Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Μαΐ 2020

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟ ΠΟΡΘΜΕΙΟ ΠΑΛΟΥΚΙΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΖΩΑ


ΣΑΛΑΜΙΝΑ, 30.05.2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκαν χτες και σήμερα έλεγχοι στο πορθμείο των Παλουκίων σε όσους μετέφεραν ζώα από τους Υπεύθυνους του Τμήματος Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Σαλαμίνας Νίκο Αρσένη και Ελπίδα Νουφράκη σε συνεργασία με το Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας και τον Ομοσπονδιακο Θηροφύλακα Νίκο Σπερνοβασίλη.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στο πορθμείο του Περάματος από τους συνεργάτες του Τμήματος Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Ειρήνη Παπουτσόγλου, Τάνια Βιλλιώτη και Αντώνη Γκουρνέλη σχετικά με τις υποχρεώσεις όσων εισέρχονται στην Σαλαμίνα και μεταφέρουν ζώα συντροφιάς στα οχήματα τους.

Οι έλεγχοι θα είναι συστηματικοί και απροειδοποίητοι, για αυτό κι όλοι όσοι εισέρχονται στο νησί θα πρέπει να φέρουν μαζί τους όλα τα συνοδευτικά έγγραφα των ζώων τους.
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γεώργιος Παναγόπουλος δήλωσε σχετικά: «Επειδή το ζήτημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς έχει εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα κι επειδή οφείλουμε να σεβόμαστε τα ζώα αλλά και να μεριμνούμε για την ασφάλεια των πολιτών, αποτελεί ξεκάθαρη βούληση όλης της Δημοτικής Αρχής και εμού προσωπικά η μηδενική ανοχή σε όσους δεν σέβονται τους συμπολίτες τους αλλά και τα ζώα.»
Εκ του Γραφείου Τύπου
του Δήμου Σαλαμίνας

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/5/20 01:02

    Δημος Σαλαμινας:Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο 28/5
    Μπειτε όλοι να το δειτε
    Ένας ανύπαρκτος δήμαρχος 3 Ανεξάρτητοι ανύπαρκτοι επίσης και ένας Τσαβαρης πολιτικά τεκμηριωμένος με προτάσεις καιιδεες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/5/20 01:05

    σας φωνή*****
    30 Μαΐ 2020
    «Άλλη μία λανθασμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής με τεράστιες οικονομικές συνέπειες»


    Αγαπητοί συνδημότες
    Στις 28-05-2020 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας με θέμα : «Την παροχή σύμφωνης γνώμης επί αγοραίων αξιών ακινήτων σε όλες τις εντός σχεδίου περιοχές του δήμου Σαλαμίνας».
    Ένα θέμα, για τους γνωρίζοντες, ιδιαίτερα σοβαρό, αφού σε αυτήν την αναδιαμόρφωση εδράζεται σε μεγάλο βαθμό η οικονομική ζωή του νησιού μας.
    Οι νέες λοιπόν τιμές πρόκειται να επηρεάσουν πολλούς φόρους και επιδόματα , αφού αυτά συνδέονται με τις αντικειμενικές τιμές ή με τον τεκμαρτό προσδιορισμό εισοδήματος , που βασίζεται και αυτός στις τιμές ζώνης της εφορίας.
    Για παράδειγμα τα επιδόματα που «επηρεάζονται» λόγω αντικειμενικών αξιών των ακινήτων (κτισμάτων και οικοπέδων) είναι μεταξύ άλλων: επίδομα θέρμανσης, επιδότηση ενοικίου , κάρτα σίτισης, δωρεάν ρεύμα, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, οικογενειακό επίδομα . όσο για τους φόρους αυτοί είναι: ΕΝΦΙΑ, τεκμήριο κατοικίας (ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή) τέλη ακίνητης περιουσίας (μέσω ΔΕΗ), φόροι μεταβίβασης, κληρονομιάς, δωρεάς, γονικών παροχών, πολεοδομικά πρόστιμα κ.α.

