Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

13 Μαΐ 2020

Το Κανάλι Ένα 904 συμπλήρωσε σήμερα 33 χρόνια λειτουργίας


Το Κανάλι Ένα 904 συμπλήρωσε σήμερα 33 χρόνια λειτουργίας και για το λόγο αυτό, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος – πρωτεργάτης της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά - μίλησε στον Ίωνα Κεχαγιόγλου  και την εκπομπή «Ξυπνήστε» για την εποχή της «ελεύθερης ραδιοφωνίας»
Ο κ. Ρουσόπουλος θυμήθηκε την εποχή που ως νεαρός – μόλις 23 ετών – πολιτικός συντάκτης της Ελευθεροτυπίας, κλήθηκε από τον δήμαρχο Πειραιά Ανδρέα Ανδριανόπουλο να συμμετάσχει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Καναλιού Ένα, όπου έκανε και τα πρώτα ραδιοφωνικά του βήματα.

Ο βουλευτής επιπλέον έκανε γνωστό ότι το πρώτο debate στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο ραδιόφωνο λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 1986, στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι μετέπειτα δήμαρχοι Αθήνας, Μιλτιάδης Έβερτ, Πειραιά Ανδρέας Ανδριανόπουλος και Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Κούβελας. Λίγους μήνες αργότερα οι τρεις αυτοί δήμαρχοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν την «ελεύθερη ραδιοφωνία» με την ίδρυση των τριών δημοτικών σταθμών, «Αθήνα 984» , «Κανάλι Ένα» και «Fm 100».
Ο κ. Ρουσόπουλος αφού πρότεινε να τιμηθούν οι τρεις πρωτοπόροι δήμαρχοι, τόνισε ότι η ελευθερία του λόγου που κατοχυρώθηκε εκείνη την περίοδο «έδωσε πολλά στη δημοσιογραφία, στην ελευθερία και στη Δημοκρατία»
Με αφορμή τα γενέθλια του σταθμού, ο Ίων Κεχαγιόγλου συνομίλησε και με τον πρόεδρο της  ΔΗΡΑΠ, κ. Αλέξανδρο Τζεφεράκο, ο οποίος θυμήθηκε την εποχή εκείνη που ήταν ένας ειδικευόμενος γιατρός στο μαιευτήριο «Έλενα» και καθημερινά άκουγε την εκπομπή «Ξυπνήστε»!
Ο κ. Τζεφεράκος μεταξύ άλλων τόνισε πως η σημερινή διοίκηση φρόντισε για την τεχνολογική αναβάθμιση του ραδιοσταθμού και την προσαρμογή του στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Αναφερόμενος στο Κανάλι Ένα 904, στάθηκε στο  νέο σύνθημα «χωρίς κόμμα» τονίζοντας πως «είμαστε ένας σταθμός που δεν επηρεάζεται, δεν επιβάλλει, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις των κατοίκων και των συμπολιτών μας και όχι μόνο του Πειραιά». 
Ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι να είμαστε ένα ραδιόφωνο μητροπολιτικό, το οποίο θα φιλοξενεί τον Πειραιώτη» τονίζοντας ότι «Πειραιώτης είναι και ο Κερατσινιώτης, ο Αμφιαλιώτης, εκείνος από τη Νίκαια, τον Κορυδαλλό κλπ»

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/5/20 18:51

    H Ισλανδία θα γίνει μάλλον η πρώτη χώρα που θα μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα οι τουρίστες και άλλοι επισκέπτες από τις 15 Ιουνίου, όπως μεταδίδει το Reuters. Ωστόσο, θα πρέπει να επιλέξουν αν θα υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για τον κορωνοϊό ή, θα μπουν σε 14 μέρες στην καραντίνα κατά την άφιξή τους στη νησιωτική χώρα του βόρειου Ατλαντικού. "Η στρατηγική της Ισλανδίας για μαζικά τεστ, εντοπισμό και απομόνωση των κρουσμάτων έχει αποδειχτεί αποτελεσματική μέχρι στιγμής" εξήγησε ο υπουργός Τουρισμού Thordis Kolbrun Reykfjord Gylfadottir. Στην Ισλανδία έχουν καταγραφεί μόλις τρία κρούσματα του ιού τον Μάιο. Διακοπές στην Ισλανδία, λοιπόν; Γιατί όχι; Μάλιστα, το καλοκαίρι που περνάει και το Ρεύμα του Κόλπου από το νησί, έχει πολύ καλή θερμοκρασία και η θάλασσά της.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-iceland/iceland-to-ease-restrictions-on-international-arrivals-idUSKBN22O2IG?il=0

