Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

28 Ιαν 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

        Τα ζητήματα “κυβερνησιμότητας” στην Τοπική Διοίκηση, που επικαλείται η  κυβέρνηση και άλλες δυνάμεις, χρησιμοποιούνται σαν πρόσχημα. Η κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει ένα προκλητικό εκλογικό σύστημα, που καθιστά την πρώτη δύναμη παντοδύναμη - με ένα ποσοστό 43%. Θα μπορεί να εκλέγεται δήμαρχος και περιφερειάρχης, τη στιγμή που για το εργατικό  σωματείο  είναι  απαγορευτικό να κηρύξει απεργία με ένα τέτοιο ποσοστό.

        Όλες οι αστικές κυβερνήσεις έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό, αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, όλα τα προηγούμενα χρόνια στην Τοπική Διοίκηση μετατρέποντας δήμους και περιφέρειες σε μοχλό επέλασης της  αντιλαϊκής επίθεσης, με αιχμή την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τη διεύρυνση της ανταπόδοσης, την εμπορευματοποίηση και συρρίκνωση βασικών κοινωνικών δομών, την φοροεπιδρομή κλπ.

        Έχουν κοινή στρατηγική επιλογή, να ευθυγραμμίζει τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης με αφετηρία τις ανάγκες και προτεραιότητες των επιχειρηματικών ομίλων, μακριά και ενάντια στις λαϊκές ανάγκες και αγωνίες που διαιωνίζονται και παραμένουν ακάλυπτες.

        Το ΚΚΕ, με αρχή την ισοτιμία της ψήφου, όσο αυτό είναι εφικτό στις συνθήκες της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, υπερασπίζεται σταθερά και χωρίς “ναι, μεν αλλά”, το σύστημα της απλής ανόθευτης αναλογικής και στην εκλογή των τοπικών  οργάνων. Αυτό το κάνει χωρίς καμιά αυταπάτη για το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης ως περιφερειακός κρατικός θεσμός, που ευθυγραμμίζεται με την αντιλαϊκή πολιτική  του κεντρικού κράτους.

        Με  αυτή την αφετηρία, εναντιωνόμαστε καθαρά και στην επαναφορά του ορίου, όσον αφορά την εκπροσώπηση των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και στον εκβιαστικό Β’ γύρο, που εκτός του στόχου της ενσωμάτωσης, ενισχύει τον προσωποκεντρικό χαρακτήρα στη λειτουργία αυτών των θεσμών, αναπαράγοντας και με αυτό τον τρόπο φαινόμενα σήψης, παραγοντισμού, που γενικεύονται και σε αυτό το επίπεδο. 

        Είναι, δε, ο  καιρός να αρθεί επιτελούς το θεσμικό πλαίσιο που απαγορεύει στα κόμματα να προβάλλουν ευθέως υποψηφιότητες στα όργανα όλων των βαθμίδων της Τοπικής Διοίκησης. Ένα βαθειά υποκριτικό, δομημένο σκηνικό, που τροφοδοτεί την ψευδεπίγραφη εικόνα των δήθεν αυτοδιοικητικών και “υπερκομματικών “υποψηφιοτήτων κι ένα περιβάλλον που παραπλανά και τελικά εκμηδενίζει την ευθύνη και τη λογοδοσία των πολιτικών κομμάτων ως προς τις υποψηφιότητες και τα πεπραγμένα των αιρετών, που έτσι και αλλιώς  υποστηρίζουν. 

        Η “κολοβή” απλή αναλογική, που εισήγαγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Διοίκηση, αφήνοντας φυσικά αλώβητο τον εκβιασμό του Β’ γύρου, είχε ως στόχο ο θεσμός του δημάρχου/περιφερειάρχη να σηματοδοτεί τη διευρυμένη αστική συναίνεση στις εξελισσόμενες ανατροπές στην Τοπική Διοίκηση.

        Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τώρα σειρά στην εναλλαγή των εκλογικών συστημάτων, που μας έχουν συνηθίσει τα  κυβερνητικά κόμματα και που καμιά σχέση δεν έχουν με την πιστή αποτύπωση της λαϊκής ψήφου .

        Αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης έρχεται να συνδράμει το κύριο έργο των αντιδραστικών αντιλαϊκών ανατροπών, που ξετυλίγονται εδώ και χρόνια στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, άσχετα με το ποιο αστικό κόμμα είναι στο τιμόνι  διακυβέρνησης.

        Σε κάθε περίπτωση, αυτό που  υπερασπίζεται  η κυβέρνηση  με  το εκλογικό σύστημα που σήμερα καταθέτει, καθώς και οι νέες αντιδραστικές προσαρμογές που προετοιμάζεται  να φέρει στην Τοπική Διοίκηση, είναι η επιδίωξη το κράτος και οι τοπικοί θεσμοί του να εξυπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά και ενιαία τις γρήγορες μεταβολές των αναγκών και προτεραιοτήτων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Γιατί, ως  γνωστόν, “ο χρόνος είναι χρήμα” για το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπρόσωπους και πιθανές καθυστερήσεις από μια ανεπάντεχη οργανωμένη λαϊκή παρέμβαση θα πρέπει και να προβλεφθούν και αν είναι δυνατόν να καμφθούν. Το αντιδραστικό εκλογικό σύστημα είναι μόνο ένα μέρος των αντιδραστικών κατασταλτικών σχεδιασμών τους, που μόνο ο οργανωμένος λαός και το κίνημα του  μπορούν να ακυρώσουν.

