16 Μαΐ 2020
7 σχόλια:
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.
Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).
Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.
Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Σαλαμίνα 2020. Δημαρχος με εισοδημα μεικτό 7000.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή έβγαζε ως ελευθερος επαγγελματιας 400 ευρω καθαρά να ταισει τα παιδια του!
Και αυτον τον αποτυχημενο τον καναμε Δημαρχο!
Ευγε λαε.
ΠΟΝΆΣ,ΠΟΛΥ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΄΄ΑΓΓΟΥΡΙ΄΄. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΙ ΛΕΣ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ...ΑΡΑΠΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ; ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΧΩΡΑ, Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
ΔιαγραφήΜου βγαζετε μοστρα χλεχλεδες για 2 πλακες που ειχαν μεινει απο τον Κορρο και για τα σοβαρα θεματα κανετε τισ παπιες. Αχρηστοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://salamina-press.blogspot.com/2020/05/blog-post_1.html
Στην Ιταλία θα ανοίξουν τα εστιατόρια και τα καφέ μπαρ την επόμενη εβδομάδα και θα επιτραπούν τα ταξίδια μέσα και έξω από τη χώρα στις 3 Ιουνίου, σε μία περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως αναφέρει το Skynews. Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte ξεκαθάρισε ότι οι πολίτες από χώρες της ΕΕ δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα ερχόμενοι στην Ιταλία, ενώ άφησε στη διακριτική ευχέρεια της Λομβαρδίας αν θα ανοίξει τα σύνορά της στους ξένους, όπως η υπόλοιπη χώρα, με την κυβέρνηση να είναι πάντα έτοιμη να παρέμβει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Ιταλία, η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επέβαλε αυστηρή καραντίνα από τις αρχές Μαρτίου, καθώς βίωσε και το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα της επιδημίας, αμέσως μετά την Κίνα, είναι προφανές ότι προσπαθεί πλέον να σώσει την τουριστική σεζόν (Πλάκα θα 'χει να μας προλάβουν οι Ιταλοί, αφού έχουμε ακόμα απαγορευτικό και για τους Έλληνες στα νησιά). Στις 4 Μάη έγινε η πρώτη άρση μέτρων και επιτράπηκε σε εργοστάσια και πάρκα να ανοίξουν, καθώς μειώνονταν οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων. Τη Δευτέρα 18/5 θα ανοίξουν και κομμωτήρια, καφέ μπαρ και εστιατόρια, εφόσον μπορούν να εγγυηθούν την τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης. Η κυβέρνηση υποχρεώνει, όμως, τους επιχειρηματίες να κρατούν τα αρχεία των πελατών τους για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και να έχουν ηλεκτρονικά μενού, τα οποία θα διαβάζουν οι πελάτες από τα τηλέφωνά τους.
Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων διαμαρτύρονται, όμως, για τους νέους κανόνες, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ξεκάθαροι και θα πλήξουν όλο τον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών και των παραγωγών τροφίμων που επίσης υποφέρουν. Έκαναν επίσης και διαδήλωση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου με ένα πανό να γράφει "δεν θα ανοίξω σήμερα για να κλείσω αύριο". Από τη Δευτέρα 18/5 θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εντός της περιφέρειας κατοικίας και από τις 3 Ιουνίου και τα ταξίδια στο εξωτερικό κάτι που θα είναι ορόσημο για την ανάκαμψη της χώρας, με την κυβέρνηση να ελπίζει να διασώσει, την επερχόμενη τουριστική σεζόν, καθώς οι Ιταλοί συνηθίζουν να δραπετεύουν από τις πόλεις για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Η άρση αυτής της απαγόρευσης θα γίνει, πάντως, μία μέρα μετά την εθνική εορτή της Δημοκρατίας για να αποφευχθεί μία μαζική έξοδος ολόκληρο το τριήμερο. Επίσης, το διάταγμα της κυβέρνησης προβλέπει ότι οι υγειονομικές αρχές θα είναι σε επιφυλακή και όπως λέει και ένας έμπορος ρούχων στην κεντρική Ρώμη, "υπάρχει μία αβεβαιότητα που κυριαρχεί".
https://news.sky.com/story/coronavirus-italy-to-lift-travel-restrictions-on-3-june-as-lockdown-is-eased-11989275
Η Ελλάδα προσπαθεί να βρει την ιδανική ισορροπία μεταξύ της προστασίας από τον κορωνοϊό και της αναζωογόνησης του τουρισμού, από τον οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, όπως μεταδίδει το Reuters. Έτσι, πάνω από 500 (οργανωμένες) παραλίες άνοιξαν αυτό το Σαββατοκύριακο (16-17/5) και για πολλούς ανθρώπους η πρώτη τους εισβολή σε έναν μεγάλο δημόσιο χώρο, μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, συνέπεσε με τον πρώτο καύσωνα του έτους.
