Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

15 Μαρ 2013

Δικαιολογίες δημάρχου Σαλαμίνας για υδατοκαλλιέργειες και λατομείο


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για το λατομείο
15 Μαρτίου 2013
Επειδή υπάρχει όριο τόσο στην εικονική πραγματικότητα όσο και στη λασπολογία θέλω να ενημερώσω τους δημότες για τα εξής:
Η ημερομηνία σφράγισης των μηχανολογικών εγκαταστάσεων του
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
15 Μαρτίου 2013
     Σχετικά με την υπόθεση των ιχθυοκαλλιεργειών της εταιρείας “ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕΒΕ” στις θέσεις Θινιό και Φόκα Αιαντείου του Δήμου Σαλαμίνας, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι ενώ η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο,

λατομείου (σπαστηροτριβείο) ήταν γνωστή σε όλους, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν, αφού στις 07-03-2013 έληγε η τελευταία παράταση λειτουργίας που είχε δοθεί από την αρμόδια Υπηρεσία Ελληνικών Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας, όπως είχα αναφέρει και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Άρα όφειλε η Αντιπεριφέρεια να προβεί, και καλώς έπραξε, στη σφράγιση των εγκαταστάσεων.
Το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθ. 2516/29-05-2012 Απόφασή του απέρριψε την αίτηση αναστολής κατά της απαγόρευσης  άσκησης εξορυκτικής δραστηριότητας του λατομείου.
H απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στο λατομείο τέλος Ιουλίου του 2012, άρα το λατομείο μέχρι τότε λειτουργούσε νόμιμα.
Ο Δήμος Σαλαμίνας πέτυχε δωρεάν παραχώρηση υλικών του λατομείου τα έτη 2011 και 2012 για τις ανάγκες του Δήμου, χωρίς το κόστος των υλικών αυτών να συμψηφίζεται με τις απαιτήσεις του δήμου, έναντι των οφειλών του λατομείου από τα τέλη εξόρυξης (5%). Άρα ο δήμος συντάσσει ανελλιπώς βεβαιωτικούς καταλόγους κατοχυρώνοντας τις απαιτήσεις του.
Τέλος απευθυνόμενος στην κ. Νάννου Ρούλα που ανακάλυψε πολύ πρόσφατα την        αντιπεριβαλλοντική λειτουργία του λατομείου θέλω να της υπενθυμίσω ότι το 2009, ως μέλος της Επιτροπής για τον έλεγχο της λειτουργίας του λατομείου, αφενός τα είχε βρει σχεδόν όλα τέλεια και αφετέρου, δήλωσε δημόσια στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι «έτσι μας είπαν έτσι γράψαμε», όταν την ρώτησα για την ανύπαρκτη περιβαλλοντική αποκατάσταση.
O
Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής
για τον εκσυγχρονισμό των ιχθυοκαλλιεργειών,  είχε οριστεί για μεν τη θέση Θινιό την Τρίτη 05-03-2013, στις 15:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Ανάπτυξης και για δε τη θέση Φόκα την Τρίτη 12-03-2013, στις 15:00, οι μελέτες και για τις δύο υποθέσεις παρελήφθησαν, από το Δήμο μας, την Παρασκευή 08-03-2013 μη έγκαιρα χωρίς υπαιτιότητα του Δήμου.
    Δηλαδή στην πρώτη συνεδρίαση, για τη θέση Θινιό, ο Δήμος μας αγνοούσε την ύπαρξη μελέτης και ενημερώθηκε για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη (05-03-2013) λίγες ώρες πριν τη συζήτηση, ενώ στη δεύτερη συνεδρίαση για τη θέση Φόκα ο Δήμος είχε στη διάθεσή του μόνο μία εργάσιμη ημέρα για να ενημερωθεί για τις μελέτες και για να πάρει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, σε αντίθεση με την Περιφέρεια που διέθετε τις μελέτες από τις 09-05-2012 και είχε στη διάθεσή της δέκα μήνες για να τις επεξεργαστεί.
    Είναι γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω της ελλιπoύς ενημέρωσης και γνωρίζοντας ότι οι εισηγήσεις των Δ/νσων Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και του Δήμου Σαλαμίνας, και για τις δύο υποθέσεις, θα ήταν βάση νόμου, θετικές, δεδομένου ότι η Μ.Π.Ε υποχρεούται να είναι εναρμονισμένη με τη ΚΥΑ 31722/04-11-11 περί Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες, σαν πρώτο βήμα ζήτησε την αναβολή των συζητήσεων μη θέλοντας να ρισκάρει μια θετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
     Εξάλλου είναι γνωστή η πάγια θέση του Δημοτικού Συμβουλίου να εμμένουμε όχι στην παράταση λειτουργίας, όχι στις εκδώσεις νέων αδειών, όχι  στην προσθήκη εγκαταστάσεων κλπ. για τις υφιστάμενες ιχθυοκαλλιέργειες.
Γραφείο ενημέρωσης Δήμου Σαλαμίνας

 