    Πέρα από την πλάκα, σήμερα όντως μύρισε καλοκαίρι. Ακριβώς τρία χρόνια μετά τον καύσωνα στις 13 Μάη του 2017, ο ήλιος έκαιγε για τα καλά στη δαντελένια ακρογιαλιά. Προσελκύοντας και αρκετό κόσμο στα κρυστάλλινα - ναι, και με νοτιά - νερά. Αρκετές είναι οι θεάσεις και της μέδουσας χρυσαώρα (καφέ χρώματος με μεγάλη καμπανούλα) φέτος την άνοιξη, αλλά και από τον χειμώνα. Αυτό που μένει να αποδειχτεί πλέον είναι αν το καλοκαίρι και οι υψηλές θερμοκρασίες θα εξουδετερώσουν τον κορωνοϊό, ειδικά αν είχε αρχίσει να εξαπλώνεται από τον Δεκέμβριο και στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

    Σχετική ερώτηση για το πότε ήρθε ο ιός στη χώρα μας έγινε στον κ. Τσιόδρα, που απάντησε ότι με βάση το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα (26/2) προκύπτει ότι ο κορωνοϊός ήταν σίγουρα στη χώρα μας από τα μέσα Φλεβάρη και μπορεί να υπήρχαν κρούσματα και από τα τέλη Γενάρη, τα οποία, όμως, δεν οδήγησαν τότε σε διασπορά του ιού, διότι μπορεί όσοι αρρώστησαν να έμειναν σπίτι, να περιορίστηκαν και οι δικοί τους και να αποφεύχθηκε η εξάπλωση, διότι αλλιώς θα τη βλέπαμε από τότε. Από τη στιγμή, όμως, που ο ιός είναι τόσο μεταδοτικός και με δεδομένο ότι τον Γενάρη δεν υπήρχαν ακόμα μέτρα, δεν φαντάζει πολύ δύσκολο να μην υπήρχε από τότε διασπορά;

    Και εφόσον ο κορωνοϊός δεν μας απασχολούσε τον Δεκέμβρη και τον Γενάρη, αν κάποιοι τον περνούσαν ελαφρά π.χ. με έναν βήχα, το πιθανότερο είναι και στη δουλειά να πήγαιναν και στα μέσα μαζικής μεταφοράς να έμπαιναν, νομίζοντας ότι έχουν απλά ένα κρύωμα. Κακά τα ψέματα, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν τις συμφέρει να αποδειχτεί ότι ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν στη γηραιά ήπειρο από τον Δεκέμβρη - όπως είναι και το λογικό με τόσες αεροπορικές συνδέσεις με την Κίνα - διότι σε μία τέτοια περίπτωση η καραντίνα τον Μάρτη λίγα πέτυχε τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/5/20 21:54

    Ρε δήμαρχε με 7.000 τον χρόνο πως έχεις 2 αυτοκίνητα οικογένεια ακίνητα δάνεια που ξεπερνάνε της 200.000 ευρώ πως τα έβγαζες πέρα ευτυχώς που βγήκες να σωθείς γιατί δική από ότι φενετε δεν είχες πάρεις ποτέ


    Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020
    Πόθεν έσχες: Δείτε την περιουσιακή κατάσταση του Γ. Παναγόπουλου


    Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν οι δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης του έτους 2019 (χρήση 2018) για βουλευτές, υπουργούς και αιρετούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.