ΑπάντησηΔιαγραφή(Mε 41,8 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία το Σάββατο 16/5 στο χωριό Πλώρα Ηρακλείου έσπασε για δεύτερη σερί μέρα το ρεκόρ για τον Μάιο. Αφού την Παρασκευή 15/5 η Σπάρτη με 40,7 και η Κωπαϊδα με 40,6 βαθμούς είχαν καταρρίψει το ρεκόρ που κρατούσε από τις 13/5/2017 το Άργος με 40,2 βαθμούς. Και την Κυριακή 17/5 τα χωριά Μοίρες και Γόρτυνα Ηρακλείου και Αρφαρά Μεσσηνίας έφτασαν τους 41 βαθμούς κατά τις 12 το μεσημέρι.
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι λουόμενοι θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και συγκεκριμένα δεν επιτρέπονται επίσης πάνω από 40 άτομα σε κάθε 1.000 τετραγωνικά μέτρα της παραλίας, οι ομπρέλες θα πρέπει να απέχουν τέσσερα μέτρα η μία από την άλλη και τα σκέπαστρα τους ένα μέτρο. Στον Άλιμο, ο κόσμος σχημάτιζε ουρά από νωρίς το πρωί για μία θέση στον... ήλιο. "Είναι το καλύτερο για εμάς τους ηλικιωμένους να χαλαρώσουμε μετά από τόσο καιρό που μας είχαν κλειδωμένους μέσα" ανέφερε ένας 70χρονος, που παρομοίασε τα μέσα κοινωνικής απόστασης με "πιστόλι στον κρόταφο".
(Όπως τα λέει ο κύριος είναι, διότι την Κυριακή θέση έβρισκες μόνο καμιά 25αριά μέτρα μακριά από την ακροθαλασσιά. Και έκανα και τριπλές διαδρομές για να βγάλω και δύο μέλισσες από τα θολά με τον νοτιά νερά).
Σε γειτονική παραλία από τα μεγάφωνα καλούσαν τον κόσμο να κρατάει τις αποστάσεις. Η Ελλάδα άρχισε να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα από τις 4 Μάη, καθώς εξαρτάται εν πολλοίς από τον τουρισμό, που συνεισφέρει το 1/5 του εθνικού της εισοδήματος (ΑΕΠ). Μετά τις παραλίες, σειρά θα πάρουν οι εκκλησίες, όπου θα τελούνται λειτουργίες με κόσμο από την Κυριακή 17/5, ενώ αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένης και της Ακρόπολης ανοίγουν από τη Δευτέρα 18/5 και την ίδια μέρα επιτρέπεται η μετάβαση στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη.
Τα ταξίδια στα υπόλοιπα νησιά θα επιτραπούν στις 25 Μάη. Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό ελπίζουν να υποδεχτούν κόσμο από το εξωτερικό τον Ιούλιο του 2020. Ωστόσο, η καραντίνα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο και η διακοπή των πτήσεων θα έχουν μία βαθιά επίπτωση στη χώρα, που επί δέκα χρόνια βίωνε οικονομική κρίση και λιτότητα. Οι αρχές περιμένουν ύφεση μεταξύ 5% και 10% για το 2020, πριν έρθει η ανάκαμψη το 2021.
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-greece-beaches/greeks-return-to-beaches-in-heatwave-but-keep-their-umbrellas-apart-idUSKBN22S0CY?il=0
Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020
ΑπάντησηΔιαγραφήΕισόδημα 302.000 ευρώ για τον Μαρκόπουλο της ΝΔ με... 225.000 ευρώ δωρεές!
Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν από το πόθεν έσχες του βουλευτή Β' Πειραιά της ΝΔ και δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρκόπουλου.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το documentonews.gr:
Ρε δήμαρχε με 7.000 τον χρόνο πως έχεις 2 αυτοκίνητα οικογένεια ακίνητα δάνεια που ξεπερνάνε της 200.000 ευρώ πως τα έβγαζες πέρα ευτυχώς που βγήκες να σωθείς γιατί δική από ότι φενετε δεν είχες πάρεις ποτέ
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020
Πόθεν έσχες: Δείτε την περιουσιακή κατάσταση του Γ. Παναγόπουλου
Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν οι δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης του έτους 2019 (χρήση 2018) για βουλευτές, υπουργούς και αιρετούς.
Ο καλοκαιρινός καιρός κάνει όλο και περισσότερο κόσμο να βγει από την καραντίνα, καθώς και στα επίκεντρα του κορωνοϊού, από τη Νέα Υόρκη ως την Ιταλία και την Ισπανία γίνεται σταδιακά άρση των περιορισμών που κράτησαν για μήνες εκατομμύρια στα σπίτια τους, όπως παρατηρεί το Reuters. Οι άνθρωποι ξεχύνονται στις παραλίες, τα πάρκα και τους δρόμους, εν μέσω καύσωνα στη νότια Ευρώπη και εαρινών θερμοκρασιών στις ΗΠΑ, που κάνουν τους Αμερικάνους να κρύψουν πια τα χειμωνιάτικα παλτά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι Έλληνες πλημμύρισαν το Σαββατοκύριακο τις παραλίες. Με τις θερμοκρασίες στους 34-35 βαθμούς στα παράκτια - διότι τοπικά στα ηπειρωτικά άγγιξαν και τους 42 - έστησαν τις ομπρέλες σε απόσταση τεσσάρων μέτρων και τα σκέπαστρα τους στο ένα μέτρο, καθώς η χώρα προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην προστασία από την Covid 19 και την αναζωογόνηση του τουρισμού. Άσπροι κύκλοι σχεδιάστηκαν και στο πάρκο του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη για να κρατούν αποστάσεις όσοι πήγαν για πικ νικ ή ηλιοθεραπεί.
