Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

10 Ιουλ 2013

Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Β’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη

ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
                                                                                                10 Ιουλίου 2013 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 θα συζητηθεί η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Β’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την λειτουργία της εντατικής μονάδας θεραπείας νεογνών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας- Πειραιά. Όπως αναφέρει η βουλευτής υπάρχει έντονη φημολογία για κατάργηση της Μονάδας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας- Πειραιά και μεταφορά της στην υπολειτουργούσα αντίστοιχη μονάδα του Αττικού Νοσοκομείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εντατική μονάδα θεραπείας νεογνών του Γ.Κ. Νίκαιας- Πειραιά λειτουργεί με επιτυχία πάνω από 30 χρόνια και καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή συμπεριλαμβανομένων και των νησιών.
Αναλυτικά, η ερώτηση.
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Κύριε Υπουργέ,
Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία σχετικά με την συνέχιση ή όχι της λειτουργίας της εντατικής μονάδας θεραπείας νεογνών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας- Πειραιά με τη μεταφορά του προσωπικού στην αντίστοιχη μονάδα του "Αττικού Νοσοκομείου". Τη φημολογία ενίσχυσε το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες, η διοίκηση του Νοσοκομείου Νίκαιας- Πειραιά έστειλε στοιχεία του προσωπικού και των ειδικοτήτων που υπηρετούν, γιατρών και νοσηλευτών, στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια.
Η εντατική μονάδα θεραπείας νεογνών του Γ.Κ.Ν Νίκαιας- Πειραιά λειτουργεί για περισσότερα από 30 χρόνια, καλύπτει όχι μόνο την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αλλά και τη νησιωτική Ελλάδα (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, πολλές περιοχές της Πελοποννήσου) λόγω του κομβικού σημείου στο οποίο βρίσκεται, δίπλα στο λιμάνι και τις δυο εθνικές οδούς. Εφημερεύει δε καθημερινά, ενώ συμμετέχει και στο πρόγραμμα διακομιδών του ΕΚΑΒ, μεταφέροντας κάθε μήνα νεογέννητα βρέφη που κινδυνεύουν από όλη την Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι το Γ.Κ.Ν. Νίκαιας- Πειραιά υποφέρει συνολικά από έλλειψη προσωπικού μετά το πάγωμα των προσλήψεων και τις συνταξιοδοτήσεις. Ειδικά, στη νεογνική μονάδα του λειτουργούν αυτή τη στιγμή 20 από τις 26 κλίνες, ενώ λόγω της έλλειψης προσωπικού οι βάρδιες καλύπτονται από δύο νοσηλευτές ανά βάρδια, τη στιγμή που σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα απαιτούνται τουλάχιστον έξι.
Από την άλλη, η συγκεκριμένη μονάδα του "Αττικού" από την αρχή της λειτουργίας της, το 2003, υπολειτουργούσε, παρά τις δυνατότητες και τις υποδομές που είχε ως τμήμα ενός νεότευκτου νοσοκομείου.
Κατόπιν των ανωτέρω,
 
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
1.         Υπάρχει σχεδιασμός για την κατάργηση της Εντατικής Μονάδας θεραπείας Νεογνών του Γ.Κ.Ν Νίκαιας- Πειραιά και μεταφορά του στην αντίστοιχη Μονάδα του Αττικού Νοσοκομείου;
2.         Αν ναι, σε τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η μεταφορά δεδομένης της υπολειτουργίας της αντίστοιχης μονάδας του Αττικού Νοσοκομείου;
Η ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Γιαννακάκη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.