Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

6 Μαρ 2013

Φυλάκιση 15 μηνών και κίνδυνος έκπτωσης για το δήμαρχο!!!

Με έκπτωση ή αργία κινδυνεύει ο δήμαρχος Τοπείρου Ξάνθης Στ. Χατζηευαγγέλου μετά τη χθεσινή καταδίκη του σε 15 μήνες φυλάκιση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος κατηγορείται ότι, ενεργώντας με δόλο, δεν έθεσε σε αργία υπάλληλο του δήμου – ανταποκριτή του ΕΛΓΑ παρότι είχε καταδικαστεί για πειθαρχικό αδίκημα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να παραμείνει στην εργασία του μέχρι την ημέρα της συνταξιοδότησής του λίγους μήνες αργότερα.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Καλλικράτη* ο δήμαρχος κινδυνεύει να τεθεί σε έκπτωση ή αργία αν θεωρηθεί ότι η ενέργειά του προκάλεσε οικονομική βλάβη στο δήμο.
Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε και ο πρώην δημοτικός υπάλληλος Δημήτρης Καραλευθέρης, επίσης με 15μηνη φυλάκιση για ηθική αυτουργία.
 
«Γ. Αναφορικά με το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος»:
Για τη θέση σε έκπτωση ή αργία αιρετού οργάνου της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατά το άρθρο 236 ν. 3852/ 2010, όπως τροποποιήθηκε με τη διάταξη του άρθρου 7 παρ. 7 ν. 4071/ 2012, αρκεί να προκύπτει, εκ του καθόλου σκεπτικού της καταδικαστικής απόφασης και από τα πραγματικά περιστατικά που η απόφαση δέχεται, η επενεχθείσα στον δήμο ή την περιφέρεια ή στα νομικά τους πρόσωπα οικονομική βλάβη, χωρίς να είναι αναγκαίο να προκύπτει και το ακριβές ύψος αυτής (Γν ΝΣΚ 456/ 2007).»

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/3/13 10:41

    katalabes strato poso malakas ise? ke ti doylema soy rixni o tsabarakos? ante malaka stato ksipnaaaaaaaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/3/13 14:11

    Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ Ή ΕΣΥ;
    ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ;
    ΜΗΠΩΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ;
    ΙΔΩΜΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/3/13 16:29

    Καλόστην πουσουν μωρη εσυ ξαναγυρισες;
    Τους έφυγες η σε αφήσανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/3/13 16:48

    Αυτός είναι ο σημερινός μας δήμαρχος και άλλοτε αντιπολίτευση του Σπυρίδωνα Σοφρά. Έτσι υφάρπαξε την ψήφο μας. Απολαύστε τον.

    “ Όταν κάποιος είναι θεσμικός εκπρόσωπος αυτού του Δήμου είναι βέβαιο ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του θα πρέπει να νοιώθει τεράστιο φορτίο στους ώμους του. Όταν τυγχάνει αυτός ο ίδιος να μιλά και για θέματα περιβαντολογικά, τότε με δεδομένη την περιβαντολογική υποβάθμιση αυτού του τόπου θα πρέπει αυτό το φορτίο να είναι δυσβάστακτο στους ώμους του και γι' αυτό θα πρέπει εκτός από την γνώση που θα πρέπει να έχει να διαθέτει και άλλα στοιχεία, όπως την αμερόληπτη στάση την ειλικρίνεια και την αποφασιστικότητα, αλλά προ πάντων την πολιτική βούληση να πάει κόντρα σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που ενδεχομένως με την δράση τους να υποβαθμίζουν έτι περαιτέρω το ήδη υποβαθμισμένο περιβάλλον.
    Η σημερινή Δημοτική αρχή έχει αμερόληπτη στάση για το συγκεκριμένο θέμα; Η απάντηση είναι σαφέστατα ΟΧΙ. Ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος έχει πει ότι ο κ. Αγγέλου είναι οικογενειακός του φίλος. Είναι ειλικρινής η σημερινή Δημοτική αρχή για το θέμα του Λατομείου; Αυτή η Δημοτική αρχή δεν έχει την πολιτική βούληση να πάει κόντρα σε αυτά τα συμφέροντα και θέλω μία απάντηση για ποιο λόγο ο κ, Δήμαρχος είναι ασυνεπής στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου”.

