Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Ιουλ 2013

Ενημέρωση γραφείου τύπου του ΚΚΕ 1/7/2013

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Οικονομικών
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΤΑΡ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ
 
Θέμα: Κατασχέσεις σπιτιών ανέργων.
 
Πληθαίνουν τα κρούσματα κατάσχεσης σπιτιών ανέργων, χρεοκοπημένων λαϊκών νοικοκυριών από δημόσιους οργανισμούς κι εφορίες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που ήρθε στο φως της δημοσιότητα, η αναγκαστική κατάσχεση σπιτιού άνεργου, εδώ και 3 χρόνια, μεταλλεργάτη, πατέρα 2 ανήλικων παιδιών, στην οποία προχώρησε το Δημόσιο. Το σπίτι αυτό που το απέκτησε με τον κόπο μιας ζωής και το χρωστάει και στην τράπεζα, είναι και το μόνο που του έχει μείνει. Τώρα, κινδυνεύει να το χάσει γιατί οφείλει στην εφορία 1.677,95 € που με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 2.173,81 €.
Η διαδικασία ξεκίνησε στις 25/6, από δικαστικό επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε εκτέλεση της υπ' αριθμ. 12799/150/2013 έγγραφης παραγγελίας του προϊσταμένου της ΔΟΥ Δ' (Πειραιά Δ', ΣΤ'). Μάλιστα, η εφορία με την πράξη καθορισμού χρεών, ορίζει ως «πρώτη προσφορά» το ποσό των 70.000€, προφανώς σαν τιμή εκκίνησης για πιθανή μελλοντική πράξη πλειστηριασμού του σπιτιού. Να σημειωθεί επιπλέον για την κατάσταση του άνεργου μεταλλεργάτη και της οικογένειάς του ότι ζουν χωρίς ρεύμα εδώ και 7 μήνες.
Πριν 1 μήνα στην ίδια θέση είχε βρεθεί 1 ακόμα άνεργος μεταλλεργάτης της Ναυπη­γο­­επισκευαστικής Ζώνης. Κινδύνευσε να χάσει το σπίτι του, επειδή όφειλε στην ΕΥΔΑΠ το εξευτελιστικό ποσό των 831€. Η εταιρεία, αφού του είχε πάρει το ρολόι, πήγε να βγάλει το σπίτι του στο σφυρί, ξεκινώντας διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης.
Τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα και ιδιαίτερα στη Ναυπηγοεπι­σκευαστική Ζώνη Πειραιά-Περάματος-Σαλαμίνας, που το ποσοστό της ανεργίας έχει ξε­πε­ράσει το 90%. Χιλιάδες απολύσεις, απλήρωτοι εργαζόμενοι για μήνες, διαθεσιμότητα και εκ περιτροπής εργασία. Η πλειοψηφία των ανέργων δεν έχει πια Ιατροφαρμακευτική Πε­­ρί­­­θαλψη, αφού δεν έχουν καν αυτά τα 50 ένσημα, που χρειάζονται για να ανανεωθούν τα βιβλιάρια ασθενείας. Πλέον οικογένειες δεν έχουν να πάνε σε γιατρό τα παιδιά τους. Εκατο­ντάδες οι σοβαρά ασθενείς, που έχουν σταματήσει να παίρνουν τα φάρμακά τους και άλλοι πολλοί, που έχουν προβλήματα υγείας και δεν κάνουν τις απαραίτητες εξετά­σεις .
Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων είναι τεράστιες. Παρά και τις επανειλημ­­μένες παρεμβάσεις των σωματείων, δεν έχει προχωρήσει σε καμιά παρέμβαση για τη στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους, που η πολιτική της τους έχει τσακίσει, τους έχει καταδικάσει στη φτώχια και την εξαθλίωση.
 
