Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

19 Μαΐ 2020

O π. υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης στον Νίκο Μπουρσινό και την εκπομπή «Λαϊκή Αγορά» στο Κανάλι Ένα 904.


Για την «επόμενη ημέρα» της πανδημίας αλλά και για τις κάμερες στα σχολεία μίλησε ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης στον Νίκο Μπουρσινό και την εκπομπή «Λαϊκή Αγορά» στο Κανάλι Ένα 904.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για εμπροσθοβαρή στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων και απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το που θα βρεθούν τα χρήματα, αν η κρίση παραταθεί πέραν του έτους, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «αν η κρίση παραταθεί πέραν του 2020, καμία χώρα δεν θα μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνη της». 

«Απαιτούνται συγκεκριμένες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες. Η πρόταση Μέρκελ-Μακρόν είναι, κατ’ αρχήν, θετική αν και τα 500 δις ευρώ δεν επαρκούν. Σημασία όμως έχει να μην καρπωθούν τη μερίδα του λέοντος οι ισχυρές οικονομίες και ο Νότος να μείνει ουσιαστικά έξω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης
Στην ερώτηση αν προτείνει «μέτωπο του Νότου»,  ο βουλευτής  απάντησε: «Και συνεργασία με χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Πρέπει να υπάρχει συμμαχία και όχι ανισοτιμία»
Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με τις κάμερες στα σχολεία. «Είμαστε υπέρ της ψηφιακής εκπαίδευσης, η οποία όμως ενέχει κινδύνους εκπαιδευτικούς, αλλά και στο πεδίο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα οποία μπορούν να <αξιοποιηθούν> από κακόβουλους» τόνισε ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας: «Μπορεί, το αναφέρω ως απλό παράδειγμα, μια άτυχη στιγμή του μαθήματος, να καταστεί αντικείμενο σχολιασμού και διακωμώδησης . Η διαδικασία της υποκατάστασης της φυσικής εκπαίδευσης αποβαίνει εις βάρος της μόρφωσης των παιδιών. Η εν λόγω διαδικασία είναι μια παγκόσμια πατέντα Κεραμέως!»

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος19/5/20 15:59

    Oι ψυχίατροι προβλέπουν ότι λόγω της καραντίνας θα υπάρξει ένα τσουνάμι ψυχικών ασθενειών, όπως μεταδίδει το ΒΒC. Κυρίως ανησυχούν ότι τα παιδιά και οι ενήλικες δεν είχαν την απαραίτητη στήριξη που προϋπόθετε το κλείσιμο των σχολείων η απομόνωση και ο φόβος για τα νοσοκομεία. Και τονίζουν ότι οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας είναι πάντα ανοιχτές.

    "Βλέπουμε ήδη την καταστροφική επίπτωση της Covid 19 στην ψυχική υγεία με όλο και περισσότερους ανθρώπους να έχουν προβλήματα" ανέφερε η καθηγήτρια Wendy Burn. Η ίδια ανησυχεί και για το ότι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια δεν την αναζητούν. Κι αυτό διότι σε έρευνα που έγινε μεταξύ 1.300 γιατρών ψυχικής υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 43% δήλωσε ότι έχει δει αύξηση στα επείγοντα περιστατικά και το 45% μείωση στα προγραμματισμένα ραντεβού. Κάτι που δείχνει ότι ο κόσμος φοβάται να ζητήσει βοήθεια κι ενώ πολλοί ασθενείς έχουν αναπτύξει ψυχικές διαταραχές, εξαιτίας της απομόνωσης, του στρες και της έλλειψης φαρμάκων. Ειδικά τα παιδιά και οι έφηβοι δεν παίρνουν τη στήριξη που χρειάζονται, ενώ οι ηλικιωμένοι μπορεί να μην έχουν την ευχέρεια να κλείσουν διαδικτυακά ένα ραντεβού, όπως επισημαίνει η γιατρός Amanda Thomsell.

    Άλλη έρευνα μεταξύ 1.000 ατόμων έδειξε ότι πολλών η ψυχική υγεία επιδεινώθηκε, επειδή λόγω της πανδημίας στερήθηκαν ό,τι συνήθιζαν να κάνουν και τους κρατούσε ασφαλείς και υγιείς. Είναι απαραίτητες, λοιπόν, οι επενδύσεις στην ψυχική υγεία, καθώς πολλοί άνθρωποι θα χρειαστούν χρόνια για να σταθούν ξανά στα πόδια τους.
    https://www.bbc.com/news/health-52676981

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.