Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

8 Μαΐ 2020

Για την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης στα νησιά μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης


Για την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης στα νησιά μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης στον Ίωνα Κεχαγιόγλου και την εκπομπή «Ξυπνήστε» στο Κανάλι Ένα 904.
Απαντώντας στην ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσουν τα πρώτα «ελεύθερα» δρομολόγια στα νησιά, ο κ. Πλακιωτάκης  δήλωσε πως «είναι κάτι που το μελετάμε και το εξετάζουμε».
«Με δεδομένο ότι η εστίαση θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου, είναι πολύ λογικό κάποια συνεργία και εργαζόμενοι να μπορούν να μεταβούν στα νησιά πιο νωρίς» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός, προσθέτοντας ότι αρχικά θα υπάρχουν κάποιες ειδικές άδειες και στη συνέχεια «θα γίνει η άρση του μέτρου για τη μετακίνηση των κατοίκων στα νησιά».

Αναφερόμενος στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Τύπου – στην οποία συμμετείχε και το Κανάλι Ένα 904 –  ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε πως επρόκειτο για μια συνολική παρουσίαση των δράσεων του υπουργείου κατά το κρίσιμο διάστημα της πανδημίας καθώς και των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα.
«Το υπουργείο διαχειρίστηκε με επιτυχία την περίοδο της πανδημίας, λάβαμε έγκαιρα μέτρα, διασφαλίσαμε τόσο την υγεία των μελών και εργαζομένων του υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος και σε πολύ μεγάλο βαθμό, λαμβάνοντας πολύ έγκαιρα μέτρα – που ήταν πολύ καθοριστικό – ώστε να προστατέψουμε την υγεία των κατοίκων των νησιών και ιδιαιτέρως των κατοίκων των μικρών νησιών, όπου είχαμε μηδενικά κρούσματα στα περισσότερα» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας: «Επίσης διασφαλίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επικοινωνία της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας».
Ο υπουργός αναφερόμενος στις τηλεδιασκέψεις με παράγοντες των τοπικών κοινωνιών των νησιών τόνισε πως «κάθε περιοχή έχει τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα» και πως με αυτό τον τρόπο «δίνεται μια αμεσότητα στην επαφή». Ωστόσο, «η ανθρώπινη επαφή είναι κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό και δε σας κρύβω ότι μου έχει λείψει το τελευταίο χρονικό διάστημα» εξομολογήθηκε ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας πως του έχει λείψει πολύ και η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Κρήτη, στην οποία έχει αρκετούς μήνες να πάει

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/5/20 15:25

    Η εμπειρία από τον κορωνοϊό έχει διδάξει, πάντως, ότι ουσιαστικά μόνο οι χώρες G7, δηλαδή, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ρωσία πλέον και η Ισπανία αντί της Ιαπωνίας, επλήγησαν σοβαρά. Και ότι όσο λιγότερο ανεπτυγμένη οικονομικά, εμπορικά και βιομηχανικά είναι μία χώρα, τόσο το καλύτερο, όσον αφορά τoν νέο ιό. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την Αλβανία, που άνοιξε τα εμπορικά της κέντρα και τις δημόσιες υπηρεσίες από την περασμένη Δευτέρα 4/5, ενώ επιτρέπει τις μετακινήσεις χωρίς άδεια, αφού η Πέμπτη 7/5 ήταν η ένατη συνεχόμενη μέρα χωρίς θάνατο από τη νόσο Covid 19, όπως μεταδίδει το Reuters.

    Για να διασφαλίσει ότι το ελλειμματικό της σύστημα υγείας θα αντέξει, η Αλβανία είχε κλείσει τα σύνορα και είχε πάρει αυστηρά μέτρα περιορισμού από τις 8 Μαρτίου, όταν καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη γειτονική μας χώρα. Τον Μάιο πλέον ισχύει ακόμα η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου, ενώ αρκετές επιχειρήσεις λειτουργούν και πάλι και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Στην Αλβανία καταγράφηκαν 31 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και 842 επιβεβαιωμένα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων και 10 νέων το τελευταίο 24ωρο. Έχουν, όμως, ήδη αναρρώσει 605 ασθενείς και από τους υπόλοιπους 206, νοσηλεύονται μόνο 38 και μόλις εφτά στην εντατική.

    Πλέον δεν συντρέχουν, δηλαδή, οι λόγοι που οδήγησαν στην καραντίνα και η Αλβανία σπεύδει να ανοίξει ξανά την οικονομία της, που σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα θα βυθιστεί σε ύφεση μεταξύ 5% και 6,9%, ανάλογα με το πότε θα αρχίσουν και πάλι οι εμπορικές δραστηριότητες. Αν η Αλβανία είχε κατά μέσο όρο 15 κρούσματα τη μέρα και 90 άτομα στα νοσοκομεία, εκ των οποίων 20 στην εντατική, δεν θα μπορούσε να ανοίξει και πάλι την οικονομία της. Οι γιατροί της γειτονικής χώρας αντιμετωπίζονται σαν ήρωες, αφού πολλοί παραμένουν επί δύο μήνες στα νοσοκομεία για να περιθάλψουν ασθενείς. Πάντως, έχουν γίνει μόνο 9.806 διαγνωστικά τεστ και στόχος είναι να τριπλασιαστούν, αφού η κυβέρνηση κατηγορείται ότι κρύβει την πραγματική έκταση της επιδημίας, η οποία μπορεί να είχε αρχίσει να εξαπλώνεται από τον Ιανουάριο, δηλαδή, δύο μήνες πριν εντοπιστεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

    Ακόμα μία χώρα, δηλαδή, που ο κορωνοϊός είχε επισκεφτεί δύο μήνες νωρίτερα από ό,τι έγινε αυτό αντιληπτό, κάτι που σημαίνει ότι η καραντίνα δεν έπαιξε τελικά τον βασικότερο ρόλο στον περιορισμό της εξάπλωσης του. Άλλοι, παράγοντες - οικονομικοί, δημογραφικοί, μετακινήσεις, το πόσο πυκνοκατοικημένη είναι μία χώρα ή περιοχή και το πόσο ατμοσφαιρική ρύπανση έχει, κρίνουν τελικά πόσο θα την επηρεάσει η Covid 19.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-albania/albania-sticks-to-re-opening-plan-due-to-few-virus-cases-idUSKBN22J36B?il=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/5/20 05:06

    Ανώνυμος2/5/19 18:15
    Εδώ
    μου έφαγες σχόλιο ...

    Η φίλη σου.
    !

    Απάντηση
    Απαντήσεις

    SALAMIS-NEWS2/5/19 20:05
    Έγινε από κεκτημένη ταχύτητα προφανώς !!!!!!!!!!!
    Ξαναγράψτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.