Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

18 Ιαν 2021

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για τους αστέγους του Λιμανιού


Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για τους αστέγους του Λιμανιού

Με "έκπληξη" και εν μέσω πανδημίας αλλα και ακραίων καιρικών φαινομένων πληροφορηθήκαμε πως βρίσκονται ξανά σε κίνδυνο - πέρα απο τους καθημερινούς κινδύνους- οι άστεγοι του Λιμανιού του Πειραιά.

Όπως έγινε γνωστό αυτές τις ημέρες απο την Δημοτική Κίνηση "Πειραιάς για όλους", και συγκεκριμένα από σχετική δήλωση του Επικεφαλής αυτής Ν.Μπελαβίλα, είχε δοθεί προθεσμία λίγων ημερών στους άστεγους του Λιμανιού του Πειραιά για να εγκαταλείψουν το χώρο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του "Πειραιά για όλους" ανέφεραν και κατέθεσαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο μια άκρως εμπεριστατωμένη πρόταση - λύση για το θεμα της φροντίδας όλων αυτών των ανθρώπων, που βάσει πληροφοριών ξεπερνούν τους 60 και ανάμεσα τους βρίσκονται υπερήλικες και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας.

Εμείς τα μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά δηλώνουμε πως θα σταθούμε οπως πάντα στο πλευρό της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς για όλους" αλλα και στο Δίκτυο αλληλεγγύης "Αόρατος Πειραιάς" στις πρωτοβουλίες που θα λάβουν επί του θέματος.

Επίσης καλούμε τον Δήμαρχο Πειραιά Γ.Μώραλη, την Διοίκηση του Ο.Λ.Π, το Λιμενικό Σώμα και Προσωπικά τον ιδιο τον Λιμενάρχη Πειραιά, αλλα και όλους τους αρμοδίους φορείς να μην προχωρήσουν στην μετακίνηση των αστέγων οποιαδήποτε άλλη στιγμή, αλλα και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο Γ.Μώραλη να αναλάβει επιτέλους πρωτοβουλίες και να αξιοποιήσει τις προτάσεις που υπάρχουν για την λύση του θέματος με την στέγαση και την περίθαλψη των ευάλωτων αυτών ανθρώπων.

Φυσικά αξίζει να σημειωθεί πως ο Λιμενάρχης Πειραιά μετά απο σχετική επιστολή που έλαβε απο τον "Πειραια για Όλους" επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Κίνησης και διαβεβαίωσε πως οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος έκαναν αλλα και κάνουν ό,τι μπορούν για ένα θέμα το οποίο δεν είναι στην αρμοδιότητα τους, αλλά και πως ο Ο.Λ.Π έχει ανοίξει τις αίθουσες αναμονής επιβατών του λιμανιού για να προστατευθούν ολοι όσοι έχουν ανάγκη.

Εμείς πάλι έχουμε να πούμε πως η Αλληλεγγύη δεν είναι απλά μια λέξη σε ενα κομμάτι χαρτί η στην οθόνη ενός υπολογιστή, η Αλληλεγγύη φαίνεται με πράξεις και για κάποιους όπως τα μελη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αλλα και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρόπος ζωής.

Εμείς θα είμαστε εκεί δίπλα στους αστέγους αλλά και διπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη χωρίς να κάνουμε την όποια διάκριση.

Η Αλληλεγγύη δεν μπαίνει σε καραντίνα.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.