Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

8 Μαΐ 2020

Ανακοίνωση Δημάρχου περί αδειοδότησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων


Σαλαμίνα, 08.05. 2020
Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου είχαμε μέσα σε όλα τα άλλα να αντιμετωπίσουμε το ότι η Σαλαμίνα δεν έχει αδειοδοτημένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.).
Αυτό συνεπάγονταν συνεχή διοικητικά πρόστιμα για τον Δήμο μας αλλά και μεγάλες δυσκολίες στην αποκομιδή και μεταφόρτωση των απορριμμάτων.
Μετά από δέκα χρόνια, λοιπόν, ήλθε η στιγμή ο Σ.Μ.Α. του Δήμου μας να λάβει άδεια προσωρινής λειτουργίας για πέντε έτη.
Μετά από συνεχείς επαφές και αίτημά μας, και αφού η Τεχνική και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου εργάστηκαν πολύ για τον σκοπό αυτό, ο Δήμος Σαλαμίνας συμπεριλήφθηκε στους Δήμους για τους οποίους ο  Νόμος πλέον του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα 

Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις ενέκρινε την προσωρινή λειτουργία Σ.Μ.Α. Έτσι, κερδίζουμε χρήματα που πληρώναμε σε πρόστιμα αλλά και κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο στην αποκομιδή των απορριμμάτων, το σημαντικότερο πρόβλημα του νησιού μας.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Βουλευτή Ν.Δ. της Β’ Πειραιά Δημήτρη Μαρκόπουλο για την μεγάλη βοήθεια του στο θέμα αυτό, τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μανώλη Γραφάκο για την κατανόηση και το ενδιαφέρον του για το νησί μας και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Όπως έχω τονίσει, όλοι όσοι αποτελούμε την Δημοτική Αρχή, δουλεύουμε συνεχώς, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μιλάμε μόνο όταν έχουμε να πούμε κάτι ουσιαστικό.
Όπως απαλλάξαμε τον Δήμο από τον βραχνά του χρέους, έτσι και τώρα απαλλάξαμε τον Δήμο από το βραχνά ενός μη αδειοδοτημένου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Είμαστε ακόμη στην αρχή… Προχωράμε!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/5/20 08:58

    Συντροφισσά της γαλαζιας παράταξης (το συντροφισσά είναι από τον καιρό του Πασοκ) μην ανακατεύεται με τα πίτουρα θα σε φάνε οι κοτες
    Και μην ξεχνάς τα πίτουρα ειναι τα like τα αρνητικά που κανείς στις αναρτήσεις κατά του Δημάρχου
    Και οι κότες ειναι τα site που σε γραφουν
    Ξυνεσαι στην γλίτσα του τσοπάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/5/20 17:54

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/5/20 21:37

      17:54
      εγραψες ασχημα λογια και σε
      διεγραψε ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ
      ε;
      και εγω εγραψα απο αγανακτηση
      ομως δεν έγινε κατανοητο και
      τωρα ποινη εκτιω ας ειναι καλα

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος9/5/20 10:14

    Mόνο ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού και 15 ασυμπτωματικούς φορείς ανακοίνωσε το Σάββατο 9/5 η Κίνα, όπως μεταδίδει το Reuters. H ασιατική χώρα, που ουσιαστικά έχει καταφέρει να ισοπεδώσει τον κορωνοϊό εδώ και καιρό, είχε ανακοινώσει άλλο ένα κρούσμα και 16 ασυμπτωματικούς φορείς την Παρασκευή 8/5. Από την έναρξη της πανδημίας τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα ανέρχονται σε 82.887, ενώ οι θάνατοι παραμένουν αμετάβλητοι εδώ και μέρες και είναι 4.633, ένας αριθμός που είναι απειροελάχιστος συγκριτικά με τον πληθυσμό της του 1,5 δισεκατομμυρίου και αναλογικά ίσως ο μικρότερος σε όλο τον κόσμο (0,0003%). Για παράδειγμα της Ελλάδας είναι 0,0015%.