Στο Παρίσι, στο δάσος της Βουλώνης η εκπαιδευόμενη επαγγελματίας υγείας Anne Chardon κρατώντας αντισηπτικό και φορώντας μάσκα δηλώνει παρόλα αυτά ότι νιώθει για πρώτη φορά μία αίσθηση ελευθερίας μετά από βδομάδες καραντίνας. "Αισθάνομαι σαν την Ωραία Κοιμωμένη, που ήταν μέσα στο κάστρο ακίνητη και παγωμένη και ξαφνικά φως πλημμυρίζει το σκοτεινό δωμάτιο, έτσι κι εμείς βιώνουμε ξανά τις μικρές χαρές της καθημερινότητας". Στη Γαλλική Ριβιέρα πολλοί πήγαν στη θάλασσα φορώντας μάσκες, καθώς επιτρέπεται το ψάρεμα και το σέρφινγκ, αλλά όχι η ηλιοθεραπεία. Πολλοί οι λουόμενοι και στο Τελ Αβίβ, βούτηξαν στα νερά της Μεσογείου για να ανακουφιστούν από τον καύσωνα. "Ελπίζουμε ότι το ζεστό νερό θα διώξει τον κορωνοϊό" είπε μία γυναίκα στη Νεκρά Θάλασσα, ενώ ένας ναυαγοσώστης προσπαθούσε να ψήσει ένα αυγό πάνω από την καυτή άμμο.
Στην Τυνησία που δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα του ιού εδώ και τέσσερις μέρες, ο κόσμος πλημμύρισε τους δρόμους, χωρίς να κρατάει ιδιαίτερα τις αποστάσεις, καθώς τα μαγαζιά άρχισαν και έρχεται και η κορύφωση του ραμαζανιού. "Έμεινα δύο μήνες σπίτι και σχεδόν τρελάθηκα" ανέφερε μία Τυνήσια που δεν περίμενε να δει τόσο κόσμο. Σε πολιτείες των ΗΠΑ (Μίτσιγκαν, Ουισκόνσιν, Πενσυλβάνια) βγήκαν ακόμα και με τα όπλα στους ώμους. Στη Γερμανία χιλιάδες διαδήλωσαν κατά των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, ενώ στην Πολωνία η αστυνομία διέλυσε με χημικά το πλήθος στην πρωτεύουσα Βαρσοβία.
Στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου συνελήφθησαν 19 άτομα, επειδή εσκεμμένα δεν κρατούσαν τις αποστάσεις, ενώ ο Boris Johnson ανακοίνωσε χαλάρωση της καραντίνας. Στο πάρκο του Γκρίνουιτς όλα ήταν πιο ήρεμα με παιδιά να σκαρφαλώνουν στα δέντρα, να παίζουν μπάλα και φρίσμπι. Μία γυναίκα που πουλούσε παγωτά λίγο πιο πέρα, ήταν στενοχωρημένη, πάντως, για την υποτονική κίνηση, καθώς είχε 3-4 πελάτες κάθε μία ώρα, κυρίως επειδή με την κοινωνική απόσταση, ο κόσμος δεν θέλει να περιμένει σε ουρές.
Στην Αυστραλία, ξενοδοχεία, κλαμπ, καφέ και εστιατόρια άνοιξαν ξανά, προσφέροντας στους θαμώνες μπύρες και φαγητά. Επιτρέπεται επίσης το πικ νικ στα πάρκα και τα σπορ που δεν προϋποθέτουν σωματική επαφή, ενώ στις παραλίες που μέχρι πρότινος μπορούσε κανείς μόνο να κολυμπήσει και να κάνει σέρφινγκ, πλέον μπορεί να παίξει και μπιτς βόλεϊ. Και εκεί ο κόσμος κρατάει, πάντως, τις αποστάσεις, με τους ειδικούς να ανησυχούν για ένα δεύτερο κύμα λόγω της επιστροφής στην εργασία και της κοινωνικοποίησης.
Υπάρχουν, ωστόσο, και γιατροί - να προσθέσω - που υποστηρίζουν ότι ο εγκλεισμός και η υπερβολική απολύμανση μπορεί να φέρουν τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Διότι ζώντας σαν αποστειρωμένοι, αποδυναμώνουμε το ανοσοποιητικό μας και γινόμαστε πιο ευάλωτοι σε ασθένειες. Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι. Επίσης, παραφράζοντας και τον Αβραάμ Λίνκολν: Μπορείς να κλείσεις σπίτι πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά κανέναν για πάντα.
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus/beaches-parks-busy-as-europe-heat-wave-and-u-s-spring-test-new-coronavirus-rules-idUSKBN22T0OA