Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

5 Μαΐ 2020

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση τζογάρει με την υγεία των μαθητών/ριών, του οικογενειακού τους περιβάλλοντος και των καθηγητών/ριών.


Παρά τις αντιρρήσεις γονέων, καθηγητών/ριών και μελών της επιτροπής του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση επέλεξε μονομερώς να προχωρήσει στο σταδιακό άνοιγμα όλων των τάξεων αναλαμβάνοντας ένα αχρείαστο ρίσκο για τις ζωές χιλιάδων μαθητών/ριών,  καθηγητών/ριών και του οικογενειακού τους περίγυρου.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά προχειροβγαλμένο σχέδιο που δεν εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες μιας που οι μαθητές θα πρέπει να οδηγηθούν στα θρανία μόλις ένα μήνα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Μάλιστα, μέσα από αυτή την κίνηση, η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο όλα όσα πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα μένοντας σπίτι και αποτρέποντας την διάδοση του κορονοϊού, δεδομένου ότι επί της ουσίας δεν έχει λάβει ούτε ένα επιπλέον μέτρο προστασίας για τη διαφύλαξη της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η Νίκη Κεραμέως αφού αγνόησε τις προτάσεις της ν. ΣΥΡΙΖΑ για έναν νέο τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που θα εγγυόταν και την υγεία των μαθητών αλλά και την ελεύθερη πρόσβαση, αποφάσισε να διενεργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις μέσα στον Ιούνη, γεγονός που σημαίνει ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πρέπει να επανέλθουν για λίγες ημέρες προετοιμασίας στα θρανία.
Πέρα απ’ αυτήν την ανάγκη που προέκυψε λόγω των ιδεολογικών αγκυλώσεων που έχει η Νέα Δημοκρατία με τον θεσμό των Πανελλαδικών, εμείς δεν θα συναινέσουμε στην επιστροφή των υπόλοιπων μαθητών στα θρανία. Δεν ανεχόμαστε μια κυβέρνηση που τζογάρει την υγεία των μαθητών και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, αποβλέποντας στην επικοινωνιακή δημιουργία μιας κατάστασης «κανονικότητας» και ομαλότητας, που θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά.
Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για την επιστροφή όλων των μαθητών στις τάξεις. 
Μόνο έτσι οι μαθητές και οι μαθήτριες, το οικογενειακό τους περιβάλλον και οι καθηγητές/ριες θα μείνουν ασφαλείς.
Μόνο έτσι δεν θα δημιουργηθούν δυο ταχύτητες μαθητών και εκπαιδευτικών.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/5/20 07:59

    Δεν είναι η πρώτη φορά που την πρόεδρο την γραφούν τα site την έχουν γράψει και οι εφημερίδες όπως τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    πριν λίγους μήνες όπως και οι τοπικες εφημερίδες του νησιου
    Το κόμμα πρεπει να ενημερωθεί για τις πραξεις της Συντροφισας πρόεδρου της ΝΔ (αυτο το λεω γιατι ηρθε απο το ΠΑΣΟΚ οπως ολοι γνωριζουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/5/20 09:00

      Ρε καραγκιόζη είσαι άξιος εσύ να πιάνεις το ΠΑΣΟΚ στο στόμα,βλάκα ουδέποτε ήταν ΠΑΣΟΚ,κορυφαίο στέλεχος η μάνα της και ο πατέρας της από μικρά παιδιά στη ΝΔ.θέλεις να αναρτήσουμε τα ονόματα της Τοπικής της ΝΔ που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ;Άντε γιατί ξεπέρασες κάθε όριο,νομίζεις ότι είναι κατηγορία το να είσαι ΠΑΣΟΚ. Εδώ η κυβέρνηση έχει του κόσμου τους πρώην ΠΑΣΟΚ!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/5/20 08:04

    Συντροφισσά της γαλαζιας παράταξης (το συντροφισσά είναι από τον καιρό του Πασοκ) μην ανακατεύεται με τα πίτουρα θα σε φάνε οι κοτες
    Και μην ξεχνάς τα πίτουρα ειναι τα like τα αρνητικά που κανείς στις αναρτήσεις κατά του Δημάρχου
    Και οι κότες ειναι τα site που σε γραφουν
    Ξυνεσαι στην γλίτσα του τσοπάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/5/20 08:51

      Μπράβο ρε είσαι και πολύ μάγκας, με τα καθημερινά σου σχόλια την κα Πουθενά την έκανες πασίγνωστη και θα την ξαναβγάλεις πρόεδρο της τοπικής, πολύ έξυπνο σου λέω, πιο "έξυπνο" πεθαίνεις

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/5/20 10:42

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος5/5/20 09:58

    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ «ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ» ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ «ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ;
    Όπως σας ενημερώσαμε εχθές, περίπου 400 «ευάλωτα προσφυγάκια» μεταφέρθηκαν με δύο πλοία από την Λέσβο στον Πειραιά, για να… «προστατευθούν από τον κορωνοϊό»!

