Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

6 Μαρ 2013

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για τα προβλήματα λειτουργίας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας- Πειραιά

ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
 
5 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για τα προβλήματα λειτουργίας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας- Πειραιά κατέθεσε η βουλευτής Β Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη ζητώντας να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού και υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου που δέχεται το μεγαλύτερο αριθμό τακτικών και έκτακτων περιστατικών σε ολόκληρη τη χώρα.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα περιστατικά έχουν αυξηθεί εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας, αφού μεγάλο μέρος του πληθυσμού προσφεύγει πλέον στο νοσοκομείο για πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα.
Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει τεράστια έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα νοσηλευτών, γεγονός που αναμένεται να ενταθεί λόγω των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων, ενώ παρά το γεγονός ότι συγχωνεύθηκε με το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Αγ. Βαρβάρας) η χρηματοδότηση του μειώθηκε.
Προβλήματα παρουσιάζονται επίσης και κατά την εκτέλεση των χειρουργείων, ενώ και η ασφάλεια του νοσοκομείου βρίσκεται σε οριακά σημεία, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.
Αναλυτικά η ερώτηση.
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Θέμα: «Προβλήματα στην λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά»
Κύριε Υπουργέ,
Το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας - Πειραιά δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο έκτακτων και τακτικών περιστατικών σε όλη τη χώρα. Εξυπηρετεί δε όλη τη περιοχή του Πειραιά, και, λόγω του κομβικού σημείου στο οποίο βρίσκεται (δίπλα στο λιμάνι και τις δυο εθνικές οδούς), ένα μεγάλο μέρος από τις υγειονομικές ανάγκες της νησιωτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Να σημειωθεί επίσης ότι βρίσκεται σε περιοχή (Δήμοι του ευρύτερου Πειραιά, καθώς και δήμοι της δυτικής Αθήνας) όπου ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού είναι οικονομικά αδύναμο άρα και περισσότερο ευάλωτο σε ασθένειες.
Εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας μεγάλο μέρος του πληθυσμού προσφεύγει σε αυτό για πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα με αποτέλεσμα την προοδευτικά μεγάλη επιβάρυνση των δομών του ετησίως.
Το νοσοκομείο υποφέρει από τεράστια έλλειψη προσωπικού σε όλους τους τομείς με ιδιαίτερη ένταση στο νοσηλευτικό προσωπικό. Να σημειωθεί ότι αυτό θα επιδεινωθεί με τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις. Ήδη η ασφάλεια ειδικά στις βραδινές βάρδιες είναι οριακή ενώ παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα στην εκτέλεση των χειρουργείων. Οι εφημερίες του ιατρικού προσωπικού υπεχρηματοδοτούνται πλέον, ενώ υπάρχουν οφειλόμενα κονδύλια σε απολαβές του προσωπικού ήδη από το 2011.
Το νοσοκομείο  συγχωνεύτηκε με το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Αγίας Βαρβάρας) με τη χρηματοδότηση παρόλα αυτά να μειώνεται.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
1.         Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα ελλείψεως προσωπικού και ειδικά νοσηλευτικού στο νοσοκομείο;
2.         Με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει την υποχρηματόδοτηση στο ίδρυμα και την αποπληρωμή των οφειλομένων στους εργαζόμενους σε αυτό;
Η ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Γιαννακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.