Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Ιουλ 2013

Υπ. Δήμαρχος Σπύρος Σοφράς. Ο θυμόσοφος λαός μας λέει πως «το χούι βγαίνει τελευταίο»

 
Έχω αρθρογραφήσει πολλές φορές και έχω παραθέσει σωρεία στοιχείων και πράξεων που αποδίδουν τα γνωρίσματα του  χαρακτήρα  του κ. Τσαβαρή, όπως  αυτά είναι του δημαγωγού,  του αλαζόνα και του είρωνα. Μνημείο απόδειξης όσων του προσάπτω είναι το περίπου 10 λεπτών ηχητικό  απόσπασμα ΕΔΩ από την τοποθέτησή του  ως απάντηση  στην εισήγησή μου, στο Δημ. Συμβούλιο της 19/5/2013 με θέμα τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας  και  πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Μνημείο αλαζονείας και ειρωνείας το ύφος  όλης της  τοποθέτησή του, μνημείο ανακριβειών και παραπληροφόρησης τα αναφερόμενά του, άριστος στη τέχνη  της δημαγωγίας, έχει την ψευδή εντύπωση πως είναι στο απυρόβλητο. Στα ανώτερα μαθήματα επικοινωνίας που διδάχτηκε ως συνδικαλιστής, προφανώς δεν του είπαν, ότι αυτά δεν έχουν εφαρμογή σε κάθε πεδίο και ιδιαίτερα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα κόλπα και τις μεθόδους αυτές  μπορεί να τα χρησιμοποιεί σε άλλους χώρους. 
Ο δήμαρχος των μηνύσεων, των αγωγών, των εξώδικων, των σκοτεινών έργων, των μυστικών συμφωνιών  και της θεωρίας του ‘’αν δεν παρανομήσεις δεν κάνεις έργο’’, πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Απευθυνόμενος προς εμέ με ύφος χιλίων Καρδιναλίων  είπε ότι: δεν γνωρίζω αριθμητική μαθητών της δευτέρας τάξης του δημοτικού, ότι είμαι ανιστόρητος, ότι είμαι αδιάβαστος και άλλους μειωτικούς χαρακτηρισμούς. 
Νομίζει πως με τέτοιους χαρακτηρισμούς θα με μειώσει. Τον πληροφορώ ότι αυτές είναι εκφράσεις και συμπεριφορές  που τον χαρακτηρίζουν, δεν θα ασχοληθώ καθόλου  μαζί του, εξάλλου κριτής μας είναι ο κόσμος, και εδώ φαίνεται ότι  δεν έχει πάρει τα μηνύματα.
Πρέπει να του πω, πως αν έχει το σθένος, ας έρθει να περπατήσουμε πλάι-πλάι έξω στον κόσμο, για να διαπιστώσει ποιός είναι πραγματικά ο αγράμματος και ο αμόρφωτος.
Η παράθεση των στοιχείων για τον τρόπο χρονολόγησης των Προχριστιανικών χρόνων και των Μεταχριστιανικών είναι αυστηρά σύμφωνη με την επιστήμη της Αρχαιολογίας και της  Ιστορίας βλέπε σχετική αναφορά ΕΔΩ
Έτσι δεν έχουμε ανάγκη από κανέναν πρέσβη καμιάς  χώρας,  να μας κάνει υποδείξεις για  τον εορτασμό των 2.500 χρόνων, έχουμε αξιόλογους επιστήμονες στην Ελλάδα μας άξιους και ικανούς,  να γνωμοδοτούνε για τα Ιστορικά γεγονότα μας.
Η αναφορά σας σχετικά με την αλλαγή της χρονολογίας που είχατε ζητήσει  με το υπόμνημα που καταθέσατε, δηλαδή  από το 2020 στο 2021 και  ότι αυτό έγινε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να συμπέσει  ο εορτασμός της πολιτιστική πρωτεύουσας μα την επέτειο των 2.500 χρόνων από την Ναυμαχία,  είναι πέρα για πέρα ανακριβές και δεν αντέχει ούτε σοβαρής κριτική ούτε καν  σχολιασμού.
Επιθυμώ για μια ακόμη φορά, να δηλώσω την θέση μου, ότι βεβαίως συμφωνώ  με οποιαδήποτε δραστηριότητα, η οποία θα αναδείξει και θα αναβαθμίσει το νησί μας. Εάν αυτό είναι η διεκδίκηση της  πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, δεν έχω  καμία αντίρρηση. Η διεκδίκηση όμως αυτή επ’ ουδενί πρέπει να γίνει εις βάρος των εορταστικών εκδηλώσεων για τα  2.500 χρόνια από την ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η ναυμαχία της Σαλαμίνας είναι γεγονός  κοσμοϊστορικό,  μοναδικό σε όλον τον κόσμο και  μεταφέρει την φήμη του νησιού σε όλον τον Πλανήτη.  Ο εορτασμός επομένως των 2.500 χρόνων από μόνος του ως γεγονός,  είναι ικανός να κάνει τη Σαλαμίνα μας κέντρο ενδιαφέροντος  για ολόκληρο το έτος των εορταστικών εκδηλώσεων.
Σπύρος  ΣΟΦΡΑΣ
υπ. δήμαρχος Σαλαμίνας
 

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/7/13 16:50

    Βρε καλώς τον Πίπη.
    Το πρόβλημα Πίπη δεν είναι αν σου κακομίλησε ο δήμαρχος, ποσώς μας ενδιαφέρει.
    Το πρόβλημα είναι ποιος τρέχει για τα συμφέροντα του νησιού και ποιος για τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα συμφέροντα της τσέπης του.

    Για σκέψου Πίπη το 1% έκπτωση στην αποχέτευση, και πες μας πού έβοσκες τόσα χρόνια που ο φίλος σου κατασπαράζει το βουνό και δεν πληρωνει φράγκο.

    Τι έχεις να πεις Πίπη μας;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/7/13 17:17

    Δεν ρωτάς καλλίτερα τον εαυτό σου γιαννΑκη; Σίγουρα θα ξέρεις περισσότερα αφού ο Αγγέλου μπορεί να σας έχει και τους 2 φίλους αλλά εσένα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/7/13 18:20

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Κ.ΣΟΦΡΑ ΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΠΡΩΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΑΙ?ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/7/13 08:32

    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΥΡΟ!!!ΠΡΩΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΟΥΙ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑΣΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥΜΕΙΝΕ ΤΟ ΧΟΥΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!! ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΠΩΣ ΕΤΥΧΕ ΚΑΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/7/13 00:43

    ΣΎΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΊ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΚΊΝΗΣΗ ΑΚΟΎΜΕ ΠΟΛΛΆ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΑΝΑΜΈΝΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΜΕΓΆΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/7/13 20:06

    ΞΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙΝΙΑΣΜΕΝΟΣ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΚΑΤΙΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΑΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΗ -ΠΡΙΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ- ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΞΕΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟ ΤΟΠΙΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.