    Και που θα καταλήξουν οι «ευάλωτοι»; Άγνωστον! Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των μπουκωμένων –με 20 εκατομμύρια ευρώ, από το υστέρημα των Ελλήνων φορολογουμένων!- ΜΜΕ:

    «Στο σημείο όπου κατέπλευσε το πλοίο οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, προκειμένου να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα».

    Δηλαδή, σε… άγνωστους τόπους!

    Γιατί άραγε δεν ανακοινώνει η «εθνικόφρων» χούντα Μητσοτάκη που θα καταλήξουν οι «ευάλωτοι»; Τι φοβάται και τους μεταφέρει εν κρυπτώ; Μήπως την αντίδραση των Ελλήνων, πολλοί εκ των οποίων τυγχάνουν και –εξαπατημένοι!- ψηφοφόροι της στις τελευταίες εκλογές;

    (ΥΓ) 1: Σήμερα, λοιπόν, που τελειώνει η «καραντίνα» και θα βγουν οι Έλληνες έξω από τα σπίτια – φυλακές τους, σε κάποιες περιοχές της χώρας θα διαπιστώσουν ότι απέκτησαν… καινούργιους γείτονες. Είναι το… δώρο-έκπληξη που τους επιφυλάσσει η χούντας Μητσοτάκη!

    (ΥΓ) 2: Κομμένα τα παραμυθάκια σας, μπουκωμένα παπαγαλάκια της «εθνικοφροσύνης»! Γνωρίζετε πολύ καλά πως οι «ευάλωτοι» δε θα μεταφερθούν σε «οργανωμένες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα», δηλαδή σε hotspots, αλλά σε ξενοδοχεία και σε τουριστικά καταλύματα, όπως είχε ανακοινώσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, πριν την μεταφορά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/5/20 18:46

      Ρε ποιος τους Εμπασε στη Ελλαδα Που το είχατε Σήμα Κατατεθέν ΑΝΟΊΞΤΕ ΤΑ ΣΎΝΟΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΚΆΡΟΥΝ ΌΛΟΙ ΜΈΣΑ
      ΤΏΡΑ Ε"" ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΉ ΚΩΛ>>>>>>ΣΥΡΙΖΕΑ ΤΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΈΠΩ IP ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕΣ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/5/20 08:32

      Μπραβο Ρε Αλάνι καλά της ταχωσες .. γιατι όταν ήλθε στο συνδυασμό του Τσαβαρη το επεζαι Μαγκιά ποια η
      Αρπαχτρα Και εγώ της πιάτσας είμαι κάθε μέρα που δουλεύω ακούω τα πάντα γιαυτη .Αυτη μόνο τα άντερά της
      αγαπάει η Μπατηρω μας Μαζεύτηκε εδώ και το παιζει και Φιλάνθρωπος και οποιος μπλέξει μαζιτης τον Καταστρεφει οπως ο Γ..Γ.. και αλλοι προυςτ μωρή Ο τσαβαρης εφερε στη Σαλαμίνα και 80000 εκατομμύρια έργα

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος5/5/20 10:05

    Για την προπαγάνδα του θανάτου στην Ιταλία: Το 96,3% των θανάτων δεν προήλθαν από τον κορωνοϊό!
    Στην Ελλάδα επίσημα μας έχουν ανακοινώσει ότι το 92% των ατόμων που κατέληξαν από κορωνοϊό είχαν “υποκείμενα” νοσήματα! Αλλά δεν μας λένε ποια νοσήματα… Γιατί άραγε; Λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων ήδη νεκρών ατόμων;

    Η απάντηση στο ερώτημα δίνεται από μία αποκάλυψη που έγινε στην Ιταλία.

    Προ ολίγων ημερών το μέλος της βουλής των αντιπροσώπων της Ιταλίας, Βιττόριο Σγκάρμπι αποκήρυξε το κλείσιμο του 60% των επιχειρήσεων στην χώρα του δηλώνοντας πως 25.000 θάνατοι σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο υγείας της χώρας του κατά 96,3% οι θάνατοι δεν προήλθαν από τον covid-19, αλλά από άλλες αιτίες!
    Πράγμα που σημαίνει ότι μόνον 925 άτομα πέθαναν από αυτόν τον ιό ! Οι 24.075 πέθαναν από άλλα αίτια! Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως τα ψεύτικα ποσοστά χρησιμοποιούνται για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες της Ιταλίας και να εγκαθιδρύσουν μία δικτατορία.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/5/20 10:54

    ΚΟΥΙΖ:
    Ποιός-α γιατρός στη Σαλαμίνα τα τελευταία 30χρόνια το έπαιζε γιατρός με ειδίκευση και τελικά ήταν γενικός γιατρός.
    Αυτός-ή έμπαινε στα σπίτια μας μας το έπαιζε ειδικευμένη μας τάπαιρνε χωρίς ποτέ να μας κόβει αποδείξεις.

    Απάντηση

    Ανώνυμος2/5/20 22:39
    Μήπως είναι γυναίκα και τόπαιζε παιδίατρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.