    Δεν είναι περίεργο η Κίνα να έχει εξαφανίσει ουσιαστικά τον κορωνοϊό εδώ και περίπου δύο μήνες, ενώ σε άλλες μεγάλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ να καταγράφονται χιλιάδες θύματα ημερησίως; Κι, όμως, εξηγείται από το γεγονός ότι στην πραγματικότητα μόνο η Κίνα πήρε εγκαίρως μέτρα. Από τις αρχές του 2020, ενώ επέβαλε καθολική καραντίνα από τις 22 Ιανουαρίου, δηλαδή, περίπου ένα μήνα από όταν άρχισε να εξαπλώνεται ο κορωνοϊός, προλαβαίνοντας τελικά να τον περιορίσει. Αντίθετα, σχεδόν όλες οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου άρχισαν να παίρνουν μέτρα τον Μάρτιο, όταν πιθανότατα ήταν δώρον άδωρον πια, αφού είχε μεσολαβήσει ένα διάστημα τριών μηνών και ο κορωνοϊός είχε εξαπλωθεί παντού. Για αυτό και υπάρχουν ακόμα χιλιάδες θύματα καθημερινά σε Ευρώπη και οι ΗΠΑ, διότι η αλήθεια είναι ότι άργησαν, καθώς όπως όλα δείχνουν ο κορωνοϊός εμφανίστηκε παντού από τον Δεκέμβριο.

    Αν είχε όντως εμφανιστεί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, τότε με τα μέτρα που πήραν τον Μάρτιο, θα τον είχαν περιορίσει. Αν, όμως, εμφανίστηκε όντως τον Δεκέμβριο, τότε τα μέτρα του Μαρτίου ήρθαν πια πολύ αργά και σχεδόν κάθε χώρα πλήρωσε το τίμημα, ανάλογα με τον πληθυσμό της και τη δημογραφική του σύνθεση, το πόσο πυκνοκατοικημένη είναι, το πόσο πολλές μετακινήσεις και ατμοσφαιρική ρύπανση έχει. Κι αυτό διότι σύμφωνα με αναφορές από νοσοκομεία της Σουηδίας και της Γαλλίας υπήρχαν κρούσματα του ιού από τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη. Η Αλβανία, που τα πήγε επίσης καλά στη διαχείριση της επιδημίας, ανέφερε με τη σειρά της ότι ίσως ο κορωνοϊός να ήταν εκεί από τον Ιανουάριο. Και ο καθηγητής επιδημιολογίας κ. Παρασκευής υποστήριξε χθες ότι κρούσματα κορωνοϊού πιθανότατα είχαμε στην Ελλάδα και πριν τις 26 Φλεβάρη οπότε ανακοινώθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο στη χώρα μας. Αλλά και τα social media - και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό - βρίθουν από αναφορές ανθρώπων που αρρώστησαν με τα συμπτώματα, που κάνει ο οργανισμός για να αμυνθεί στον κορωνοϊό, τον Δεκέμβρη και τον Γενάρη.

    Ακούγεται λογικό κάτι τέτοιο, διότι δεν γίνεται να έκανε δύο μήνες να έρθει ο κορωνοϊός από την Κίνα στην Ευρώπη με τόσες αεροπορικές συνδέσεις και εκατοντάδες ταξίδια με αεροπλάνα καθημερινά. Είναι και θετικό να εξαπλωνόταν ο κορωνοϊός από τον Δεκέμβρη στην Ευρώπη, διότι σημαίνει ότι έχει χτιστεί ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ανοσίας από ό,τι πιστεύεται και ένα πιθανό δεύτερο κύμα του τον προσεχή χειμώνα θα είναι προφανώς ασθενέστερο. Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι ενώ ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν χωρίς περιοριστικά μέτρα για τρεις μήνες αυτό δεν είχε πολύ δραματικές επιπτώσεις για τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών, πλην των G7.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-china-toll/china-reports-one-new-coronavirus-case-15-asymptomatic-cases-idUSKBN22L05N?il=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/5/20 13:40

    Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020
    Έως δύο άτομα και με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στο αυτοκίνητο χωρίς εξαιρέσεις

    Προσοχή στα μέτρα για την μάσκα ιδίως για τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο καθώς υπάρχουν αρκετές παρανοήσεις. Η χρήση της είναι υποχρεωτική αν στο αυτοκίνητο επιβαίνουν δύο άτομα ακόμα και αν πρόκειται για συζύγους ή για άτομα που ζουν στον ίδιο χώρο. Τρίτο άτομα δεν επιτρέπεται με εξαίρεση τα ανήλικα τέκνα αν στο αυτοκίνητο επιβαίνουν οι γονείς.
    Τα πρόστιμα είναι ακριβά (150€/άτομο) και καλό είναι να γνωρίζουμε τι ακριβώς ισχύει για την χρήση της μάσκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/5/20 18:14

    2020
    Τ.Ο. ΝΔ Σαλαμίνας! Εκλογομάγειρες της συμφοράς!