ΑΘΗΝΑ 28/1/2020       ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/1/21 23:03

    Γειά σου ρε παναγο νεο δημοκράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/1/21 19:30

    Η Σαλαμίνα γεννάει συνέχεια νέα νούμερα τελευταία έχει εμφανιστεί ένας τύπος χρεωκοπιμενος και η γυναίκα του του έδωσε δρόμο μεγάλη περίπτωση αυτός ο τύπος και έμπιστος του Πανάγου. Έχει αρχίσει να κατηγορεί και να βρίζεις τους πάντες και πάντα να τον χαίρεσαι παναγο αυτό ειναι το νέο που θα φερνατε στο νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/1/21 21:14

    Μοραιτογλου να ξεχρεωσεις τα χρέη σου και μετά να κάνεις τον πολιτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/1/21 02:36

    Ρε αρχηνούμερο μοραιτόγλου δεν ήσουν ικανός να τυλίγεις σουβλάκια και κάνεις κριτική στούς πάντες;
    Πήγαινε βρε καραραγκιοζάκο να μας δώσεις αυτά που μας χρωστάς από το φαλημέντο που έκανες στο σουβλατζίδικο και μετά βρέ κερ - ατά να μιλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/1/21 09:49

    Μωραίτογλου πες αλεύρι;
    Όλη η Σαλαμίνα που έχεις φεσώσει σε γειρεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/1/21 09:51

    ΕΜΕΝΑ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΤΟΥ γιωργάκη ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 4.250 €
    ΤΑΚΟΥΣΕΣ γιωργάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/1/21 13:44

    Είναι αλήθεια ότι ο κ.Δήμαρχος ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του Λ.Τ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/1/21 21:30

    22 Ιαν 2021
    Γιάννης Τσαβαρής «Απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας»


    Σαλαμίνα 22 Ιανουαρίου 2021
    «Απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας»

    Αγαπητοί συνδημότες

    Στις 12/8/2020 και στα πλαίσια του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας με την υπ’ αριθμ. 204 απόφασή του, αναθέτει (απευθείας ανάθεση) την εργασία "Παροχή Επιστημονικής Υπηρεσίας με τίτλο Τεχνικός Σύμβουλος Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας στην "ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Γ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ" καθώς κρίνεται οικονομικά συμφέρουσα για το Δ.Λ.Τ. έναντι ποσού 24.467,18€.(ΑΔΑ: Ψ4Ν9ΟΞΑΚ-7 Α9)

    Στην συνέχεια και στα πλαίσια εφαρμογής του ίδιου προγράμματος (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ), ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας με την 334 απόφασή του αναθέτει ( και πάλι με απευθείας ανάθεση) την εκπόνηση της Μελέτης για το πρόγραμμα Έργων Ανάπτυξης Λιμένων (ΠΕΑΛ) Παλουκίων", στα συνεργαζόμενα γραφεία μελετών ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΑΜΑΤΣΗ- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ" έναντι ποσού 23.447,72 €.(ΑΔΑ: 6ΙΙ7ΟΞΑΚ-1ΗΤ)

    Επίσης ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας με την υπ’ αριθμ. 199 απόφασή του στις 30/12/2020 πάλι με απευθείας ανάθεση, αναθέτει την εκπόνηση "Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα περιφερειακά λιμάνια της Σαλαμίνας" στην ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΑΜΑΤΣΗ έναντι ποσού 23.386,4 €. (ΑΔΑ: ΩΣΣΩΟΞΑΚ-ΩΑΟ)

    Τέλος ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας με την υπ' αριθμ. 262 απόφασή του αναθέτει και πάλι με απευθείας ανάθεση την εκπόνηση "Μελέτη για εκβάθυνση λιμένα Παλουκίων" ως αναφέρεται στην σχετική προσφορά στην "Νικόλαος Δ. ΓΟΥΝΑΡΗΣ" με ποσό 9.024,84€. (ΑΔΑ:ΩΗΚΨΟΞΑΚ-ΜΒΙ)

    Με δεδομένα όλα αυτά θέλω να ερωτήσω τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας:

    - Ο κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ που επιλέξατε με απόφασή σας για Τεχνικό Σύμβουλο, είναι το ίδιο πρόσωπο με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού σας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές;

    - Στα συνεργαζόμενα μελετητικά γραφεία "ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΑΜΑΤΣΗ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ", ο κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ είναι το αυτό πρόσωπο με τον ανωτέρω αναφερόμενο Τεχνικό Σύμβουλο και υποψήφιο του συνδυασμού σας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές;

    Δηλαδή πρόεδρε κάνατε απευθείας ανάθεση για εκπόνηση μελέτης στο μελετητικό γραφείο του Τεχνικού Συμβούλου του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας;

    Κύριε πρόεδρε

    Μετά τα ανωτέρω και προς αποφυγή παρεξηγήσεως δεν νομίζετε ότι οφείλετε κάποιες εξηγήσεις;

    Με τιμή

    Γιάννης Τσαβαρής

    π. Δήμαρχος Σαλαμίνας

    Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος30/1/21 23:22

    Μουρατογλου ακόμα δεν σου δόθηκε κάποια εντολή από τον νεοδημοκρατη αφεντικό σου να βγάλεις καινούργιο διάγγελμα ή ξεκίνησες να δίνεις τα χρέη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.