Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

7 Μαΐ 2020

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕΡΙΔΩΝ ΦΑΓΗΤΟΥ


ΣΑΛΑΜΙΝΑ, 07.05.2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όπως πράττει ο Δήμος από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, εξακολουθεί να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη.
Από αύριο ο Δήμος Σαλαμίνας θα διανέμει καθημερινά μερίδες έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό (μεσημεριανό και βραδινό) σε πέντε σημεία του νησιού σε όλους τους πολίτες που μέχρι τώρα διένειμε καθημερινά μαγειρεμένο φαγητό. Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη με την χρηματοδότηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκου.

Καθημερινά, λοιπόν, και πάντα με την συνδρομή της Αντιπεριφερειάρχου Νήσων κας Β. Θεοδωρακοπούλου μαζί με τους υπαλλήλους του Δήμου, τους υπευθύνους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τους εθελοντές συνεχίζεται η στήριξη στους συμπολίτες μας.
Εκ του Γραφείου Τύπου

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/5/20 08:14

    Θανάση Τσεβας εκπροσώπος τύπου της τοπικης ΝΔ Σαλαμινας ο οποίος κάνει από τον καναπέ του κρητική στο κοινωνικό παντοπωλείο του νησιου να τον καμαρωνετε κύριοι της ΝΔ. Τι νομίζετε κυρίες Τσεβά ότι δίνοντας πέντε τσάντες από την τοπική ΝΔ Σαλαμινας και βγάλατε φωτο εσείς και η κ.Μιχαλαρου μπροστά μπροστά χωρίς να τηρείται τα μέτρα που είχε επιβάλει η κυβέρνηση αλλά δε είδαμε να σχολιάζετε κ. Τσεβά που σας έπαιζαν ασταμάτητα εφημερίδες , σαΐτ και μερικά κανάλια και ρεζιλεψατε ένα νησί και ένα ολόκληρο κόμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/5/20 14:31

    Ακόμα μία ένδειξη ότι ο κορωνοϊός είχε αρχίσει να εξαπλώνεται σιγά, σιγά στην Ευρώπη από τον Νοέμβριο του 2019 έρχεται να προστεθεί στις προϋπάρχουσες. Συγκεκριμένα το ιδιωτικό νοσοκομείο Albert - Schweitzer στο Colmar της βορειοανατολικής Γαλλίας ανακοίνωσε ότι είχαν κάνει εισαγωγή ασθενείς με τα κλασικά συμπτώματα του κορωνοϊού από τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με μία μελέτη θωρακικών ακτινογραφιών, που δείχνουν την κατάσταση στους πνεύμονες και θα πρέπει, βέβαια, να επιβεβαιωθεί και από τα τεστ αντισωμάτων, που θα γίνουν, όπως αναφέρει η Liberation.

    Αυτή η μελέτη δείχνει ότι τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού υπήρχαν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο από τις 16 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται με αργούς αρχικά ρυθμούς ως το τέλος Φεβρουαρίου 2020 για να επιταχυνθεί ακολούθως η μετάδοσή του, που έφτασε στο αποκορύφωμά της στις 31 Μαρτίου, υποστηρίζουν από το ιδιωτικό νοσοκομείο της Γαλλίας.

    Σύμφωνα με τον γιατρό Michel Schmitt, ο κορωνοϊός κυκλοφορούσε στη Γαλλία από τις αρχές Νοεμβρίου 2019, έστω και με περιορισμένα σε αριθμό κρούσματα τότε. Αρχικά, υπήρχαν, δηλαδή, σποραδικά κρούσματα, αλλά προς το τέλος του 2019 με τα Χριστούγεννα που είναι μία οικογενειακή γιορτή, η εξάπλωσή του πρέπει να επιταχύνθηκε ραγδαία, εκτιμά ο γιατρός. Ο ίδιος θεωρεί ότι μία θρησκευτική συνάθροιση στη Μιλούζ στα τέλη Φεβρουαρίου 2020 οδήγησε τελικά και στο πικ της επιδημίας. Τα ευρήματα του συγκεκριμένου νοσοκομείου έρχονται να προστεθούν σε αυτά ενός άλλου νοσοκομείου της Γαλλίας, το οποίο αποδεδειγμένα είχε περιθάλψει ασθενή με Covid 19 τον Δεκέμβριο.

    Και ο Έλληνας επιδημιολόγος Δημήτρης Παρασκευής ανέφερε, εξάλλου, ότι η επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας είχε αρχίσει πριν τις 26 Φεβρουαρίου, όταν και είχε καταγραφεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Όλα αυτά είναι καλά νέα, διότι ο ιός έχει εξαπλωθεί ίσως και πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουμε, κάτι που σημαίνει ότι είναι μεγαλύτερο και το επίπεδο ανοσίας που έχει αποκτηθεί σε διάφορες χώρες και περιοχές του κόσμου. Πουθενά δεν θα έχει φτάσει, βέβαια, στο 60% και 70%, αλλά και μικρότερα ποσοστά ίσως είναι αρκετά για να επιβραδύνουν τουλάχιστον ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας μετά το καλοκαίρι πια. Αφού με τους 30-35 βαθμούς - υπό σκιάν - που θα έχει από βδομάδα, ο κορωνοϊός θα εκλείψει σιγά, σιγά.
    https://www.liberation.fr/direct/element/un-hopital-de-colmar-evoque-de-possibles-cas-de-covid-19des-la-mi-novembre_113321/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.