Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

19 Μαΐ 2020

Αυτούς τους δημάρχους χρειαζόμαστε


Άρθρο Αλέξανδρου Κριτσίκη
 Σε πρόσφατα δημοσιεύματα διεθνή μέσα ενημέρωσης προβάλουν την οργανωμένη παραλία του Αλίμου «Ακτή του Ηλίου» εξ’ αφορμής της θετικής απόφασης της κυβέρνησης να ανοίξει τις οργανωμένες παραλίες, προκειμένου να σηματοδοτήσει το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου. Πέρα από το ότι αντιμετωπίσαμε επιτυχώς τον κορωνοιό πρέπει να δούμε και την επόμενη μέρα. Γιατί μπορεί η κρίση να πέρασε, ευτυχώς είμαστε ως επί το πλείστον ζωντανοί, αλλά οφείλουμε να κοιτάξουμε και την επόμενη μέρα, ιδίως στον οικονομικό τομέα.
        Δεν θα σταθώ όμως στο παρόν τόσο στην επόμενη μέρα και στο ποιο οικονομικό πλάνο πρέπει να ληφθεί από πλευράς κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσο στον Δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη Ανδρέα και την οργανωμένη παραλία «Ακτή του Ηλίου». 

Δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο το γεγονός, ότι διεθνή μέσα ενημέρωσης παγκόσμιας εμβέλειας προβάλουν την οργανωμένη παραλία «Ακτή του Ηλίου», η  σχετική Άδεια Λειτουργίας της χορηγείται διοικητικά από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου. Να σημειωθεί δε σύμφωνα με δημοσιεύματα ότι ο Δήμος Αλίμου έχει ζητήσει να περιέλθει στο Δήμο Αλίμου η συνολική διοίκηση και διαχείριση όλου του παραλιακού του μετώπου, καθόσον ισχυρίζεται, πως έχει διαχρονικά αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί, να φροντίζει και να αναδεικνύει την παραλία του πολύ καλύτερα από το Κράτος.
Με αυτά και με τα άλλα ο δήμαρχος Αλίμου έχει καταφέρει μέσω αυτής της οργανωμένης παραλίας της οποίας, παρόλο που δεν έχει τη συνολική διαχείριση να προβάλει τουριστικά τον δήμο Αλίμου στα πέρατα της οικουμένης. Ποια φυσικά τα οφέλη από αυτήν την προβολή; Τεράστια. Πέραν ότι ο Άλιμος γίνεται σημείο τουριστικού προορισμού για τους τουρίστες που κατακλύζουν την Αττική τα οφέλη για τον Δήμο είναι τεράστια καθώς αυξάνονται τα έσοδα για τις οικονομικές υπηρεσίες αυτού. Οι τουρίστες που θα κατακλύσουν τον Άλιμο θα αφήσουν χρήματα στο κράτος, αλλά και στον Δήμο καθώς έχει ποσοστό στην διαχείριση της παραλίας μαζί με την κρατική εταιρεία ΕΤΑΔ ΑΕ, αλλά και η παραλία αυτή ενδεχομένως σταθεί αφορμή για τον τουρίστα να επισκεφτεί την υπόλοιπη πόλη, να ψωνίσει ή να φάει στα τοπικά μαγαζιά και έτσι να αυξηθούν τα έσοδα και για τους δημότες. Είναι αλήθεια ότι όπου αναπτύχθηκε τουρισμός τα οφέλη ήταν πολλαπλά τόσο για τον δήμο όσο και για τους δημότες της περιοχής. Φαίνεται ότι ο Ανδρέας Κονδύλης τα έχει καταφέρει και με το παραπάνω. Μετέτρεψε έναν ηπειρωτικό δήμο στην κυριολεξία σε νησί εντός της Αττικής. Αν  συνυπολογίσει κανείς, ότι κρατά την πόλη από άκρη σε άκρη πεντακάθαρη, τα γήπεδα και τις παιδικές χαρές να λειτουργούν υπό την εποπτεία του στην υπηρεσία των πολιτών τότε μαζί με το επίτευγμα του να μετατρέψει τον δήμο σε πόλο τουριστικού προορισμού τότε του αξίζουν συγχαρητήρια.
        Η τοπική αυτοδιοίκηση σύμφωνα με το θεσμικό ισχύον πλαίσιο διαδραματίζει σοβαρό ρόλο πέραν του κράτους στην τοπική ανάπτυξη και συνοχή ενός τόπου. Ο εκάστοτε δήμαρχος είναι κατά κάποιο τρόπο ο τοπικος άρχοντας. Τέτοιους τοπικούς άρχοντες θέλουμε. Που να ξέρουν να κάνουν με όρεξη καλά τη δουλειά τους και να απορρέουν οφέλη τόσο για τον δήμο όσο και τους δημότες. Έχουμε άλλους τέτοιους δημάρχους ιδίως στην Αττική;
Κριτσίκης Αλέξανδρος

