Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

9 Μαΐ 2019

Κάλεσμα στήριξης για τις πολλαπλές κάλπες από τους νέους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Σαλαμίνα.


Αγγελινιάδη  Ρωσσέτο - Καρνέση Χαρά - Μπούνταλη Ηλιάννα - Νικολαΐδη Θεράπων -Νικολαΐδη Νίκο - Σωτηρία Κρουστάλη – Ζαχαρία Εγγλέζο – Παναγιώτη Μπαλτσαβιά.
Οι νέοι του νησιού μας να κάνουν τη διαφορά αξιοποιώντας την πείρα τους.
   Βρισκόμαστε μπροστά στις πολλαπλές εκλογές του Μάη, κάλπες για τα τοπικά, για τα περιφερειακά, για τις Ευρωεκλογές. Μοιάζουν ασύνδετα μεταξύ τους, είναι όμως;

  Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη ζωή τους οι νέοι, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι έχουν κοινή ρίζα. Από το πιο “απλό” ότι δε δίνονται χρήματα για να φτιαχτούν οι δρόμοι του νησιού μας,  η αποχέτευση,  ή τους έμμεσους και άμεσους φόρους που πληρώνουμε καθημερινά, τους χώρους αθλητισμού και πολιτισμού που ΔΕΝ έχουμε, το σχολείο που γίνεται όλο και πιο εξοντωτικό. Τα σχολεία, τα γήπεδα που  ρημάζουν, η μετακίνηση των μαθητών που δεν λύνουν στο όνομα ότι «δεν υπάρχουν λεφτά», την ίδια ώρα που επιχορηγούν επιχειρηματίες, σβήνουν χρέη τους, ξεπουλάνε δημοτικές εκτάσεις, παραδίδουν σε ιδιώτες σημαντικές υπηρεσίες.
Όλα αυτά είναι μέτρα και κατευθύνσεις που ψηφίζονται σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου και εφαρμόζονται από όλα τα αστικά κόμματα σε επίπεδα κυβερνήσεων και τοπικών διοικήσεων
Και επειδή και σε αυτές τις εκλογές στο νησί μας θα ακούσουμε για το «νέο» σε ηλικία ή το «νέο» σε πρόσωπο, από  μόνη της η ηλικία δεν είναι κριτήριο για το ποια πολιτική υπηρετεί ο κάθε υποψήφιος. Ως «νέο» μάς παρουσίασαν τον σημερινό πρωθυπουργό, τον Τσίπρα, αλλά και άλλους εκπροσώπους του πιο σάπιου, του πιο παλιού και βάρβαρου συστήματος, που θυσιάζει και τα δικαιώματα της νεολαίας για τα κέρδη των λίγων. Για να δούμε, πόσο «φρέσκια» ιδέα είναι να λειτουργούν οι δήμοι ως αντιλαϊκοί μηχανισμοί με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και όλων των κυβερνήσεων; Πόσο «φρέσκο» είναι η νεολαία να «τσακίζεται» από τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, να βρίσκει «κόφτες» διαρκώς στα δικαιώματά της, όπως στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, που αναγκάζεται να χρυσοπληρώσει; Αλλά και νέα ζευγάρια, που το δικαίωμά τους π.χ. να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην Προσχολική Αγωγή αντιμετωπίζεται με τη λογική του κόστους από το κράτος, κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμους.
       Για μας σύγχρονη πόλη είναι μία πόλη όπου οι νέοι μπορούν να απολαμβάνουν μια ζωή όπως τους αξίζει, με βάση τις δυνατότητες που δίνει ο 21ος αιώνας. Γιατί για μας είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια να έχουν όλοι οι νέοι άνθρωποι καθολικά σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Συντήρηση είναι να ζουν με «ευέλικτα» δικαιώματα και ιδιαίτερα οι νέες γυναίκες να στερούνται ακόμα και στοιχειώδη μέτρα προστασίας της μητρότητας, του γυναικείου οργανισμού.
   Και πολλοί ίσως αναρωτιούνται αν αλλάζουν τελικά όλα αυτά. Αν γίνεται κάπως και με κάποιον τρόπο να μη ζούμε έτσι, αλλά να ζούμε σε ένα δήμο με δρόμους, αποχέτευση, πάρκα, χώρους δωρεάν αθλητισμού και πρόσβαση στον πολιτισμό. Γίνεται! Το βλέπουμε στους Δήμους όπου οι Δήμαρχοι είναι κομμουνιστές, όπως στην Πάτρα, στην Πετρούπολη, στην Καισαριανή, στο Χαϊδάρι, στην Ικαρία , και εκεί  όπου οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές είναι πιο πολλοί μέσα στα δημοτικά συμβούλια, στους χώρους δουλειάς και δίνουν την κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη.
Τελικά λοιπόν όλα συνδέονται μεταξύ τους. Οι νέοι έχουν πείρα να το δουν και να τα συνδέσουν μεταξύ τους, έχουν την πείρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που το έπαιξε φίλο- λαϊκή και εξαπάτησε ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου περνώντας τελικά όχι ένα αλλά τρία μνημόνια- πακέτα μέτρων ή όπως θέλει να τα λέει, όπου βαραίνουν την καθημερινότητα μας! Έχουν πείρα από ένα σωρό τοπικές διοικήσεις που ότι χρώμα και να είχαν δεν βελτίωσαν στο ελάχιστο τη ζωή μας στο νησί, επαναπαύτηκαν στο “έτσι είναι τα πράγματα” και δεν διεκδίκησαν τίποτα για το καλό του νησιού.
 Η πείρα αυτή χρειάζεται να γίνει μια δυνατή απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν να μας επαναπαύσουν, να μας παγιδεύσουν σε λογικές μικρότερου κακού ή σε λογικές υποχρέωσης και φίλων. Μόνο κριτήριο σε όλες τις επόμενες εκλογικές μάχες είναι η καλυτέρευση της ζωής μας, είναι να έχουμε εκπροσώπους που δε θα λένε ότι παλεύουν για εμάς και θα ψηφίζουν μέτρα εναντίον μας, αλλά θα παλεύουν μαζί μας για μια καλύτερη ζωή όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά γενικότερα.
   Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική γνήσια καταδίκη της ΕΕ της φτώχειας, των πολέμων και του εθνικισμού, καθώς και των κυβερνήσεων και των κομμάτων που εφάρμοσαν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
 Γιατί ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ σημαίνει περισσότεροι αγωνιστές την επόμενη μέρα σε διάταξη μάχης για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, η ελπίδα, η προοπτική της πραγματικής ανατροπής!
 Δεν ταιριάζει στη νεολαία ο ρόλος του κομπάρσου, όσο και αν σε αυτόν τον ρόλο τούς θέλει το σύστημα. . Οχι στην αποχή και στην  αναμονή στο όνομα «να δούμε τι θα γίνει».  Θα 'ναι δύναμη στη δική τους δύναμη η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές.  Θα 'ναι ελπιδοφόρο μήνυμα και στους νέους όλης της Ευρώπης που αγωνίζονται και αυτοί για ζωή στο μπόι των ονείρων τους.
Αυτήν τη φορά ψηφίζω για τις δικές μου αξίες και ιδανικά!
Καίω τα σενάρια τους και γράφω το δικό μου!
Με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.