηση μελέτης στο μελετητικό γραφείο του Τεχνικού Συμβούλου του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας;

    Κύριε πρόεδρε

    Μετά τα ανωτέρω και προς αποφυγή παρεξηγήσεως δεν νομίζετε ότι οφείλετε κάποιες εξηγήσεις;

    Με τιμή

    Γιάννης Τσαβαρής

    π. Δήμαρχος Σαλαμίνας

    Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/1/21 23:00

    Η ΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΑ 4902,42 ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η κυρία ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΙ ΞΕΦΤΥΛΑ ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ 40 ΦΑΡΜΑΚΙΑ ΕΧΕΙ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΟΙΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/1/21 23:07

    Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

    Την συμμετοχή του Προέδρου του Δ.Λ.Τ.Σ. σε επιμορφωτικό σεμινάριο
    που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 17 και 18/10/2019 με θέμα «Επίκαιρα
    θέματα διαχείρισης Λιμενικών Ταμείων και Οργανισμών Λιμένων» ως
    ακριβώς αναγράφεται στην από 27-08-2019 πρόσκληση της
    «Σ.ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΟΝ.ΕΠΕ», που εδρεύει
    στην Αθήνα, Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 512, ΑΦΜ 095725334, ΔΟΥ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ,
    καθώς κρίνεται οικονομικά συμφέρουσα για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο,
    έναντι ποσού 145,00 € με Φ.Π.Α. 24%.
    Η δαπάνη συνολικού ποσού 435,00 (συμμετοχή δύο ατόμων) € θα
    βαρύνει τον Κ.Α. 10-6072.000 του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους
    2019 στον οποίο έχει εγγραφεί η σχετική πίστωση.

    Ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Σ.


    ΔημήτρηΙΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/1/21 08:08

    Ο σύλλογος εργαζομένων Δήμου Σαλαμίνας, ποτε έχει εκλογές;
    Μήπως έχουν αργήσει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/1/21 14:10

    Αντιπεριφρειάρχη κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, στην εφημερίδα Σαλαμίνας ”ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ”, αρμόδιο σε θέματα ΕΣΠΑ & Καινοτομίας κατά την περίοδο 2011-2014, παραθέτω αποσπάσματα από την συνέντευξη αυτή,


    Κύριε Αθανασιάδη, ως αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τι έργα προωθήσατε για τη Σαλαμίνα κατά τη θητεία σας;”
    “Τα έργα που αφορούσαν αυτό το νησί ήταν πράγματι πάμπολλα την τετραετία 2011 – 14. Ο Δήμος της Σαλαμίνας ήταν ένας από τους λίγους με τόσο τεράστια απορροφητικότητα την περίοδο που είχε την τύχη να έχει δήμαρχο τον Γ. Τσαβαρή .



    , από το 2011 μέχρι τον Μάιο του 2014, επί Σγουρού εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν έργα για τη Σαλαμίνα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, από τα υψηλότερα κονδύλια που έπεσαν σε δήμους της Περιφέρειας Αττικής”.


    Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Αμπελάκια ο Αντιπερριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής.


    Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης δήλωσε:

    « Σε μια κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία οφείλουμε και πρέπει να στηρίζουμε οικονομικά, την κατασκευή έργων υποδομής, που αναβαθμίζουν, προστατεύουν και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Δήμος Σαλαμίνας είναι ο πρώτος δήμος στα πλαίσια της Περιφέρειας στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων,

    Στης 12/2/20 είχε δημοτικό συμβούλιο όπου γίνεται live μετάδοση μέσω Internet όπου ακούσαμε τον κ. Σοφρα να λεει ότι ο κ. Τσαβαρή ενταξε 70 εκατομμύρια ευρώ σε έργα σε μόλις 3,5 χρόνια σε έργα για τον Δήμο Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/1/21 14:13

    MENOY
    Αναζήτηση στο protothema.gr...
    LIVE
    Κορωνοϊός
    Κορωνοϊός - Δείτε στο protothema.gr: Κρούσματα και θάνατοι σε όλο τον κόσμο

    Αυτά τα σχολεία έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων

    Στο τραπέζι σχέδιο εφαρμογής τοπικών lockdowns μετά τις εικόνες συνωστισμού

    Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού στη Βουλή
    Πολιτική
    #TAGS:
    Προκόπης Παυλόπουλος
    Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου με τον Πορτογαλό πρόεδρο
    pavlopoulos
    25/01/2021, 10:47
    Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον συνεχάρη για την επανεκλογή του

    Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε χθες, αργά το βράδυ, τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας κ. Marcelo Rebelo de Sousa – με τον οποίο τον συνδέει μακροχρόνια στενή φιλία λόγω της προηγούμενης κοινής ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας – και τον συνεχάρη για την επάξια επανεκλογή του με βάση την ετυμηγορία του Λαού της Πορτογαλίας.

    Με την ευκαιρία αυτή του ευχήθηκε κάθε επιτυχία για την νέα θητεία του, εκφράζοντάς του την βεβαιότητα ότι και κατά την θητεία του αυτή θα εργασθεί, αδιαλείπτως, για την ευόδωση του μεγάλου στόχου της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος2/2/21 14:33

    Ρε κιτρινίδη δεν κατάλαβες ακόμη ότι σ'εχουν για την πλάκα;από πότε αλήθεια ασχολείσαι με το περιβάλλον;; μήπως από τότε που βγήκες σε σύνταξη και σταμάτησες να ασχολείσαι με φυτοφάρμακα;; θυμάσαι τι πόλεμο έκανες στην προηγούμενη Δήμαρχο;;; εκείνη που τόσο σε είχε βοηθήσει;;; να σου θυμίσω: ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετιθέντος!!! Ξεκίνα τώρα πόλεμο στόν Δήμαρχο!!! Παλιά μου τέχνη κόσκινο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/2/21 15:54

      Ρε πνευματικά ανάπηρε δεν είσαι σε θέση ούτε να αστειευθείς με τον Κοκκινίδη γιατί αν ήξερες την ιστορία του θα καθόσουν εμβρόντητος στην τρισάθλια ζωή σου.
      Αυτός δεν σίγησε ποτέ και με καμιά κατάσταση και φυσικά το πλήρωσε, αυτές είναι οι περγαμηνές του που εμείς τις ατενίζουμε με σεβασμό κι έρχεσαι εσύ ο τίποτας ανώνυμα φυσικά να τον κρίνεις.
      Μόνο γέλιο μας προκαλείς ανθρωπάκι

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.