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/5/20 09:37

    Zοφερά είναι τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας που προειδοποιεί ότι ως και 60 εκ. άνθρωποι θα βιώσουν ακραία φτώχεια, εξαιτίας του τρόπου αντιμετώπισης της πανδημίας με καραντίνα, όπως μεταδίδει το BBC. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας David Malpass περιμένει επίσης ύφεση 5% σε όλο τον κόσμο, όπου εκατομμύρια έχουν ήδη χάσει τις δουλειές τους, ενώ όταν λέει ότι 60 εκ. άνθρωποι θα οδηγηθούν σε ακραία φτώχεια εννοεί ότι θα ζουν με λιγότερο από 1,90 δολάρια τη μέρα.

    Η Παγκόσμια Τράπεζα προσφέρει 160 δισ. δολ. (δωρεές και χαμηλότοκα δάνεια) σε 100 φτωχές χώρες, όπου κατοικεί το 70% του πληθυσμού της γης, για να αντιμετωπίσουν την κρίση. Ούτε αυτά είναι, όμως, αρκετά σύμφωνα με τον Malpass, ο οποίος εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι εμπορικές τράπεζες δεν έχουν βοηθήσει την κατάσταση. Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ επεξεργάζονται ένα κοινό πρότζεκτ για ελάφρυνση του χρέους των φτωχών χωρών, αλλά και των πληρωμών δανείων που έχουν να κάνουν αυτές προς τις πλούσιες χώρες των G20 μέχρι το τέλος του 2020. Ότι η πανδημία χτύπησε καμπανάκι για την ανάγκη μετάβασης σε μία πιο δίκαιη κοινωνία, ανέφερε από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της JP Morgan, Jamie Dimon, καλώντας για το χτίσιμο από την αρχή μίας οικονομίας που θα δίνει ευκαιρίες και σε όσους βρίσκονται στο περιθώριο.
    https://www.bbc.com/news/business-52733706

    Φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, διότι η φτώχεια δεν απειλεί την ελίτ. Άλλωστε, και ο λόγος για τα δρακόντεια μέτρα για τον κορωνοϊό είναι ότι η ελίτ φοβήθηκε. Μην κολλήσει. Κι ας είναι η θνητότητα - και όχι η θνησιμότητα, που σημαίνει θάνατοι από κάθε αιτία - του ιού μικρότερη από 1%, σύμφωνα με τους ειδικούς. Κι ας περνάει το 85% με 90% ήπια την Covid 19, σύμφωνα πάλι με τους ειδικούς. H ελίτ φοβήθηκε και επέβαλε καραντίνα σε όλους. Φοβήθηκε αυτό το κάτω από 1%, ποσοστό που μειώνεται ακόμα περισσότερο, όσο μειώνεται και η ηλικία και στους νεότερους των 30-35 ετών υποχωρεί και κάτω από το 0,1%. Σύμφωνα επίσης πάντα με τους ειδικούς οι θάνατοι τόσο από τη γρίπη, όσο και από τον κορωνοϊό είναι υπερτιμημένοι (δηλαδή άλλη ήταν η βασική αιτία που επέφερε το μοιραίο).

    Και δεν είναι μόνο αυτό. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσοκομεία της Νέας Υόρκης έπαιρναν 13 χιλ. δολ. για κάθε θάνατο από κορωνοϊό που δήλωναν και 39 χιλ. δολ. για κάθε ασθενή που έβαζαν στον αναπνευστήρα. Τα χειρότερα ακούγονται επίσης για τον δόκτορα Φάουτσι, τον επικεφαλής της αντιμετώπισης της πανδημίας στις ΗΠΑ. Κι αν αυτά τα λένε άνθρωποι που πιθανόν να είναι σε κόντρα μαζί του, ακόμα και ανεξάρτητες πηγές έχουν επισημάνει την τουλάχιστον αμφιλεγόμενη στάση του στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με τη μάστιγα τότε του ΑΙDS. Το γεγονός ότι είναι επί 36 χρόνια στο ίδιο υψηλόβαθμο πόστο δείχνει επίσης πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/5/20 16:55

