Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Ιουλ 2013

«Φρένο» στις μεθοδεύσεις για να επαναλειτουργήσει το λατομείο Τούρλας, δημοσίευση από το χτεσινό “Το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής”

Την επαναλειτουργία του νταμαριού του ΟΛΠ στην Τούρλα επιδιώκει ο δήμαρχος Σαλαμίνας, όπως καταγγέλλει σε ανοιχτή επιστολή του ο πρώην δήμαρχος Αμπελακίων Μάριος Τραυλός.
Για τον λόγο αυτό πριν από 3 μήνες περίπου "πέρασε" από το δημοτικό συμβούλιο απόφαση που προέβλεπε τη διεκδίκηση δημοτικών τελών από τον ΟΛΠ αλλά και την απαίτηση από τον ΟΛΠ να αναλάβει την περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής με τη δημιουργία επίπεδου οικοπέδου 170 στρεμμάτων έτοιμου προς ανοικοδόμηση!
Όπως αναφέρει ο Μ. Τραυλός στην επιστολή του, η απόφαση αυτή την οποία ο δήμαρχος έσυρε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει είναι έωλη και ύποπτη.

Κατ' αρχήν, δεν είναι δυνατόν να διεκδικήσει ο δήμος κανένα τέλος από τον ΟΛΠ αφενός επειδή ο ΟΛΠ απαλλάσσεται διά νόμου από φόρους και τέλη και αφετέρου διότι έχει παρέλθει η πενταετία της παραγραφής, που σημαίνει ότι και ο νόμος να άλλαζε δεν θα μπορούσε να εισπράξει ο δήμος τίποτα γιατί από την περίοδο που το λατομείο το λειτουργούσε ο ΟΛΠ έχουν περάσει πάνω από 5 χρόνια, οπότε καμία οικονομική απαίτηση δεν υφίσταται. Αυτό, όμως, κατά τον πρώην δήμαρχο Αμπελακίων είναι το… τυρί γιατί η… φάκα βρίσκεται στη συνέχεια της απόφασης. Δηλαδή στην… αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου με δημιουργία 170 στρεμμάτων οικοπέδου. Και μάλιστα σε έκταση που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα! Σήμερα η "πλατεία" του νταμαριού είναι 80 στρέμματα. Τα υπόλοιπα 90 στρέμματα από πού θα ξεφυτρώσουν; Θα… ισοπεδωθεί το βουνό; Με την εξόρυξη αδρανών υλικών; Μήπως με τον τρόπο αυτό μεθοδεύεται η επαναλειτουργία ενός νταμαριού που έχει κλείσει εδώ και χρόνια και προορίζεται να γίνει δάσος;
Και γιατί… θυμήθηκε πριν 3 μήνες να φέρει αυτό το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Σαλαμίνας; Ακριβώς την περίοδο που ο ΟΛΠ δήλωνε ότι για τα νέα έργα που θα κάνει στο λιμάνι χρειάζεται 20 εκατομμύρια κυβικά πέτρας; Από πού θα βρεθούν τα 20 εκατ. κυβικά πέτρας; Μήπως από την… ισοπέδωση του λατομείου της Τούρλας που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα έκταση;
Η καταγγελία του Μ. Τραυλού ξεσήκωσε τον κόσμο της Σαλαμίνας που κατάλαβε ότι κάτι μεθοδεύεται, με αποτέλεσμα ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Μπούτσης να προσφύγει στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημ. Καλογερόπουλο, ο οποίος με την υπ' αριθμόν 32426/ 26876/17-6-2013 απόφασή του ακύρωσε την περιβόητη απόφαση που είχε εισηγηθεί (και ψηφιστεί από την πλειοψηφία του) ο κ. Τσαβαρής, δικαιώνοντας πλήρως τον κ. Τραυλό αφού αναφέρει πως τέλη από τον ΟΛΠ δεν μπορεί να εισπράξει ο δήμος, ενώ την περιβαλλοντική αποκατάσταση του λατομείου δεν είναι αρμόδιος να την κάνει ο ΟΛΠ αλλά ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
Πάντως το ερώτημα είναι γιατί ο δήμαρχος δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να εισπράξει αντίστοιχα τέλη από το ιδιωτικό λατομείο Αγγέλου, που μπορεί και έχει υποχρέωση να το κάνει, όπως επανειλημμένα έχει καταγγείλει η κ. Νάνου;

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/7/13 17:38

    Χάθηκε τελείως η πολιτική σοβαρότητα.
    Ο κος Τραυλός θεωρεί ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο. Ο κ. Τραυλός έχει την εντύπωση ότι μπορεί να συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο.
    Ο άνθρωπος που επί μία δεκαετία άφηνε τον ΟΛΠ να ασελγεί στην Τούρλα και να ξεπατώνουν το Βουνό χωρίς να απαιτήσει ποτέ μία δραχμή, έρχεται τώρα να υπερασπίζεται τον ΟΛΠ ότι τάχα δεν χρωστά.
    Ο κατηγορούμενος στις συνειδήσεις του λαού της Σαλαμίνας που άφηνε τον ΟΛΠ να αλωνίζει στην Σαλαμίνα και να ξεκοιλιάζει το βουνό χωρίς ποτέ να απαιτούσε τίποτε, έρχεται τώρα να εγκαλεί τον σημερινό Δήμαρχο Γιάννη Τσαβαρή, γιατί ζητά από τον ΟΛΠ χρήματα για αυτή την ασέλγεια.