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/3/13 22:06

    Γιατί ρε Δήμαρχε γίνεσαι τόσο ξεφτίλα δέν έχεις συμβούλους να σε συμβουλέψουνε!Εχεις χάσει τελείως την
    ψυχραιμία σου απο τις σφαλιάρες που τρώς και και δεν σε συμβουλεύει κανένας για τις βλακείες που γράφεις.!!! Με τον νταμαρά μια ημέρα απο το κλείσιμο τα ελεγες μιά χαρά και σου χάριζε τα χρέη,με την Τούρλα δεν ενημερώθηκες και ας το ήξερε ολη η Σαλαμίνα,με τις Ιχθυοκαλιέργειες το εμαθες τελευταία στιγμή αλα δεν έστειλες στο περιφεριακό συμβούλιο κάποιων.!!! Ολοι οι αλλοι που το ηξεραν και παραβρέθηκαν.!!ΟΕΕΣΣ κάτοικοι κ.λ.π.Ρε Δήμαρχε μπας και μας δουλεύεις


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/3/13 22:32

    ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΛΟ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΤΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΙΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/3/13 22:36

    ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΤΖΑΒΑΡΗΣ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΑΣ ΞΕΦΤΗΛΙΣΕ ΣΑΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΞΕΝΟ
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΑΡΑΔΙΑΣΕ ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ
    ΜΠΡΑΒΟ ΞΕΝΕ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/3/13 22:38

    Θα σκάσετε από το κακό σας περαστικά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/3/13 23:18

    Ολα τα σφάζει ολα τα μαχαιρώνει ο Δήμαρχος Τούρλα Λατομείο Ιχθυοκαλλιέργειες πάρε πάρε πράμα τώρα που γυρίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/3/13 23:56

    Ο Τσαβαρής είναι ο μόνος Δήμαρχος που έβγαλε τη Σαλαμίνα από την αφάνεια και τη μιζέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/3/13 00:52

    Στο δημοτικό συμβούλιο όλη η αντιπολίτευση καθώς και ορισμένοι σύμβουλοι του δημάρχου όπως ο Φουρίκης ήταν κατά του νταμαριού με τον τρόπο που αυτό λειτουργεί στο νησί μας. Ο δήμαρχος ήταν υπέρ του. Σήμερα βγάζει μία ανακοίνωση και χωρίς να ντραπεί μας αραδιάζει καμιά δεκαριά ψέμματα σε 11 προτάσεις. Λυπάμαι που αυτόν τον άνθρωπο τον εμπιστευτήκαμε. Θεωρώ λάθος μου και θα επανορθώσω στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/3/13 01:04

    Κύριε δήμαρχε.
    Είναι απύθμενο το θράσος σου όταν εγκαλείς τη Νάννου για το 2009 ενώ ταυτόχρονα παραδέχεσαι ότι ο φίλος σου λειτουργούσε νόμιμα μέχρι το 2012.
    Πώς λέγεται αυτός που κάνει μυστικές συμφωνίες με επιχειρηματίες, χωρίς να το ξέρουν ούτε οι πιο στενοί του συνεργάτες;
    Τι έχεις να κρύψεις δήμαρχε;
    Πώς λέγεται αυτός που έβριζε και έφτυνε τον Αγγέλου και στο καπάκι μυστικές συμφωνίες μαζί του;
    Πώς λέγεται αυτός που έπαιζε θέατρο για να μας κλέψει την ψήφο πέφτοντας στις ρόδες των φορτηγών και τα "ξέχασε" όλα μόλις έγινε δήμαρχος;
    Πώς λέγεται αυτός που κάνει δοσοληψίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς νόμιμα παραστατικά;
    Σε ποιους κωδικούς και με τι στοιχεία είναι καταχωρημένες οι οφειλές του Αγγέλου; Πόσα χρωστάει και πόσα έχετε εισπράξει μέχρι σήμερα;
    Πώς φρόντισες να διασφαλίσεις τα συμφέροντα του δήμου αφού ήξερες ότι θα κλείσει και θα φύγει;
    Ποια είναι η ευθύνη σου αν ο Αγγέλου την κοπανήσει και αφήσει πίσω του φέσια και συντρίμμια;
    Πώς φρόντισες να διασφαλίσεις την αποκατάσταση για την οποία κόπτεσαι;
    Πού είναι οι εγγυητικές επιστολές με τις αναπροσαρμογές και τις προσαυξήσεις όπως προβλέπει ο νόμος;
    Αναλογίζεσαι τις ευθύνες σου δήμαρχε;

    Απολογήσου δήμαρχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/3/13 01:16

    Ρε δήμαρχε, άσε τα σάπια.
    Τέσσερις ώρες μίλαγες στο ΔΣ την παραμονή της σφράγισης.
    Γιατί δεν είπες ούτε μία λέξη ότι το λατομείο κλείνει;
    Και τα παραμύθια έχουν όρια δήμαρχε.

    Μυστική συμφωνία, μυστική διπλωματία.
    Τι κρύβεις δήμαρχε;
    Με τι αντάλλαγμα δήμαρχε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος17/3/13 12:45

    καλα θα κανει ο φουρικης τα γενειτικα του οργανα να ταχει για τα παντελονια του και να παει να μαθει τη σημαινει να εχεις παιδεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.