Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

22 Μαΐ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Προεγγραφές Δημοτικού Παιδικού Σταθμού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα : Προεγγραφές Δημοτικού Παιδικού Σταθμού

Σας ενημερώνουμε ότι, από την Δευτέρα 25 Μαίου 2020 και καθημερινά από ώρα 10:00 έως 13:00, ξεκινούν προεγγραφές και κρατήσεις θέσεων, για την περίοδο 2020 – 2021.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν στο τηλέφωνο: 216 700 5121
Εναλλακτικά μπορούν να δηλώνουν την προεγγραφή τους
στο email: akoipop.2@gmail.com

Το Ν.Π.Δ.Δ. Άθλησης Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας Δήμου Σαλαμίνας, αμέσως μόλις ξεκαθαρίσει το πλαίσιο λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών, από Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και εκδοθεί από την ΕΕΤΑΑ η πρόσκληση του νέου προγράμματος φιλοξενίας νηπίων, θα επικοινωνήσει μαζί σας, προκειμένου να κατατεθεί η απαραίτητη αίτηση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα ορίζει.
Τα υπόλοιπα νήπια, από την στιγμή που θα έχουν, με την πιο πάνω προεγγραφή τους, εξασφαλίσει την θέση τους, θα εγγραφούν με τις προυποθέσεις που ορίζει το ΝΠΔΔ
Σαλαμίνα 22 / 05 / 2020
Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Άθλησης
Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΡΓ. ΑΛΑΙΣΚΑΣ"

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/5/20 08:24

    Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020
    Εισόδημα 302.000 ευρώ για τον Μαρκόπουλο της ΝΔ με... 225.000 ευρώ δωρεές!

    Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν από το πόθεν έσχες του βουλευτή Β' Πειραιά της ΝΔ και δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρκόπουλου.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το documentonews.gr:


    Ρε δήμαρχε με 7.000 τον χρόνο πως έχεις 2 αυτοκίνητα οικογένεια ακίνητα δάνεια που ξεπερνάνε της 200.000 ευρώ πως τα έβγαζες πέρα ευτυχώς που βγήκες να σωθείς γιατί δική από ότι φενετε δεν είχες πάρεις ποτέ


    Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020
    Πόθεν έσχες: Δείτε την περιουσιακή κατάσταση του Γ. Παναγόπουλου


    Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν οι δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης του έτους 2019 (χρήση 2018) για βουλευτές, υπουργούς και αιρετούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/5/20 15:09

    H βρετανική κυβέρνηση ζητά από τις επιχειρήσεις να καλύψουν το 20% με 30% του επιδοτούμενου μισθού των υπαλλήλων τους, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο του 2020, έτσι ώστε να μειωθεί το βάρος που έχει επωμιστεί το κράτος, όπως μεταδίδει το Reuters. To Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε στις 12 Μάη ότι επεκτείνει το πρόγραμμα επιδότησης μισθών, έτσι ώστε να μην γίνουν απολύσεις, για άλλους τέσσερις μήνες, ωστόσο, ενημέρωσε τους εργοδότες ότι θα πρέπει να καλύψουν μέρος του κόστους από τον Αύγουστο. "Το πλάνο του υπουργείου Οικονομικών απαιτεί από τους εργοδότες να καλύψουν το 20% με 30% της μισθοδοσίας των υπαλλήλων τους, αλλά και το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών σε ένα ποσοστό 5% επί του μισθού" ανέφερε σχετική ανακοίνωση. To γεγονός ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει μία μεγάλη οικονομική κρίση παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak, που έκανε λόγο και για πολλές απολύσεις το επόμενο διάστημα.

    Όλα αλλάζουν δραματικά γύρω μας, λοιπόν, ακόμα και η θάλασσα που εσφαλμένα νομίζουμε ότι παραμένει ίδια και απαράλλαχτη, απλά επειδή οι μεταβολές σε αυτή συντελούνται πολύ πιο αργά. Συμβαίνουν, όμως, και στη δαντελένια ακρογιαλιά. Σαν αυτή του Φαλήρου, που το Σάββατο προσπάθησα να φανταστώ πώς θα ήταν πολύ παλιά. Μάλλον δεν θα είχε τόσα σκουπίδια και στα κρυστάλλινα νερά της θα έπλεαν κάποτε τριήρεις αντί για φρεγάτες και αντιτορπιλικά. Τουλάχιστον, παρά τις προ δύο δεκαετιών δυσοίωνες προβλέψεις για εξαφάνιση αρκετών ειδών, οι σαργοί, οι κακαρέλοι, οι σάλπες, οι τσιπούρες, οι μουρμούρες και οι προάγγελοι του καλοκαιριού τα μελανούρια κολυμπάνε ακόμα. Παρέα με πολυάριθμα κοπάδια σαρδέλας και αθερίνας τις τελευταίες μέρες. Όταν εμφανιστούν και οι ζαργάνες με τα μικρά μαγιάτικα, τα μανάλια, το καλοκαίρι θα είναι στο αποκορύφωμά του πια. Είναι κι αυτό μια παρηγοριά.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-britain-furlough/uk-to-require-employers-to-pay-20-30-of-furloughed-wage-cost-the-times-idUSKBN22Z0B5?il=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/5/20 17:49

