Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

7 Μαΐ 2019

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ ΜΕΤΆ ΑΠΌ 120 ΧΡΌΝΙΑ, Η ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΙΑΚΟΎΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΆΔΕΣ


Μετά από 120 χρόνια και εντατικές προσπάθειες -4 ετών- της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και του Αντιπεριφερειάρχη κου Παναγιώτη Χατζηπέρου σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Δήμαρχο Κυθήρων κο Stratos Charchalakis και τον Πρόεδρο της Κοινότητας των Αντικυθήρων κο Ανδρέας Χαρχαλάκης, ολοκληρώθηκε χτες ο ΠΡΩΤΟΣ Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός για την ανέγερση Μνημείου Τιμής και Μνήμης για τους δύτες που ανέσυραν το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πρώτο βραβείο δόθηκε, με ομόφωνη απόφαση, στο γλυπτό της γλύπτριας Νικολίτσας Λεοντή.

Με τον τρόπο αυτό θα αποδοθεί ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ στους Σφουγγαράδες από την Σύμη για την ανεκτίμητη συνεισφορά τους στην ανεύρεση, ανέλκυση και παράδοση των αρχαιολογικών ευρημάτων και του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, ενός από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα που αποτελεί την «Ακρόπολη της Τεχνολογίας», κατά τον Αντιπεριφερειάρχη.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι κατά τη διάρκεια της ανέλκυσης ο Γεώργιος Κρητικός Νεοφώτιστος έχασε τη ζωή του και ακόμα δύο δύτες έμειναν παράλυτοι δια βίου ενώ ο καπετάνιος Δημήτριος Κόντος διέθεσε τμήμα της περιουσίας του για την χρηματοδότηση της αποστολής.
Η προσφορά των Δυτών αυτών στο Έθνος είναι διαχρονικά ανεκτίμητη αφού όχι μόνο ανέδειξαν τον μεγάλο αυτό αρχαιολογικό θησαυρό αλλά έθεσαν και την ίδια τους τη ζωή στην υπηρεσία της Πατρίδας αποτελώντας παράδειγμα ανιδιοτέλειας, εντιμότητας και προσφοράς για όλες τις επερχόμενες γενεές.
Το έργο αναμένεται να κατασκευαστεί μέσα στον επόμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.