    Τάδε έφη: Τσαβαρής Γιάννης - Η ενότητα της Σαλαμίνας σελ 3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/3/13 17:00

    Αγαπητέ φίλε (6/3/13 16:48)
    Πολύ ωραίο, επιτέλους ένας σοβαρός άνθρωπος κάνει ένα σχόλιο που ‘χει επίπεδο
    Συνέχισε, θέλουμε να σε διαβάζουμε… να ξεφύγουμε απ τις χαμάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/3/13 17:07

    μαριδοτσαβαρακο εφτασε η ωρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/3/13 17:41

    Το πακετάκι είχα πάει.
    Ξέρεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/3/13 18:53

    Για απιστία διώκεται ο πρώην δήμαρχος Βόλου...

    Αντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος είναι ο πρώην δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης για υπόθεση που αφορά σε μήνυση του ΙΚΑ.
    Πρόκειται για την πληρωμή εργολάβου από το Δήμο Βόλου – από το δημοτικό ταμείο – χωρίς να έχει...
    κατατεθεί η ασφαλιστική ενημερότητα του εργολάβου, προκειμένου να πληρωθεί, όπως προβλέπει ο νόμος.

    Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι ο πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου, η πρώην διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών και ο πρώην γενικός διευθυντής του Δήμου Βόλου. Οι δύο τελευταίοι έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί. Ο πρώην ταμίας έχει σε βάρος του δικαστικές εκκρεμότητες για ελλείμματα στο δημοτικό ταμείο.

    Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί σε ειδικό ανακριτή, ο οποίος έχει ήδη λάβει καταθέσεις μαρτύρων και απολογίες κατηγορουμένων. Για τους δύο υπάλληλους που έχουν συνταξιοδοτηθεί, μετά την απολογία τους, δεν τέθηκε περιοριστικός όρος. Για τον πρώην δήμαρχο (όπως και τον πρώην δημοτικό ταμία) έχει τεθεί ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Ο συνήγορος του πρώην δήμαρχου Βόλου αναμένεται, όπως έγινε γνωστό, να καταθέσει ένσταση – προσφυγή στο Δικαστικό Συμβούλιο ζητώντας την άρση τού περιοριστικού αυτού όρου.

    Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από την Δικαιοσύνη μετά από μήνυση του ΙΚΑ, όπου υποστηρίζεται ότι υπήρξε οικονομική ζημιά του ΙΚΑ από τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από την πλευρά του Δήμου, που έπρεπε να καταβληθούν με την πληρωμή εργολάβου, που εκτελεί ένα από τα δημοτικά έργα. Ο Δήμος Βόλου φέρεται να πλήρωνε τον εργολάβο, χωρίς να ζητεί την ασφαλιστική ενημερότητά του, κάτι που είναι βασική προϋπόθεση για να πληρωθεί ο εργολάβος. Το ΙΚΑ ισχυρίζεται ότι από αυτή τη διαδικασία ζημιώθηκε και στράφηκε κατά του Δήμου Βόλου.

    Η δικαστική έρευνα «κατέδειξε» ως κατηγορούμενους, τον πρώην δήμαρχο (για απιστία), τον πρώην δημοτικό ταμία και τους δύο πρώην διευθυντές (του Δήμου και της Οικονομικής Υπηρεσίας). Το ΙΚΑ φέρεται δε να υποστηρίζει ότι είχε αποστείλει έγγραφα προς το Δήμο Βόλου, αναφερόμενο στη μη παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών από το ένταλμα του εργολάβου, αλλά αγνοήθηκε. Στο πόρισμα των ελεγκτών του ΙΚΑ αναφέρεται ότι η ζημιά ανέρχεται στις 60.000 περίπου ευρώ.