    Γι αυτό το σημαντικό θέμα που απαιτούσε την γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Οικονομικών είχε αποστείλει στον δήμο μας σχετικό έγγραφο (βλέπε ΕΔΩ) με αριθμό πρωτοκόλλου 29065ΕΞ/2020 στις 10/03/2020 και παρελήφθη από τον δήμο μας στις 11/03/2020 προκειμένου να εκφράσει την γνώμη του το Δημοτικό Συμβούλιο.
    Δυστυχώς , με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου, αυτή η τόσο σοβαρή υπόθεση συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μόλις προχθές 28/05/2020 και ενώ η προθεσμία απάντησής μας λήγει αύριο 31/05/2020. Η εισήγηση δε από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ήταν τουλάχιστον ατυχής , αφού χωρίς τεκμηρίωση για κάθε πρόταση που αφορούσε την αναδιαμόρφωση των αντικειμενικών αξιών , ο δήμος πρότεινε μείωση 20-25%.
    Με αυτά ως δεδομένα, εγκαλέσαμε καταρχήν τον δήμαρχο για την τραγική αβελτηρία που επέδειξε σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα (αφού το εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κυριολεκτικά στο παρά πέντε!!!!), του προτείναμε να ζητήσει με ΑΜΕΣΗ παρέμβασή του μια μικρή χρονική παράταση, ενώ παράλληλα να συστήσουμε μια ομάδα εργασίας (όπως έκαναν ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ όλοι σχεδόν οι δήμοι) αποτελούμενη π.χ. από επαγγελματίες που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία ακινήτων, προσδιορισμού φόρων, πολεοδομικών προστίμων κλπ και η οποία θα είχε ως έργο την ΑΜΕΣΗ κατάθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο τεκμηριωμένης πρότασης –εισήγησης , για συζήτηση.
    Δυστυχώς η πρότασή μας απερρίφθη από τον δήμαρχο κατηγορώντας μας μάλιστα, ότι αυτή δεν λύνει το πρόβλημα και ότι ευθυνόμαστε που δεν καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για καθεμία από τις 47 περιοχές!!!!! Μέσα σε μόλις δύο μέρες που είχαμε προθεσμία (αφού η πρόσκληση για έκτακτη!!! σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αποσταλεί στις 26/05/2020) (βλέπε ΕΔΩ). Δηλαδή , δήμαρχε, εκεί που μας χρωστούσατε μας πήρατε και το βόδι….
    κ. Παναγόπουλε , στους εννέα μήνες που διοικείτε το δήμο, η απειρία σας περί αξιολόγησης της σπουδαιότητας των θεμάτων ,ειλικρινά είναι ιδιαίτερα έκδηλη κι έχει καταγραφεί σε σημαντικά θέματα μέχρι σήμερα, όπως στο «δήθεν» χρέος της Ε.ΥΔ.ΑΠ. για την αποχέτευση, στις τραγικές αποφάσεις της Ε.Σ.Α.Λ. για την Κυνόσουρα κ.α.
    Όμως δήμαρχε, όσο μας αφορά, εμείς οφείλουμε να παραμείνουμε (και θα το κάνουμε) τιμώντας την εντολή των δημοτών , σοβαροί στην άσκηση του καθήκοντός μας που είναι ο έλεγχος των πράξεων της διοίκησης και δεν θα περιπέσουμε στο πολιτικό ολίσθημα να γίνουμε εξαπτέρυγό σας.
    Νομίζω με τα «πολιτικά» φαινόμενα που βιώνουμε στον δήμο, κάθε περαιτέρω εξήγηση είναι περιττή….

    Με τιμή
    Γιάννης Τσαβαρής
    π. Δήμαρχος Σαλαμίνας
    Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/5/20 01:14

    Μετά και το έκτακτο συμβούλιο της 28/5/2020 δεν χωρεί καμία αμφιβολία πλέον ότι ο Παναγόπουλος, μολονότι λανσάρεται ως δικηγόρος, είναι αφελής και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό και αγενής. Εννέα μήνες στο θώκο του Δημάρχου και δεν έχει πάρει ούτε μυρουδιά. Τώρα καταλαβαίνω γιατί είχε μόνο 7.000 € μικτό ετήσιο εισόδημα ως δικηγόρος το 2018. Κρίμα για τη Σαλαμίνα να διοικείται από έναν άσχετο Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/5/20 01:22

