Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Μαρ 2013

Δήλωση ανεξάρτητου βουλευτή Β΄ Πειραιά Γιάννη Κουράκου και ερωτήσεις προς υπουργό υγείας ως και «προστασία του πολίτη»


«Η Χώρα διέρχεται την κρισιμότερη καμπή της νεότερης ιστορίας της, παραδομένη στην τύχη μιας κυβέρνησης αδύναμης να κρατήσει γερά το τιμόνι και με μόνη πυξίδα το Μνημόνιο στη ρότα προς την εξαθλίωση των Ελλήνων.
Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αναμονής και επιμονής σε αδιέξοδα σχέδια. Όπως δεν υπάρχει χώρος γραφικοποίησης και αμαύρωσης της προσπάθειας για την απαλλαγή από τα Μνημόνια.
Απαιτείται πλέον επιτακτικά η στράτευση σε ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που θα ενώσει τους Έλληνες και θα δώσει Ελπίδα για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική αναδιάταξη της Χώρας.
Η συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου με ενωτικά χαρακτηριστικά στο πλαίσιο του πατριωτικού χώρου όπως η «Ελλήνων Πρωτοβουλία»,
αποτελεί την αφετηρία για την από κοινού ανάδειξη προσώπων, προτάσεων που θα απαλλάξουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες από τη προδιαγεγραμμένη μοίρα που επιφυλάσσεται για τον Τόπο μας.»
Κατωτέρω και οι ερωτήσεις του Βουλευτή της Β΄ Πειραιά κ. Γ. Κουράκου προς υπουργό υγείας ως και «προστασία του πολίτη» 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: κ. Υγείας
Θέμα: “Τήρηση  υγειονομικών κανόνων στα δημόσια νοσοκομεία του Πειραιά
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου , μετά από ελέγχους που ολοκλήρωσε η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στα τρία νοσοκομεία που βρίσκονται εντός της χωρικής αρμοδιότητας (ΠΓΝ Νικαίας «Αγ.Παντελεήμων», Γ.Π Αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξα», Γ.Ν «Τζάνειο») διαπιστώθηκαν μια σειρά από προβλήματα και κενά στην τήρηση υγειονομικών κανόνων.
Οι εκθέσεις ελέγχου οι οποίες εστάλησαν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και στην αρμόδια 2η ΔΥΠΕ Πειραιά αφορούσαν στην τήρηση κανόνων υγιεινής από το προσωπικό, στην εφαρμογή προγραμμάτων απεντόμωσης και μυοκτονιών, στη διαχείριση ιατρικών αποβλήτων και στην  εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος. Οι έλεγχοι αποτυπώνουν τις ακριβείς ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ζήτημα της διαχείρισης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, ιδίως των ραδιενεργών και μολυσματικών.
Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο Υπουργός :
Ποια είναι τα προβλήματα που διαπιστώνονται στη έκθεση της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά; Κατάθεση της έκθεσης.
Υπάρχει τήρηση των κανόνων υγιεινής από το προσωπικό;
Εφαρμόζονται προγράμματα απεντόμωσης και μυοκτονιών και κάθε πότε;
 Ποια μέτρα έχει λάβει το Υπουργείο για την διαχείριση ιατρικών αποβλήτων, ιδίως των ραδιενεργών και μολυσματικών;
Αθήνα, 26Φεβρουαρίου 2013
Ο ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Κουράκος
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: “Συγχώνευση τμημάτων Τροχαίας στη Β΄ Πειραιά”
Κύριε Υπουργέ,
Στο πλαίσιο της συγχώνευσης των δημόσιων υπηρεσιών, τελευταία πληροφορούμαι ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτίθεται να συγχωνεύσει τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα το τμήμα Τροχαίας Κορυδαλλού, το οποίο είναι το μοναδικό τμήμα στην περιφέρεια της Β΄Πειραιά. Το συγκεκριμένο τμήμα αστυνομεύει τροχονομικά μια ευρεία πυκνοκατοικημένη περιοχή που αποτελείται από τους Δήμους Κορυδαλλού, Νικαίας-Ρέντη, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ένα τμήμα του Δήμου Πειραιά (Μανιάτικα) και  αριθμεί περισσότερους από 300.000 μόνιμους κατοίκους. Πέρα από τον όγκο του πληθυσμού που καλύπτει το τμήμα της Τροχαίας, υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι που σχετίζονται με την ιδιαίτερη επιβάρυνση της κίνησης των οχημάτων και πεζών  από διάφορες δράσεις που λαμβάνουν χώρας εντός των ορίων της περιοχής.
