Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Μαρ 2013

Πρωτοβουλία για την Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Πόρου


Δικαιώνεται ο αγώνας της «Πρωτοβουλίας»: Η ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ανακοίνωσε την οικιοθελή αποχώρησή της από τον Πόρο έως το 2015.
Στις 28.2.2013, κοινοποιήθηκε στην «Πρωτοβουλία για την Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Πόρου», επιστολή της εταιρίας ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, με την οποία γνωστοποιείται η ομόφωνη απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της να αποχωρήσει εξ ολοκλήρου από τον Πόρο μέχρι το τέλος του 2015.
Σύμφωνα με την επιστολή, η απόφαση ελήφθη «με γνώμονα το γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά του Πόρου τον καθιστούν μη κατάλληλο για δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.)» και πρόκειται να υλοποιηθεί σταδιακά «μέσω της αποχής από υποβολή αιτήσεων έκδοσης νέων διοικητικών πράξεων».
Η απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί δικαίωση του πολυετούς αγώνα των κατοίκων του Πόρου, αποδεικνύει ότι παράλογες επιλογές της κεντρικής διοίκησης, που γίνονται αποδεκτές από ενδοτικές τοπικές ηγεσίες, ανατρέπονται στην πράξη όταν συγκρούονται με την κοινή λογική και τη λαϊκή βούληση. Αποδεικνύει επίσης ότι ο ορθολογισμός που λείπει από τις πολιτικές ηγεσίες, μπορεί να υπάρχει σε μία μεγάλη εταιρία, η οποία αποφάσισε οικιοθελώς την αποχώρησή της από έναν τόπο με αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες που δεν ευνοούν τα επιχειρηματικά της σχέδια, δεσμευόμενη μάλιστα για τη μεταφορά των υφιστάμενων θέσεων εργασίας σε άλλες περιοχές δραστηριοποίησής της.
Η «Πρωτοβουλία για την Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Πόρου» χαιρετίζει την απόφαση της ΔΙΑΣ και ενημερώνει ότι, εφόσον κατά το εύλογο διάστημα των 2,5 ετών που απαιτούνται για την πλήρη απομάκρυνση των δραστηριοτήτων της, τηρούνται από την εταιρία όλα όσα συνεπάγεται η δέσμευση της, θα επικεντρώσει στο εξής τον αγώνα της στο να διασφαλίσει θεσμικά ότι οι ακτές του Πόρου θα μείνουν ελεύθερες από το 2015 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.