    Αλαισκας ένα τεράστιο μηδενικοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/5/20 08:50

    Yπηρεσίες του ΟΗΕ και η Συμμαχία Εμβολιασμού GAVI ανέφεραν ότι 80 εκατομμύρια παιδιά σε 68 χώρες κινδυνεύουν από διφθερίτιδα, ιλαρά και πολιομυελίτιδα επειδή η παρασκευή και η χορήγηση εμβολίων ρουτίνας για αυτές τις ασθένειες δεν έγιναν εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις, των καθυστερήσεων στις παραδόσεις και τον φόβο των γονιών να βγουν από το σπίτι, λόγω του κορωνοϊού. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, ανάλογα θα είναι τα προβλήματα και με τη χορήγηση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, που για να παρασκευαστεί γίνονται 100 διαφορετικές προσπάθειες ανά τον κόσμο. "Αν αμελήσουμε τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις υποδομές ανοσοποίησης, χάρη στις οποίες όλα αυτά τα προγράμματα τρέχουν, τότε δεν θα μπορέσουμε να διαθέσουμε και το εμβόλιο για την Covid 19, που είναι και η πιο ασφαλής επιλογή για να νικήσουμε αυτή την πανδημία" ανέφερε ο εκτελεστικές διευθυντής της GAVI Seth Berkley σε συνέντευξη τύπου του ΠΟΥ.

    Η GAVI αναζητά 7,4 δισ. δολ. για να εμβολιάσει 300 εκ. παιδιά μεταξύ 2021 και 2025. Τα εύθραυστα συστήματα υγείας δέχονται την ίδια στιγμή μεγάλη πίεση από την Covid 19, με τα κρούσματα στην Αφρική να αυξάνονται και τη Βραζιλία ειδικά, αλλά όλη τη Νότια Αμερική γενικότερα να έχουν γίνει πλέον το επίκεντρο του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Mike Ryan από τον ΠΟΥ. O Ryan ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση της Βραζιλίας έδωσε έγκριση για να χρησιμοποιείται το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη για την ελονοσία και για την Covid 19, κάτι που είναι αντίθετο με τις οδηγίες του ΠΟΥ, ο οποίος περιμένει πρώτα να ολοκληρωθούν οι κλινικές μελέτες για το συγκεκριμένο φάρμακο που έχει αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης καρδιακών επεισοδίων. Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus δεν ανταποκρίθηκε, εξάλλου, άμεσα στο αίτημα των ΗΠΑ να αρχίσει έρευνα για την πηγή προέλευσης του κορωνοϊού, ούτε για τις ενέργειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.Ο Αμερικάνος πρόεδρος Donald Trump απειλεί με οριστική απόσυρση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ, του οποίου είναι ένας από τους δριμύτερους επικριτές.

    Καλά, ο Trump έχει ήδη αποσύρει τις ΗΠΑ από τις συμφωνίες του Παρισιού για το Κλίμα και για της Βιέννης για τα πυρηνικά του Ιράν, αλλά και από μισή ντουζίνα εμπορικές συμφωνίες, οπότε κάθε άλλο παρά έκπληξη θα αποτελέσει να την κάνει και από τον ΠΟΥ. Αλήθεια, ο ΠΟΥ τι λέει που έχουν σταματήσει οι εμβολιασμοί για ασθένειες όπως η διφθερίτιδα, η ιλαρά και η πολιομυελίτιδα, εξαιτίας της απαράδεκτης και μεσαιωνικής καραντίνας; Και ο εμβολιασμός είχε εξαλείψει ουσιαστικά τις παραπάνω ασθένειες. Αντίθετα το εμβόλιο για τη γρίπη είναι από 60%-70% - μερικές φορές και 40% - αποτελεσματικό και πιθανόν ανάλογη επιτυχία θα έχει και αυτό για τον κορωνοϊό, αν παρασκευαστεί. Πιο λογικό είναι να δώσει τη λύση ο ίδιος ο ιός, με το να γίνει λιγότερο επιθετικός από ό,τι τώρα στο άμεσο μέλλον και να προσαρμοστεί καλύτερα στον άνθρωπο. Άλλωστε, ο στόχος του κορωνοϊού και κάθε ιού είναι να επιβιώσει μέσω της μετάδοσης του από τον έναν ξενιστή στον άλλον και όχι να σκοτώσει, κάτι που συμβαίνει όταν βρίσκει αδύναμους οργανισμούς. Αυτό έχει δείξει τουλάχιστον η πορεία της γρίπης την τελευταία δεκαετία και φαίνεται ότι και του κορωνοϊού θα είναι ανάλογη.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-who-immunisation/disruption-to-global-immunization-system-could-delay-covid-19-vaccinations-idUSKBN22Y25S?il=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/5/20 17:46

    ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μαζί στον εποικισμό της Ελλάδας, μαζί και στα... λεφτά του Σόρος - Στην ΜΚΟ του Σόρος (του Ζαββού και της εξαδέλφης Μητσοτάκη) ενοικιάζει τα σπίτια του ο Παπαδημούλης!

    Στο ελληνικό παράρτημα της ΜΚΟ Solidarity Now, γενική διευθύντρια είναι η εξαδέλφη του... Μητσοτάκη και αυτοί ενοικιάζουν για λογαριασμό "προσφύγων" τα σπίτια του... λαϊκού αγωνιστή Παπαδημούλη!

    ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ... ίδιος ο ΒΟΘΡΟΣ του πολυπολιτισμού! Διαβάστε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Newsbreak.gr:

    "Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μεγάλη συζήτηση για την νόμιμη μεν, όχι ηθική δε ενέργεια του ευρωβουλευτή του ΣυΡιζΑ Δημήτρη Παπαδημούλη να αγοράσει ακίνητα και να τα μισθώνει σε ΜΚΟ. Το θέμα όμως αποκτά μεγάλες διαστάσεις και εξελίσσεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα ότι ο κύριος πελάτης ως μισθωτής του κυρίου Παπαδημούλη, ήταν η διαβόητη ΜΚΟ του Σόρος, Solidarity Now.

    Το στενό πολιτικό και συγγενικό περιβάλλον του πρωθυπουργού πίσω από την ΜΚΟ που μισθώνει τα ακίνητα Παπαδημούλη!

    Το ελληνικό τμήμα της εν λόγω ΜΚΟ, ελέγχεται κυριολεκτικά από τον στενό κύκλο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για του λόγου το ασφαλές, ως πρόεδρος εμφανίζεται ο κύριος Στέλιος Ζαββός, αδερφός του νυν υφυπουργού Οικονομικών του Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Γιώργου Ζαββού!

    Η γενική διευθύντρια δε της ΜΚΟ, είναι η κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη, εξαδέλφη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

    Εφόσον λοιπόν η αποκάλυψη της κυριακάτικης εφημερίδας ισχύει, έχουμε το πρωτοφανές γεγονός, ένας ευρωβουλευτής προερχόμενος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λαμβάνει χρήματα από ΜΚΟ που ελέγχεται από πρόσωπα του στενού και ευρύτερου περιβάλλοντος του πρωθυπουργού.

    Μπορεί η όλη πραγμάτευση να μην συνιστά ποινικό ζήτημα, δημιουργεί όμως ένα μείζον πολιτικό ζήτημα το οποίο εντείνεται και λόγω της φύσης της συγκεκριμένης συνεργασίας. Που έχει να κάνει με το εθνικά ευαίσθητο θέμα του προσφυγικού και της παράνομης μετανάστευσης. Ενώ συνιστά πλέον θέμα εθνικής ασφάλειας, υπάρχουν πρόσωπα επιφορτισμένα με την ευθύνη προστασίας των εθνικών συμφερόντων, τα οποία βιοπορίζονται ένθεν κακείθεν από αυτό, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης."

    Μετά τα παραπάνω, όσοι εξαπατήθηκαν από την Νέα Δημοκρατία για τις δήθεν σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν ελεύθερα να... αυτομαστιγωθούν! Η Νέα Δημοκρατία έχει αναλάβει από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ την αντικατάσταση του πληθυσμού της Ελλάδας. Δεν είναι υπερβολή, είναι η πραγματικότητα την οποία έχει ομολογήσει ο ίδιος ο "αντι-νατιβιστής" πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/5/20 15:53

    Τα απομνημονεύματά της θα εκδώσει, εξάλλου, η 106χρονη που επιβίωσε και από τον κορωνοϊό και από την ισπανική γρίπη το 1918, όπως αποκαλύπτει το Skynews. H Freda Hodgson είχε στα τέλη Απριλίου πυρετό, μόλυνση στο στήθος και πόνους σε όλο το κορμί της, δηλαδή, πιθανότατα κορωνοϊό. "Πονούσα στα γόνατα, στην πλάτη, δεν μπορούσα να σηκώσω τον λαιμό μου, δεν μπορούσα να σηκωθώ η ίδια, δεν ήθελα να κάνω τίποτα" περιγράφει η γυναίκα την κατάστασή της. Η οικογένειά της ανησυχούσε, επειδή η 106χρονη ζούσε σε ένα απομονωμένο γηροκομείο στο Surrey και δεν μπορούσε να την επισκεφτεί κανείς. Αλλά τελικά η σούπερ γιαγιά έγινε καλά.