 Συγκεκριμένα :
·         Στα γεωγραφικά όρια της περιοχής υπάγονται το εμπορικό λιμάνι των Δήμων Πειραιά και Κερατσινίου, εντός του οποίου δραστηριοποιείται ο ΟΛΠ, εταιρεία Κινεζικών συμφερόντων και τα Τελωνεία εξαγωγής εμπορευμάτων της περιοχής του Ικονίου. Η παραπάνω εμπορική δραστηριότητα έχει ως συνέπεια την καθημερινή κίνηση τεράστιου όγκου εμπορευμάτων με νταλίκες, φορτηγά και προφανώς την ανάγκη ρύθμισης της κυκλοφορίας και διενέργειας τροχονικών ελέγχων (υπέρβαρα, έλεγχος ελαστικών).
·         Παράλληλα, στην περιοχή ευθύνης εδρεύουν χώροι  συνάθροισης κοινού όπως έιναι ο πολυχώρος Village Cinemas αλλά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στις πλατείες Ελευθερίας, Μέμου, Βενιζέλου, Αγ.Γεωργίου του Κορυδαλλού, πλατεία Λαού του Κερατσινίου, πλατεία Σπάθα στη Νίκαια, όπου παρουσιάζεται ιδιαίτερη κίνηση αυτοκινήτων Ι.Χ και μοτοσυκλετών καθ όλη τη διάρκεια του 24ώρου με συχνά προβλήματα στη διέλευση λεωφορείων λόγω παράνομης στάθμευσης. Αντίστοιχο πρόβλημα διαπιστώνεται κατά τη διάρκεια των θεριών μηνών από Μάιο έως και Σεπτέμβριο στην περιοχή του Κατράκειου θεάτρου της Νίκαιας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο σύγχρονο θέατρο, λειτουργεί ως χώρος συναυλιών και εκδηλώσεων με συνέπεια να προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες διερχόμενους μέσα από στενούς και δύσβατους δρόμους.
·         Στο πλαίσιο άσκησης της τροχονομικής αστυνόμευσης εντάσσονται η περιοχή της Λ.Σχιστού  των Δήμων Κερατσινίου και Περάματος που συνδέει την περιοχή του Πειραιά με την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, όπου λαμβάνει χώρα  παζάρι κάθε Κυριακή με τη συμμετοχή εκατοντάδων εμπόρων και προσέλκυση χιλιάδων επισκεπτών. Στην ίδια ακριβώς περιοχή λειτουργεί και η Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων. Όπως είναι κατανοητό, τις Κυριακές η αυξημένη διέλευση οχημάτων, η παράνομη στάθμευση επιβάλλουν την παρουσία της Τροχαίας για την ομαλή κίνηση των οχημάτων και την απρόσκοπτη διέλευση πεζών.
·         Πρόσθετα, στα δύο γήπεδα της περιοχής όπου εδρεύουν ομάδες της Β΄Εθνικής κατηγορίας ο Ιωνικός και της Δ΄Εθνικής κατηγορίας η Προοδευτική, απαιτείται λήψη μέτρων καθ΄όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου καθώς και παρεμβάσεις στην κυκλοφορία πέριξ των γηπέδων.
·         Η λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος του Κορυδαλλού, εντός αστικής ζώνης, επιβάλλει καθημερινή λήψη μέτρων για τη μεταφορά κρατουμένων,  απαγόρευση στάθμευσης και ρύθμιση της κυκλοφορίας.
·         Η αυξημένη επισκεψιμότητα στο Γενικό Νοσοκομείο «Αγ.Παντελεήμων» της Νίκαιας, ιδιαίτερα τις μέρες της εφημερίας, καθιστά απαραίτητη την παρουσία της Τροχαίας για τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Οι παραπάνω παράμετροι αποδεικνύουν ότι το τμήμα Τροχαίας Κορυδαλλού καλύπτει μια ευρεία και πυκνοκατοικημένη περιοχή, με αυξημένη επισκεψιμότητα που καθιστούν αντικειμενική την  ανάγκη για διατήρησή του,
Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο Υπουργός :
  1. Ποια είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης σχετικά με τη συρρίκνωση των υπηρεσιών της Τροχαίας;
  2. Έχει προηγηθεί διαβούλευση ή εισήγηση από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για το συγκεκριμένο σχέδιο;
  3. Σε περίπτωση κατάργησης του τμήματος, υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην κυκλοφοριακή ρύθμιση των αυξημένων αναγκών της περιοχής;
Αθήνα, 26Φεβρουαρίου 2013
Ο ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Κουράκος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.