      Αυτή που έχει σούρει τα εξ αμάξης στον δόκτορα Φάουτσι είναι η δόκτωρ Τζούντι Μάικοβιτς. Και η ίδια, πάντως, έχει κατηγορηθεί ως συνωμοσιολόγος και ότι εφαρμόζει αμφιλεγόμενες πρακτικές για τις μελέτες της, κάτι που είχε ως συνέπεια να φυλακιστεί και για λίγο. Ποιος μπορεί, όμως, να διαφωνήσει με αυτό που λέει η Μάικοβιτς ότι ο εγκλεισμός αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας, ενώ η έκθεση στον ήλιο που μας χαρίζει βιταμίνη D, η βιταμίνη C επίσης, αλλά και το να αγγίζουμε άλλους ανθρώπους το ενισχύουν; Οι άνθρωποι βιάσαμε δυστυχώς τη φύση μας. Φτιαχτήκαμε για να περπατάμε και καταλήξαμε καθιστοί σε μία καρέκλα, είτε αυτή είναι του γραφείου, του αυτοκινήτου, της καφετέριας του εστιατορίου. Ακόμα κι αν δεν έχει αποδειχτεί, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει κάνει πολύ πιο ασθενικούς. Φαίνεται, άλλωστε, από το πόση ευεξία νιώθεις μετά από έναν περίπατο στην εξοχή, μετά από μια βουτιά στη θάλασσα, ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο από την ακτή.

      Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάντως, δεν ατενίζουν το μέλλον και με τόση αισιοδοξία, καθώς αυξήθηκαν κατά 856.500 οι Βρετανοί που αιτήθηκαν παροχές ανεργίας τον Απρίλιο του 2020 και συνολικά ανέρχονται σε 2,1 εκατομμύρια, κάτι που είχε να συμβεί από το 1996, όπως αποκαλύπτει το Skynews. Τα παραπάνω στοιχεία έκαναν τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Rishi Sunak να παραδεχτεί ότι "θα έχουμε μία ύφεση άνευ προηγουμένου και δεν θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε όλες τις θέσεις εργασίας". Το υπουργείο Οικονομικών έχει επιδοτήσει ήδη κατά 80% τους μισθούς 8 εκ. εργαζόμενων που έμειναν προσωρινά άνεργοι λόγω της καραντίνας με συνολικό κόστος 11 δισ. στερλινών, το οποίο αναμένεται να εκτοξευτεί στα 50 δισ. στερλίνες. Ο στόχος είναι οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την καραντίνα, να μην απολύσουν υπαλλήλους και για αυτό έλαβαν επιπλέον 22 δισ. στερλίνες. Για τους τρεις πρώτους μήνες του 2020, εξάλλου, τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας έδειξαν ότι η αύξηση των ανέργων ήταν μεταξύ 50 χιλιάδων και 1,35 εκατομμυρίων. Αυξήθηκαν επίσης από 8,5 δισ. στερλίνες σε 14 δισ. στερλίνες τα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις η αντίστοιχη αύξηση ήταν από 50 εκ. στερλίνες σε 200 εκ. στερλίνες.

      Aν και τα στοιχεία καλύπτουν μόνο τις πρώτες βδομάδες των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, είναι φανερή η επίπτωσή τους στην αγορά εργασίας. Τον Μάρτιο η ανεργία κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, καθώς και όσοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, θεωρούνταν ακόμα εργαζόμενοι. Προς το τέλος του μήνα οι ώρες εργασίας μειώθηκαν, πάντως, δραματικά, ειδικά στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις κατασκευές. Τον Απρίλιο, όμως, η ανεργία αυξήθηκε, με τον αριθμό των επιδοτούμενων εργαζόμενων να μειώνεται κατά 1,6% (και κατά 450 χιλιάδες άτομα συνολικά) σε σχέση με τον Μάρτιο και με τον ξενοδοχειακό κλάδο να πλήττεται περισσότερο. Κι έτσι η ανεργία που είχε μειωθεί σε 3,9% το τρίμηνο Ιανουαρίου Μαρτίου - καθώς είχαν αυξηθεί κατά 211 χιλιάδες οι εργαζόμενοι - μπορεί να εκτοξευτεί στο 10% μέχρι τον Ιούνιο. Οι εργαζόμενοι που επηρεάστηκαν περισσότερο εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας ήταν οι νέοι ηλικίας 18 ως 24 ετών και οι ηλικιωμένοι γύρω στα 60. Δεν έλειψε και η κομματική αντιπαράθεση για το αν ήταν αποτελεσματικά τα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων.
      https://news.sky.com/story/coronavirus-uk-jobless-claims-surge-by-856-500-in-april-11990753

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/5/20 14:09

      Εσύ τώρα που γράφεις τι κάνεις; περπατάς;Αναμούνου με τίς κακές σας αντιγραφές. Τότε φτιάξε γυάλινο σπίτι για να έχεις όλες τίς βιταμίνες!!!

      Διαγραφή
  2. Είμαστε άξιοι της τύχης μας !!!! με αυτούς που ψηφίζουμε .....και να σκεφτείς οτι κάνει σκέψεις για Δημαρχίνα η χασοδίκησα ...ωρα να αλλάζουμε τόπο, δεν υπάρχει καμμία σωτηρία σε αυτό το νησι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.