    Ο πρώην δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης στην απολογία του, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε ενημέρωση για τα έγγραφα, που είχε στείλει το ΙΚΑ. Για δύο μόνο έγγραφα που έλαβε γνώση, έκανε παρατηρήσεις και τα έστειλε στην Οικονομική Υπηρεσία με τη σύσταση να ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα. Φέρεται δε να υποστηρίζει ότι δεν είναι αρμοδιότητα ενός δήμαρχου να ενημερώνεται και να παρακολουθεί όλα τα έγγραφα των υπηρεσιών. Δεν είναι δυνατόν, φέρεται να ισχυρίζεται στην υπερασπιστική του γραμμή, ο δήμαρχος να παρακολουθεί την πορεία χιλιάδων ενταλμάτων πληρωμής που πρέπει να πληρωθούν. Φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι το ΙΚΑ δεν θα ζημιωθεί από την περίπτωση αυτή, καθώς ο Δήμος Βόλου έχει οικονομικές εκκρεμότητες με το συγκεκριμένο εργολάβο (φέρεται δε να του χρωστά περίπου 500.000 ευρώ) και μπορεί να γίνει συμψηφισμός. Η υπόθεση αφορά στη διετία 2009-2010. Μάλιστα ο πρώην δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο τρόπος πληρωμής των εργολάβων γίνεται με τον ίδιο τρόπο από το 2001.

    Σε αυτό το στάδιο η διερεύνηση της υπόθεσης έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να έκδοση του βουλεύματος (παραπεμπτικού ή μη). Τη δικογραφία θα μελετήσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου προκειμένου να αποφανθεί επί του βουλεύματος.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι έργα που έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος εργολάβος βρίσκονται σε δικαστική διερεύνηση. Για το συγκεκριμένο δημοτικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα μετά από αυτεπάγγελτη εισαγγελική εντολή (πριν από δύο περίπου χρόνια) και μετά από σχετικά δημοσιεύματα. Η εισαγγελική έρευνα επιχειρεί να διαπιστώσει γιατί υπήρξαν χρονικές καθυστερήσεις στην κατασκευή του έργου,

    γιατί αυξήθηκε το κόστος κατασκευής και ποιοι ευθύνονται για αυτό. Και αν προκαλείται οικονομική ζημιά που θα την επιφορτιστούν τρίτοι, ενδεχομένως οι κάτοικοι της πόλης.
    Εφ. Θεσσαλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/3/13 20:24

    Κακούργημα η πληρωμή εργολάβου χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα από το δήμο Βόλου.
    Η πληρωμή χωρίς καθόλου παραστατικά από το δικό μας δήμο στον παράνομο και εγκληματία Αγγέλου τι είναι;;;;;;;

    Εισαγγελέας ρεεεεεεεεεεε...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/3/13 20:36


    Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας όλων των εποχών.

    Τι μπορείς να περιμένεις από κάποιον που κάνει δοσοληψίες χωρίς παραστατικά και έχει για σλόγκαν "αν δεν παρανομήσεις έργο δεν κάνεις"???

    http://www.youtube.com/watch?v=OaeaUuftupc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/3/13 22:13

    Ναι ρε παιδιά υπάρχει και η αντιπολίτευση.
    Στις όποιες παρανομίες του για δε βγαίνουν επώνυμα να τον κατακρίνουν και τις ανακοινώσεις τους να τις στείλουν υπηρεσιακώς εκεί που πρέπει;
    Γνωρίζουν πως έτσι γίνονται συνυπεύθυνοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος6/3/13 22:25

    Μην ανησυχείς φίλε.
    Οι εισαγγελείς έχουν ήδη ειδοποιηθεί και ψάχνουν.
    Έρχεται διαχειριστικός έλεγχος και ανοίγει ο βόθρος του δήμου.
    Εφοδιαστείτε με αντιασφυξιογόνες μάσκες μεγάλης ισχύος γιατί η μπόχα είναι θανατηφόρα.
    Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει...

    http://www.youtube.com/watch?v=5Ud8YMx_mnY

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.