    Πλέον πίνει το αγαπημένο της μπράντι με τζίντζερ και ανυπομονεί να δει την αγαπημένη της εγγονή. Για την ώρα κάνει βιντεοκλήσεις που της αρέσουν πολύ, καθώς μένει στον οίκο ευγηρίας για ηλικιωμένους με χαμηλά εισοδήματα που υπάρχει στο Surrey από το 1917. Άλλοι πέντε τρόφιμοι κατάφεραν επίσης να αναρρώσουν από την Covid 19, αλλά δεν ήταν εύκολο. Όπως εξηγεί η εκτελεστική διευθύντρια του γηροκομείου Rachel Hill "τις πρώτες μέρες οι πληροφορίες ήταν αρκετά αντιφατικές όσον αφορά τον προστατευτικό εξοπλισμό, καθώς οι πολιτικές άλλαζαν από τη μία μέρα στην άλλη και δεν είχαμε και πολλά χρήματα". "Αναγκαστήκαμε να υπερβούμε τον προϋπολογισμό μας για να αγοράσουμε προστατευτικό εξοπλισμό, αλλά χάσαμε χρήματα από εκδηλώσεις που γίνονται δωρεές και αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού και από εγκαταστάσεις που παλιότερα νοικιάζαμε" συμπληρώνει η ίδια.

    Η Freda έζησε μία ωραία ζωή, γεννημένη το 1913 και κόρη ενός βαρώνου μεγάλωσε σε κάστρο. Έκανε τέσσερα παιδιά τα οποία μεγάλωσε εκεί που είναι σήμερα η Ζιμπάμπουε - όταν η χώρα ονομαζόταν Ροδεσία - από όπου αποχώρησε με μόνο μία στερλίνα στην τσέπη της. Μεγάλωσε τα παιδιά της με όλες τις ανέσεις, αλλά δυστυχώς μόνο ένα ζει σήμερα. Η Freda έχει μαγειρέψει ακόμα και για τη βασίλισσα της Αγγλίας. "Δεν είναι συνηθισμένα γεύματα", δηλώνει, καθώς "έπρεπε να τοποθετήσεις δύο μπριζόλες αρνιού απέναντι σε άλλα κρέατα και σωρούς από διαφορετικά λαχανικά, όπως λαχανάκια Βρυξελλών και μπιζέλια".

    Κοιτάζοντας την περιποιημένη και καλοντυμένη κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Freda είναι 106 ετών. Επιβίωσε από δύο παγκόσμιους πολέμους, έναν εμφύλιο, μία χρεοκοπία, την ισπανική γρίπη και τώρα την Covid 19. H εγγονή της Natasha Hyde-Smith είναι περήφανη για τη γιαγιά της. "Πέρασε πολλά και πολλές λυπηρές καταστάσεις, αλλά την έκαναν αυτό που είναι, μία πολύ δυνατή, αποφασιστική και στωική γυναίκα που έχει και την αίσθηση του χιούμορ" λέει η εγγονή της. "Οταν η γιαγιά μεγάλωνε νομίζω ότι δεν πήρε αγάπη, εξαιτίας όσων πέρασε η γενιά της και γι αυτό έκανε και τέσσερα παιδιά, για να της φέρουν αγάπη στη ζωή της" εξηγεί η Natasha. H Freda επιμένει ότι ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στη ζωή της. Μάλιστα, εκδόθηκε ένα βιβλίο της από την Penguin, στο οποίο περιγράφει εμπειρίες από τον ένα και πλέον αιώνα της ζωής της.
    https://news.sky.com/story/coronavirus-next-chapter-of-life-for-106-year-old-who-survived-covid-19-and-spanish-flu-11993653

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/6/20 23:44

    το ουράνιο τόξο δεν βγαίνει εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/6/20 23:54

    το πήραμε αυτό; μπράβο, τις καλές
    ευχές τις απορριψαμε...
    δλδ να περάσεις τα 100 να γράψεις
    τις εμπειρίες σου ως Δήμαρχος, γιατί
    σαν κ εσένα άλλος κανείς,
    σκεψου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.