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα κατεπείγοντος χαρακτήρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:
·         Να σταματήσει η διαδικασία κατάσχεσης της κατοικίας του άνεργου μεταλλεργάτη;
·         Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των ανέργων. Την περίοδο της ανεργίας να ισχύει αναστολή πληρωμών των δανείων και απαγόρευση κατάσχεσης και πλειστηριασμού κατοικίας. Μείωση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό και το σταθερό τηλέφωνο κατά 50% και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσής τους.
·         Να παρασχεθεί πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους άνεργους.
Ο βουλευτής
Χρήστος Κατσώτης
 
Η «νέα Ελλάδα», στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, φτιάχνεται από τα γνωστά παλιά υλικά. Η ανταγωνιστικότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, η επιχειρηματικότητα, η ευρωπαϊκή προοπτική είναι τα παλιά φθαρμένα υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, που οδήγησαν στην καπιταλιστική κρίση και το λαό στη χρεοκοπία.
Ο λαός έχει πληρώσει πανάκριβα τους «εθνικούς», δηλαδή τους ταξικούς στόχους του κεφαλαίου. Από την «ισχυρή Ελλάδα της ΕΕ και της ΟΝΕ», μέχρι τη σημερινή «νέα Ελλάδα» της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Γι αυτό και πρέπει να απορρίψει το προσκλητήριο υποταγής της ΝΔ και της κυβέρνησης, αλλά και όλα τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου που τον θέλουν εγκλωβισμένο στις διάφορες παραλλαγές διαχείρισης της σημερινής πολιτικής.
Η νέα Ελλάδα για το λαό μπορεί να χτιστεί μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Ο λαός να έχει στα δικά του χέρια την εξουσία και τον πλούτο που παράγει. Αυτό το δρόμο προτείνει το ΚΚΕ. Το μοναδικό ελπιδοφόρο και ρεαλιστικό για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.
 
ΑΘΗΝΑ 28/6/2013                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
 
Ο ελληνικός λαός έχει πείρα ετών από μεγάλα λόγια και πανηγυρισμούς, όπως οι σημερινοί με αφορμή τον αγωγό TAP. Στην πραγματικότητα, οι μόνοι που έχουν λόγο να πανηγυρίζουν για τον αγωγό ΤΑΡ και τη σχετική παράδοση του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη SOCAR είναι η άρχουσα τάξη, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και τα ευρωατλαντικά ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Η συγκεκριμένη συμφωνία δεν διασφαλίζει ποσότητες φυσικού αερίου σε χαμηλές τιμές για την εγχώρια αγορά, ενώ ταυτόχρονα θα συνοδεύεται απ’ τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. Αυτές θα οδηγήσουν σε επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης, σε επιδείνωση της θέσης των εργαζόμενων του κλάδου, σε ανάπτυξη και συντήρηση του εγχώριου δικτύου μεταφοράς με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος. Κυρίως όμως η συμφωνία εγκυμονεί κινδύνους για ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στη διαπάλη μεταξύ ευρωατλαντικών και ρωσικών ενεργειακών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.
Η ελληνική συμμετοχή στο σχέδιο αγωγού ΤΑΡ δεν αξιοποιήθηκε διαπραγματευτικά ούτε καν για να γίνουν βήματα επίλυσης των διαφορών (στο κρίσιμο ζήτημα της ΑΟΖ στο Ιόνιο) με την Αλβανία, από την οποία επίσης διέρχεται ο αγωγός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή που υπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και ειδικότερα της προτεραιότητας υλοποίησης του νότιου ενεργειακού διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου στην ευρωενωσιακή αγορά.
Αυτές οι εξελίξεις φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη ο λαός με τη δική του εξουσία να διασφαλίσει την αμοιβαία επωφελή διακρατική συνεργασία στον ενεργειακό τομέα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Γι’ αυτό απαιτείται ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης με κοινωνικοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας και των υποδομών, αποδέσμευση απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας θα αξιοποιεί τη διακρατική συνεργασία για την ανάπτυξη ενεργειακών δικτύων και την έρευνα εγχώριων κοιτασμάτων με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία.
 
ΑΘΗΝΑ 28/6/2013                                         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.