    Με άλλα λόγια ο κ. Τραυλός άλλα και ο κ. Μπούτσης από το Αιάντειο ανοιχτά πλέον και με καταγγελίες υπερασπίζονται τον ΟΛΠ και δεν θέλουν ο Δήμος να πάρει καμμία αποζημίωση.

    Τελείωνοντας είμαι υποχρεωμένος να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Τραυλό τ. Δήμαρχο Αμπελακίων για την διαχρονική του σταθερή στάση.
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΛΠ ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΤΗΝ ΔΣΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΚΆΝΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ.

    Μένω όμως με την απορία γιατί υπερσπίζεται τόσο πολύ τον ΟΛΠ;

    Έάν δυσκολεύεται να απαντήσει μην απαντά και τον φέρνουμε σε δύσκολη θέση.
    Ο κόσμος έχει καταλάβει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/7/13 18:11

    ΒΛΕΠΩ ΜΑΡΙΕ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΒΑΘΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ (ΕΝΟΩ ΤΟΝ Μ.ΚΟΥΡΗ) ΠΑΡΟΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΛΠ, ΘΥΜΑΣΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/7/13 19:28

    Όλα καλά κι άγια. Μόνο που μας δουλεύεις κε Τσαβαρή. Γνωρίζεις πολύ καλά γιατί στο έχουν πει πολλά και επίσημα χείλη ότι ο Δήμος δεν τα δικαιούται και συνεπώς δεν μπορείς να τα διεκδικήσεις. Εαν ήθελες πραγματικά να τα διεκδικήσεις, έπρεπε να βάλεις δικηγόρους με ποσοστό, και όχι να πληρώνεις με τα λεφτά του Δήμου κάθε βλακεία που σου πασσάρουν γιατί ο νους πηγαίνει και πιό πέρα. Απλά το κάνεις για να παραπλανήσεις τον κόσμο και να εμφανιστείς ότι τάχατες ενδιαφέρεσαι για το Δήμο. Εάν ενδιαφέρεσαι για το Δήμο κε Δήμαρχε ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Το όνομα αυτού ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΕ. Χρωστάει επίσημα στο Δήμο 1.000.000 ευρώ και συ σφυράς αδιάφορα. Πως λοιπόν να σε πιστέψει πλέον ο κόσμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/7/13 20:22

    Αγαπητέ Άναξ (16/7/13 17:38), αντί να το παίζεις τρέλα και μεγάλος άνθρωπος να κάθεσαι και να γράφεις παπαριές ο ίδιος κοίτα να πάρεις τα λεφτά από τον φίλο σου τον ΑΓΓΕΛΟΥ κι άσε τα παραμύθια για τον ΟΛΠ γιατί και τα μωρά γνωρίζουν καλά πως δεν μπορείς και δεν δικαιούσαι να πάρεις χρήμα απ΄ αυτόν.
    Ξευτίλα πολιτικάντη σε πήραμε χαμπάρι 9 και 1 μείνανε κι είσαι θλιβερό παρελθόν του νησιού μας κι έξω απ΄ την παράγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/7/13 21:14

    Ρε Τσαβαρή 16/7/13 17:38 κοίτα να σωθείς για δε σε βλέπω καθόλου καλά λαμόγιο κι άσε τον Τραυλό.
    Αυτός κρίθηκε και θα ξανακριθεί από τον λαό, εσύ πια θα κριθείς από την δικαιοσύνη και δεν σε βλέπω να μένεις έξω για να κάνεις κι εκλογές.
    Άμα βλέπεις και την Τόγκα να σε εγκαταλείπει καταλαβαίνεις τι σε περιμένει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/7/13 01:01

    παιδιά ξύπνησε και ο Τσαβαρής, μόνο που δεν απαντάει εκεί που πρέπει.
    τι έγινε κύριε δήμαρχε με την εισαγγελική παραγγελία και τα στοιχεια που ζητάει η Νάννου;
    κρύψου δήμαρχε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/7/13 15:24

    ΤΡΑΥΛΟΣ Ο ΞΑΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΜΩΡΟ ΜΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος17/7/13 17:19

    mia einai i lisi lili gia dhmarxos oyst lamogia!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος17/7/13 19:00

    Να μας πει ο Τσαβαρής γιατί ζήτησε άρση της αναδάσωσης της Τούρλας στο Δ.Σ. της 15/4.
    Να μας πει ο Τσαβαρής γιατί μίλησε για ισοπέδωση και ανοικοδόμηση 170 στρ. όταν το επίπεδο τμήμα είναι λιγότερο από 80 στρ.
    Να μας πει ο Τσαβαρής γιατί ξέχασε την αποκατάσταση που μας παραμύθιαζε επί μήνες.
    Να μας πει ο Τσαβαρής γιατί ξέθαψε μία βρυκολακιασμένη και τριτοκοσμική σύμβαση του Μαστρογιώργου με τον ΟΛΠ.
    Να μας πει ο Τσαβαρής γιατί ήθελε να μπάσει τον ΟΛΠ απ' την πίσω πόρτα.
    Να μας πει ο Τσαβαρής τι επιτέλους σχεδιάζει για τη βιασμένη και ατιμασμένη Τούρλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.