    Δητε την ξεφτυλα της δημοτικής αρχής στο συνβουλιο28/5/2020 άχρηστοι έως επικηνδηνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/5/20 01:25

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ; Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 23.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΛΑΜΠΕΣ , ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 13.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΜΗΘΗΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/5/20 08:26

      Καλέ μου φίλε Ανώνυμε 31/5/20 01:25
      Αντιλαμβάνομαι από τα γραφόμενα σου πως ξέρεις πρόσωπα και πράγματα στα δημοτικά μας πράγματα.
      Γιατί δεν μας λες σε ποια εταιρία έκανε την απ' ευθείας ανάθεση; Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας το πεις.
      Απ την άλλη, όλες αυτές οι απευθείας αναθέσεις μαστίζουν την πολιτική μας ζωή εδώ και χρόνια.
      Μπορείς να μας πεις λοιπόν γιατί ο κατά τ' άλλα λαλίστατος κ Τσαβαρής που έχει όλα τα σχετικά στοιχεία για όλες αυτές τις απευθείας αναθέσεις δεν έχει βγάλει μέχρι σήμερα ούτε μία ανακοίνωση;
      Θα το εκτιμούσα να μας έδινες μια σαφή απάντηση, αντιλαμβάνομαι την δυσκολία της απαντήσεως σου

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/5/20 08:31

      Αγαπητέ φίλε 08:26
      Υπομονή...... Τα καλά έρχονται....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/6/20 08:41

      ααα
      εσυ εισαι με τις γνωστες γαλυφιες...
      ό καλε μου φιλε/η
      χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαααααααχαχαχαχα
      αχ
      -να πας στη σπηλια του μπεκιρη να
      εξομολογηθεις
      εκει παμε κ εμεις μετα απο-

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/6/20 09:00

      καταφερες τον ανθρωπο να γινει
      ρουφιανος;
      Οχι
      εσυ εγραψες κ απαντησες στον εαυτο
      σου
      η παλια γνωστη τακτικη σου
      χαχαχαχαχαχααααχαααχαχαααχαχαχαχα

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος31/5/20 01:33

    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΖΩΝΩΝ.
    ΑΚΟΥΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ.
    ΤΊΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/5/20 12:42

    Θα κάνει ζέστη, πολλή ζέστη φέτος το καλοκαίρι και μέχρι πού θα φτάσει η θερμοκρασία, όπως αναρωτιέται κι η Le Monde, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι κάποιοι χάρτες στα κόκκινα που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο είναι από τον καύσωνα της 23ης Ιουνίου 2019 στη Γαλλία. Και πάλι, όμως, στην εκτίμησή του της 28ης Απριλίου 2020 για το επόμενο τρίμηνο, το MeteoFrance ανέφερε ότι οι θερμοκρασίες στη νότια Ευρώπη θα είναι πάνω από τις κανονικές τιμές του καλοκαιριού, ενώ η αύρα του Ατλαντικού στο βόρειο τμήμα της ηπείρου θα περιορίσει τη ζέστη. Στα 3/4 της Γαλλίας οι θερμοκρασίες θα είναι επίσης πάνω από τους μέσους όρους, με εξαίρεση, δηλαδή, τη Βρετάνη και τις ακτές της Μάγχης.

    "Είμαστε εν μέσω κλιματικής υπερθέρμανσης" υπενθυμίζει στη Le Monde, o μετεωρολόγος του MeteoFrance Christian Viel, προσθέτοντας ότι αυτή η τάση έχει αρχίσει να διαφαίνεται την τελευταία πενταετία, με τα κύματα ζέστης να είναι πιο μακρά και πιο έντονα. Ο ίδιος ορίζει ως καύσωνα το φαινόμενο κατά το οποίο οι θερμοκρασίες δεν υποχωρούν κατά τρεις συνεχόμενες μέρες ή νύχτες, ενώ οι τιμές τους για να χαρακτηριστεί καύσωνας ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή. "Υπάρχει κίνδυνος καύσωνα και για τη Γαλλία αν ο Αζορικός αντικυκλώνας εγκατασταθεί στη βόρεια ή την ανατολική Ευρώπη, εμποδίζοντας τις ατλαντικές διαταραχές και τις αέριες μάζες από τα ανατολικά να φτάσουν στη χώρα μας (τη Γαλλία)" εξηγεί ο ίδιος. Αν οι συνθήκες αυτές κρατήσουν για αρκετό διάστημα, τότε το επεισόδιο καύσωνα είναι πιθανό.

