Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

22 Μαρ 2013

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ…

 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Το νερό, ο πολυτιμότερος φυσικός πόρος, πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η στρατηγική της άρχουσας τάξης και της ΕΕ, με την οδηγία
Οι εξελίξεις αποκαλύπτουν ότι το «όχι» της κυπριακής βουλής στο σχέδιο του Γιούρογκρουπ δεν αρκεί, εφόσον είναι ενταγμένο στο πλαίσιο και τις δεσμεύσεις
«Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ»!
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί όταν μιλά για αλληλεγγύη στο λαό της Κύπρου,
 
του 2000 κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, θυσιάζει τις κοινωνικές ανάγκες στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
            Στη σημερινή συγκυρία η τρικομματική κυβέρνηση επιταχύνει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης - αποχέτευσης που θα οδηγήσει σε νέα χαράτσια σε βάρος της λαϊκής οικογένειας, επιδείνωση της κατάστασης των εργαζόμενων του κλάδου, αύξηση των κινδύνων για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
            Στο πλαίσιο της κοινοτικής πολιτικής της «ανάκτησης του περιβαλλοντικού κόστους», της έμφασης στον περιορισμό της κατανάλωσης, οι φτωχοί αγρότες θα βρεθούν μπροστά στην απειλή των υδρομέτρων. Την ίδια στιγμή οι βιομήχανοι θα συνεχίζουν ασύδοτοι να δηλητηριάζουν τα υδάτινα αποθέματα για να απομυζήσει το κεφάλαιο μεγαλύτερα κέρδη.
            Το ΚΚΕ τονίζει ότι ο αγώνας ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του νερού έχει μόνο μία νικηφόρα προοπτική, του δρόμου ανάπτυξης της λαϊκής εξουσίας, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, ώστε η αξιοποίηση του νερού να σχεδιάζεται, να υλοποιείται και να ελέγχεται με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία.
ΑΘΗΝΑ 21/3/2013
 
της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οδηγεί σε ενίσχυση των εκβιασμών σε βάρος των εργαζομένων.
            Ο λαός της Κύπρου δεν πρέπει να υποκύψει στους εκβιασμούς από ποιο δρόμο θα τον οδηγήσουν στη χρεοκοπία, με το σχέδιο Α που προβλέπει κούρεμα καταθέσεων, το σχέδιο Β που προβλέπει κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων ή με άλλο ενδιάμεσο σχέδιο. Όλα αυτά τα σχέδια συνοδεύονται από δραστική μείωση μισθών, συντάξεων, εργασιακών δικαιωμάτων, ανεργία, ιδιωτικοποιήσεις κλπ.
            Μονόδρομος για το λαό είναι να δυναμώσει το δικό του «όχι» στα αντιλαϊκά μέτρα και τις θυσίες και να βαδίσει το δρόμο της αποδέσμευσης από την ΕΕ, ανατρέποντας την αντιλαϊκή πολιτική.
 
ΑΘΗΝΑ  21/3/2013
 
τη στιγμή που αποσιωπά τα βάρβαρα μνημόνια που εφαρμόζονται ήδη και τα επόμενα που, με το ένα ή το άλλο σχέδιο και με όποια διεθνή συμμαχία, θα εφαρμοστούν σε βάρος των εργαζομένων στην Κύπρο. Εξάλλου, όπως καθαρά τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ των θυσιών του κυπριακού λαού, αρκεί αυτές να πιάσουν τόπο!
            Οι υψηλές κορόνες κατά του Γιούρογκρουπ δεν μπορούν να κρύψουν το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμης αθώωσης της ΕΕ, σε μια περίοδο που αποκαλύπτεται ο βαθιά αντιλαϊκός και αντιδραστικός της χαρακτήρας. Συνεχίζει το παραμύθι της «ισχυρής διαπραγμάτευσης», ενώ οι εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο αποκαλύπτουν ότι διαπραγμάτευση προς όφελος των λαών  δεν υπάρχει στο πλαίσιο της λυκοσυμμαχίας.
 
ΑΘΗΝΑ 21/3/2013
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.