    Για άλλη μια φορά και η ”γαλάζια” Σαλαμίνα πρωτοτυπεί και ρεζιλευόμαστε στον Αθηναϊκό τύπο.
    Αυτή την φορά, αφιέρωμα των ”Παραπολιτικών” του Σαββάτου 9/5/2020 στην σελίδα 12 μας αφιερώνει τα εκλογομαγειρέματα μιας ανίκανης διοίκησης να κρατήσει τις πολιτικές ισορροπίες των επερχόμενων δημοτικών εκλογών στο νησί, χαρακτηριστικά αναφέρει:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/5/20 22:13

      13/9/17 16:59
      ο πραγματικος εκλογομαγειρας
      της συμφορας

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/5/20 22:24

      13/9/17 20:19
      απάντησε στον εαυτο του κατα
      πως το συνηθιζει ο εκπροσωπος
      τυπου της ΝΔ?

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος9/5/20 22:33

      Αυτος ησουν Πασχαλη Λιασκο
      απο τοτε που διεγραφες σχολια
      για τον εκλεκτο που τρωγατε
      μαζι παντεσπανι και αυτος
      εγραφε στα φρυδια του ολο το
      πενταοροφο στο Μοσχατο με τα
      αποθηκευμενα

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος9/5/20 23:01

      14/9/17 14:31
      ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ απο αυτα που
      εγραψες τοτε έγινες και
      τραγουδι απο τον Μουζουρακη
      μανταμ ανανταμ παπανταμ
      το παντεσπανι ομως δεν εγινε
      ξανα δημαρχος και εσυ και η
      παρεα σου μεινατε βοδια κατα
      τα τον Πασχαλη Λιασκο

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος9/5/20 20:17

    Μάλιστα,ο κ.Δήμαρχος εξασφάλισε μας λέει πενταετή προσωρινή άδεια λειτουργίας του σταθμού μεταφόρτωσης,οριστική πότε θα πάρεις κ .Δήμαρχε;Άρα εμείς να βολευτούμε και οι επόμενοι ας κόψουν το σβέρκο τους!!!Δέκα χρόνια δουλεύει παράνομα αυτός ο σταθμός τώρα τι άλλαξε,απλώς δεν θα τον ενοχλήσει κανένας για την συνέχεια της παράνομης δραστηριότητας. ΑΔΕΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ Αφού δεν μπορείς να πάρεις είσαι το ίδιο με τους προηγούμενους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/5/20 23:15

    Δεν ειναι ο νεος Δημαρχος
    ιδιος με κανεναν γιατι ειναι
    ο εαυτος του
    Ο Γιωργος Θ. Παναγοπουλος
    δεν τρωει παντεσπανι και εχει
    αξιους συνεργατες οχι βοδια
    Διεγραψε το Πασχαλη Λιασκο
    και συνεχισε να κατηγορεις
    ολο τον κοσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/5/20 16:00

      Καλά Όλοι Τυφλοπόντικες Είσαστε 2 χρονια και βάλε Δουλεύανε Υπογείως Ο καινούργιος Δημαρχος και Η Ν/Δ
      Για να τον Βγαλουμε,, Αλλα τα σκάτωσε και αυτος παίρνοντας μαζι του Σκουπίδια που τον Βρίζανε Χυδαία προεκλογικά με κέντρο την Φανερωμένης ,, εκεί η Τετράδα του έκανε τόση καταστροφή που θα ειχε βγει από την αρχή, οπως και στη Κα Κοντούλη ..ένα θα πω Τόση βρωμιά εκεί επάνω δε έχω ματαδεί στη Κούλουρη . Όσο για σένα Γιαννό μου καλά να πάθεις Φταις 100% για της επιλογές σου και θα πληρώσεις και αλλο μεχρι που θα μεινει μόνος, όχι γιατι το Αξιζεις αλλά για τους Σάπιους που έδωσες Εμπιστοσύνη, Σε πονάω πάνω από 12 χρόνια φίλοι στο συνδυασμό και ποτέ δεν σου ζήτησα κάτι σου έλεγα όπου εχει ανάγκη βάλε με σε πονάω σαν αδελφό αλλά δεν αντέχω αυτό που σου έκαναν το Κέντρο καταστροφής επί της Φανερωμένης ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. Εσυ τους ΕΔΩΣΕΣ χώρο και φαΐ στους άνεργους και πεινασμένους και αυτοί σε πούλησαν με το χειρότερο τρόπο ..δεν πειράζει ολοι μες στο Συνδυασμό αυτό λέμε κρυφα έτσι θα πουλήσουν και τον Παναγόπουλα

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος11/5/20 20:22

    το πουλημα δεν ειναι τιποτα
    τα ψεματα που εγραψε ειναι
    πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/5/20 00:14

    Καλημέρα Δήμαρχε διάβασε και
    συ να μαθαίνεις...
    (αν κάνω άτακτη ζωή δικός μου
    είναι λογαριασμός
    πάψε να με κατηγορείς για μένα
    άξιος κριτής είναι μονάχα ό
    Θεός)
    Ας όψεται ό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.