    Ωστόσο, σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα μοντέλα για τη θέση του αντικυκλώνα, ο καύσωνας είναι πιθανός στα Βαλκάνια και δυνητικά πιθανός και στη Γαλλία, σε αντίθεση με την ανατολική Ευρώπη, που δεν διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι πέρσι, εκτιμά ο επιστήμονας του MeteoFrance. Σε κάθε περίπτωση τα μοντέλα δεν μπορούν να προβλέψουν μακροπρόθεσμα έναν καύσωνα, παρά μόνο δέκα μέρες πριν συμβεί, εξηγεί ο Viel. Στα τέλη Μάη του 2019 το MeteoFrance είχε κάνει πρόγνωση για ένα καλοκαίρι θερμότερο από τα κανονικά και ακολούθησαν πολλοί καύσωνες. Το κοινό σημείο του 2019 με το 2020 είναι η ξηρασία του εδάφους. Καθώς η άνοιξη του 2020 αναμένεται να είναι η δεύτερη θερμότερη στην ιστορία.

    Αλλά υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που θα παίξουν ρόλο για το πώς θα είναι το καλοκαίρι, όπως η ατμοσφαιρική κυκλοφορία, το επίπεδο των βροχοπτώσεων, που είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Εν κατακλείδι, το MeteoFrance περιμένει ένα πολύ ξηρό καλοκαίρι στη νότια Γαλλία, ενώ δεν θεωρεί συνετό να συγκρίνει θερμοκρασιακά το καλοκαίρι του 2020 με αυτό του 2019. Άλλωστε, η πρόγνωση των θερμοκρασιών είναι πιο δύσκολη το καλοκαίρι από ό,τι τον χειμώνα. Το πιθανότερο είναι, πάντως, να βιώσει η Γαλλία ένα θερμό καλοκαίρι.
    https://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2020/05/29/caniculaire-plus-chaud-que-2019-ce-que-l-on-peut-prevoir-ou-non-pour-l-ete-2020_6041195_4355770.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος31/5/20 13:34

    H Microsoft θα αντικαταστήσει δεκάδες δημοσιογράφους με ρομπότ, όπως μεταδίδει το BBC. Συγκεκριμένα στον ιστότοπο MSN η Microsoft θα χρησιμοποιεί αυτόματα συστήματα, τα οποία θα επιλέγουν τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ. Αυτή η δουλειά, όπως και η επιλογή των επικεφαλίδων και των φωτογραφιών γίνεται προς το παρόν από δημοσιογράφους. Πλέον η τεχνητή νοημοσύνη θα αναλάβει αυτά τα καθήκοντα με τη Microsoft να υποστηρίζει ότι όλο αυτό είναι μέρος της αξιολόγησης που κάνει ως επιχείρηση, αυξάνοντας τις επενδύσεις σε κάποιους τομείς και κάνοντας το αντίστροφο σε άλλους και δεν έχει παίξει ρόλο στην απόφασή της η πανδημία. Η Microsoft όπως και άλλες εταιρίες, πληρώνει νέους οργανισμούς για να χρησιμοποιούν περιεχόμενό της στις ιστοσελίδες τους. Αλλά έχει δημοσιογράφους, οι οποίοι επιλέγουν τα θέματα και πώς θα παρουσιαστούν.

    Περίπου 50 δημοσιογράφοι θα χάσουν τη δουλειά τους μέχρι το τέλος Ιουνίου, αλλά κάποιοι θα παραμείνουν στα πόστα τους."Είναι αποκαρδιωτικό και μόνο που το σκέφτεσαι, ότι θα μας αντικαταστήσουν μηχανές, αλλά να πού θα συμβεί" ανέφερε ένας από τους δημοσιογράφους που αντιμετωπίζει το φάσμα της απόλυσης. Άλλοι απολυμένοι δημοσιογράφοι επισήμαναν τους κινδύνους να δημοσιευτεί ανάρμοστο υλικό εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης. Ένας άλλος από τους δημοσιογράφους που θα δουν την πόρτα της εξόδου, ανέφερε ότι "διάβαζα όλο αυτόν τον καιρό πώς η αυτοματοποίηση θα οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας και τώρα χάνω και τη δική μου δουλειά.H Microsoft είναι μία από τις πολλές τεχνολογικές εταιρίες που πειραματίζονται με τη δημοσιογραφία των ρομπότ για να μειώσουν τα κόστη. H Google επενδύει επίσης σε ανάλογα πρότζεκτ για να δει αν θα δουλέψουν.
    https://www.bbc.com/news/world-us-canada-52860247

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος31/5/20 14:39

    Μετά και το έκτακτο συμβούλιο της 28/5/2020 δεν χωρεί καμία αμφιβολία πλέον ότι ο Παναγόπουλος, μολονότι λανσάρεται ως δικηγόρος, είναι αφελής και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό και αγενής. Εννέα μήνες στο θώκο του Δημάρχου και δεν έχει πάρει ούτε μυρουδιά. Τώρα καταλαβαίνω γιατί είχε μόνο 7.000 € μικτό ετήσιο εισόδημα ως δικηγόρος το 2018. Κρίμα για τη Σαλαμίνα να διοικείται από έναν άσχετο Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος31/5/20 16:29

    30 Μαΐ 2020
    «Άλλη μία λανθασμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής με τεράστιες οικονομικές συνέπειες»


    Αγαπητοί συνδημότες
    Στις 28-05-2020 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας με θέμα : «Την παροχή σύμφωνης γνώμης επί αγοραίων αξιών ακινήτων σε όλες τις εντός σχεδίου περιοχές του δήμου Σαλαμίνας».
    Ένα θέμα, για τους γνωρίζοντες, ιδιαίτερα σοβαρό, αφού σε αυτήν την αναδιαμόρφωση εδράζεται σε μεγάλο βαθμό η οικονομική ζωή του νησιού μας.
    Οι νέες λοιπόν τιμές πρόκειται να επηρεάσουν πολλούς φόρους και επιδόματα , αφού αυτά συνδέονται με τις αντικειμενικές τιμές ή με τον τεκμαρτό προσδιορισμό εισοδήματος , που βασίζεται και αυτός στις τιμές ζώνης της εφορίας.
    Για παράδειγμα τα επιδόματα που «επηρεάζονται» λόγω αντικειμενικών αξιών των ακινήτων (κτισμάτων και οικοπέδων) είναι μεταξύ άλλων: επίδομα θέρμανσης, επιδότηση ενοικίου , κάρτα σίτισης, δωρεάν ρεύμα, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, οικογενειακό επίδομα . όσο για τους φόρους αυτοί είναι: ΕΝΦΙΑ, τεκμήριο κατοικίας (ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή) τέλη ακίνητης περιουσίας (μέσω ΔΕΗ), φόροι μεταβίβασης, κληρονομιάς, δωρεάς, γονικών παροχών, πολεοδομικά πρόστιμα κ.α.

    Γι αυτό το σημαντικό θέμα που απαιτούσε την γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Οικονομικών είχε αποστείλει στον δήμο μας σχετικό έγγραφο (βλέπε ΕΔΩ) με αριθμό πρωτοκόλλου 29065ΕΞ/2020 στις 10/03/2020 και παρελήφθη από τον δήμο μας στις 11/03/2020 προκειμένου να εκφράσει την γνώμη του το Δημοτικό Συμβούλιο.
    Δυστυχώς , με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου, αυτή η τόσο σοβαρή υπόθεση συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μόλις προχθές 28/05/2020 και ενώ η προθεσμία απάντησής μας λήγει αύριο 31/05/2020. Η εισήγηση δε από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ήταν τουλάχιστον ατυχής , αφού χωρίς τεκμηρίωση για κάθε πρόταση που αφορούσε την αναδιαμόρφωση των αντικειμενικών αξιών , ο δήμος πρότεινε μείωση 20-25%.
    Με αυτά ως δεδομένα, εγκαλέσαμε καταρχήν τον δήμαρχο για την τραγική αβελτηρία που επέδειξε σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα (αφού το εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κυριολεκτικά στο παρά πέντε!!!!), του προτείναμε να ζητήσει με ΑΜΕΣΗ παρέμβασή του μια μικρή χρονική παράταση, ενώ παράλληλα να συστήσουμε μια ομάδα εργασίας (όπως έκαναν ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ όλοι σχεδόν οι δήμοι) αποτελούμενη π.χ. από επαγγελματίες που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία ακινήτων, προσδιορισμού φόρων, πολεοδομικών προστίμων κλπ και η οποία θα είχε ως έργο την ΑΜΕΣΗ κατάθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο τεκμηριωμένης πρότασης –εισήγησης , για συζήτηση.
    Δυστυχώς η πρότασή μας απερρίφθη από τον δήμαρχο κατηγορώντας μας μάλιστα, ότι αυτή δεν λύνει το πρόβλημα και ότι ευθυνόμαστε που δεν καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για καθεμία από τις 47 περιοχές!!!!! Μέσα σε μόλις δύο μέρες που είχαμε προθεσμία (αφού η πρόσκληση για έκτακτη!!! σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αποσταλεί στις 26/05/2020) (βλέπε ΕΔΩ). Δηλαδή , δήμαρχε, εκεί που μας χρωστούσατε μας πήρατε και το βόδι….
    κ. Παναγόπουλε , στους εννέα μήνες που διοικείτε το δήμο, η απειρία σας περί αξιολόγησης της σπουδαιότητας των θεμάτων ,ειλικρινά είναι ιδιαίτερα έκδηλη κι έχει καταγραφεί σε σημαντικά θέματα μέχρι σήμερα, όπως στο «δήθεν» χρέος της Ε.ΥΔ.ΑΠ. για την αποχέτευση, στις τραγικές αποφάσεις της Ε.Σ.Α.Λ. για την Κυνόσουρα κ.α.
    Όμως δήμαρχε, όσο μας αφορά, εμείς οφείλουμε να παραμείνουμε (και θα το κάνουμε) τιμώντας την εντολή των δημοτών , σοβαροί στην άσκηση του καθήκοντός μας που είναι ο έλεγχος των πράξεων της διοίκησης και δεν θα περιπέσουμε στο πολιτικό ολίσθημα να γίνουμε εξαπτέρυγό σας.
    Νομίζω με τα «πολιτικά» φαινόμενα που βιώνουμε στον δήμο, κάθε περαιτέρω εξήγηση είναι περιττή….

    Με τιμή
    Γιάννης Τσαβαρής
    π. Δήμαρχος Σαλαμίνας
    Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/6/20 09:42

      Κύριε Γιάννη, ποτέ δεν γράφουμε
      -πρώην-
      γράφουμε
      -τέως-
      Ψάχτο κ θα δεις ότι ποτέ δεν λέμε
      έναν άνθρωπο που κάποτε είχε ένα
      αξίωμα ποτέ- πρώην -
      Συγνώμη αλλά υπάρχουνε πολλές απόψεις
      κ παραδείγματα ...
      δεν θα στο έγραφα ποτέ, θα στο έλεγα
      όπως δεν σου πάει το (Δημοτικός
      Σύμβουλος-
      Η
      Δήμαρχος ή απλός Έλληνας Πολίτης.
      Έπρεπε να προσεχες πολύ, ειδες μόνο
      το (περιτύλιγμα κ όχι το περιεχόμενο
      του πακέτου)
      Και τώρα λάθη κάνεις,εκτός αν δεν σε
      ενδιαφέρει να συνεχίσεις.

      Με καλή πρόθεση το σχόλιο.
      Και σοβαρό, διαβαστο κ δώσε βάση,
      έξυπνος είσαι.
      ΥΓ.
      Μη συνδιάσεις τα σχόλια της πλάκας
      μέ αυτό, σου ζητώ κ πάλι συγνώμη.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος31/5/20 19:17

    “ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΞΕΦΤΙΛΑ , ΠΑΡΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΡΕ Κ@ΡΙ@ΛΗ!” ΟΡΓΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ – ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ.ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
    ΜΗΝ ΦΕΡΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΘΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΑΠΟ ΤΑΡΧΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΠΛΑΤΕΙΑ ΨΕΥΤΟ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.